Öyle bir gümrük vergisi koyarlar ki aynı paraya gelir bence.
Kacinilmaz olarak gerceklesecektir.
Gelecek yillarda sifir arac satislari ciddi sekilde daralacak.
Muhtemelen yurtdisindan gelecek araclardan alinan vergi sifir arac satislarindan alinacak vergiden cok olacak.
cc basina 1 euro odeyip aracinizi alacaksiniz mesela(belli kurallar dahilinde)
Zaten baska cikar yol da yok,yapmak zorundalar.
Yahu sevgili dostlar, siz hep olumsuz yönden bakıyorsunuz;
2. el araçlara 0 muamesi yaparak 0' a denk gümrük vergisi koyamazlar. Ne olursa olsun, bizde ki şuan ki fırsatçılık kavramına çıkarsa bu kanun balta vuracaktır.
Bu kanun da tabi ki aynı zamanda yeni bir fırsatçılık doğacak anlamı taşıyor ama...
Herkesin iyi kötü bir çevresi var. Yurt dışı bağlantısı var veya yurt dışında akrabası var. Kimsesi olmayan için ben varım sen varsın bizler var.
Orada ki araçlar daha donanımlı daha temiz, bizde olmayan modeller var.
Bu kanun'un bize zarar verecek bir yanı yok ki. Neden olumsuz yorum yapıyorsunuz? Hepimize ucundan ötesinden bir şekilde yarar işte.
Gümrük koysalar, fırsatçılar pert araç getirse ne olur? Burada da alırken dünya kadar vergi veriyoruz, burada da pert araçları temiz diye bize satıyorlar.
Kanun kötü bir kanun değil, çıkarsa hepimize yarar. Alternatif olur, piyasa bir nebze olsa rahatlar.
Kırk yılın başı, elle tutulur bir kanun söz konusu, ona da toprak atıyorsunuz şuan. Etmeyin din kardeşiyiz.![]()
Yahu sevgili dostlar, siz hep olumsuz yönden bakıyorsunuz;
2. el araçlara 0 muamesi yaparak 0' a denk gümrük vergisi koyamazlar. Ne olursa olsun, bizde ki şuan ki fırsatçılık kavramına çıkarsa bu kanun balta vuracaktır.
Bu kanun da tabi ki aynı zamanda yeni bir fırsatçılık doğacak anlamı taşıyor ama...
Herkesin iyi kötü bir çevresi var. Yurt dışı bağlantısı var veya yurt dışında akrabası var. Kimsesi olmayan için ben varım sen varsın bizler var.
Orada ki araçlar daha donanımlı daha temiz, bizde olmayan modeller var.
Bu kanun'un bize zarar verecek bir yanı yok ki. Neden olumsuz yorum yapıyorsunuz? Hepimize ucundan ötesinden bir şekilde yarar işte.
Gümrük koysalar, fırsatçılar pert araç getirse ne olur? Burada da alırken dünya kadar vergi veriyoruz, burada da pert araçları temiz diye bize satıyorlar.
Kanun kötü bir kanun değil, çıkarsa hepimize yarar. Alternatif olur, piyasa bir nebze olsa rahatlar.
Kırk yılın başı, elle tutulur bir kanun söz konusu, ona da toprak atıyorsunuz şuan. Etmeyin din kardeşiyiz.![]()
Ucuzlayacağını düşünen harbi saftır.
Zenginler altında GT-R R34 çekecek
Bugun dolar euro 100 TL olsun sıfır arac satısı yıne azalmaz. Artık yastık altında altını dovızı olan o kadar cokkı onların yastık altı parası sabit kaldıgı için ıllakı onlar bozdurup alırsa alacaktır çunku ev dukkan vs herseyı var adamların 5 yılda bir araba yenılıyorlar ıllakı araba almaya devame decekler. Yanı asgari ucretlı kesım zaten sıfır arac alamıyordu değişen bişey yok. filo alanlar bellı aracları almaya devam eder egea olsun, focus olsun, i20 olsun, 301 olsun bunlar satar bunun dısında luks arac satısı artar zaten parası olan adam gider gösterip yine alıyor. Yani azalacak bir durum yok 2021 itibariyle cogu marka yenı kasa araclarını cıkartıyor zaten bu yıl satışların azalması ve seneye artması gayet dogal olacaktı ama mıllet develuasyon oldugunu anlayınca ve ucuz kredı olunca haklı olarak kredıye saldırdı zaten bu sebeple bu yılkı rakamlarda develuasyon olmasına ragmen ıyı gelecek bayılerde araba bulamıyor halen kımse, motosıklette de zaten yenı modeller için fuar ı beklıyoruz satılar martta tavan yapar her sene bu boyledir
Gec bunlari,deneyimli iyi bir muhendis ortalama ne kadar alir ?
Kendi sektorumden konuyorum,12-13 bin.
Hadi gitsin simdi 2 yillik tum kazancini verip megane golf falan alsin,eskidendi oo.sikar biraz artik.
Hurda bile olamayacak araclara 3000 4000 usd veriyoruz..iste o hurdalar artik gercekten hurda olacak..
Bizde avrupanin 10-15 yillik araclarina binecegiz..
Ben boyle dusunuyorum.