Kadın sürücü problemi

forumun yarısı abaza çıktı :D erkek sürücülere laf ederken tık yok, hatta destekleyenler oluyor ama kadın sürücülere bir şey söyleyince kıyamet kopuyor.

Bak şimdi sen kadın düşmanlığına ses edilmesini abazalığa falan bağlarsan; ben de burdan yürürüm uzanamadığı ciğere mundardan, ömrü boyunca eline mahkum insel demeye kadar kadar götürürüm. Gerek var mı? Bir şey kazanan olur mu?

Söylenenler üzerinden yapalım eleştirimizi, cevaplarımızı.
Kadın ve erkeğin biyolojik olarak farklı varlıklar olduğu ortada. Bu yüzden kalkıp erkekler kadınlardan iyi futbol oynuyor, 11 kadın geldi bir mahalle genci bunları deldi gibi bişey söylediğinde kusura bakma ama ciddiyet ve eğitimin yanyana olduğu her yerde alay konusu olursun.

Biraz daha uyuzlaşayım.
Ortalamanızın ne kadar motor kullandığını biliyoruz. Elek etmekten beter edecek kadınlar var da, işte yetişemediğiniz için görmüyorsun, yok sanıyorsun.

Erkek sürücülere laf ederken tık yok değil.. Sürücü var, erkek kadın sürücü diye bir şey yok. Yoksa okula göndermediğin, sokağa çıkarmadığın, kimi yerlerde evlattan saymadığın insanların senin sokuk trafiğinde senin kadar hızlı refleks göstermemesi cinsiyetle alakalı bir konu değil.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
sen laylaylom devam et, zaten aşağılık kompleksin de var çünkü alaycı tavırla konuşuyorsun. aynı akp hükümeti gibi kin ve nefretin sebebisin ama başkalarını bununla suçluyorsun.

ben geçen gün kuryelere laf söylerken kimse savunmaya geçmedi, peki kadın sürücüler hakkında durum tespiti yaparken ne değişti? bugün sabah arkadaşın motorunu servise götürürken plakası düştü ve bir paketçi arkadaş uyardı bizi mesela...

ben kuryeler için bir şey söylerken genelleme yapıyorum, hepsi aynı değil... kadınlar içinde genelleme yapıyorum, hepsini kastetmiyorum...

sonuç olarak ne oldu? kuryeler için denetleme sıkılaşıyor, peki kadın sürücüler için de denetim konusunda sıkılaşma neden olmasın? yukarıdaki videoları izleyen yok mu? o kazaları 100 erkekten 1 tanesi yapar yada yapmaz ama 100 kadından 50 tanesinde var o potansiyel.
Hastasın kardeşim sen. Senin gibi düşünenler de hasta...

Herhangi bir kadınla uygar bir iletişim kurma becerisinden yoksun, kadınları metalaştıran, kendi varlığının yan ürünü sayan, ataerkil ortamda filizlenmiş, cinsiyetçiliği tabulaştırmış, erkek egemen dilin en nobran örneklerinden birisin...kadına şiddetin bu topraklarda bu denli sıradanlaşmasına da şaşmamak gerek.

İyice sevimsizleşiyorsunuz...

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Her gün trafikte araç kullanıyorum. Günde yaklaşık 100km. Erkekler iyilik timsali değil tabiiki ama olay kadınların öngörülememesinde başlıyor. Bir erkek araç kullanırken sola atlayacaksa ya da orta şeritten kavşağa girecekse iyi kötü anlıyorsun bu mal şimdi bu hareketi yapacak diyip ona göre pozisyon alıyorsun ama kadın öyle değil. Önce sola yanaşıp sonra ani fren ve sağa dönüş kombosunu kafanda patlatınca neye uğradığını şaşırıyor insan.

Geçen gün 2 şeritli yolda ayrıma denk geldim. Sağa sola ayrılıp tek şeritlere düşüyor yollar. Ortada da ofset var. Ben sol tarafta kalıyorum. Kadın sürücü sağdan ofsete girdi ve eliyle yüzünün sol tarafını kapatıp beni görmeyince ordan yok olacağımı düşünerek sola doğru aheste aheste girmeye çalıştı. Hatalı olana da yol vermeme gibi güzel bir huyum vardır. İnat ettim vermedim, arkamdaki kimse de yol vermedi enayi 2 araba geçicem diye 5-6 araba geriye düştü.

