İzmir - Van 1700 km Yardım.

Merhaba. 3 haziranda iki motor izmir van arası bir seyahat düzenlemek istiyoruz.
Motorum cfmoto 250sr, daha önce hiç uzun yol yapmadım izmir dışına çıkmadım.
Ortalama 3 gün içinde geze geze gitmeyi planlıyoruz. Dinlene dinlene gideceğimiz için çok yorulacağımı sanmıyorum motoruma hakimim evet racing motor oturuş pozisyonu yorar diyorlar ama ben alışkın olduğum için bir nebze daha rahat olacağını düşünüyorum. Öncelikle rota için öneri almak istiyorum nereden nasıl gidelim nerelerde mola verelim hangi uygulamadan bu rotayı takip edelim bilmiyoruz.
İkinci konu şu ; yanımıza kesinlikle almamız gereken şeyler neler? Racing motor olduğundan dolayı fazla bir alanım yok bu alanı iyi değerlendirmeliyim.
Üçüncü konu da kaç saat sürüp kaç saat mola vermeliyiz ben 1 saat sürüş 20 dk mola gibi bir plan yaptım aktif sürüşte günde 6 saat sürmemiz yeterli olacaktır sanırım. 90 100 km/h ile motoru yormadan gidebiliriz diye düşünüyorum.
Gitmeden önce lastiği zinciri ve motorun bakımlarını yapacağım motorum aşağı yukarı 15 bin km de yolda mekanik olarak beni üzeceğini sanmıyorum.
Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Motosikleti
D400
Keyifli sürüş için 1700 km'yi 4 'e bölmenizi tavsiye ederim. Günlük ortalama 400-450 km yol yapıp kaldıgınız şehirlerde de 100 km lık keşif yapmak daha keyifli olacaktır.

Km hesabınız hatalı, 100 km hızla 6 saat sürseniz 600 km yapar gibi düşünüyorsunuz ancak zaman zaman yavaşlayacağınız, basacağınız, duracağınızı da hesaba katarsan 8 saat olarak düşünmeniz daha dogru olacaktır.

CF moto oldugu için açıkçası ben 1700 + 1700 gibi bir yola çıkmazdım; ancak motor sızın motorunuz biz sadece fikrimizi söyleriz.

Vida / Civata / Sigorta'lar için yanınıza mutlaka yedek alın. Bunlarda problem yaşama ihtimaliniz var.
Lastik tipini bilmiyorum ancak köpük lastik kiti kullanılabiliyorsa mutlaka yanınızda 2 tüp bulunsun.
Çıkmadan önce o bölgelerdeki moto yardım firmalarına bi göz gezdirin.
Sırt çantanız ile yolculuk yapmayın, arka seleye sabitleyin; yormasın sizi.
Yağ pompası kroniği bu modelde miydi bilmiyorum ancak buna dıkkat etmek lazım.

Sürüş dinamiğiniz size göre değişir, en ortalama 100-150 km arasında bi 10 dakika mola 3 molada bir de 30 dakikalık mola veriyorum ancak bunu saat hesabına göre değil yorgunluga göre ayarlıyorum.

Mutlaka kulak tıkacınız olsun; ben + interkomla müzik de tercih ediyorum.

Full ekipman olun mutlaka.

Rota önerisinde bulunamam ancak tavsiyem yolculugu 4'e bölmeniz ve dağ bayır yollarından köy yollarından uzak durmanız.

Keyifli sürüş için 1700 km'yi 4 'e bölmenizi tavsiye ederim. Günlük ortalama 400-450 km yol yapıp kaldıgınız şehirlerde de 100 km lık keşif yapmak daha keyifli olacaktır.

Km hesabınız hatalı, 100 km hızla 6 saat sürseniz 600 km yapar gibi düşünüyorsunuz ancak zaman zaman yavaşlayacağınız, basacağınız, duracağınızı da hesaba katarsan 8 saat olarak düşünmeniz daha dogru olacaktır.

CF moto oldugu için açıkçası ben 1700 + 1700 gibi bir yola çıkmazdım; ancak motor sızın motorunuz biz sadece fikrimizi söyleriz.

Vida / Civata / Sigorta'lar için yanınıza mutlaka yedek alın. Bunlarda problem yaşama ihtimaliniz var.
Lastik tipini bilmiyorum ancak köpük lastik kiti kullanılabiliyorsa mutlaka yanınızda 2 tüp bulunsun.
Çıkmadan önce o bölgelerdeki moto yardım firmalarına bi göz gezdirin.
Sırt çantanız ile yolculuk yapmayın, arka seleye sabitleyin; yormasın sizi.
Yağ pompası kroniği bu modelde miydi bilmiyorum ancak buna dıkkat etmek lazım.

Sürüş dinamiğiniz size göre değişir, en ortalama 100-150 km arasında bi 10 dakika mola 3 molada bir de 30 dakikalık mola veriyorum ancak bunu saat hesabına göre değil yorgunluga göre ayarlıyorum.

Mutlaka kulak tıkacınız olsun; ben + interkomla müzik de tercih ediyorum.

Full ekipman olun mutlaka.

Rota önerisinde bulunamam ancak tavsiyem yolculugu 4'e bölmeniz ve dağ bayır yollarından köy yollarından uzak durmanız.
Öncelikle teşekkür ederim.
Aslında 4 gün olmasını çok isterdim ancak özel bir şirkette çalıştığım için izin almam pek kolay olmadı aldığım izin de kısıtlı. 2 yıldır ailemi göremediğim için 1 gün fazladan onların yanında kalmayı tercih ederim.
Civata vs kesinlikle alacağım. Sırt çantasını da arkaya bağlamak çok mantıklı dediğiniz gibi yapacağım.
15 bin km boyunca hiç başımı ağrıtmadı motor sade bir kez oto fren sorunu oldu o da kendi kendine düzeldi. O yüzden güveniyorum belki mantıklı değildir ama ne olursa olsun en azından tecrübe diye bakıyorum olaylara. Yağ pompası kroniği bu modelde yok .

Motosikleti
D400
Aslında 4 gün olmasını çok isterdim ancak özel bir şirkette çalıştığım için izin almam pek kolay olmadı aldığım izin de kısıtlı. 2 yıldır ailemi göremediğim için 1 gün fazladan onların yanında kalmayı tercih ederim.
Civata vs kesinlikle alacağım. Sırt çantasını da arkaya bağlamak çok mantıklı dediğiniz gibi yapacağım.
15 bin km boyunca hiç başımı ağrıtmadı motor sade bir kez oto fren sorunu oldu o da kendi kendine düzeldi. O yüzden güveniyorum belki mantıklı değildir ama ne olursa olsun en azından tecrübe diye bakıyorum olaylara. Yağ pompası kroniği bu modelde yok .

Anladım hocam motorunuza güveniyorsanız sizin bileceğiniz iş tabi.

En temiz yola cıkış sabah saatidir; ben sabah 6:30 oldugunda tekeri döndürüyorum uzun yolda. Böylece en azından günlük 600 km yolu daha geniş vakitte rahat rahat gidersiniz.

Ayrıca cruze hız sabitleyici işinize yarayabilir belki. ucuz zaten.

Arıza durumunda motoru nakil yapabileceğin şehirlerarası bir firmanın numarasını gitmeden önce rehberine kaydet

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Merhaba. 3 haziranda iki motor izmir van arası bir seyahat düzenlemek istiyoruz.
Ortalama 3 gün içinde geze geze gitmeyi planlıyoruz. Dinlene dinlene gideceğimiz için çok yorulacağımı sanmıyorum motoruma hakimim evet racing motor oturuş pozisyonu yorar diyorlar ama ben alışkın olduğum için bir nebze daha rahat olacağını düşünüyorum. Öncelikle rota için öneri almak istiyorum nereden nasıl gidelim nerelerde mola verelim hangi uygulamadan bu rotayı takip edelim bilmiyoruz.
İkinci konu şu ; yanımıza kesinlikle almamız gereken şeyler neler? Racing motor olduğundan dolayı fazla bir alanım yok bu alanı iyi değerlendirmeliyim.
Üçüncü konu da kaç saat sürüp kaç saat mola vermeliyiz ben 1 saat sürüş 20 dk mola gibi bir plan yaptım aktif sürüşte günde 6 saat sürmemiz yeterli olacaktır sanırım. 90 100 km/h ile motoru yormadan gidebiliriz diye düşünüyorum.
Gitmeden önce lastiği zinciri ve motorun bakımlarını yapacağım motorum aşağı yukarı 15 bin km de yolda mekanik olarak beni üzeceğini sanmıyorum.
250srla günlük 200kmden fazla yol yapmıyorum çok yapasım var ama titreşiminden dolayı katlanılmıyor hele hele 3 günlük gezi 3 gün motosiklet üzerinde yüreyemeyecek hale geleceksiniz size zehir olur

Motosikleti
D400
250srla günlük 200kmden fazla yol yapmıyorum çok yapasım var ama titreşiminden dolayı katlanılmıyor hele hele 3 günlük gezi 3 gün motosiklet üzerinde yüreyemeyecek hale geleceksiniz size zehir olur

bende konfor konusuna şaşırdım konu sahibi sıkıntı olmaz dedi. bi arkadaş 400 km yol geldikten sonra , sonraki 2 saat küfretmişti.

hatta bende kısa bir sürüş yaptım; amortisör gıcırdaması ; titreşim vs. lanet ettirmişti sanki altımda dağılacak gibiydi.

Sanırım montaj / şans işi; cünkü az da olsa belli bir kesim kesinlikle memnun. Demek ki sağlam çıkanları da oluyor.

Ama ben nolursa olsun o oturuş pozisyonunda 600km gidilir mi emin olamadım; tamam gidilir de sonraki 2 gün + dönüş 3 gün nasıl gidili bilemedim :D

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bende konfor konusuna şaşırdım konu sahibi sıkıntı olmaz dedi. bi arkadaş 400 km yol geldikten sonra , sonraki 2 saat küfretmişti.

hatta bende kısa bir sürüş yaptım; amortisör gıcırdaması ; titreşim vs. lanet ettirmişti sanki altımda dağılacak gibiydi.

Sanırım montaj / şans işi; cünkü az da olsa belli bir kesim kesinlikle memnun. Demek ki sağlam çıkanları da oluyor.

Ama ben nolursa olsun o oturuş pozisyonunda 600km gidilir mi emin olamadım; tamam gidilir de sonraki 2 gün + dönüş 3 gün nasıl gidili bilemedim :D
ben farklı 250srlar da denedim hepsi aynı bendekinde de herhangi bi montaj hatası vs yok bence memnunum diyenler başka motosiklet denememiş olabilirler ben de eskiden memnundum çünkü

o oturuş pozisyonunda da gitmiyorsun bildiğin dik naked sürer gibi gidiyorum yoksa çekilmez gerçekten bu yüzden de rüzgar beni yalpalıyor 100le gitmeme rağmen

Çok özür dileyerek işinize karışacağım. 2 senedir ailenizi görmediğinizi ve 1 gün fazladan onları görmek için yoldaki gün sayınızı arttıramayacağınızı söylemişsiniz. 2 senedir ailenizi görmüyorsanız ya uçağa ya da otobüse binerek gitmeniz daha iyi olacaktır. Motorsiklet ile gezilerinizi de hafta sonları çevre illere giderek yapın. Hem tecrübeniz de yokmuş. Riske de girmeyin.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Daha izmir dışına çıkmamışsınız İzmirden Van'a gitmek ne kadar mantıklı keşke bir en azından bir çevre illere gitseydiniz. Neyse gittiğinizde olumlu, olumsuz yaşadığınız tecrübeleri, deneyimleri yazında görelim, öğrenelim. Ne diyelim. Fazla zorlamayın az sürede gideceğim diye. Yol bitmez uyuklarsanız mola verin dinlenin hatta mümkünse konaklayın derim. Kafanıza koyduysanız çıkarsınız şimdiden iyi yolculuklar dileyelim.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Çok özür dileyerek işinize karışacağım. 2 senedir ailenizi görmediğinizi ve 1 gün fazladan onları görmek için yoldaki gün sayınızı arttıramayacağınızı söylemişsiniz. 2 senedir ailenizi görmüyorsanız ya uçağa ya da otobüse binerek gitmeniz daha iyi olacaktır. Motorsiklet ile gezilerinizi de hafta sonları çevre illere giderek yapın. Hem tecrübeniz de yokmuş. Riske de girmeyin.
Ben de tam olarak böyle düşünüyorum. Uçakla gidip aile ile vakit geçirmek çok daha mantıklı olacaktır. Motor kaçmıyor.

İlk uzun yol tecrübenizse bence uçak veya otobüsle gitmeniz en iyisi olacaktır, çünkü bende ilk motosiklete başladığım zamanlarda yaptığım 130km-130km gitgel bana bir ömür gibi gelmişti ve dikkatsizliğe yol açmıştı dikkatimi vermedikçe trafik ışıklarını fark etmiyordum. Şuan şehiriçi sürmekten nefret eder hale geldim canım sıkıldıkça Manisa-Balıkesir/Bursa/Kuşadası yapıyorum , bu yollarda 2-4 saatlik yollar sizin gideceğiniz yol gitgel ile neredeyse 3,5bin KM dinlendiğiniz şehirleri gezmezseniz tabi .CBR125R kullanıyorum çoğu reysing motosiklete göre aşırı rahat ama yine de reysing motosikletle 1700KMlik bir yolda istediğiniz kadar oturuş pozisyonuna alışık olun beliniz veya bacaklarınız titreşimden ve oturuş pozisyonundan ağrır. Tabi ben yapıcam diyorsanız burada ki kimse size bir şey diyemez . Gaz kolu sabitleyici, lastik tamir kiti , hem karartmalı hem normal vizör, rotanızı önceden belirleyin yol üzerinde lastikçi , motosiklet tamircisi vs. gibi yerlere göre ilerleyin , powerbank , şarj aleti , 1 veya 2litre pet şişede veya bidonda yedek benzin , konfor sele , sigorta , civata , loctite , motosikletinizin civatalarına göre alyan ve anahtar seti , bulunduğunuz ve rota üzerinde ki bölgelerde ki moto transfer yapan yerler , kulak tıkacı .

Hocam kusura bakmayın zaman bulamadığım için foruma giremiyordum geç cevap veriyorum.
Uçağı tercih etmeme sebebim uçak fobim var bugüne kadar hiç binmedim binmeyi de düşünmüyorum. Otobüs biraz daha cazip geliyor ama 26 saatlik yolu çekebileceğimi sanmıyorum araçla uzun yol yapmaya dayanamıyorum. Bu arada motosiklet planı da iptal oldu gibi. Bunun sebebi de lastik ve zincirim çok eski ve pek ömrü kalmadı gibi. Bu riski göze almayacağım. Bakalım bayrama kadar fırsat bulup da değişebilirsem o zaman tekrar değerlendireceğim bu planı.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Yav kardeş uzun zamandır ailemi görmedim diyorsun, atla uçağa git. Aile her şeyden önemlidir. Eczaneden iste bir uçak için afif yatıştırıcı pasiflora falan bin git. O yol 250sr ile yorar adamı. Ironbut olman lazım o mesafe için.

Hocam kusura bakmayın zaman bulamadığım için foruma giremiyordum geç cevap veriyorum.
Uçağı tercih etmeme sebebim uçak fobim var bugüne kadar hiç binmedim binmeyi de düşünmüyorum. Otobüs biraz daha cazip geliyor ama 26 saatlik yolu çekebileceğimi sanmıyorum araçla uzun yol yapmaya dayanamıyorum. Bu arada motosiklet planı da iptal oldu gibi. Bunun sebebi de lastik ve zincirim çok eski ve pek ömrü kalmadı gibi. Bu riski göze almayacağım. Bakalım bayrama kadar fırsat bulup da değişebilirsem o zaman tekrar değerlendireceğim bu planı.
Ucaga binmeden fobinizin oldugunu nereden biliyorsunuz? Eskiden is icin cok binerdim ve korkmazdim. Simdi mümkün oldukca binmemeye calisiyorum. Ama bazi durumlarda kacinilmaz oluyor maalesef.

26 saatlik otobüs yolculu size sikinti veriyor olabilir ama yol sizin icin motorsiklet icin hem uzun hem de tehlikeli. Ilk defa yapacak oldugunuz uzun yol bu olmamali.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bence en büyük ihyacınız biraz daha zaman ama o da yok diyorsunuz. Rota konusunda ana ve en hızlı rotadan sapmayın derim zira günlük ortalama 550 km civarı yol gideceksiniz. Geze geze gidecek zamanınız pek yok. Böyle uzun bir yol, 250 cc bu tarz bir motor ile elbet gidilir gidilmez değil ama sağlam fizik kondisyon ister. Spor yapın, tempolu yürüyün, karın kaslarınızı kuvvetlendirin ki beliniz ağrımasın. Motorun dilinden de anlamak ister yine uzun yol için gerekli malzemeleri yanınıza alın. Mutlaka ama mutlaka bir tane kulak tıkacı edinin tavsiyem Alpine motosafe race modelidir. Rüzgar sesini filtrelemek abartmıyorum yorgunluğunuzu yarı yarıya azaltır. Ben müzik dinlerim yav bişey olmaz demeyin. Şimdiden keyifli yolculuklar, kazasız belasız gidin gelin.

Otelde kalacaksanız, şahsi kullanım eşyalarınız ve bir kutu lastik tamir spreyinden başka bir şeye ihtiyacınız yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar