ama beyler bizede hak verin çook palı o kıyafetler hem bana uycak küçük beden yokki bende bitek kask takmakla yetiniyom
amiiiiinnn kadesim cümlemizi güldürsün ara sıra cıkıyor bole guzel esprıler heheheehMotoru almaya karar vermem ile almam arasindaki surede gidip aksesuarlari aldim ben de. Arkadaslarim garipsemisti ama sonucta onlarsiz kullanmayacagimi dusunuyordum. Zaten ilk kullandigim zamanlarda kask, mont ve eldiven mutlaka takiyordum. Sonra bir ara (aklimi yitirdim sanirim) yalnizca kask ile kullanmaya basladim.. Neyse ki buradaki arkadaslarla erken (herhangi bir kaza yasamadan once) tanistim ve simdi yeniden kask+mont+eldiven ile kullaniyorum. En kisa surede bot ve bellik de almayi planliyorum. Dizlik de almayi istiyorum ama motorun cizilmemesi icin elbisenin altindan giyilen bir tane alayim diyorum, fakat o tur korumalarin ne kadar koruyacagi konusunda suphelerim var.
Nacizane bir istatistigi de sunayim burdan: Dun aksam Bagdat Caddesinde muhtemelen 10-15 arasi SS gordum, ve hicbirinde tam koruma yoktu. Hatta tahminen yarisinda kask bile yoktu!! Bilmiyorum soforlukleri ne kadar iyidir, ama ne kadar iyi olursa olsun koruma kullanilmali diye dusunuyorum. Bu konuda sitede eminim cok guzel ornekler vardir ama henuz sadece BOY'u taniyorum..
Emsan Celik Tencere esprisine koptum vallaAllah da seni guldursun e mi arkadasim
Kesinlikle katiliyorum, aksesuarlari giymek/cikarmak ya da motor ustunde iken sizde yarattiklari etkiler buyutulecek mevzu degil. Esas sorun onlari motorda degilken tasima esnasinda cikiyor, hele benim gibi motorunuzun arkasinda bagaj(topcase) yoksa..
yawwww canım arkadasım seni emın ol en ıyı ben anlarım haklısın bu tur guvenlık ekıpmanları oldukça pahalı ulkemızde ama bunun en buyuk nedenı ise talepın olmaması bundan 10 sene evvel motor almak cokmu kolaydı sankı dunyanın parasıydı sımdı ıse cın malı motorlar bıle nerdeyse japonlara kafa tutuyor ve artık bısıklet parasına motosıkletler var.guvenlık ekıpmanları olayıda boyle gelısecek işte bugun kalıtesız bıle olsa alacagın bır kask en basıtınden rekabet ortamı yaratacak pahalı dedıgın markalar tercıh edılebılmek ıcın fıyat kırmak zorunda kalacak belkı su ankı mkotoruna adi bir kask ile bıneceksın ama bundan sonrakı motosıkletıne daha kalıtelı bır kaskla bınme şansını ıster ıstemez kendın yaratacaksın.yeterkı guvenlık ekıpmanı kullanma alışkanlıgını kazan 12-13 yıldır bu pıyasadayım 10 sene evvel bana herhangı bır kask markası solesen sana hangı materyalden yapıldıgını solerdım ama su anda adını bıle duymadıgım 50 den fazla kask markası oldugundan adım gibi emınım .sana uyacak beden konusjna gelınceama beyler bizede hak verin çook palı o kıyafetler hem bana uycak küçük beden yokki bende bitek kask takmakla yetiniyom
@croner
Başta marka vermenin pek doğru olmayacağını düşünsem de bu birden bana saçma geldi. Nasıl motosiklet markaları hakkında olumlu olumsuz yorum yapabiliyorsak, aksesuar markaları ile de yorum yapabiliriz tabi ki de...
Öncelikle 4 mevsimlik montlardan uzak durun derim. Her motorcunun bir yazlık, bir de kışlık montu olması lazım. Ne kadar 4 mevsimlik deseler de kışın üşüyorsunuz, yazın ise terden geberiyorsunuz. Tulum giyemediğimize göre kışlık mont olarak mutlaka deri ceket kullanmanızı tavsiye ederim. Ben tekstil mont da kullandım ama deri kadar rüzgarı kesmiyor hiçbiri, bir de düştüğünüz zaman en iy deri aksesuar koruyor. Deri ceket ve mont olarak benim favori markam Dainese tabi ki. Dainese üstüne bir marka tanımıyorum. Onun dışında Speedi, Spyke, Suomy, M-Tech, Alpinestars markalarını da tercih edebilirsiniz çünkü Dainese diğerlerine nazaran pahalıdır.
