ya.
neyse shushshshshs
çok üstünüz gerçekten evet.
neyse shushshshshs
çok üstünüz gerçekten evet.
Bunu nerden çıkardın ?...forumun yarısı abaza çıktıerkek sürücülere laf ederken tık yok, hatta destekleyenler oluyor ama kadın sürücülere bir şey söyleyince kıyamet kopuyor.
forumun yarısı abaza çıktıerkek sürücülere laf ederken tık yok, hatta destekleyenler oluyor ama kadın sürücülere bir şey söyleyince kıyamet kopuyor.
Hastasın kardeşim sen. Senin gibi düşünenler de hasta...sen laylaylom devam et, zaten aşağılık kompleksin de var çünkü alaycı tavırla konuşuyorsun. aynı akp hükümeti gibi kin ve nefretin sebebisin ama başkalarını bununla suçluyorsun.
ben geçen gün kuryelere laf söylerken kimse savunmaya geçmedi, peki kadın sürücüler hakkında durum tespiti yaparken ne değişti? bugün sabah arkadaşın motorunu servise götürürken plakası düştü ve bir paketçi arkadaş uyardı bizi mesela...
ben kuryeler için bir şey söylerken genelleme yapıyorum, hepsi aynı değil... kadınlar içinde genelleme yapıyorum, hepsini kastetmiyorum...
sonuç olarak ne oldu? kuryeler için denetleme sıkılaşıyor, peki kadın sürücüler için de denetim konusunda sıkılaşma neden olmasın? yukarıdaki videoları izleyen yok mu? o kazaları 100 erkekten 1 tanesi yapar yada yapmaz ama 100 kadından 50 tanesinde var o potansiyel.
Çok sığ görüşlüsün fatih.forumun yarısı abaza çıktıerkek sürücülere laf ederken tık yok, hatta destekleyenler oluyor ama kadın sürücülere bir şey söyleyince kıyamet kopuyor.
tamam kadınlar çok değerli, onlar olmadan olmaz ama araba sürme konusunda büyük tehlike var, belki yıllar sonra gündem olur, ben yeterince sağduyu olmadığını düşünüyorum. biraz daha kadın sürücüler yaygınlaşsın ve kazalar daha göze batsın o zaman tartışmaya devam ederiz.
Bunun üstüne cevaba gerek yok bence ..Bak şimdi sen kadın düşmanlığına ses edilmesini abazalığa falan bağlarsan; ben de burdan yürürüm uzanamadığı ciğere mundardan, ömrü boyunca eline mahkum insel demeye kadar kadar götürürüm. Gerek var mı? Bir şey kazanan olur mu?
Söylenenler üzerinden yapalım eleştirimizi, cevaplarımızı.
Kadın ve erkeğin biyolojik olarak farklı varlıklar olduğu ortada. Bu yüzden kalkıp erkekler kadınlardan iyi futbol oynuyor, 11 kadın geldi bir mahalle genci bunları deldi gibi bişey söylediğinde kusura bakma ama ciddiyet ve eğitimin yanyana olduğu her yerde alay konusu olursun.
Biraz daha uyuzlaşayım.
Ortalamanızın ne kadar motor kullandığını biliyoruz. Elek etmekten beter edecek kadınlar var da, işte yetişemediğiniz için görmüyorsun, yok sanıyorsun.
Erkek sürücülere laf ederken tık yok değil.. Sürücü var, erkek kadın sürücü diye bir şey yok. Yoksa okula göndermediğin, sokağa çıkarmadığın, kimi yerlerde evlattan saymadığın insanların senin sokuk trafiğinde senin kadar hızlı refleks göstermemesi cinsiyetle alakalı bir konu değil.
forumun yarısı abaza çıktıerkek sürücülere laf ederken tık yok, hatta destekleyenler oluyor ama kadın sürücülere bir şey söyleyince kıyamet kopuyor.
tamam kadınlar çok değerli, onlar olmadan olmaz ama araba sürme konusunda büyük tehlike var, belki yıllar sonra gündem olur, ben yeterince sağduyu olmadığını düşünüyorum. biraz daha kadın sürücüler yaygınlaşsın ve kazalar daha göze batsın o zaman tartışmaya devam ederiz.
ben ehliyet aldığımda hocalar çok ilgisizdi yanımda at yarışı oynuyordu resmen arabayı ilk defa orda öğrendim kurallara da uymak fıtratım da var ben kazandım uzun süre araba sürmesemde kurallara daha çok uymayı motor ehliyeti alırken öğrendim empati yapmak gerekiyor şahsen sağ sol ve dikiz aynalarıma 5 sn bakıyorum 2 dk da bir. çok zor bişi değil telefonla duran trafikte veya ışıklarda bakıyorum tüm motorculara,yayalara yol vermeye çalışıyorum bunu uygulamak insanlara niye zor geliyorKadın sürücü problemi yok, problem bizde çok kolay ehliyet alınma problemi. Sürücü kurslarında ehliyet sınav parkurunu geçecek kadar ezbere eğitim veriliyor o kadar. Sürücü kursu öğretmenlerinin de çok bilgli olduklarını düşünmüyorum, belli şeyleri ezberletiyorlar, haliyle maliyet de öncelikli olduğu için o maaşa çalışan birinden de o kadar beklenti olur.
Bizde de sürücü sınavları Almanyadaki gibi olsa keşke, trafiktekilerin %90'ı ehliyet alamazdı. Bizde "küçük amerika olacağız" diye politikacılar yüzünden trafikte araç kullanmak bir haktır algısı var, herkes kolayca ehliyet almak istiyor, sınavda kalırs ki bizdeki sınavlar aslında aşırı kolay, hakkı yenmiş kabul ediyor, oysa trafikte araç kullanmak bir hak değil ayrıcalıktır, en az 1 ton ağırlığında, en güçsüzü bile rahatlıkla bir insanı öldürebilecek bir araçla trafiğe çıkmak için onu kullanmaya ehil olmak gerekir, adı üstünde, ehliyet zaten ehil olma belgesi o. Avrupa bu konudaneden daha iyi, çünkü orada araçla trafiğe çıkmanın ayrıcalık olduğu algısı kabul edilmiş. Tamam özgürlük ama seyahat özgürlüğü yürümek ve toplu taşımaya binebilmek için var, kendin araç kullanacaksan bu ayrıcalığı ehil olarak haketmen lazım diyorlar.
Konuyu en doğru şekilde özetleyen yazı budur. " ÖNGÖRÜLEMEZ " olmaları.Her gün trafikte araç kullanıyorum. Günde yaklaşık 100km. Erkekler iyilik timsali değil tabiiki ama olay kadınların öngörülememesinde başlıyor. Bir erkek araç kullanırken sola atlayacaksa ya da orta şeritten kavşağa girecekse iyi kötü anlıyorsun bu mal şimdi bu hareketi yapacak diyip ona göre pozisyon alıyorsun ama kadın öyle değil. Önce sola yanaşıp sonra ani fren ve sağa dönüş kombosunu kafanda patlatınca neye uğradığını şaşırıyor insan.
Geçen gün 2 şeritli yolda ayrıma denk geldim. Sağa sola ayrılıp tek şeritlere düşüyor yollar. Ortada da ofset var. Ben sol tarafta kalıyorum. Kadın sürücü sağdan ofsete girdi ve eliyle yüzünün sol tarafını kapatıp beni görmeyince ordan yok olacağımı düşünerek sola doğru aheste aheste girmeye çalıştı. Hatalı olana da yol vermeme gibi güzel bir huyum vardır. İnat ettim vermedim, arkamdaki kimse de yol vermedi enayi 2 araba geçicem diye 5-6 araba geriye düştü.
Ayrıca kadınlarda garip bi aşağılık kompleks var. Kabak gibi hatalı olsalar bile asla kusurlarını kabul etmiyorlar. Ben de aslında fazlasıyla alttan alır güzelce söylerim ve erkeklerle yaş fark etmeksizin bir şekilde anlaşıp helalleşir devam ederiz ama kadınlarda garip bir azarlama adeti var.
Ha hepsi bir değil evet olayı uzatmadan gideyim bitsin dememe rağmen evladım, abicim diye kibarca özür dileyen iyi niyetli ablalarım kardeşlerim de oldu ama oran çoook çok düşük.
Ama anlattığım yüz kapatma olayı bende travmadır. Nasıl bi mantık bu? Sen lamba cini misin benim ordan yok olmamı mı dileyeceksin.
Gören de Epstein List'de yer almışsın zannedecek.Bir zamanlar burası uzaktan takip edip bir parçası olmayı arzuladığım bir yerdi. Şimdi ise bir parçası olmaktan utanacağım bir yer haline geliyor.
sosyal medya da zerk edilen feminizim bunları böyle yaptı işteforumun yarısı abaza çıktıerkek sürücülere laf ederken tık yok, hatta destekleyenler oluyor ama kadın sürücülere bir şey söyleyince kıyamet kopuyor.
nerde öfke ?Dostum geri kafalısın işte.
Kusura bakma tartışma amaçlı yazmıyorum .
Eleştiri ayrı bir şey bu bakış açısı çok farklı.
Geçen de işte evlenmiyorum yemeğimi yapsın temizliğimi yapsın diye çevre baskısıyla evlenmem tarzı konuştun.
Yıl 2026.
Eskide kaldı o günler hayat müşterek.
Binlerce kadın doktor hayat kurtarıyor.
Binlerce öğretmen evde çocuklarına bakamayan ailelerin çocuklarına eğitim veriyor.
Acile gittiğin de ben üstünüm zekiyim dersin güçlüyüm erkeğim dersin kendi sağlığını kendi korursun o zaman .
Bir doktor bir mühendis yükselebilmek için yurt dışın da yayınlar yapıyor .
Senin yayının yabancı dilin varmı?
Bir çok kadın zorlukla taciz ile baş ediyor iş gereği görüyorum.
Aselsan da çok etkili kadın mühendisler var.
Sen bu kadınla oturduğun da şu düşüncenle zaten sohbet bile edemezsin senin vatana o kadar faydan var mı ?
Ya da ben özel harekatçıyım yaşıtlarım eğlenirken ben hendek operasyonların da olduğum için senden daha mı erkek oluyorum.
Evet kadınlar kötü kullanıyor.
Ama bakış açına göre inşallah kız çocuğun olmaz.
Sakın kızma normal bir eleştiri dikkatimi çekiyor bu kadınlara olan öfkeniz çok güçlüydünüz doğdunuz da götünüzü ananıza. Sildirmeseydiniz.
İnsan oğlu sandığın kadar güçlü değil.
Yazım yanlışı olabilir kusura bakmayın.
Kardeş ananı karını kızını doktora götürsen erkek bakmasın diyecek adamsın kadın evde oturursa kim bakacak anana bacına ?sosyal medya da zerk edilen feminizim bunları böyle yaptı işte
kadınlar kadınları bu kadar desteklemiyor görüyorum ki erkolar kadınları daha çok destekliyor
neyse onlar kendilerine göre ileri görüşlü sanmaya devam etsinler feminizimin değirmenine su taşımaya devam etsinler
her zaman diyorum kadınlar bile şuan yaşadıkları güçlü kadın rolünden şikayetçi kadının yeri evidir diyor ne kadar anlatsak boş
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
nerde öfke ?
allahın aşkına göster ya öfke nerde burada 300 tane şey yazmışsın benim yazdığımla tek alakası olan bir cümle yok
yani doktordan girip aselsandan çıkmışsın
ben kadınları taciz mi edelim dedim
evet bu benim bakış açım neden zoruna gidiyor ki ben feminist söylemleri sevmiyorum
hakaret etmeden kendinizi ifade edemezmisiniz
Birinin görmesine gerek yok. Komik olmak için insanlık suçunu kendine meze eden bir soytarıyla, küçük dünyasında edindiği tecrübelerle sürekli erkeklik kadınlık hakkında tümevarım yapmaya çalışan kırılgan egolu yarı cahillerle, her fırsatta toksiklik yapan; ilgi ve dramaya açıkmış saçma sapan konular açan ve tartışma yaratan tiplerle aynı listede iyi olmak bana kötü hissettiriyor.Gören de Epstein List'de yer almışsın zannedecek.![]()
Beğenmiyorsan sektir git o zaman. Mühürlü davetiyeyle mi çağırdılar? Seni burada zorla mı tutuyorlar?Birinin görmesine gerek yok. Komik olmak için insanlık suçunu kendine meze eden bir soytarıyla, küçük dünyasında edindiği tecrübelerle sürekli erkeklik kadınlık hakkında tümevarım yapmaya çalışan kırılgan egolu yarı cahillerle, her fırsatta toksiklik yapan; ilgi ve dramaya açıkmış saçma sapan konular açan ve tartışma yaratan tiplerle aynı listede iyi olmak bana kötü hissettiriyor.
Düşüncelerinizi okurken sanki kafanızın içindeki örümcek ağlarını yırtarak ilerliyorum. Birkaç kişi vaktini ve enerjisini cevap vermeye, açıklama yapmaya ya da eleştirmeye harcamış ancak bilmiyorlar ki sanayi tipi süpürgeyle girseler kar etmez.