Ayrıca kadınlarda garip bi aşağılık kompleks var. Kabak gibi hatalı olsalar bile asla kusurlarını kabul etmiyorlar. Ben de aslında fazlasıyla alttan alır güzelce söylerim ve erkeklerle yaş fark etmeksizin bir şekilde anlaşıp helalleşir devam ederiz ama kadınlarda garip bir azarlama adeti var.

Ha hepsi bir değil evet olayı uzatmadan gideyim bitsin dememe rağmen evladım, abicim diye kibarca özür dileyen iyi niyetli ablalarım kardeşlerim de oldu ama oran çoook çok düşük.

Ama anlattığım yüz kapatma olayı bende travmadır. Nasıl bi mantık bu? Sen lamba cini misin benim ordan yok olmamı mı dileyeceksin.

forumun yarısı abaza çıktı :D erkek sürücülere laf ederken tık yok, hatta destekleyenler oluyor ama kadın sürücülere bir şey söyleyince kıyamet kopuyor.

tamam kadınlar çok değerli, onlar olmadan olmaz ama araba sürme konusunda büyük tehlike var, belki yıllar sonra gündem olur, ben yeterince sağduyu olmadığını düşünüyorum. biraz daha kadın sürücüler yaygınlaşsın ve kazalar daha göze batsın o zaman tartışmaya devam ederiz.
Çok sığ görüşlüsün fatih.
Oyun oyna sen boşver.
Kadınları savunan yok muhteşem araba kullanıyorlar diyen yok.
Bir kadınla arkadaş ol sadece farklı gözle bakma abazalık bu değil.
Sosyalleş..
Savunanların çoğu kadınlarla normal ilişkiler de kimse burda karı kız görür diye savunmuyor.
Kimse gelip bura da toplum baskısı evde kaldık yok canımız acıdı yok evlenmedik diye ağlamıyor .
Kadınlarımızın bu düşünce de ki denyolarla aynı ortam da yaşıyor olmasına üzülüyor o kadar.
Kadın kadın kadın naşka mevzun var mı ?
3 kere kaza yapmışın neden yaptın.
Aşık olduğun kadına buradan kaşar dedin ?
Sen erkeğim diye nasıl geziyorsun ?
Ne yaşadıysan yaşadın sence erkek adam gelip aşık olduğu kadına burada kaşar dermi.
Hazır yağmur yağıyor git bir motosikleti yıka
Belki senin kafa da bir ablamız ne deli çocuk bu der ve senden etkilenir.
Bir de öyle konu açarsın sevinip seni överim söz..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bak şimdi sen kadın düşmanlığına ses edilmesini abazalığa falan bağlarsan; ben de burdan yürürüm uzanamadığı ciğere mundardan, ömrü boyunca eline mahkum insel demeye kadar kadar götürürüm. Gerek var mı? Bir şey kazanan olur mu?

Söylenenler üzerinden yapalım eleştirimizi, cevaplarımızı.
Kadın ve erkeğin biyolojik olarak farklı varlıklar olduğu ortada. Bu yüzden kalkıp erkekler kadınlardan iyi futbol oynuyor, 11 kadın geldi bir mahalle genci bunları deldi gibi bişey söylediğinde kusura bakma ama ciddiyet ve eğitimin yanyana olduğu her yerde alay konusu olursun.

Biraz daha uyuzlaşayım.
Ortalamanızın ne kadar motor kullandığını biliyoruz. Elek etmekten beter edecek kadınlar var da, işte yetişemediğiniz için görmüyorsun, yok sanıyorsun.

Erkek sürücülere laf ederken tık yok değil.. Sürücü var, erkek kadın sürücü diye bir şey yok. Yoksa okula göndermediğin, sokağa çıkarmadığın, kimi yerlerde evlattan saymadığın insanların senin sokuk trafiğinde senin kadar hızlı refleks göstermemesi cinsiyetle alakalı bir konu değil.
Bunun üstüne cevaba gerek yok bence ..
Konu direkt kapansın muhteşem cevap :)

Arkadaşlar kaza var, kaza var. Trafikte olur böyle şeyler. Ben biraz önce radara giren bir arabanın videosunu koydum. Basit bir kazaydı. Şöför muhtemelen uyudu.
Aşağıya bir haza daha koyuyorum. Bu kazayı yapan kadın da olabilir erkek de. Sonuçları çok ağır kazalar bunlar. Bizler yani bu ülkenin gençleri olarak bu işi nasıl daha iyi yaparım kafa yormamız lazım. Trafiğin şakası yok.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650

tamam kadınlar çok değerli, onlar olmadan olmaz ama araba sürme konusunda büyük tehlike var, belki yıllar sonra gündem olur, ben yeterince sağduyu olmadığını düşünüyorum. biraz daha kadın sürücüler yaygınlaşsın ve kazalar daha göze batsın o zaman tartışmaya devam ederiz.

Neyiz biz 15 yaşında ergen mi :)

Bir kadın forumu keşfeder üye olur tüm konuların arasından bu konuyu bulur da bize hallenir diye yorum yapıyoruz...
Okuduklarından bunu anlıyorsan, bir dikakt eksikliği, ne bilim bi okuduğunu anlamama veya algıda sıçıcılık gibi şeyler olabilir :)

Şaka şaka, yada değil mi yoksa :unsure:

Motosikleti
tvs raider 125
Kadın sürücü problemi yok, problem bizde çok kolay ehliyet alınma problemi. Sürücü kurslarında ehliyet sınav parkurunu geçecek kadar ezbere eğitim veriliyor o kadar. Sürücü kursu öğretmenlerinin de çok bilgli olduklarını düşünmüyorum, belli şeyleri ezberletiyorlar, haliyle maliyet de öncelikli olduğu için o maaşa çalışan birinden de o kadar beklenti olur.
Bizde de sürücü sınavları Almanyadaki gibi olsa keşke, trafiktekilerin %90'ı ehliyet alamazdı. Bizde "küçük amerika olacağız" diye politikacılar yüzünden trafikte araç kullanmak bir haktır algısı var, herkes kolayca ehliyet almak istiyor, sınavda kalırs ki bizdeki sınavlar aslında aşırı kolay, hakkı yenmiş kabul ediyor, oysa trafikte araç kullanmak bir hak değil ayrıcalıktır, en az 1 ton ağırlığında, en güçsüzü bile rahatlıkla bir insanı öldürebilecek bir araçla trafiğe çıkmak için onu kullanmaya ehil olmak gerekir, adı üstünde, ehliyet zaten ehil olma belgesi o. Avrupa bu konudaneden daha iyi, çünkü orada araçla trafiğe çıkmanın ayrıcalık olduğu algısı kabul edilmiş. Tamam özgürlük ama seyahat özgürlüğü yürümek ve toplu taşımaya binebilmek için var, kendin araç kullanacaksan bu ayrıcalığı ehil olarak haketmen lazım diyorlar.
ben ehliyet aldığımda hocalar çok ilgisizdi yanımda at yarışı oynuyordu resmen arabayı ilk defa orda öğrendim kurallara da uymak fıtratım da var ben kazandım uzun süre araba sürmesemde kurallara daha çok uymayı motor ehliyeti alırken öğrendim empati yapmak gerekiyor şahsen sağ sol ve dikiz aynalarıma 5 sn bakıyorum 2 dk da bir. çok zor bişi değil telefonla duran trafikte veya ışıklarda bakıyorum tüm motorculara,yayalara yol vermeye çalışıyorum bunu uygulamak insanlara niye zor geliyor

Motosikleti
CBR 500 R
Her gün trafikte araç kullanıyorum. Günde yaklaşık 100km. Erkekler iyilik timsali değil tabiiki ama olay kadınların öngörülememesinde başlıyor. Bir erkek araç kullanırken sola atlayacaksa ya da orta şeritten kavşağa girecekse iyi kötü anlıyorsun bu mal şimdi bu hareketi yapacak diyip ona göre pozisyon alıyorsun ama kadın öyle değil. Önce sola yanaşıp sonra ani fren ve sağa dönüş kombosunu kafanda patlatınca neye uğradığını şaşırıyor insan.

Geçen gün 2 şeritli yolda ayrıma denk geldim. Sağa sola ayrılıp tek şeritlere düşüyor yollar. Ortada da ofset var. Ben sol tarafta kalıyorum. Kadın sürücü sağdan ofsete girdi ve eliyle yüzünün sol tarafını kapatıp beni görmeyince ordan yok olacağımı düşünerek sola doğru aheste aheste girmeye çalıştı. Hatalı olana da yol vermeme gibi güzel bir huyum vardır. İnat ettim vermedim, arkamdaki kimse de yol vermedi enayi 2 araba geçicem diye 5-6 araba geriye düştü.

Ayrıca kadınlarda garip bi aşağılık kompleks var. Kabak gibi hatalı olsalar bile asla kusurlarını kabul etmiyorlar. Ben de aslında fazlasıyla alttan alır güzelce söylerim ve erkeklerle yaş fark etmeksizin bir şekilde anlaşıp helalleşir devam ederiz ama kadınlarda garip bir azarlama adeti var.

Ha hepsi bir değil evet olayı uzatmadan gideyim bitsin dememe rağmen evladım, abicim diye kibarca özür dileyen iyi niyetli ablalarım kardeşlerim de oldu ama oran çoook çok düşük.

Ama anlattığım yüz kapatma olayı bende travmadır. Nasıl bi mantık bu? Sen lamba cini misin benim ordan yok olmamı mı dileyeceksin.
Konuyu en doğru şekilde özetleyen yazı budur. " ÖNGÖRÜLEMEZ " olmaları.

Bir zamanlar burası uzaktan takip edip bir parçası olmayı arzuladığım bir yerdi. Şimdi ise bir parçası olmaktan utanacağım bir yer haline geliyor.

F54

sosyal medya da zerk edilen feminizim bunları böyle yaptı işte
kadınlar kadınları bu kadar desteklemiyor görüyorum ki erkolar kadınları daha çok destekliyor
neyse onlar kendilerine göre ileri görüşlü sanmaya devam etsinler feminizimin değirmenine su taşımaya devam etsinler
her zaman diyorum kadınlar bile şuan yaşadıkları güçlü kadın rolünden şikayetçi kadının yeri evidir diyor ne kadar anlatsak boş

Dostum geri kafalısın işte.
Kusura bakma tartışma amaçlı yazmıyorum .
Eleştiri ayrı bir şey bu bakış açısı çok farklı.
Geçen de işte evlenmiyorum yemeğimi yapsın temizliğimi yapsın diye çevre baskısıyla evlenmem tarzı konuştun.
Yıl 2026.
Eskide kaldı o günler hayat müşterek.
Binlerce kadın doktor hayat kurtarıyor.
Binlerce öğretmen evde çocuklarına bakamayan ailelerin çocuklarına eğitim veriyor.
Acile gittiğin de ben üstünüm zekiyim dersin güçlüyüm erkeğim dersin kendi sağlığını kendi korursun o zaman .
Bir doktor bir mühendis yükselebilmek için yurt dışın da yayınlar yapıyor .
Senin yayının yabancı dilin varmı?
Bir çok kadın zorlukla taciz ile baş ediyor iş gereği görüyorum.
Aselsan da çok etkili kadın mühendisler var.
Sen bu kadınla oturduğun da şu düşüncenle zaten sohbet bile edemezsin senin vatana o kadar faydan var mı ?
Ya da ben özel harekatçıyım yaşıtlarım eğlenirken ben hendek operasyonların da olduğum için senden daha mı erkek oluyorum.
Evet kadınlar kötü kullanıyor.
Ama bakış açına göre inşallah kız çocuğun olmaz.
Sakın kızma normal bir eleştiri dikkatimi çekiyor bu kadınlara olan öfkeniz çok güçlüydünüz doğdunuz da götünüzü ananıza. Sildirmeseydiniz.
İnsan oğlu sandığın kadar güçlü değil.

Yazım yanlışı olabilir kusura bakmayın.
nerde öfke ?
allahın aşkına göster ya öfke nerde burada 300 tane şey yazmışsın benim yazdığımla tek alakası olan bir cümle yok
yani doktordan girip aselsandan çıkmışsın
ben kadınları taciz mi edelim dedim
evet bu benim bakış açım neden zoruna gidiyor ki ben feminist söylemleri sevmiyorum
hakaret etmeden kendinizi ifade edemezmisiniz

Son düzenleme:
sosyal medya da zerk edilen feminizim bunları böyle yaptı işte
kadınlar kadınları bu kadar desteklemiyor görüyorum ki erkolar kadınları daha çok destekliyor
neyse onlar kendilerine göre ileri görüşlü sanmaya devam etsinler feminizimin değirmenine su taşımaya devam etsinler
her zaman diyorum kadınlar bile şuan yaşadıkları güçlü kadın rolünden şikayetçi kadının yeri evidir diyor ne kadar anlatsak boş

nerde öfke ?
allahın aşkına göster ya öfke nerde burada 300 tane şey yazmışsın benim yazdığımla tek alakası olan bir cümle yok
yani doktordan girip aselsandan çıkmışsın
ben kadınları taciz mi edelim dedim
evet bu benim bakış açım neden zoruna gidiyor ki ben feminist söylemleri sevmiyorum
hakaret etmeden kendinizi ifade edemezmisiniz
Kardeş ananı karını kızını doktora götürsen erkek bakmasın diyecek adamsın kadın evde oturursa kim bakacak anana bacına ?
Femimizim öğrenmişin bir tek.
Kadının yeri evi deyip duruyorsun.
Karısı çalışan erkek mi olmuyor yumuşak mı oluyor.
Aselsandan girerim her yerden girerim her iş kolun da ihtiyacın var olacak.
Desteklerim tabi başarılı olup hem evine de bakar hem işine de .
Senin gibi alayım eve tıkayım bana hizmetçilik yapsın kafasın da kadın kalmadığı için yakınmaların bunlar maalesef.
Bana ayak yapma toplum baskısından evlenmiyorum diye :)
Sonra 3.sayfa haberlerine çıkıyor bu kafa yapısı katil olarak.
Normal okumuş bir kadınla (arkadaş olarak bile sohbet edemezsin )
Her kadına kaşar gözüyle bakıp özgüvensiz olmayın.
Kaç kişi var burda eşi dostu çalışan kadın sana göre değil senin düşüncen bu bende bu düşüncedeyim.
Sen de eleştir beni problem yok.
Kadın savununca yumuşak olunmuyor yani.
Erkekliği çok övüyorsunuz ne yaptın mesela bu ülke için erkek olarak bana 3 5 örnek ver bende senin kafa yapındayım şuan geçtim o moda.
Erkeklik yarıştıralım ama benim yaptığımın yüzde 5 i kadar yapmamışsındır .övünmeyin zekiyim güçlüyüm cesurum diye.
Kaldın mı dağlar da zorunlu hizmet dışın da .
Attınmı operasyon sabahları 8 10 sene kadar.erkeksin yerin sıcak ev olmamalı.
BU taraftan da çok rahat konuşurum hak vereceksek.
Memleket kurtarma sanıyorsunuz erkeğim güçlüyüm diye komik duruyor

Neyse ben kapattım konuyu cevap yazmakla uğraşma en erkek sizsiniz dostum kusura bakma ...

Son düzenleme:

F54

malesef benimle erkeklik yarıştıracak seviyede bir erkek değilsin
karısı çalışan erkeğe yumuşakta demedim o kişinin kendi bileceği iş
kadınlara kaşar gözüyle bakmam ne münasebet her birey kendi namusundan sorumludur BENİ İLGİLENDİRMEZ
sen kendini eziklemeye alışmışsın bunda kimsenin suçu yok ben senin neyini eleştireyim ki nereden tutsam elimde kalır
normal okumuş kadınla sohbet etmem zaten en az 3 yabancı dil bilmesi lazım cahil kadın bende alerji yapıyor (kız arkadaşım ingilizce öğretmeni + 4 tane yabancı dil biliyor )
gene doktor hemşire vs girmişsin hepsi benim bacım baş tacım +erkek doktorlar da aynı
niye sapla samanı karıştırmaya uğraşıyorsun ki

Gören de Epstein List'de yer almışsın zannedecek. :rolleyes:
Birinin görmesine gerek yok. Komik olmak için insanlık suçunu kendine meze eden bir soytarıyla, küçük dünyasında edindiği tecrübelerle sürekli erkeklik kadınlık hakkında tümevarım yapmaya çalışan kırılgan egolu yarı cahillerle, her fırsatta toksiklik yapan; ilgi ve dramaya açıkmış saçma sapan konular açan ve tartışma yaratan tiplerle aynı listede iyi olmak bana kötü hissettiriyor.

Düşüncelerinizi okurken sanki kafanızın içindeki örümcek ağlarını yırtarak ilerliyorum. Birkaç kişi vaktini ve enerjisini cevap vermeye, açıklama yapmaya ya da eleştirmeye harcamış ancak bilmiyorlar ki sanayi tipi süpürgeyle girseler kar etmez.

Aslında üye olurken burada bir süredir takip edip saygı ve sempati duyduğum büyüklerimle ve diğer arkadaşlarla tanışır, sürüş yapar güzel hatıralar ve arkadaşlıklar biriktiririm diye düşünmüştüm.

Ancak seviyenin geldiği yer o sempati duyduğum ve saygı beslediğim insanların da üç aşağı beş yukarı hayatsız olduğunu düşündürmeye başlamadı desem yalan olur.

Amacını yitirmiş ve çürümüş bir ortam, hayalet moderasyon.

Aklı başında, hali vakti yerine büyüklerimi ve arkadaşlarımı tenzih ederek size ilk ve son kez bir şey söylemek istiyorum.

Get a life.

hoçça ğalın

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Birinin görmesine gerek yok. Komik olmak için insanlık suçunu kendine meze eden bir soytarıyla, küçük dünyasında edindiği tecrübelerle sürekli erkeklik kadınlık hakkında tümevarım yapmaya çalışan kırılgan egolu yarı cahillerle, her fırsatta toksiklik yapan; ilgi ve dramaya açıkmış saçma sapan konular açan ve tartışma yaratan tiplerle aynı listede iyi olmak bana kötü hissettiriyor.

Düşüncelerinizi okurken sanki kafanızın içindeki örümcek ağlarını yırtarak ilerliyorum. Birkaç kişi vaktini ve enerjisini cevap vermeye, açıklama yapmaya ya da eleştirmeye harcamış ancak bilmiyorlar ki sanayi tipi süpürgeyle girseler kar etmez.
Beğenmiyorsan sektir git o zaman. Mühürlü davetiyeyle mi çağırdılar? Seni burada zorla mı tutuyorlar?

F54

cumartesi günü sabah 07:50 de 2 tane kadın maddi hasarlı bir trafik kazası yaptılar geçmiş olsun
iş geldi tutanak tutmaya birisi doğal olarak eşini çağırdı diğeri de kardeşlerini yani 2 kadın (esleklerini belirtmek isterdim bu sefer daha da saldırıyorlar way efendim sen çalışan kadını küçümsüyorsun yok eşine layt erkek dedin vs vs ) kağıt üzerine yaşadıkları kaza yı ve olay yeri krokisi kendi başına çizemediler (n)
allah vere de bizler trafikte böyle sürücülerle denk gelmeyelim
şimdi sorarım bir erkek kaza yapsa eşini kız arkadaşını veya kız kardeşini çağırır mı kaza tutanağı tutmaya
veya lastik patladı araba arıza yaptı benzin bitti çağırır mı?
çağırmaz bunları kendi başına halleder yoluna devam eder

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar