5 yıla ufak tefek düşmeler dışında 4 kaza sığdırdım..
en büyük şansım arada bi de olsa kurumalarım eksik gezmeme rağmen hep full koruma iken oldu bu kazalar ve ufak tefek sıyrıklar ve morluklarla atlattım.. ne diikiş atılacak yaram nede kırılan bi tarafım olmadı çok şükür..
nedense çok akıllı kullanan biri olmama ma rağmen bu 3 kaza, efendi efendi giderken oldu..
3 üde de bir otomobil çarptı ve asfaltla biraraya geldik.. kendimce haklı olamamdan ziyade trafik polislerince de haklı bulundum..
ilk ve kendi hatamdan dolayı olan kazadan bbahsedeyim öncelikle..
ss makinayla olan bu kaza sahil yolu bostancı sapağına gelmeden motoru tekere almam la meydana geldi.. kendi zevkim için yaptığım bu hareketin kazaya dönüşmesi tabiki olasıydı. fakat sahil yolunda yapılan sulama çalışmasının çimlerden ziyade yolları yıkamaları sayesinde motor kaydı ve bostancu vapur iskelesi ile tanıştık..
ikinci kaza da ss makina ile oldu fakat tamamen suçsuzdum.
tem de şeridimde ilerlerken makas atan bi otomobil çarparak beni düşen bankete uçurdu.. motor telef oldu, ben kalktım ufak tefek pansumanlarla evime gittim.. çarpan araç kaçtı ve bulamadık.
üçüncü kazada bi scooter ile oldu, çağlayandan kağıthane caddesine inerken yolun sağından oldukça normal bi hızda ilerliyordum. solumdaki araç sinyal vermeden ve aynaya bakmadan ani bi şekilde sağa sapınca bana çarparak sağ savurdu ve önümdeki bir diğer parketmiş arabay çarparak durdum.. otomobil sürücüsü kardeşmizin cep telefonuyla konuştuğu için beni görmeyip çarptığını anladığım an sinir katsayımın yükselmesiyle ufak bi sürtüşme yaşadık..
maddi hasar meydana geldi, aramızda anlaştık ve polis çağırmadık..
topic olarak ta açılmıştı ;
http://www.motosiklet.net/forum/taz...n-gokhan-hafif-bir-kaza-yapti-durumu-iyi.html
son kazamı 3 ay kadar önce ss makinayla koşuyolundan anltunizadeye çıkarken uygun şerit ve hızla takip ederken, sola dönüş yasağı olan kavşakta aynaya bakmayıp sola kırarak bi bayan sürücünün bana çarpması sonucu yaşadım, sadece eldiven yoktu elimde gene ufak tefek sıyruklar ve maddi hasarla atlattım. polis çağrıldı haklı bulunduk. ufak tefek pansumalar la evimin yolunu tuttum. bunun içinde topic açılmıştı;
http://www.motosiklet.net/forum/taz...-motorunuda-pert-ettin-ellerine-saglik-d.html
allahıma binlerce şükürler olsun kazalarda sağlam çıktık, tek parça çıktık..
ama gene olarak baktığınızda araçların hatalarından dolayı yapılan kazalar..
öğrediğim çok şey var tabi bu kazalardan bi çoğu klişeleşmiş şeyler
full koruma olmak gibi, dikkatli olmak gibi vs..
yalnız sizinde dikkatinizi çektiyse istediğiniz kadar dikkatli olun yada istediğiniz kadar tecrübeli olun eğerki çevremizdeki otomobil sürücüler bilinçi deilse, ki deiller.. kaza kaçınılmaz olucaktır..
geçenlerde babam şehirdışından seyahatten gelirken yanındna bi çok motor geçmiş, kendisinin sürati 160 km nin üstündeyken motosikletler çok daha süratle geçmişler.. bana eskiden aman oğlum dikkatli ol, sürat yapma derken şimdi ise; oğlum öncelikle bi motor hızla yanımdan geçince hemen şeridim ortaladım, hiç sağa sola kıpırdamadım peşinden de bikaç motorun geleceğini düşündüm ve geldiler yanımdna geçtiler.. biz senin sayende bilinçlendik ama insanımız genel olarak bilinçi deil.. insanları bilinçlendirin, herkez size dikkat etsin ve kazalar yüksek oranda azalsın.. fakat önce sizin, yani hepinizin olması zor ama bi çoğunuzun biliçlenmesi, trafikte araba kullananların esziyeti olmamanız lazım..
bende otomobil kullanan biri olarak elimden geldiğince dikkat ediyorum ama bi çoğumuzun bilinçli olcuğu kadar diğer bi kısım motosiklet sürücüsüde oldukça bilinçsiz, mutlakaki herkezi bir fikri var bu konuyla alakalı..
benim öncelikli fikrim, insanları motosiklet.net gibi oluşumlara topuluklara çekerek, en azından bilgilenmeleri bilinçlenmeleri için elmizden geleni yapmalı ve bilinçli motosiklet kullanıcı sayısını arttırmalıyız..