Pantalon olarak yine yukarıdaki markaların birini tercih etmenizi öneriyorum. Aynı şekilde her markanın kullandığınız motorun tipine göre eldivenleri mevcut. Eklem yerleri sert korumalı eldiven almanızı tavsiye ederim, diğerlerinin beş kuruş faydası yok, parçalanıyorlar. Dizlik yerine diz korumalı pantolon giymeniz daha iyi olur.
Bot olarak da dünyanın en iyi markası Sidi. Onun dışında yine Alpinestars, Spyke gibi markaların botları mevcut.
Gelelim kaska... Kask için çok çeşit alternatifiniz mevcut. En iyi markalar Shoei, Arai, Nolan, X-Lite, Shark, AGV.
Ortalama aksesuar için harcayabileceğiniz ortalama tutarlar :
Ceket : Deri 400-500 EUR, tekstil 250-300 EUR
Pantalon : 100-200 EUR
Eldiven : 50-80 EUR
Kask : 180-350 EUR
Bot : 120-200 EUR
Kask konusunda bir detay bilgi daha vereyim. Her insana her kask uymaz. O yüzden birçok kaskı kafana takıp, en iyi hangisinin oturduğunu test etmen gerekir. Belki RX-7 alacaksın bir giyeceksin rahat edemeyeceksin. Kask alırken de dikkat edilmesi gereken en önemli şey kafanıza en uygun bedendeki kaskı seçebilmektir. Kafanıza geçirdiğinizde ilk başta oldukça rahatsız edecek, sakın ola ki rahat edeyim diye bol kask almayın, kaskın içi zamanla genişliyor zaten. Kaskın kafanızı koruması için kafanızın içinde hiç oynamaması lazım. O yüzden ilk 1 ay kadar rahatsız edebilir.ben aslında rx7 falan gibi "paranın alabilecei en guvenli kask" turunden birsey almayı dusunuyodum
Dizlik de almayi istiyorum ama motorun cizilmemesi icin elbisenin altindan giyilen bir tane alayim diyorum, fakat o tur korumalarin ne kadar koruyacagi konusunda suphelerim var.
Bu konu da çok yanlış biliniyor. Herkes dizliği pantalonun üzerine takıyor ki bu hiç tavsiye edilmeyen birşey. Düşme anında dizlik pantalon üzerinden kayıyor ve hiçbir işe yaramıyor. Ya dizliği sabit korumalı pantalon alacaksınız ya da dizliği pantalon içerisinden takacaksınız.
Doğru valla adam normal zamanda üşenmiyor...Arkadaşlar İsmail YK kardeşimiz sürekli motosiklet kıyafetleriyle dolaşıyor Biz de lütfen üşenmeyelim ve motosiklete binerken korumalarımızı kuşanalım.
@croner
Kask konusunda bir detay bilgi daha vereyim. Her insana her kask uymaz. O yüzden birçok kaskı kafana takıp, en iyi hangisinin oturduğunu test etmen gerekir. Belki RX-7 alacaksın bir giyeceksin rahat edemeyeceksin. Kask alırken de dikkat edilmesi gereken en önemli şey kafanıza en uygun bedendeki kaskı seçebilmektir. Kafanıza geçirdiğinizde ilk başta oldukça rahatsız edecek, sakın ola ki rahat edeyim diye bol kask almayın, kaskın içi zamanla genişliyor zaten. Kaskın kafanızı koruması için kafanızın içinde hiç oynamaması lazım. O yüzden ilk 1 ay kadar rahatsız edebilir.
15 günlük motor tecrübemde gördüğüm kadarıyla etrafta benden başka full koruma giyinen bir tek arkadaşa bile rastlamadım. Tipik kıyafet; lastik ayakabı, kot, motor montu, eldiven ve kask. Hatta çoğunda eldiven de yok. Ben de mi bir enayilik var acaba diye düşünmeye başladım. Full korumalı kıyafetle ortalıkta dolaşan bir ben varım bu Allah'ın sıcağında ve sanki herkes bana bakıyormuş paranoyası falan geldi.
Özetle bir anket yapsak mı diyorum, bakalım kaç kişi full koruma dolanıyor etrafta. Böyle giyinen arkadaşlar "evet" diyerek kısaca kendilerini gösterebilirler, ne dersiniz.
Sevgi ve selamlarımla.