Kablo tesisatını korumak için ısıya dayanıklı materyal arıyorum

Merhabalar.3 gün önce NS 200 motorumla yolda kaldım.Buji ateşleme yapmıyordu.Mecbur kalarak en yakınımdaki tamirciye götürdüm biraz zorlansa da sorunun elektrik kablolarının eridiği için olduğunu söyledi ve eriyen kısımdaki kabloları kesip araya yeni kablo ekledi.Ancak mahalle arası tamirci olduğundan temiz işçilik yapmamış kablolar açıkta kalmış ve motora çok yakın konumda sabitlemiş.Böyle giderse 2-3 güne tekrardan ısıdan kaynaklı kablolar eriyecek muhtemelen.Kendim hem kabloların yerini düzenlemek hemde açıkta kalan kabloları ısıya dayanıklı bir materyalle korumak istiyorum.Arkadaşım makaron önerdi ancak onu zaten çakmakla yakıp kabloya tutturduğumuzdan ısıya dayanıklı olduğunu düşünmüyorum.Sizce ne kullanabilirim bir fikriniz var mı?

Makaronla kaplama yaptıktan sonra kablo bağı ile motor bloğundan biraz daha uzak bir yere sabitle. Kablo demetini bloktan uzaklaştırmadığın sürece risk devam eder.

Makaronla kaplama yaptıktan sonra kablo bağı ile motor bloğundan biraz daha uzak bir yere sabitle. Kablo demetini bloktan uzaklaştırmadığın sürece risk devam eder.
Hocam yanıtınız için teşekkürler.Makaron ısıya karşı direnç gösterir mi sizce emin olamadım ben

Pek dirençli değildir ama en azından kablonun plastiğini daha fazla ısıya dayanıklı hale getirir. En önemli husus kablo bağı ile kabloları motordan biraz da olsa uzaklaştırmak. Kablo bağı kullanmadan önce tüm kabloları tek bir makaronun içinde kalacak şekilde ayarlarsan kötü görüntü oluşmasını da engellersin.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

Yarıklı Spiral Boru Kablo İzolasyon Hortumu 13 TL​

yarikli.jpg

İç çap = 6,35mm

Yarıklı Model

Yarıklı model, kabloyu yandan tepebilmenize olanak veren boydan boya kesiktir.
Yarıksız modelde kabloyu bir uçtan sokup diğer uçtan çekmeniz gerekir.

Bir metre fiyatıdır.
Sipariş verilen adet karşılığı metre olarak, bütün parça gönderilir.

Teknik Özellikler

Malzeme : PP
Sıkıştırma Dayanımı : 320 Newton / 60 sn. / 23± 2 ºC
Darbe Dayanımı : 2 Kg /100 mm / - 25 ºC
Yalıtım gerilimi : 2000V. / 50 Hz / 15 dak.
İzolasyon Direnci : >>100 MΩ /60 sn. / 500 V.
Isı Dayanımı : - 40 ºC / '+ 120 ºC
Yanmazlık Derecesi : FM VSS 302'ye göre yanma hareketi

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Yarıklı Spiral Boru Kablo İzolasyon Hortumu 13 TL​

yarikli.jpg

İç çap = 6,35mm

Yarıklı Model

Yarıklı model, kabloyu yandan tepebilmenize olanak veren boydan boya kesiktir.
Yarıksız modelde kabloyu bir uçtan sokup diğer uçtan çekmeniz gerekir.

Bir metre fiyatıdır.
Sipariş verilen adet karşılığı metre olarak, bütün parça gönderilir.

Teknik Özellikler
Malzeme : PP
Sıkıştırma Dayanımı : 320 Newton / 60 sn. / 23± 2 ºC
Darbe Dayanımı : 2 Kg /100 mm / - 25 ºC
Yalıtım gerilimi : 2000V. / 50 Hz / 15 dak.
İzolasyon Direnci : >>100 MΩ /60 sn. / 500 V.
Isı Dayanımı : - 40 ºC / '+ 120 ºC
Yanmazlık Derecesi : FM VSS 302'ye göre yanma hareketi
Benim motorda debriyaj teli ve oksijen sensör kablosu bu tip bir zımbırtı içinden geçiyor. Tabi ki orijinal değil, benden önceki sahiplerinden birinin ustası yapmış, ben de bozmadım.

Yukarıdaki plastik makaronlar ısı yalıtımı sağlamaz. En doğru çözüm cam elyaf makaron. Eğer İstanbuldaysanız Karaköy de metre işi satan yer bulabilirsiniz.

gwest-100-metre-4mm-h-class-silikon-izoleli-cam-elyaf-makaron-cam-elyaf-makaronlar-gwest-420916-25-B.jpg

Motosikleti
Ns200 15"
Ek yapılmış yere makaron ile yalıtım yapıp yanmaz bez bant ile sarıyorum ben. Orijinal bir görüntü elde ediliyor.

Motosikleti
QJ SRT800s
makaron elektrik izolasyonu sağlar, bant gibi sıcağı görünce yapış yapış olmaz o yönden iyidir. kabloların ek yerlerini makaronla kapatıp arkadaşların önerdiği gibi bir hortum içinden geçirmek mantıklı olur.

Motosikleti
cbf 150
coroflex marka makaronlar var ve kanallar. bunlar otomotive gradedir bizde elektirikli araç üretirken çok kullanırız. ama neden gerçekten buna ihtiyaç duydugunu anlamadım hala foto varmı?

Motosikleti
Honda CRF250L

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar