KADINA DAYAK!!!

Kadına Dayak

• Atmadım, gerektiğinde atılmalı!

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    4
kamill pardon shamyl sen ne yapıyon söyle bakalım haşin ve sert misin, ısrar edip çok iyi dans mı edersin :)
şaka bir yana yüzünden anlaşılan mülayimsin ( bombacı mülayim :queen: )

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Shamyl' Alıntı:
MeTaL, evet öyle olduğunu anladım, benim tavsiyem biraz daha sakin olmayı dene, çünkü hayatta ne ekersen onu biçersin...bugüne kadar edindiğim tecrübelere göre asabi, agresif insanlar er veya geç 'hiç zarar vermem' dedikleri şeylere bile birgün mutlaka zarar vermişlerdir.

Shamyl şu sözüne kesinlikle katılıyorum bunu birebirde yaşamış biri olarak bunu ben yapmadım ama bana yapıldı sonuna kadarda haklısın bu konuda

kim nederse desin....

asabi, agresif insanlar er veya geç 'hiç zarar vermem' dedikleri şeylere bile birgün mutlaka zarar vermişlerdir

bir gün bir şekilde öfkelerine sinirlerine yenik düşüp zarar veriyorlar bu illaki bedenen uygulanan bir şiddet olmak zorunda değil sözle yada davranışlada uygulanıyor bu uygulamaya mahruz kalan kişide fazlasıyla inciniyor daha sonrasında da ruhunda kapanması güç yaralar açılıyor

biraz daha özen saygı dikkat anlayış sevgi hepimiz için herkez için bunu deneyerek çok daha güzel günler yaşabiliriz yeni yetişen geleceğe gençlere çok daha iyi yarınlar bırakabiliriz

Motosikleti
Su Motoru
Shamyl, ya aslında benimki asabiyet değil. Sen yanlış analiz ettin bende fark etmeden üstüne yorum yaptım. Ben haksızlığa hiçbir şartla gelemem ve asabi bir insan değilim yani çevremde sakin ve olumlu bir insan olarak tanımlanırım ama her insanda olduğu gibi eşref ve eşek saatlerim var benimde, ayrıca ben sana "asla" demedim ki. Gerçeklerden hiçbir zaman kaçmamak gerektiğinin bilincine çok uzun zaman öncesinde varmıştım. Neyse ya yok mu şöyle "kadının karnından sıpayı, sırtından sopayı esirgemeyeceksin" diyecek bir babayiğit :cherry: ...

federal, ben hiç sert değilimdir abi, 5 yıl birlikte olduğum ve 2 ay önce ayrılmak zorunda kaldığım sevgilimle (değil el kaldırmak) yüksek sesle bile tartışmamışımdır. Kendisi buna şahittir :) Tabii bu onun karakteriyle de alakalıdır, ama ben ailemle de, arkadaşlarımla da -genelde- böyleyim, bana bir anlık bağırsalar bile ben bağırmam, bağırmalarının yanlış olduğunu onlara sakince anlatırım...zaten bir süre sonra yaptıklarına pişman olurlar. Zorunda kalmadıkça dövüşmem, ama problemim, bir dövüşmeye başlayınca duramıyorum :farao:

MeTaL, bak sen de 'gerçeklerden kaçmak' diye bir tespitte bulundun, bu çok doğru...ben bazen gerçeklerden kaçıyorum (itiraf.com) :) Ama bunu bilerek yapıyorum, belki yanlış ama herşey de üzerine giderek çözülmüyor, daha beter düğümlendiği de oluyor...

Motosikleti
Su Motoru
Uğraşmayın benimle keserim üleeeennn kendimi :p ...

stella, işin sırrı aslında çok basit, kendine göre olanı seçeceksin! Türkiye kadınlarının problemleri bence;
1) Görücü usulü evlilik
2) Mal, mülk sevdası
3) Toplum baskısı (her konuda)

Türkiye’de her üç aileden birinde fiziksel şiddete uğrayan bir kadın’ vardır çünkü. Çocuklarımız dört yaşından itibaren dayak yemeye başlar ülkemizde. Önemli bir kısmı da kendisi dayak yemese bile şiddet ortamında büyür, şiddetin doğal olduğunu, güçlünün güçsüzü ezeceğini öğrenir. Birçok kadın bunun doğal bir ‘aile içi bir mesele’ olduğunu, ‘kan kusup kızılcık şerbeti içtim’ demek gerektiğini düşünür ve yasalarımızda yer alan önemli bir suç olduğunu bilmez. Dolayısıyla haklarını da. Çocuklar ve yaşlılar ise gördükleri şiddetle nasıl baş edebileceklerinin farkında değildir.
Uzman psikolojik danışman Neylan Özdemir ve Psikolog Nevin Dölek’in yönetiminde yapılan eğitimler sırasında bir de anket yapıldı. Soruları cevaplamayı, katılımcıların 684’ü kabul etti. Eğitime katılan erkek sayısı çok az olduğundan, anketi cevaplayanların da büyük çoğunluğu kadınlardı (Yüzde 90.18). Anketin çarpıcı sonuçları vardı:
Anketi cevaplayanların neredeyse tamamının ailelerinde aile içi şiddet yaşanıyor... Şiddet sadece fiziksel olduğu zaman şiddet olarak algılanıyor; sözel, duygusal, cinsel şiddet gibi bazı şiddet türleri şiddet olarak kabul edilmiyor. Kadınların kendileri de şiddet görmelerine rağmen çocuklarını dövüyor.
Anket sorularını cevaplayan kadınların yüzde 26,21’i haftada birkaç kez, yüzde 23,30’u ayda birkaç kez, yüzde 22,33’ü yılda birkaç kez, yüzde 12,62’si ise her gün şiddet gördüğünü söylüyor. En çok şiddet gördükleri kişi kocaları (Yüzde 40,63).

Motosikleti
Su Motoru
Attım, gerektiğinde atılmalı!
7% [ 1 ] >>>MeTaL<<<
Atmadım, gerektiğinde atılmalı!
7% [ 1 ] >>>DüRüsT BiR VaTaNDaŞ<<<
Attım, atılmamalı!
7% [ 1 ] >>>PiŞMaN BiR iNSaN<<<
Atmadım, atılmamalı!
76% [ 10 ] >>>KaDıNLaR ve KeNDiNi KaNDıRaNLaR<<<

Shamyl, al bir analizde benden :jocolor: ...

MeTaL, senin fikrindir, saygı duyarım, umarım yanılıyorsundur...böyle bir anketin sonuçları doğal olarak bölgesel olarak değişime uğrar

tartışılmamalı demiyorum ama bence konuyu tartışmak bile saçma. yani ben atılmalı diyenle uğraşmam bile.

şiddet hiçbir zaman mantıkı açıklaması olabilecek bişey değil bence. ha erkekler arasında bazen olur öle nede olsa doğada da örneklerini görüyoruz. ama bie erkeğin kadına vurmas.... neyse cümlemi bitirmeme bile gerek duymuyorum mantıklı olanın ne olduğu ortada...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Shamyl' Alıntı:
stella, işin sırrı aslında çok basit, kendine göre olanı seçeceksin! Türkiye kadınlarının problemleri bence;
1) Görücü usulü evlilik
2) Mal, mülk sevdası
3) Toplum baskısı (her konuda)

ben şiddete sadece erkeğin kadını dövmesi olarak bakmıyorum
senin bu yazdıkların zaten temel sorunlar ama
olay benim bakış açımda bukadarı ile sınırlı değil şiddet temel bir sorun bedenen uygulanan sözle yada diğer yollarla uygulanan fark etmiyor
ve burda senin kendine göre olanı seceksin tarzını pek anlayamadım türkiyedeki kadınların sorunlarını tartışmak için ayrı bir topik açmamız gerek bence çünkü senin saydıklarının dışında çok daha fazla acıtıcı gerçekler var

sonuçta türkiyede kadın olmak zor zanaat zaten

bır bayana dayak olayı dusundure bılır ama malum ulkemızde kendını bır sekılde dunletemıyorsan sıddet uygularsın. bu her yerde oluyor. yanı durduk yere olmaz ama. eden bulur. dişe diş.

stella, Türkiye'de insan olmak zor bence, çünkü toplumun kadına da erkeğe de yüklediği sorumluluklar var. Kişinin karakteri otururken bunların altından kalkamadığında veya kalkmasına fırsat verilmediğinde maalesef bu istenmeyen olaylar cereyan ediyor. Bir çıkış yolu aranıyor ve çoğunlukla da bulunan yol yanlış oluyor. İfade etme özgürlüğü olmadığı için, istenmeyen biçimlerde bazı şeyler ifade ediliyor, çünkü doğrusu öğretilmiyor, belki de bilerek...
Kendine göre olanı seçeceksin derken; Emek vereceksin, acele etmeyip bekleyeceksin, yapabildiğin oranda yapılabilecek herşeyi yapacaksın, kendini kandırmayacaksın, oluruna bırakmayacaksın, ertelemeyeceksin, 7'de neyse 70'inde de o olur sözüne güveneceksin, demek istiyorum.

stella, o diğer acıtıcı gerçeklere hiç girmiyorum, çünkü onlar da ayrı bir topic konusu ve...neyse :jocolor:

Forumdan Uzaklaştırıldı
boşu boşuna tartışmayın, büyükler ne demiş:
kadının "karnından sıpayı, sırtından sopayı eksik etmeyin" yeter :queen:

Motosikleti
Su Motoru
ChatnoiR, böyüh adamsın ağam :cherry: ...

Forumdan Uzaklaştırıldı
MeTaL, işin şakası bir yana bak en büyük adam bu :jocolor: bi de öğretmen olacak, ne desen az buna...

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde öğretmen olan bir babanın 3 yaşındaki kızını döverek hastanelik ettiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre olay, ilçenin Taşkale Mahallesi'nde meydana geldi. Hatice C. (35), yaklaşık 1 yıl evli kaldıktan sonra şiddetli geçimsizlik yüzünden 11 ay önce boşandığı öğretmen olan eşi Ahmet Y'nin (39), 1 günlüğüne yanına aldığı 3 yaşındaki kızı M.N.Y'yi gece uyamadığı için dövdüğünü iddia etti. Yüzünde morluklar oluşan kız çocuğu, annesi tarafından getirildiği Vezirköprü Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Samsun Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada dövüldüğü için adli rapor tutulan küçük kızın olayın şokunu üzerinden atamadığı gözlendi.

Kızını boşandığı kocasının dövdüğünü iddia eden Hatice C, hastanede bayıldı. Polise şikayetçi olan Hatice C, "Eşimle şiddetli geçimsizlik yüzünden anlaşmalı olarak boşandık. Kendisine istediği zaman kızını görebileceğini söyledim. Bir günlüğüne kızımı yanına aldı. Ancak, bana bir gün sonra telefon açarak, 'Ben çocuğu dövdüm. Bu olayı sakın kimseye söyleme' diye uyardı. Daha sonra çocuğu getirdiğinde yüzündeki morluk ve şişlikleri görünce fenalık geçirdim. Çocuğumu gece uyumadığı için dövmüş" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: mynet
Linki: http://haber.mynet.com/detail_news/...er&ref=haberHome&id=A00CC8FC&date=15Kasim2005

ne olursa olsun bir kadına el kaldırmayı kendime yakıştıramam el kaldıranada saygım olmaz.
buda benim fikrim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar