Joyride 125 evo ile motolux ceo 110 değişilir mi?

Arkadaşlar motolux ceo 110 motorum var, 2023 model enjeksiyonlu ve mavi kadranlı iyi olan.
motorun herşeyinden memnunum ama amortisörleri beni tatmin etse de kuryelik yaptığım için bazen yeterli gelmiyor ve içecekler çalkalanıyor.
Bende cbf modeller ile takas düşünmüştüm veya satıp alacaktım ama bir arkadaş 2004 model Sym Joyride 125 Evo modeli teklif etti takas için.
Açıkcası motor hakkında bilgi bile yok, üzerinden yıllar geçmiş, alınır mı, bendeki motor verilir mi bilemiyorum, beni bu konuda aydınlatır mısınız lütfen.

Kuryrlik yapan birisi sıfırdan 20 yaşında motosiklete geçmemeli bence. Üzer o motosiklet.

Konfor olarak daha iyi olabileceğini düşündüm açıkcası sonuçta sym, sizce ne gibi sorunlar çıkartır, kmsi 15.000, benimki 5.000 @jonvolkan

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:55 ----------

Kuryrlik yapan birisi sıfırdan 20 yaşında motosiklete geçmemeli bence. Üzer o motosiklet.

Konfor olarak daha iyi olabileceğini düşündüm açıkcası sonuçta sym, sizce ne gibi sorunlar çıkartır, kmsi 15.000, benimki 5.000

Son düzenleme:

F54

kendi motorun kadar ekonomik yakıt bekleme yani yakıt üzebilir

kendi motorun kadar ekonomik yakıt bekleme yani yakıt üzebilir

100 kmde 2, 2.5 litre falan yazmışlar ama bilemedim, benzin haricinee sıkıntı yaşar mıyım? konforu benimkinden iyimidir? ilerde satabilir miyim benim motorumun şuanda ederi en düşük 45.000

F54

her malın bir ederi bir alıcısı elbet vardır ama nasıl olur kaça olur ne zaman bilemem

her malın bir ederi bir alıcısı elbet vardır ama nasıl olur kaça olur ne zaman bilemem
20 yıl geçmiş internette ilan bile yok açıkcası kimse aratır mı bilemiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:52 ----------

sizce ne yapmalıyım

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kendi motorun sıkıntısız yürüyorsa onunla devam etmen daha mantıklı.

Sym Joyride 125 Evo karbüratörlü bir makine, Fiddle'ın bile karbüratörlülerinin çok yaktığını okuyoruz, duyuyoruz. Kaldı ki orijinal yedek parçasını arasan kolay kolay bulamayacağın, bulsan da az biraz tuzlu tarafta kalacak motorla bence uğraşma. Hobi amaçlı kullanmıyorsun.

Eski motorun nerede ne sorun çıkaracağı belli olmuyor. Motorun en ufak sıkıntıda parçaydı oydu buydu 3-5 gün serviste yatsa işinden gücünden olurusun.

Çok teşekkür ederim motorumdan memnunum ama gene profilimde motorum için açtığım bir teknik destek konusu var özetle tek memnun olmadığım konu konforu, maalesef amortisörü yok gibi, dolayısıyla en ufak teklifte 20 yıllık da olsa ilgimi çekiyor.
Yeni konu açmaktansa ufak bir soru sorabilir miyim, kendi motorumu hangi modeller ile takas etmeyi düşünmeliyim konfor açısından bilginiz varmı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:57 ----------

Kendi motorun sıkıntısız yürüyorsa onunla devam etmen daha mantıklı.

Sym Joyride 125 Evo karbüratörlü bir makine, Fiddle'ın bile karbüratörlülerinin çok yaktığını okuyoruz, duyuyoruz. Kaldı ki orijinal yedek parçasını arasan kolay kolay bulamayacağın, bulsan da az biraz tuzlu tarafta kalacak motorla bence uğraşma. Hobi amaçlı kullanmıyorsun.

Eski motorun nerede ne sorun çıkaracağı belli olmuyor. Motorun en ufak sıkıntıda parçaydı oydu buydu 3-5 gün serviste yatsa işinden gücünden olurusun.

Çok teşekkür ederim motorumdan memnunum ama gene profilimde motorum için açtığım bir teknik destek konusu var özetle tek memnun olmadığım konu konforu, maalesef amortisörü yok gibi, dolayısıyla en ufak teklifte 20 yıllık da olsa ilgimi çekiyor.
Yeni konu açmaktansa ufak bir soru sorabilir miyim, kendi motorumu hangi modeller ile takas etmeyi düşünmeliyim konfor açısından bilginiz varmı?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kullanmakta olduğunuz motora farklı bir scooterin amortisörlerini adapte edip de memnun kalanlar var mı? Bu iş bütçe işi ama belki öyle uygun fiyatlı ama daha iyi bir amortisörle sorununuz çözülebilir.

Kullanmakta olduğunuz motora farklı bir scooterin amortisörlerini adapte edip de memnun kalanlar var mı? Bu iş bütçe işi ama belki öyle uygun fiyatlı ama daha iyi bir amortisörle sorununuz çözülebilir.
Kullandığım motor kuryelikte popüler ve talep olan bir motor olmasına rağmen topluluğu ve bilgi paylaşımı az. Honda fizy ve Dio amortisörleri uyuyordu ben Dio amortisörü taktırdım gene de bir fark olmadı.
Şöyle söyleyeyim motorun süspansiyonu o kadar kötü ki yoldaki 2cmlik kız kesme amaçlı çizgiler oluyor ya böyle ard arda, onlarda bile motorun gidonu titriyor.
Artık illallah ettim usta da sadece amortisör değiştirmek çözümünü önerdi başka bir öneri yok maalesef. o yüzden hani bu joyrideın konforu iyiyse onu kullansam günlük 15-20 lira benzin farkını dert etmezdim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kullandığım motor kuryelikte popüler ve talep olan bir motor olmasına rağmen topluluğu ve bilgi paylaşımı az. Honda fizy ve Dio amortisörleri uyuyordu ben Dio amortisörü taktırdım gene de bir fark olmadı.
Şöyle söyleyeyim motorun süspansiyonu o kadar kötü ki yoldaki 2cmlik kız kesme amaçlı çizgiler oluyor ya böyle ard arda, onlarda bile motorun gidonu titriyor.
Artık illallah ettim usta da sadece amortisör değiştirmek çözümünü önerdi başka bir öneri yok maalesef. o yüzden hani bu joyrideın konforu iyiyse onu kullansam günlük 15-20 lira benzin farkını dert etmezdim.

Siz daha iyi bilirsiniz ama sorun çıkarma potansiyeli bence daha fazla. Sorun demek masraf demek, işinizden gücünüzden olmak demek. Hiç Joyride kullanmadım, amortisörleri müthiş bile olsa o risk alınır mı alınmaz mı iyice etüt etmeniz gerek.

Siz daha iyi bilirsiniz ama sorun çıkarma potansiyeli bence daha fazla. Sorun demek masraf demek, işinizden gücünüzden olmak demek. Hiç Joyride kullanmadım, amortisörleri müthiş bile olsa o risk alınır mı alınmaz mı iyice etüt etmeniz gerek.

Açıkcası kafayı joyridea takmış değilim ama o teklif geldi diye şuan onun üzerinde durdum, peki mesela 40-50 bin kmde bir activa s veya benzeri muadil bir motorla takas etmem mantıklı olur mu? honda sonuçta

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Açıkcası kafayı joyridea takmış değilim ama o teklif geldi diye şuan onun üzerinde durdum, peki mesela 40-50 bin kmde bir activa s veya benzeri muadil bir motorla takas etmem mantıklı olur mu? honda sonuçta

Activa s'ler de tabiri caizse it gibi kullanılıyor ama her kalitede yan sanayi parçası mevcut. Bakkalda bile parçasını bulursunuz. Hani en kötü motoru toplasanız bile 1-2 günlük iş. Konfor konusunda sizi memnun eder mi bilemem ama biraz daha piyasa işi bir motor.

Activa s'ler de tabiri caizse it gibi kullanılıyor ama her kalitede yan sanayi parçası mevcut. Bakkalda bile parçasını bulursunuz. Hani en kötü motoru toplasanız bile 1-2 günlük iş. Konfor konusunda sizi memnun eder mi bilemem ama biraz daha piyasa işi bir motor.

activa sler de benim fiyat bandının biraz üzerinde sanırım temiz bir şey denk getirmek zor. neyse ozaman içim joyrideı al diyor ama duygularımla değil mantığımla hareket etmem lazım yoksa sittin sene satamam o motoru tertemiz olsa da alıcı bulmak imkansız gibi, birde 125cc

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
activa sler de benim fiyat bandının biraz üzerinde sanırım temiz bir şey denk getirmek zor. neyse ozaman içim joyrideı al diyor ama duygularımla değil mantığımla hareket etmem lazım yoksa sittin sene satamam o motoru tertemiz olsa da alıcı bulmak imkansız gibi, birde 125cc

Bazen de duygularla hareket etmek gerekiyor. Ben mesela 2019 sonunda şu an kullanmakta olduğum motoru alırken herkes "abi yapma" dedi, haklı yönleri epey vardı ama işte 4 sene ve kaç tane 10.000 km geçirdim.

Bazen de duygularla hareket etmek gerekiyor. Ben mesela 2019 sonunda şu an kullanmakta olduğum motoru alırken herkes "abi yapma" dedi, haklı yönleri epey vardı ama işte 4 sene ve kaç tane 10.000 km geçirdim.

hocam cidden parçadır benzindir falan ama en büyük korkum satamamak, bu modeli aratan, 20 yıl önceki motora bakan varmıdır?

Lastik yanağı dar olan bütün sukuturlar konforsuzdur , Japonu Çini Hintlisi farketmiyor , sukutur amortisörlerinin kapasitesi maalesef kısıtlı bu sebeple lastik yanağına çok iş düşüyor , bozuk yollarda lastiğin basıncını indirip daha konforlu kullanabilirsin ki bir çok kurye bu şekilde sürüyor ama yol tutuşu azalırken lastik ömrüde çok kısalacaktır , en temizi varsa daha geniş yanaklı lastik takmak , atıyorum senin lastik ölçüsü 100/70/13 ise 100/80/13 yahut 110/80/13 tercih edebilirsin , yokuşu bol biryerdeysen bagalarıda 2-3 gr hafif taktır genişleyen lastiğin etkisini azaltır hatta yakıt tüketiminde düşer..

Eski motosiklet her zaman saatli bomba gibidir. Nerede ne zaman ne çıkaracağı belli olmaz. sorun çıkartınca da parça sorununun nasıl çözüleceği muamma olur. Motosiklet çalıştıkça kazanç sağlayan birisi için motosikletin fazladan 1 gün yatması ile ciddi bir sorundur. Konfor elde edeceğim derken eldeki avuçtakini eskimiş bir motosiklete döküp sorunlarını bitirememe riski de söz konusu olur. Motosiklet değişecekse bile 20 senelik motosikletle olmasa daha iyi olur. Allah kolaylık versin. Umarım en kısa zamanda kafayı rahat ettirecek bir çözüm bulursunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar