@croner
bu arada BOY bana özel mesaj ile en guvenilir (mont,pantolon türü) kendinden korumalı giyim urunleri ureten 3-4 markanın isimlerini atabilirmisin zahmet olmazssa
Başta marka vermenin pek doğru olmayacağını düşünsem de bu birden bana saçma geldi. Nasıl motosiklet markaları hakkında olumlu olumsuz yorum yapabiliyorsak, aksesuar markaları ile de yorum yapabiliriz tabi ki de...
Öncelikle 4 mevsimlik montlardan uzak durun derim. Her motorcunun bir yazlık, bir de kışlık montu olması lazım. Ne kadar 4 mevsimlik deseler de kışın üşüyorsunuz, yazın ise terden geberiyorsunuz. Tulum giyemediğimize göre kışlık mont olarak mutlaka deri ceket kullanmanızı tavsiye ederim. Ben tekstil mont da kullandım ama deri kadar rüzgarı kesmiyor hiçbiri, bir de düştüğünüz zaman en iy deri aksesuar koruyor. Deri ceket ve mont olarak benim favori markam Dainese tabi ki. Dainese üstüne bir marka tanımıyorum. Onun dışında Speedi, Spyke, Suomy, M-Tech, Alpinestars markalarını da tercih edebilirsiniz çünkü Dainese diğerlerine nazaran pahalıdır.
Pantalon olarak yine yukarıdaki markaların birini tercih etmenizi öneriyorum. Aynı şekilde her markanın kullandığınız motorun tipine göre eldivenleri mevcut. Eklem yerleri sert korumalı eldiven almanızı tavsiye ederim, diğerlerinin beş kuruş faydası yok, parçalanıyorlar. Dizlik yerine diz korumalı pantolon giymeniz daha iyi olur.
Bot olarak da dünyanın en iyi markası Sidi. Onun dışında yine Alpinestars, Spyke gibi markaların botları mevcut.
Gelelim kaska... Kask için çok çeşit alternatifiniz mevcut. En iyi markalar Shoei, Arai, Nolan, X-Lite, Shark, AGV.
Ortalama aksesuar için harcayabileceğiniz
ortalama tutarlar :
Ceket : Deri 400-500 EUR, tekstil 250-300 EUR
Pantalon : 100-200 EUR
Eldiven : 50-80 EUR
Kask : 180-350 EUR
Bot : 120-200 EUR