Selam arkadaşlar.
Aklıma bişe geldi ve sizinle paylaşayım dedim... Herkes motoruyla ilgili bilgileri neler yaşadıklarını problemleri nasıl hallettiklerini falan yazarsa aynı problemlerle karşşılaşan arkadaşlar daha rahat eder. ben başlatıyorum ve bilgilerimi yazıyorum...
Uncleisko
motor : jinlun 250 cc
tarih ve bayii : 2 temmuz 2005 - düzce
km : 700
nereden : Ankara
yaşananlar :
1 - km saati bozuldu - tamirde
2 - km sıfırlamak için bir parça var o düştü ve km sıfırlanamıyo - tamirde
3 - motor giderken birden gaz kesiyor ve duruyor. tekrar çalıştırıp gaz veriyorum ilk başta yemiyor ama sonra açılıyo ve basıp gidiyorum - tamirde
4 - arka sinyal lambaları sürekli vida yerlerinden gevşiyordu - güçlü yapıştırıcı ile yapıştırdım problem kalmadı
5 - arka çantalar çok ses yapıyordu - pencere bantı kullanarak etrafını döndüm. şimdi tıkırdamıyor.
6 - ilk çalıştırmada 1. vitese taktığımda tak diye ileri bir fırlama yapıyor. ama sadece ilk çalıştırmada oluyor. - tamirde
7 - ilk çalıştırmada 1 dak falan ciklede çalıştırıyorum sonra normale alıp 1-2 dakika daha çalıştırıyorum sonra basıp gidiyorum bunda bir problem yok.
8 - yakıt olarak şu an 700 km de ve içine 60 ytl lik 98 oktan benzin koydum toplam
9 - benzin göstergesi çalışmıyor. - tamirde
10 - 3.problem dışında motor gayet iyi zaten toplam 3-4 kere başıma geldi. ama bugün servise bıraktım halledilecek bunu dışında motorun hızı çekişi v.s. herşeyinden çok memnunum.
11 - titreşim ile ilgili durum şöyle 4. vites te 70 km gibi başlıyor ve 5. viteste de 90-100 arasında titreşim oluyor. Ama Cenk Menderesin dediği gibi 7. viteste 70 km ile giderken titreşim, 4. vitesle 90 falan ile giderkenden daha fazla 5. vitestede 90 ile gitmek yerine 110 la girseniz daha az titriyosunuz. ama benim tercihim 5. vites 85 le falan gitmek o zaman hiç titremiyor.
12 - Servis olarak ankara başkent motor fazlı abiye gidiyorum davranışı ve ilgisi memnun edici.
13 - motora alarm taktırdım ve bence sizde taktırın çünkü motoru aldım ve 2. gününde arka çamurluğumun kenarını kırıp ön tekerin yanına bırakmışlar böyle olaylarla karşılaşmazsınız. alarm fiyatı 30 ytl - bertone marka anahtardan çalıştırma falan özellikleri var.
Bunlar dışında genel bir yorum yapmak gerekirse motorumu çok seviyorum ve bu paraya daha iyisini alamazdım. birincisi çok ekonomik. arabamın 1/3 fiyatına istediğim heryere daha çabuk ulaşabiliyorum. Motorun dışgörünümü çok güzel ve çok dikkat çekiyor yolda durduğumda herkes nereden aldın kaça aldın falan sorular soruyolar. Ayırıca EXPERT burada bütün üyelere çok sıcak davranış sergiliyor buda çok hoşuma gidiyor. Teşekkürler EXPERT
Yukarıdaki roblemler hallolunca nasıl yapıldığını yazırım.
Off amma yazmışım.
Allah kaza bela vermesin.