Selamlar @alkadras hocam, hoş geldiniz.
Motodaytona çok bilinen, önerilen bir yer aslında, yanlış bilmiyorsam birkaç ay önce dükkan yandı onun toparlaması sürerken bir şekilde işleri devam ettirmeye çalışıyor. Motorumda yapılacak iş devir daim pompası değişikliği idi, pompa setini aldım sadece çıkan contaya bakıp tekrar conta kesilip yeni pompa takılacak; senin de bahsettiğin gibi ne dediysem ne yaptıysam aynı gün içinde bırak-ala ikna edemedim. Gittim, konum olarak daha yakın bir ustanın başında durdum sohbet ede ede 2 saatte bitti iş.
İzmir'de 3 usta ile uğraştım; biri işini ortalama üstü titizlikte yapıyor ancak tam çakal, bir de karşındakini aptal yerine koyuyor, diğeri BMW konusunda çok iyi ancak kolay kolay iş almıyor ve çok yavaş iş yapıyor, en sonuncusu da mahalle ustasından bir tık daha iyi, kendisi de yüksek hacimli motor kullanıyor, elinden çok motor geçiyor vs. ama bilmediği noktada çaktırmamaya çalışırken biraz tökezliyor. Ağır bir iş olmadığı, genel bakım vb. olduğu sürece anlattığım son ustaya gidiyorum, başından da ayrılmıyorum kafam rahat oluyor.
Uzun lafın kısası usta bulma konusunda kolay gelsin hocam.

Eğer anlattığım ustalardan biri için "bu bana uyar, şansımı denerim" dediğin olursa özelden adres vs. bilgilerini paylaşırım. Yerinde olsam gözüme kestirdiğim, iletişim kurabildiğim bir ustaya bakımı yaptırır ışığı da kendim söndürürüm.