Kamera görünce şaşırma olayı var bunlarda biraz ama elbette tek sebep bu değil. Yalnız transitteki tam malmış hakikaten. Koca yazıyı eliyle kenara alıp halen kartı okutmaya çalışıyor. Hani bir defa yaparda insan, uyarı alınca bir bakar nedir o yazı diye. Herif yazıyı görmemek için adeta inat ediyor. Onun da okuma yazması okmayabilir.

r:
Düşünün okuma yazması yok diyoruz. Ve bu adamlardan empati bekliyenler var. İyimiserliklerine hayranım.
Bir de bu tipleri savunan arkadaşlar çıkmış, şaşkındır dalgındır vs. diye. Yahu bu adam uzaydan mı geldi. Bangır bangır tüm tv haberlerinde, bayram daha başlamadan tüm köprü ve otoyolların bayram tatili boyunca ücretsiz olduğu defalarca söylendi. Hadi okuma yazma bilmiyorsun gazete okuyamıyorsun, kulaklarında mı duymuyor? Peki gözünde mi görmüyor? Önündeki araçlar kart okutuyor mu? İkaz lambalarında yeşil yanmıyor mu?
Sürücü profili hakikaten korkutan cinsten. Ben bu adamlarla aynı yollarda gittiğim için tedirginim. Bana elitist, üsten bakan yaftası yapıştıracak olanlarda heveslenmesin. Bu tiplerlere karşılaşma olasılıkları onların da var. Üzerine sürünce ölümden dönüp uyardığında, "ne var lan?" diye elinde levye ile araçtan inip kaskı kafanda parçalayınca belki bana hak verirsin.