Istanbulda sıkışık trafik tavsiyeleri

Merhaba arkadaşlar, daha toplam 500km tecrübem var ve N250 sahibiyim. İlk motorum olmasıyla beraber daha hala çok acemi hissediyorum. Benim problemim maalesef ilk motorum olmasına rağmen 2 ayağımın da yere tam basmadığı bi motor aldım:) Sadece tek ayağım yere değiyor ve bu şekilde kullanıyorum. Bu şekilde kolayca durup kalkış yapabiliyorum fakat İstanbul trafiği çok sıkışık olduğu için ve aralardan çok fazla girmeye cesaret edemediğim için çok yorucu oluyor. Acemiliğin verdiği korkuyla yoğun trafik olmayan yerlerde sürüyorum, kendi rotamı belirledim. Çıktığım zamanlar bu rotada 40-50km yapmaya çalışıyorum ama bu korku hala tam olarak geçmiyor maalesef. Artık işe motorumla gitmek istiyorum, Şirinevler-Mecidiyeköy arasında gidip gelmek için ama o yol ve arabalar hala bi tık endişelendiriyor beni. Aslında sokak aralarında sürmenin daha zor olduğunu fark ettim fakat yoğun trafik korkusu da farklı bir şey. Bunu aşmam için böyle bi trafiğe sürekli maruz kalmam mı gerekiyor acaba bu süreçte nasıl ilerlediniz acaba

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bu iş kilometre işi. Ancak o da bir noktaya kadar. Birden seviye ilerlemek için yapılacak adımlar belli. Kapalı alan hakimiyet eğitimi, sonrasında güvenli sürüş eğitimi almak.

xxx senedir motor kullanıyorum diyip motor üzerinde doğru oturamayan insanlar var.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İstanbul'un en kalabalık ve trafikli semtlerinden birinden bir diğerine gidiyorsun. Allah yardımcın olsun, o lanet Şirinevler'den geçmeden Büyükçekmece'ye gitmek için yeni havalimanı yolunu kullanıyorum. Mecidiyeköy zaten en nefret ettiğim İstanbul semtlerinden biri, hele dere tarafı off off off.

Duran trafikte 2 ayağınızı da yere koyma ihtiyacınız henüz motorunuza alışamadığınızın, acemiliğinizin göstergesi. Bence kapalı alan hakimiyet eğitimi ve bol bol sürüşle atlatılmayacak bir şey değil.

Alternatif güzergahlar çok uzak, bence bir süre emniyet şeritlerini kullanın, Haliç köprüsünde Eds var ve çekiyor, köprüye gelmeden normal araç şeridine geçiş yapın.

Merhaba arkadaşlar, daha toplam 500km tecrübem var ve N250 sahibiyim. İlk motorum olmasıyla beraber daha hala çok acemi hissediyorum. Benim problemim maalesef ilk motorum olmasına rağmen 2 ayağımın da yere tam basmadığı bi motor aldım:) Sadece tek ayağım yere değiyor ve bu şekilde kullanıyorum. Bu şekilde kolayca durup kalkış yapabiliyorum fakat İstanbul trafiği çok sıkışık olduğu için ve aralardan çok fazla girmeye cesaret edemediğim için çok yorucu oluyor. Acemiliğin verdiği korkuyla yoğun trafik olmayan yerlerde sürüyorum, kendi rotamı belirledim. Çıktığım zamanlar bu rotada 40-50km yapmaya çalışıyorum ama bu korku hala tam olarak geçmiyor maalesef. Artık işe motorumla gitmek istiyorum, Şirinevler-Mecidiyeköy arasında gidip gelmek için ama o yol ve arabalar hala bi tık endişelendiriyor beni. Aslında sokak aralarında sürmenin daha zor olduğunu fark ettim fakat yoğun trafik korkusu da farklı bir şey. Bunu aşmam için böyle bi trafiğe sürekli maruz kalmam mı gerekiyor acaba bu süreçte nasıl ilerlediniz acaba
Denge için eğitim al eğer denge kurmayı öğrenirsen sağlam öyle bir ihtiyacın zaten olmaz ama sen illaham ayağımı basıcam diyorsan sele süngeri keserek veya alçaltma kiti kullanarak alçalt

İstanbul trafiğinde bazen durup beklemeyi bilmek lazım. Beklemeye bir saniye tahammülü olmayan motosiklet sürücülerine uymak hataya yol açar.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Honda Gelişim Merkezi’nden başlangıç eğitimi almanızı ve daha sonra sürüş deneyiminizi arttırdıkça diğer seviyelerdeki eğitimlerine katılmanızı öneririm. İstanbul’da yaşayanlar için büyük nimet. Ben orada yaşasam 3 ayda bir eğitimlere katılıp, bilgilerimi tazelerdim.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Ben de ilk motorumu aldığımda baya tedirgindim. Önce işim de biraz müsait olduğundan mesaiye 2 saat gec başlayıp geç paydos etmiştim trafikten biraz da olsa kurtulmak için.

Honda güvenli sürüş 2 eğitimi çok çok işime yaramıştı, kesinlikle öneririm.

Motosikleti
Triumph Trident 660
İstanbul'un en kalabalık ve trafikli semtlerinden birinden bir diğerine gidiyorsun. Allah yardımcın olsun, o lanet Şirinevler'den geçmeden Büyükçekmece'ye gitmek için yeni havalimanı yolunu kullanıyorum. Mecidiyeköy zaten en nefret ettiğim İstanbul semtlerinden biri, hele dere tarafı off off off.

Duran trafikte 2 ayağınızı da yere koyma ihtiyacınız henüz motorunuza alışamadığınızın, acemiliğinizin göstergesi. Bence kapalı alan hakimiyet eğitimi ve bol bol sürüşle atlatılmayacak bir şey değil.

Alternatif güzergahlar çok uzak, bence bir süre emniyet şeritlerini kullanın, Haliç köprüsünde Eds var ve çekiyor, köprüye gelmeden normal araç şeridine geçiş yapın.
Abi 8 aydır o yolu aktif bir şekilde kullanıyorum biliyorsun ki motosikletle sağdan bağlanıyoruz eds tabelasıda var evet ancak bana ceza gelmedi.
Geri dönüştede eds olan yer var hatta emniyet şeridi baya bir genişliyor ve çevirme hergün duruyor orda yine yemedim umarım işten ayrılana kadar da yemem.
Zira emniyet şeridini kullanmak zeytinburnundan-kağıthaneye gidiş gelisimi 25-30 dakkaya düşürüyor arabayla 1,5 saat anca

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar