Kadın sürücü problemi

Motosikleti
Yok
Cinsiyetle değil de eğitim/öğretimle alâkalıdır belki de.

Benim annem, 77 yaşında, ara sıra halen otomobil kullanıyor (İstanbul gibi bir yerde üstelik) - tahminen 58-59 senelik bir şoför. Süper babaanne sınıfında.

Ama ilaç için bir tane kaza yapmışlığı yok, bir yere sürtmüşlüğü dahi yok bildiğim kadarıyla.

Ama o zamanlar durum farklıymış. Annem ehliyeti 6. ya da 7. de alabilmiş.

Geri park yaparken araç tekerlekleri kaldırımdan 3-4 santimden fazla açıkta kalmışsa, ya da araç 0,5 - 1 derece kadar bile yamuk durmuşsa, "Biraz daha çalışın, tekrar gelin" diyorlarmış onun zamanında.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
videoki arabanın suçu ne
Büyük ihtimal ya navigasyona dalmış , ya da telefonla ilgileniyor.. Bisikletliye çarpana kadar tepki falan (Frene basmıyor) vermiyor... Halbu ki yaya geçidi var... Ve etraf kalabalık..Bir sürü çocuk var...

Çarptıktan sonra ya sarsıntıdan ya da panikten gaza basıp hızlanıyor...
Çok yazık.. Gerçekten üzücü , boşuna gitmiş bir çocuğun canı..
Ailesi ne durumdadır kim bilir ?..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bence teknoloji ve dünya devleri böyle olmasını istiyor anlayacağın.. Komplo bu :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Bence son 200 yılda teknoloji çok gelişti ama insanların beyni hala 100bin yıl öncesine göre çok gelişmedi. Haliyle herkes nasıl çalıştığını anlamadığı şeyleri kullanıyor. Teknolojinin şöyle bir 500 yıl durması lazım ama o zaman da ekonomik sistem çöker, sırf bu yüzden her ürünü aptalların bile kullanabileceği basit şekilde anlamadan bilmeden kullanılabilecek şekilde üretiyorlar ki satsınlar.
Bakın mesela cebinizdeki cep telefonu denen alet aslında bir bilgisayar ve çok güçlü bir süperbilgisayar, zamanında Nasa aya insan gönderirken elindeki toplam bilgi işlem gücünün bile kat kar üstünde bir gücü var ama onu kullanmak için bilgisayar nasıl çalışır vb. bilmeye gerek yok, 2 yaşında çocuk bile yutube açıp kedi videolarını izleyebiliyor işte.
Arabalar vb. de bu durumdan nasibini aldı. Ortaçağda öküz arabası kullanan köylü ble şimdi araba kullananların hepsindne daha çokk biliyordu kullandığı aracın özelliklerini çünkü mesela yolda tekerleği bozuldu kendi tamir edemezse yolda kalır belki ölürdü.

Neyse, konu aslında kadın-erkek ayrımı değil, artık sistemin neden nasıl çalıştığını bilmeden üretilen şeyleri satabilmek için herkesn her şeyi kullanabilmesi.

Kadınlara gelene kadar çözülecek o kadar şey var ki.
Taksici müşteri alacağım diye sinyal vermez sağa sola kırar.
Minibüs dolmuş zaten maganda yardıra yardıra.
Kamyon mikser gta oynar gibi yardırmaca.
Kuryelerle İstanbul'da sağdan mı çıkar soldan mı sağda ki korna bastı sola kırdın oradan başka kurye çıkar.
Kırmızı da geçer kendi hayatını tehlikeye atar bizi de katil adayı yapar.
E5 yolu üzerin de arkadan 4 kere vurdular hepsi erkek daldım kusura bakma diyor ne diyeceksin adama kusura bakma demiş.
Makas atan apaçiler (son cezalar fark ettirdi) kaç kişiye kaza yaptırmıştır kim bilir.
İşine gücüne giden kadını günde kaç barzo sıkıştırıp taciz ediyor o da belli.
Kadınlara daha var yani iyi kullanıyorlar falan değil konu çok fark var da bizim toplum taş devri gibi araba kullanıyor.
Gerçi o çizgi film bile daha medeni .

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Fatih yine keskin zekası, entelektüel hassasiyeti, engin sosyolojik birikimiyle Türk toplumunun kanayan yarası "kadın sürücü" (bayan da olabilir tabii) problemine derinlemesine felsefik yaklaşımı ile hepimizin ufkunu açmış, başta forum üyeleri bizleri ve daha geniş katılımıyla Türkçe okuma yazma bilen tüm vatandaşları kucaklayan, enfes bir retorik geliştirmiş...tüm devlet yetkililerini bu güzide vatandaşımızın parlak fikirlerini yaşama geçirmeleri için canla başla çalışmaya davet ediyoruz...

Tebrik eder, yeni beyin fırtınalarında başarılar dilerim :)

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Birçoğumuzun durumdan haberi vardır, kadın sürücülerden korkuyoruz, yani biz motor sürücüleri olarak zaten sakatlanma ve ölme riskini bilerek sürüyoruz ama olası bir kazada karşı sürücü sadece gazı bıraksa yetecek ama o durumda bile gazı bırakmadan üzerimizden geçip bizi öldürüyorlar.

Kocaeli de bir kadın sürücü(öğretmen) yaklaşık 10 km hız ile giderken göz göre göre 13 yaşında çocuğun kafasını ezmişti ve ölümüne sebep olmuştu. kadın sürücü sorunu ne zaman gündeme gelecek? ben kaza yapıp yere düştüğümde acaba arkamdaki sürücü kadın mı diye korkuyorum. 2020 mart ayında yaptığım ölümcül kazada eğer önünde sürüklendiğim araba sürücüsü erkek yerine bir kadın olsaydı şu anda ben ölmüş olacaktım... şimdi insan canlarını kıyaslama yapmayalım, her insan değerlidir, en azından değerini boş verelim yani bir insan bu şekilde ölmemeli. sadece gazı bıraksa karşıdakini ezmeyecek ama bunu bile yapmıyor kadın sürücüler.

kanun çıkartılabilir, hani kaza anında gaza basmaya devam eden kadın sürücüler bir potansiyel katiller ve kamera kayıtları ile kanıtlanan bu sürücülerin ehliyetine el konulması gerektiğini düşünüyorum... kamera kaydıyla kanıtı olmayanlara yapacak bir şey yok ama kanıtlananlara karşı bu olmalı bence...

daha kaç insan ölmesi gerekiyor bu işin gündem olması için? sosyal medyada zaten yeterince gündem olmuş durumda ama kanun karşısında bir işleme tabi tutulması için devlet yöneticileri bu konuyu ne zaman ele alacaklar? bunu yapmaları için sadece kanun çıkarsalar yeter.

yani katil bariyerlere çözüm biraz para gerektirdiği için oyalama taktiği yapıyorlar ama bu kadın sürücü sorununun çözümü için para gerekmiyor. bununla ilgilenebilirler.

şu kazalara bakın, saçma sapan kazalar, bu hızlarda böyle kazaları yapmaları normal değil ve oran olarak çok fazla, millet ezberlemiş artık, kazanın şekline bakarak sürücüyü görmeseler bile kadın olup olmadığını tahmin ediyorlar.

Aşırı cinsiyetçi bir yaklaşım hocam. Tamam benim de karşıma kadın kötü sürücü çıkıyor ama genelleme yapmamak lazım bence.

Ne zaman trafiğe çıksam kesinlikle bir kadın sürücü tarafından ölümden dönerim.
*Tali yoldan anayola girerken şeridine sığmayıp orta şeritte manevrayı tamamlayanlar.
*Kavşaktan çıkışta sağda olmasına rağmen son gazla kuyruğuma kadar gelip Park halindeki kamyon dorsesini görünce frenle kızaklayanlar
*Trafik ışıklarına 20 MT kalmışken ve yerde düz çizgi olduğu halde sinyalsiz önüme atlayanlar
*Transiti kendime set edip kavşağa girerken arka tekerleğim kamyonetten dışarda kaldığı için kornaya asılıp hızla ilerlerken 10 MT sonra sert duruş yapıp trafiğin içine edenler
Ve en son olay
*İki şeritli yola tali yokuştan aşağı hızlı inip sağa manevrayı toparlayamayinca asfalttan toprak zemine düşüp kafa kafaya çarpışmamıza ramak kala benim durarak ona yol verdiğim sürücüler.

Bir şey desen " e siz ananizin karninda mı öğrendiniz" diyor
Tartışmaya girsen "bir kadina bağıramazsın" silahını çekiyor

Şahsen ben artık birinin bana vurup tüm hastane masraflarımı + iyileşme sürecim boyunca kaybettiğim maddi zararı karşılamalarını bekliyorum.
Bu gidişle fazla da uzun sürmez,çok yakında biri vurur zaten.

Hocam nerde yaşıyorsun bilmiyorum, ben İstanbulda yaşıyorum ve trafiğe haftada maks 1-2 kez çıkmama rağmen bu dediğin tüm olaylarla İstanbulun her yerinde karşılaşıyorum, sürücülerin çoğuda erkek... aralarında kadın da var tabi ama bu işin kadını erkeği yok, kuralı var kaidesi var.

İstanbuldaki çoğu sürücü kural tanımaz, tek şeritli yola 3 şerit yapar, yayaya yol vermez, kırmızı görünce gaza basar, göbekte kime öncelik vereceğine bakmaz, ambulansa bile yol vermez. Eğitim şart, ama öncelikle ellerinden ehliyetlierinin alınması ve trafiğin rahatlatılması lazım :)

F54

geçen gün erkek olarak her konuda kadınlardan üstün zeki ve becerikli olduğumu söylediğimde insanlar beni geri kafalı sandı.
buyur bunu gerçek hayatta hayatın her an'ında yaşamayan bir canlı yok
ama haklarını yemeyeyim erkelerden üstün oldukları 2 konu var kaos yaratma ve manipülasyon 1 tane daha var oda zaten tartışmaya kapalı
kadınlar hiç olmasın ölsün demiyorum ama lütfen her işe atlamasınlar BECEREMİYORLAR

Işin kadını erkeği yok ancak kadınlar genelde Türkiye özelinde araba kullanmayı zenginlik göstergesi olarak gördüğü için öğrenme kısmıyla uğraşmıyor. Önceki yorumlarda devlet önlem alır diye birşey gördüm o daha komik. Cinsiyete göre önlem alınacaksa arkadaşın dediği gibi sınavları zorlaştırman gerek onu da sürücü kursu yapmaz. Çünkü sınav daha zor olursa düzgün eğitmen çalıştırması gerekecek daha çok uğraşacak, onu istemezler.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
D400
kadınların asla sucunu kabul etmemesi ile alakalı bir durum.
Kötü kullandıklarını kabul etmeden sürdükleri için bu durum böyle.

kimse kusura bakmasın ama kadın sürücü terörü diye birşey var, normalde 5 farklı işi yapabilen bu zeki canlılar araba kullanırsan 2 işi birden yapamıyor.

Motosikleti
CBR 500 R
Temel sorunumuz çok kolay ehliyet alınıyor olması. Toplum tarafından erkeklere çok daha erken yaşta araç kullanmak aşılandığı için kadınlara göre risk algımız daha yüksek. Genellikle kadınlar araba kullanma deneyimlerine sürücü kurslarında başlıyorlar ve onların da verdiği eğitim malumunuz. Herhangi bir tehlikeli anda ne yapacaklarını bilemiyorlar malesef. Çoğu erkekten daha iyi kullanan kadınlara da şahit oldum ama onlara da genellikle erken yaşta öğretilmeye başlanmış. Konuya cinsiyet açısından değil eğitim açısından bakmak lazım. Ama yinede aynı şartlarda sadece sürücü kursundan eğitim almış bir kadın ve bir erkeği düşünürsek, erkeğin daha iyi bir sürücü olacağı konusunda oyumu kullanırım. Bu biraz da fıtrat ve temel becerilerle alakalı gibi geliyor bana.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kadınların asla sucunu kabul etmemesi ile alakalı bir durum.
Kötü kullandıklarını kabul etmeden sürdükleri için bu durum böyle.

kimse kusura bakmasın ama kadın sürücü terörü diye birşey var, normalde 5 farklı işi yapabilen bu zeki canlılar araba kullanırsan 2 işi birden yapamıyor.
Kesinlikle katılıyorum. Günlük hayatlarında da haksız olduklarını kabullenmiyor olmaları sürüşlerine de yansıyor.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Kadını erkeği yok aslında; herkes trafiğe çıkacak, taşıt kullanacak diye bir kaide yok. Ehliyete başvuran kişilere detaylı psikolojik ve fizyolojik testler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ne var ki böyle bir uygulama yapılırsa kadınların erkeklerden daha büyük oranda eleneceğini düşünüyorum. Elbette istisnası çok ama genel olarak erkekler bu işlere daha yatkın oluyor.

Kalite sistemlerinde ( ki çoğu sistem askeri kökenlidir ) problemleri gidermek için 2 temel faaliyet vardır. Bunların birincisi düzeltici faaliyet ikincisi önleyici faaliyettir.

Ehliyeti almak ( bayan erken hata yapan her sürücüden ) düzeltici faaliyettir. Düzeltici faaliyet sadece o anki durumu kurtarmaktır yani bir nevi cenazeyi kaldırmaktır. Problemin tekrarını önlemez.
Esas önemli olan önleyici faaliyettir. Problemin tekrar ortaya çıkmasını engellemek için yapılacak faaliyettir. Bu da şu demektir. Kötü araç kullanan ve kurallara uymayan kişilere ehliyet verilmesinin önüne nasıl geçeceksiniz? Kafa yormamız gereken kısım budur. Bu çok daha önemlidir.
Yeni ehliyetler ortaya saçıldıkça, kazalarda eksponansiyel olarak artacak. Bence ehliyet verme sistemini gözden geçirmek lazım. Eğitim veren kurumları ve bu sistemi değiştirmek lazım. Yoksa ehliyet iptali ile bu iş çözülmez.

geçen gün erkek olarak her konuda kadınlardan üstün zeki ve becerikli olduğumu söylediğimde insanlar beni geri kafalı sandı.
buyur bunu gerçek hayatta hayatın her an'ında yaşamayan bir canlı yok
ama haklarını yemeyeyim erkelerden üstün oldukları 2 konu var kaos yaratma ve manipülasyon 1 tane daha var oda zaten tartışmaya kapalı
kadınlar hiç olmasın ölsün demiyorum ama lütfen her işe atlamasınlar BECEREMİYORLAR
Dostum geri kafalısın işte.
Kusura bakma tartışma amaçlı yazmıyorum .
Eleştiri ayrı bir şey bu bakış açısı çok farklı.
Geçen de işte evlenmiyorum yemeğimi yapsın temizliğimi yapsın diye çevre baskısıyla evlenmem tarzı konuştun.
Yıl 2026.
Eskide kaldı o günler hayat müşterek.
Binlerce kadın doktor hayat kurtarıyor.
Binlerce öğretmen evde çocuklarına bakamayan ailelerin çocuklarına eğitim veriyor.
Acile gittiğin de ben üstünüm zekiyim dersin güçlüyüm erkeğim dersin kendi sağlığını kendi korursun o zaman .
Bir doktor bir mühendis yükselebilmek için yurt dışın da yayınlar yapıyor .
Senin yayının yabancı dilin varmı?
Bir çok kadın zorlukla taciz ile baş ediyor iş gereği görüyorum.
Aselsan da çok etkili kadın mühendisler var.
Sen bu kadınla oturduğun da şu düşüncenle zaten sohbet bile edemezsin senin vatana o kadar faydan var mı ?
Ya da ben özel harekatçıyım yaşıtlarım eğlenirken ben hendek operasyonların da olduğum için senden daha mı erkek oluyorum.
Evet kadınlar kötü kullanıyor.
Ama bakış açına göre inşallah kız çocuğun olmaz.
Sakın kızma normal bir eleştiri dikkatimi çekiyor bu kadınlara olan öfkeniz çok güçlüydünüz doğdunuz da götünüzü ananıza. Sildirmeseydiniz.
İnsan oğlu sandığın kadar güçlü değil.

Yazım yanlışı olabilir kusura bakmayın.

Istaistikler kadinlarin karistigi ölümcül kazalarin erkeklere oranla daha düsük oldugunu gösteriyor.
1- kadınlar genellikle başkalarının kaza yapmasına sebep oluyor o yüzden istatistiklerde az görünmeleri normal.

2- trafikteki kadın sürücü sayısı ile erkek sürücü sayısı aynı mı ki birebir karşılaştırma yapılıyor?

Motosikleti
D400
1- kadınlar genellikle başkalarının kaza yapmasına sebep oluyor o yüzden istatistiklerde az görünmeleri normal.

2- trafikteki kadın sürücü sayısı ile erkek sürücü sayısı aynı mı ki birebir karşılaştırma yapılıyor?

muhtemel oranlarken kadın kazasını ve erkek kazasını kendi içerisinde yapmıştır. %90 erkek sürücü varken totale göre oranlamak zaten mantıksız.

ilk maddeye de katılıyorum, sadece sürüşlerinin tarzından bile anlıyorsun.

Mesela net olarak söyleyebilirim, kadınlar yola çıkarken (tali yoldan özellikle otobana) kesinlikle kafalarını çevirip kör noktaya bakmıyorlar, göz ucu ile aynaya bakıp direk yola fırlıyorlar.

Bakın arkadaşlar gözden kaçırdığımız çok önemli bir nokta var. Başarı için tekrar ve deneyim gerekir. Yoksa insanları becerikli veya beceriksiz olarak ikiye ayırırdık. Bu tekrarların da uzman gözetiminde yapılması gerekir.
Ataerkil bir toplumda yaşıyoruz. Bu toplumda bayanlar hep ikinci sınıf olmuş. Babalarından öğrenmek için araba istemişler. Alınmamış veya verilmemiş. Öğrenememişler. Erkekler bisiklet sürerken, kızlar bebekle oynamışlar.
Kızlara hep bozarsın oynama demişler. Erkekler arabayı almış kaçmışlar. Daha çok pratik yapmışlar. Kızlar camdan onları izlemişler.
Bayanlar yapı itibarı ile daha çekingenler. Cabbar değiller. Daha az pratik yapabiliyorlar. Trafikte mecburiyet dışında olmak istemiyorlar. Çünkü etraftaki herkes bayanları "mal" gibi görüyor. Ben, erkekler ile beyanların aynı şartlar altına eğitildiklerinde, erkeklerden daha başarılı olacaklarına, kurallara daha fazla uyacaklarına daha disiplinli olacaklarına inanıyorum. Hatta çalıştığım fabrikada bayan işçiyi erkek işçiye tercih ediyorum. İşlerine daha sadıklar. Daha düzenliler, disiplinliler. Sorumluluklarının farkındalar. Bakın, geri kalmış toplumların hepsinde bayanlara baskı var, iş gücünden uzaklar ve eğitime ulaşamıyorlar. Size en güzel örnek. Bakın arap ülkelerine. Bayanları ne kadar iiyi eğitirsek refah seviyemiz o kadar artar. Kazalarımız o kadar azalır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar