Kadın sürücü problemi

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben erkek olarak yemek yapamadığımı kabul ediyorum kadınlar da araba süremediğini kabul etsin konu kapansın :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İstatistikler yeterince detaylı değil, bu istatistik konularını çok yüzeysel ele alıyor herkes, cinsiyetçilik konusuna gelirsek bu duyarlı olma mevzusu kabak tadı vermeye başladı :D bence duyarlı olacağım diye daha fazla insanın canı yanıyor.

kadın ile erkeğin biyolojileri farklı, bunu ne kadar erken kabul edersek o kadar çabuk şekilde güzel bir düzen oturtma yoluna gireriz, hani kadınların üstün olduğu konular ile erkeklerin üstün olduğu konular farklı olduğu için daha sağlıklı bir görev dağılımı gerekiyor bence,

eğlence sektöründe de var bu başarı farkı mesela, futboldan örnek vereyim, 11 kadın futbolcuya karşısında 1 erkek futbolcu maç yaptılar ve erkek futbolcu tek başına 11 kadını maymuna çevirdi :D

kadınları küçümsemiyorum ama hayatta onların önemi çok farklı, kadınlar çok değerli, çok önemli ama futbol oynama yada araba sürme konusunda değil, onlar insan ilişkilerinde yada farklı yerlerde görev almalılar yada eğlence sektöründe yine futbol oynamalarında sakınca yok ama trafikte ciddi risk oluşturuyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

erkeklerin kazaları ile kadınların kazaları çok farklı, yani sosyal medyada benden daha çok gördüğünüzü düşünüyorum çünkü ben geçen yaza kadar instagram bile kullanmıyordum... kaşar bir kadına aşık oldum da onun bahanesiyle açtım instagram, şimdi kadın kazaları ile erkek kazalarına bakınca kadınlar gerçekten çok farklılar. çok kısa süredir instagramda paylaşımları izliyorum ve çok karşıma geliyor... hatta bir motosiklet sürücüsü kadın önündeki araca çarpmak üzereyken arkasında oturan erkek arkadaşı olan artçı hemen elini uzatıp frene basıyor ve kazadan kurtuluyorlar...

yani kadınlar ile erkeklerin biyolojileri farklı, kadınların çoğu 10 km hızla kaza yaptıktan sonra gazı bıraksalar araba duracak ama kazadan sonra daha fazla gaza basıp dümdüz ediyorlar ortalığı.

kadınlar şoka giriyor, erkekler şoka girmiyorlar. instada kaldırılmış video, ben tekrar paylaştım, birde bu çıktı, niye kaldırıyorlar böyle videoları?

İzmire sakın gelme sen :)
Hele bu yazdıklarından sonra.. :) Alimallah seni tost falan yaparlar...

Belediye otobüslerinin yüzde 70 ini kadınlar kullanıyor...
Daha can alıcı tarafı bu otobüsler körüklü. :
Valla iyi beceriyorlar izmirin dar yollarında o körüklüyü kullanmayı.. Gerçi biraz daha ağır kalıyorlar ama beceriyorlar işte...
)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
la bu ortamda 1 erkeğe 2 erkek düşüyor, tabi ki testosteron kokacak
Aynen taygırcan...
Buraya yazanlar çoğunlukla bekar..
Evliler karılarına desin ki kadınlar kötü araba kullanıyor beceremiyorsunuz diye..
Hadi erkekliklerini görelim.. :)

Akşam meletirler meletirler... :) Kadın öyle bir şey ki , çükü olmadan erkeğin sülalesini dizer... ;) Bu sözümü unutmasın kimse...

Haa konunun özüne gelince :)
Bence de araç kullanımında erkekler bariz üstün ..NET...

Motosikleti
D400
la bu ortamda 1 erkeğe 2 erkek düşüyor, tabi ki testosteron kokacak

karaambar motorcular birliği
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynen taygırcan...
Buraya yazanlar çoğunlukla bekar..
Evliler karılarına desin ki kadınlar kötü araba kullanıyor beceremiyorsunuz diye..
Hadi erkekliklerini görelim.. :)

Akşam meletirler meletirler... :) Kadın öyle bir şey ki , çükü olmadan erkeğin sülalesini dizer... ;) Bu sözümü unutmasın kimse...

Haa konunun özüne gelince :)
Bence de araç kullanımında erkekler bariz üstün ..NET...

valla evliyim ve diyorum.
Araba kullanmayı bilmiyorum, 2 teker bende 4 teker hanımda. Hanım çok atik değildir ama dikkatlidir, gayet düzgün kullanıyor.
Fakat kendisi de yolda giderken net olarak kadın sürücülere saydırıyor, ben de saydırıyorum. Çünkü net olarak cogu kadın sürücü benzer denyolukta bu araçları sürüyor. :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
şimdi benm gördüğüm bütün sürücü kursları denyo denyo öğretiyor, basit bir kaç şeyi ezberletiyorlar ehliyet sınavı zaten çok kolay sınavı geçecek kadar ezberletiyorlar, yalnızca sürücü kursunda eğitim alıp daha çocukluktan itibaren arabalarla hiç ilgilenmeyip de lazım olduğu için sürücü kursundan ehliyet alanlar haliyle ezbere denyo denyo sürüyor, yani kadın olmakla erkek olmakla ilgisi yok.
Almanya şartlarında olsa ehliyet süreçleri o zaman da derlerdi bir ehliyet 3bin euro maliyeti mi olur diye. Bizde ehliyet kursları ucuz, o paraya da bu kadar öğretiliyor işte.
Biz motorcular için sürüş eğitimleri var, ehliyet aldık ama ehliyet kursunun öğrettiği yetmez deyip eğitim almaya çalşıyoruz, okuyoruz ediyoruz araba kullananlarda bu bilinç de yok, ehliyet alınca her şeyi biliyorum sanıyorlar, sonra da kazalar oluyor işte.
Motosiklet eğitimleri gibi arabalar için de ehliyeti olanlara sürüş eğitimleri yaygınlaşsa keşke, onlara da giderdim çünkü arabayı çok kötü kullanıyorum, motordaki gibi dikkatimi veremiyorum çok çabuk dikkatim dağılıyor, dönerken ederken arabanın orasının burasının çizikleri hep benim eserim bizim arabada.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
allah aşkına sal beni artık :D beni rahat bırak. benden zeka olarak geridesin ama ben bunu kanıtlama gibi bir isteğim yok... sen de tam tersini düşünüyorsun, sen benden daha zekisin senin düşüncene göre ama sen niye kendini kanıtlamaya çalışıyorsun? sen kendinden emin isen başkalarının sözleri çok önemli mi? ben bu konuda bir şikayetimi ve korkumu dile getiriyorum... erkek sürücülerin hataları ön görülebilir benim gözümde ama kadınlarınki farklı.

ben taksicilerin yada diğer araçların dibine girmiyorum ve kafam rahat gidiyorum ama bir gün bir şekilde tekerim kayar ve yere düşersem arkamdan gelen kadın sürücü beni ezip öldürür... ama erkekler bunu pek yapmıyor, şimdiye kadar 3 kaza yaptım ve hepsinde frene bastılar ve beni ezmediler... kadın olsa üstümden geçip öldürme riski çok.
Yav Fatih sen bu zeka işine fena takıntılısın ama :) Şimdi düşününce gerçekten benden zeki olabilirsin, yoksa böylesine efektif çözümlemeleri yapman mümkün değil. Özür diliyorum ve üstün zekan karşısında hürmetle eğiliyorum...

Şaka lan şaka...:)Bir an inandın sandım ha...

Forum gittikçe enteresan bir hal alıyor. Konular ve mesajlar katıksız birer turnusol aracı olmaya başladı. Müthiş nobran ve kaygısız bir dil ile tipik cinsiyetçilik argümanları boca ediliyor fütursuzca. Erkek şovenizmine rahmet okutacak tonda mesajlar diziliyor arka arkaya. İşin fenası, öyle böyle değil, destek de buluyor bu saçmalamalar. Ayrımcı eylem ve düşünceler fışkırıyor kendinden menkul zihinlerden. Kadınların ve erkeklerin “doğası” ve toplumda oynamaları gereken roller hakkında ahkam kesiyor zeki beyinler! Erkeği yücelten, kadınları metalaştıran bir algı, ideoloji, düşünce, işleyiş, kavrayış ve yaşam biçimi dayatıyor açıkça. Kadınları aşağılayan, yetersiz hissettiren, doğal haklarını kısıtlayan bilinçsiz düşünceler, yargılar, normlar vücut buluyor dünyaya açık bir sanal ortamda.

Yahu arkadaş toplumsal cinsiyet kalıpları örerek, bir cinsiyeti diğerinden üstün olarak konumlandırma hakkını, cinsiyetçiliğe varan hiyerarşik düşünceyi dayatmayı, bilinçli ve düşmanca önyargılarınızı mutlak lehte argümanlara dönüştürme hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz? Bak adam ne demiş: "Cinsiyetçi dil, cinsiyetçi pratiği de besleyen ve ondan beslenen bir unsurdur. Kadınlara karşı ayrımcılık yapan ve kadınlarla ilişkili faaliyetleri küçümseyen ve önemsizleştiren dil, bilinçli ve düşmanca cinsiyetçiliğin bir ürünü olduğu gibi, bilinçsiz önyargıları da pekiştirerek cinsiyetçiliğin zeminini sağlamlaştırır". https://www.cambridge.org/core/books/language-and-sexism/CF9A63CF1CC688ECD6C1E78DB2BF6C04
Dünya'nın en problemli İnsan Hakları tartışmalarından biri olan cinsiyetçiliği, burada daha okuma yazmayı yeni yeni söken tiplerin taşıdığı çıtaya bakın. Kendinden menkul zekalarıyla, topyekün bir insan grubunu kategorize eden hatta yok sayan erkek egemen zihinler.

Eften püften sebeplerle üye atacağına, biraz da her durumda erkeği norm alan, kadını görünmez kılan şu eril dille ilgilense forum moderasyonu acaba? Ki kendi koyduğu kurallarda açık açık; "Etnik köken, dini veya siyasi düşünce, cinsel tercih, cinsiyet ve ırk üzerinden ayrımcılık yapılması, aşağılayıcı terimler kullanılması ve nefret söyleminde bulunulması kesinlikle yasaktır." diyen moderasyon (forum kuralları 1.2.44.)

Hadi bir de kaynak vereyim de okuyun biraz cinsiyetçilik üzerine...

Allah akıl fikir versin...

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
kadın düşmanlığı yapıldığını sanmıyorum, niye yapalım ki? ben şu an saygılı ve aklı başında bir kadınla yaşamak isterdim, ömrümü uzatır benim ve bende onun ömrünü uzatırım, kadın düşmanlığı niye yapayım?

araç sürmeleri sıkıntı, bugün arkadaşın motorunu servise götürdük, ben ona eşlik ettim.. 19 yaşında genç arkadaş, ailesi ikna olmuş ama ben olmadım, ben söz sahibi olsaydım onun baya bir eğitim almasını isterdim aksi halde bu şekilde ona motor kullandırmazdım ama işte öyle bir söz hakkım ve yetkim yok..

ben şimdi bu arkadaşa düşman mıyım sizin gözünüzde? hem onu hemde çarpacağı kişileri düşünüyor olmak beni kötü mü yapıyor?

edit: aslında oyun platformlarının yasaklanma durumuyla ilgili forumda konu açan var mı diye bakmaya geldim ama şimdi vazgeçtim, orada da bir şekilde haksız çıkartırlar, ben gidiyorum oyun oynamaya, steam falan yasaklanmadan şu oyunları biraz daha oynayayım.

Aga okuyunca tüm yazılanları, bariz düşmanlığı oluyor. Kendimizde hiç hata görmüyoruz, hatta bilerek kurallara uymadığımızı yazıyoruz buraya, ama kadınlar suçlu, e şimdi bu kadın düşmanlığı omuyor mu?

Neye, asıl konuya dönelim, ben de kadın sürücüler ultra iyi kullanıyor öyleler böyleler demiyorum tabiki, ama bu işin cinsiyeti yok, erkekler daha fazla trafikte ve daha fazlası kazaya sebebiyet veriyor veya kendisi kaza yapıyor. Haberlerde hiç "kadın sürücü yüksek hızla giderken virajı alamadı şarampole uçtu 20 takla attı d.tü ayrı bir yerde başı ayrı bir yerde" diye bir şey görmedim :)

Demem o ki, hepimiz aynı trenin içindeyiz, bu konuda ne yapabiliriz, nasıl yapabiliriz, ne gibi önlemler alabilirizi konuşsak daha iyi gibi. Eğitimin düzeleceği yok :confused:

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
kadın yanlışlıkla geri vitese takıp motoru eziyor ve sonra kaçıyor... bakın bu benim başıma geldi ve önümde beni ezen adam kaçmadı, indi arabadan, anlaştık ve gitti sonra... bu videoda kadın kaçıyor sonra ileride bir yerde durup göğüslerini gösteriyor erkek sakinleşsin diye... erkek zaten ona bir şey yapmayacak, boşuna korkup kaçıyor panik oluyor... kadınlarda şoka girme ve panik yapma durumu var, bu ciddi bir şey.

--------------------------------------------------------------------------

bu videoda kadın lastiği patlatmış ve jantın üzerinde gidiyor, yani ben erkeklerde böyle bir kaza hiç duymadım görmedim. direksiyona geçince dünya ile iletişimleri kopuyor. bir erkek yaramazlıktan dolayı trafik kurallarını çiğniyor ama olası kazada duruyor yada sorunu fark edip çözüme gidiyor... kadınlar dünya ile bağı kopardığı için terör estirme riskleri fazla.

-------------------------------------------------------------------------

burada kadın mikser kullanıyor ama ağırlık merkezi konusunda pek bilgisi olmadığı için kaza yapıyor, bunu erkeklerde yapıyor ama erkekler daha bilinçli ve alışık durumda, bu eğitim ile düzeltilebilir bir durum, buna takılmıyorum ama olayın nazar değmesiyle ilgisi yok, kadın nazar değdiğini söylüyor, bir erkek olsaydı kendi hatası olduğunu bilirdi ama kadın ise nazar değdi diyor, bence aynı kazayı bir daha yapabilir çünkü nazar değmedi, hatalı sürdü.

bu standart kadın kazası, bunu 10 kadın sürücünün en az 5 tanesinden beklerim ama erkeklerin hiç birinden böyle bir kaza beklemem, belki 10 tanesinden 1 tanesi yapabilir ama ben beklemem çünkü böyle kazalar pek görülmeyecek kadar nadir.

----------------------------------------------------------------------------

burada kadın U dönüşü yapayım derken direksiyonu düzeltmediği için olduğu yerde dönüyor, genel kadın zeka yapısı, daire çizdiğini fark etmiyor da mı devam ediyor yoksa ne tepki vereceğini mi bilemiyor? beyin yapısından dolayı işte kitleniyor kafası.

------------------------------------------------------------------------------
mesaj kutumda çok var böyle şeyler, arkadaşlar gönderiyor hep, yani o kadar çok var ki dünya genelinde olan bir durum, Türkiye özelinde değil. Hani dürüst olayım ben çok gülüyorum bunları izlerken ama trafikteyken pek komik olmuyor, korkuyorsun daha çok.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
ohoo biz ne dedik? bunlar hala yazdıklarımızı bi gacı okur da ne gadan moderen bir erkenk der mi diye entelijansya edebiyatı parçalıyorlar
burda kadın yok kardeşim, bi tanesini kadın diye gösterdiler, benden çok bıyığı vardı
neyse...
cinsiyetle alakalı değilmiş
ba ba ba
yukarda frontal lob dedik, gri madde dedik, refleks dedik, kime dedik?

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
ohoo biz ne dedik? bunlar hala yazdıklarımızı bi gacı okur da ne gadan moderen bir erkenk der mi diye entelijansya edebiyatı parçalıyorlar
burda kadın yok kardeşim, bi tanesini kadın diye gösterdiler, benden çok bıyığı vardı
neyse...
cinsiyetle alakalı değilmiş
ba ba ba
yukarda frontal lob dedik, gri madde dedik, refleks dedik, kime dedik?
cinsiyetçi diyorlar ama zaten cinsiyet kelimesi ayrımı ifade etmek için kullanılıyor. adı üzerinde birisi kadın öbürü erkek, nasıl oluyor da fark olmaz diyorlar ben anlamıyorum.

ben şahsen kadınlara karşı daha kibar davranıyorum çünkü onlarda korkma, endişelenme ve panikleme duyguları daha yüksek.

erkekler pek çekinmez, pek endişe duymaz yada panik yapma oranı kadınlara göre az, bu yüzden erkekler ile hemen anlaşıp devam ederiz ama kadınlar panik oluyor.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kadın hatasının farkında.. Motorcunun sinirli olduğunu düşünüyor memesiyle gevşeteceğini düşünüyor...

Soru şu...
Böyle bir durumda hanginiz bu gibi yöntemi akıl edebilirsiniz ?... ;)

Daha önce de söyledim.. Kadın aklı 5 konuda aynı anda çalışır... ;)
Ayrıca kadın çok da panik gözükmüyor .. 👍

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
cinsiyetçi diyorlar ama zaten cinsiyet kelimesi ayrımı ifade etmek için kullanılıyor. adı üzerinde birisi kadın öbürü erkek, nasıl oluyor da fark olmaz diyorlar ben anlamıyorum.

ben şahsen kadınlara karşı daha kibar davranıyorum çünkü onlarda korkma, endişelenme ve panikleme duyguları daha yüksek.

erkekler pek çekinmez, pek endişe duymaz yada panik yapma oranı kadınlara göre az, bu yüzden erkekler ile hemen anlaşıp devam ederiz ama kadınlar panik oluyor.
bu feminizm falan erkeklerin başına örülmüş çorap fatih kardeşim
lafa gelince eşitlik, otobosta yer vermeyince mağara adamı, hani eşittik?
bak... beni salon beyefendisi çizgimden çıkaracaklar şimdi

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Yav Fatih sen bu zeka işine fena takıntılısın ama :) Şimdi düşününce gerçekten benden zeki olabilirsin, yoksa böylesine efektif çözümlemeleri yapman mümkün değil. Özür diliyorum ve üstün zekan karşısında hürmetle eğiliyorum...

Şaka lan şaka...:)Bir an inandın sandım ha...

Forum gittikçe enteresan bir hal alıyor. Konular ve mesajlar katıksız birer turnusol aracı olmaya başladı. Müthiş nobran ve kaygısız bir dil ile tipik cinsiyetçilik argümanları boca ediliyor fütursuzca. Erkek şovenizmine rahmet okutacak tonda mesajlar diziliyor arka arkaya. İşin fenası, öyle böyle değil, destek de buluyor bu saçmalamalar. Ayrımcı eylem ve düşünceler fışkırıyor kendinden menkul zihinlerden. Kadınların ve erkeklerin “doğası” ve toplumda oynamaları gereken roller hakkında ahkam kesiyor zeki beyinler! Erkeği yücelten, kadınları metalaştıran bir algı, ideoloji, düşünce, işleyiş, kavrayış ve yaşam biçimi dayatıyor açıkça. Kadınları aşağılayan, yetersiz hissettiren, doğal haklarını kısıtlayan bilinçsiz düşünceler, yargılar, normlar vücut buluyor dünyaya açık bir sanal ortamda.

Yahu arkadaş toplumsal cinsiyet kalıpları örerek, bir cinsiyeti diğerinden üstün olarak konumlandırma hakkını, cinsiyetçiliğe varan hiyerarşik düşünceyi dayatmayı, bilinçli ve düşmanca önyargılarınızı mutlak lehte argümanlara dönüştürme hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz? Bak adam ne demiş: "Cinsiyetçi dil, cinsiyetçi pratiği de besleyen ve ondan beslenen bir unsurdur. Kadınlara karşı ayrımcılık yapan ve kadınlarla ilişkili faaliyetleri küçümseyen ve önemsizleştiren dil, bilinçli ve düşmanca cinsiyetçiliğin bir ürünü olduğu gibi, bilinçsiz önyargıları da pekiştirerek cinsiyetçiliğin zeminini sağlamlaştırır". https://www.cambridge.org/core/books/language-and-sexism/CF9A63CF1CC688ECD6C1E78DB2BF6C04
Dünya'nın en problemli İnsan Hakları tartışmalarından biri olan cinsiyetçiliği, burada daha okuma yazmayı yeni yeni söken tiplerin taşıdığı çıtaya bakın. Kendinden menkul zekalarıyla, topyekün bir insan grubunu kategorize eden hatta yok sayan erkek egemen zihinler.

Eften püften sebeplerle üye atacağına, biraz da her durumda erkeği norm alan, kadını görünmez kılan şu eril dille ilgilense forum moderasyonu acaba? Ki kendi koyduğu kurallarda açık açık; "Etnik köken, dini veya siyasi düşünce, cinsel tercih, cinsiyet ve ırk üzerinden ayrımcılık yapılması, aşağılayıcı terimler kullanılması ve nefret söyleminde bulunulması kesinlikle yasaktır." diyen moderasyon (forum kuralları 1.2.44.)

Hadi bir de kaynak vereyim de okuyun biraz cinsiyetçilik üzerine...

Allah akıl fikir versin...
sen laylaylom devam et, zaten aşağılık kompleksin de var çünkü alaycı tavırla konuşuyorsun. aynı akp hükümeti gibi kin ve nefretin sebebisin ama başkalarını bununla suçluyorsun.

ben geçen gün kuryelere laf söylerken kimse savunmaya geçmedi, peki kadın sürücüler hakkında durum tespiti yaparken ne değişti? bugün sabah arkadaşın motorunu servise götürürken plakası düştü ve bir paketçi arkadaş uyardı bizi mesela...

ben kuryeler için bir şey söylerken genelleme yapıyorum, hepsi aynı değil... kadınlar içinde genelleme yapıyorum, hepsini kastetmiyorum...

sonuç olarak ne oldu? kuryeler için denetleme sıkılaşıyor, peki kadın sürücüler için de denetim konusunda sıkılaşma neden olmasın? yukarıdaki videoları izleyen yok mu? o kazaları 100 erkekten 1 tanesi yapar yada yapmaz ama 100 kadından 50 tanesinde var o potansiyel.

kadın yanlışlıkla geri vitese takıp motoru eziyor ve sonra kaçıyor... bakın bu benim başıma geldi ve önümde beni ezen adam kaçmadı, indi arabadan, anlaştık ve gitti sonra... bu videoda kadın kaçıyor sonra ileride bir yerde durup göğüslerini gösteriyor erkek sakinleşsin diye... erkek zaten ona bir şey yapmayacak, boşuna korkup kaçıyor panik oluyor... kadınlarda şoka girme ve panik yapma durumu var, bu ciddi bir şey.

--------------------------------------------------------------------------

bu videoda kadın lastiği patlatmış ve jantın üzerinde gidiyor, yani ben erkeklerde böyle bir kaza hiç duymadım görmedim. direksiyona geçince dünya ile iletişimleri kopuyor. bir erkek yaramazlıktan dolayı trafik kurallarını çiğniyor ama olası kazada duruyor yada sorunu fark edip çözüme gidiyor... kadınlar dünya ile bağı kopardığı için terör estirme riskleri fazla.

burada kadın mikser kullanıyor ama ağırlık merkezi konusunda pek bilgisi olmadığı için kaza yapıyor, bunu erkeklerde yapıyor ama erkekler daha bilinçli ve alışık durumda, bu eğitim ile düzeltilebilir bir durum, buna takılmıyorum ama olayın nazar değmesiyle ilgisi yok, kadın nazar değdiğini söylüyor, bir erkek olsaydı kendi hatası olduğunu bilirdi ama kadın ise nazar değdi diyor, bence aynı kazayı bir daha yapabilir çünkü nazar değmedi, hatalı sürdü.

bu standart kadın kazası, bunu 10 kadın sürücünün en az 5 tanesinden beklerim ama erkeklerin hiç birinden böyle bir kaza beklemem, belki 10 tanesinden 1 tanesi yapabilir ama ben beklemem çünkü böyle kazalar pek görülmeyecek kadar nadir.

----------------------------------------------------------------------------

burada kadın U dönüşü yapayım derken direksiyonu düzeltmediği için olduğu yerde dönüyor, genel kadın zeka yapısı, daire çizdiğini fark etmiyor da mı devam ediyor yoksa ne tepki vereceğini mi bilemiyor? beyin yapısından dolayı işte kitleniyor kafası.

------------------------------------------------------------------------------
mesaj kutumda çok var böyle şeyler, arkadaşlar gönderiyor hep, yani o kadar çok var ki dünya genelinde olan bir durum, Türkiye özelinde değil. Hani dürüst olayım ben çok gülüyorum bunları izlerken ama trafikteyken pek komik olmuyor, korkuyorsun daha çok.
Bu videoların çok bir anlamı yok.
Ben de başka video ekleyeyim de biraz gülelim. Biz erkekler neler yapıyor görelim. :D

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Şimdi çok fazla şey yazılmış, aşağıda başka bir bakış açısı sunacağım - daha önce sunulmamış gibi gördüm, benzer bir şey zaten yazıldıysa affola:

Kadınların trafikte daha fazla hata yapan / daha fazla hataya / kazaya sebep olan gibi görünmelerinin en önemli sebebinin çoğunluğu oluşturan erkek sürücüler olarak bizim onlara alışkın olmamızdan kaynaklanıyor. Ben şahsen trafikteyken bir arabanın yaptığı hareketlerden kadın mı erkek mi olduğunu çok büyük bir doğrulukla çıkarabiliyorum mesela. (Bazen yaşlı erkekler ile kadınlar karışabiliyor ama. Testosteron oranlarıyla ilgili muhtemelen...)

Kadınlarla erkeklerin çok bariz farklı trafik davranışları var. Biz erkeklerin çok daha kuralsız / saygısız ve çoğunlukla aşırı girişken araç kullanmasına alışkınız ve üç aşağı beş yukarı karışımızdaki sürücünün hal ve tavırlarından ne yapacağını da çok büyük oranda tahmin edebiliyoruz:
* Karşımızda bir erkek sürücü olduğu zaman bizim için belirsizlik daha az, kuralsızlıklar ve duruma göre yapılabilecek hadsizlikler üzerinde biz erkekler olarak ortak bir anlayış ve toplumsal bir sözleşmemiz var.
* Karşımızda daha kurallı / saygılı ve çoğunlukla çekingen araç kullanan bir kadın olduğu zaman hal ve tavırlardan ne yapacağını anlayamıyoruz, bizim için kadın sürücü kocaman bir belirsizlik ve dolayısıyla risk unsuru oluyor. Ne yapacağını tahmin edemediğimiz için garip durumlarda kalıyoruz. Zihinlerimiz hemcinsimiz erkeklerin frekansında anlaşabilirken kadınların frekansında anlaşamıyoruz, karşımızda bir kadın olduğu zaman o sözsüz iletişimi ve durumsal ortak tepkileri veremiyoruz. Ne yapacağı hiç belli olmadığı için stres yaşıyoruz, karşımızda bir erkek olsa yağ gibi kayacak bir trafik durumu karşımızda bir kadın olduğunda bir kilitlenme / garip duruma dönüşüyor. Bizi en çok rahatsız eden şey belirsizlik durumu esasen.

Konu budur esasen. Herkes "adam gibi" kuralına riayet ederek araç kullansa böyle dertlerimiz olmazdı bence.

Bu alışkanlık mevzuu sadece kadın - erkek farkı da değil. Ben mesela İstanbul'da motosiklet ve araba kullanırken acayip rahatım, ama Balıkesir, İzmir vs. başka bir şehre gittiğim zaman kadın sürücülerin beni tedirgin etmesi gibi bir tedirginlik yaşıyorum. Çünkü oradaki "trafik teamüllerini" bilmiyorum, biniciler / sürücüler hiç beklemediğim, garip bulduğum hareketler yapıyorlar. Yani oralarda tüm sürücüler beni İstanbul'da "ne yapacağını tahmin edemediğim" bir kadın sürücü kadar tedirgin ediyorlar.

Uzun lafın kısası, bizim gibi olmamaları iyi kullanmadıkları veya beceriksiz oldukları anlamına gelmiyor. Belki biz kendimizden ve karşımızdakilerden çok fazla şey bekliyoruzdur?

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
forumun yarısı abaza çıktı :D erkek sürücülere laf ederken tık yok, hatta destekleyenler oluyor ama kadın sürücülere bir şey söyleyince kıyamet kopuyor.

tamam kadınlar çok değerli, onlar olmadan olmaz ama araba sürme konusunda büyük tehlike var, belki yıllar sonra gündem olur, ben yeterince sağduyu olmadığını düşünüyorum. biraz daha kadın sürücüler yaygınlaşsın ve kazalar daha göze batsın o zaman tartışmaya devam ederiz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar