küheylan;781708' Alıntı:
Full koruma ile gezmek birazda bütçe meselesi fakat kask bile takmayanlar var onlara bişe demiyorum ben...
Ne kadar peki ? Motor işine girdim gileli bi doğrulamadım.. :mrgreen:
Mehmet rahat kullanabiliyor musun o şekilde ? Ben monta bile alışana kadar baya zaman geçti, daral geldi içinde.. Kask full face, eldiven de olunca fena daraldım :mrgreen: Dizliğimi takmıyorum, motorun altında duruyor,scooter kullanıyorum diye dalga geçiyor herkes, yarışa giricek gibi ne bu kız böyle diyolar.. :silent: Ama umursamıyorum...
Şunu da eklemem lazım, şu sıcak havalarda sadece kask takıyorum, eldiven mont giymiyorum, biliyorum yanlış ama yapıyorumale: Çünkü çok sıcak
ale:
Korumalı bot çok önemlidir. Işıklarda dururken bile dengeni kaybedip düşsen ne olduğunu anlayamadan ayağın bilekten kırılıverir . Bot olursa ayağın kırılmaz. Kaza anındaki öneminden bahsetmiyorum bile. Ayağın ve parmkaların seninle birlikte kalır. Spor aykkabıyla onlarla vedalaşabilirsin. Bi arkadaşımız sırtlıktan bahsetmiş. O da çok önemlidir. Ben bellik takıcağıma sırtlık takıyorum. Kaza anından sırtından kaymasının imkanı yok. Daracık deri montun içinde nereye kayıcak zaten. Sırtlıkla hem böbreklerini rüzgardan korursun, hem belini hem de hayati bölge olan omuriliğini kısmen korursun. Omiriliğini sadece t-shirt ve mont varken asfalta vurduğunu düşün bir de sırtlık ile vurduğunu düşün. İşin özü bot ta sırtlık ta çok önemli. İkisini de kullanırsak sakat kalma riskini biraz olsun düşürmüş oluruz.
Oldu Bülent'cim, sonra bir de bakarsınız tulumun içinde ben yokum, sıcaktan buharlaşıp ozona yayılmışımMehmet korumların süper kardeşim...seni herzaman böyle görmek istiyoruz biz sadece yarışta değil...
Ben çok uzun süre eldivensiz kullandım motoru. Tamamen alışma meselesi. Kendinizi zorlamanız lazım. Özellikle yarışta bunları kullanmama şansınız yok. Ben de ilk defa yarış tulumu giyeceğim zaman en büyük sıkıntıyı tulumun rahatsızlığından yaşayacağımı, alışamayacağımı düşünmüştüm. Çünkü tulum gerçekten hareketlerinizi kısıtlayan bir aksesuar. Aslına bakarsanız bu hareket kısıtlaması sayesinde birçok büyük kazada biryerlerinizin kırılmasını engelliyor. Yarış tulumunda normal şekilde motor kullanamıyorsunuz, yarışta yapabileceğiniz pozisyonlara izin veriyor sadece. Tulum alırken birkaç markayı denedim, şu anda kullandığım tulum inanılmaz rahat, içinde çok rahat şekilde hareket edebiliyorum. Alışma meselesi dediğim gibi... Zamanla herşeye alışıyor vücut. Tuluma alıştıktan sonra kot pantalonla sürerken insan kendini çıplak zannediyor ama yapacak birşey yok, tulumla gezecek halimiz yok...Mehmet rahat kullanabiliyor musun o şekilde ? Ben monta bile alışana kadar baya zaman geçti, daral geldi içinde.. Kask full face, eldiven de olunca fena daraldım
150 euroluk kaskım var 15 kez giymemişimdir.Kışın siyah adidas kayak eldivenleri , baya kalın ve kaliteli deri montumu giyiyorum vs vs.
Gereksiz bulduğumdan koruma denen şeyleri giymiyorum.Giyeni yadırgamıyorum![]()