İstanbul trafik şartları ve 2. Motor tercih sualim (fikir alma içerir)

Hali hazırda bir inazuma kullanıcısıyım, 2015 model 2.el aldığım ve fazlası ile memnun olduğum bir makinedir. Ancak, şehir içi daha doğrusu yakın ilçeler arası sürüşlerde çok ta pratik olmadığı söylenebilir. Şehir içi trafikte öyle her deliğe inazuma ile zırt diye dalamazsınız, bir yerlere sürtme riski her daim vardır. O mini sürtünme kaldırıma egzos teması bile olsa oldukça pahalıya gelir. Kısacası oldukça temkinli sürülmeli, aradan dereden geçerken iki kez düşünülmelidir.

Danışmak istediğin kullanıcı kitlesi, 125-150 cc hem scooter hemde cbf kullanmış olan kimselerdir.

Bütçe olarak 4500 tl ayırdım ve 2.motorumu almaya karar verdim. Öyle hani bakkala çakkala, şuraya buraya gideyim, Millet Caddesi, Dolmabahçe trafiğine dalayım, kapının önüne zincir kilitle takayım dikkat çekmeyen pratik, sorun çıkarmayan, işletme maliyeti düşük bir alet.

Scooter terciğim, Haojue 125-ST
Communuter tercihi, CBF-150

Bu iki tercihimi dikkate alarak, daha önce CBF kullanıp scootere geçen yada tam tersi olan arkadaşlarımın fikrini almak istiyorum. Esirgemezseniz memmun olurum.

Esen kalınız.

Honda Activa veya spacy öneririm. Scooter aralara girmekte çok daha iyi oluyor. Ybr 125 kullanıyorum scooter aralara girerken tercihim.

Ben 2. motor olarak today 50 kullanıyorum Antalya'nın trafiği istabul gibi olmadığından ve şehir içi en uzak mesafe 20 km :) sizin işinizi bence de bi scooter çözebilir ama vitesli motor kullanmaya başladığımdan beri scooterlar çok sıkıcı gelmeye başladı. cbf ve ya ybr düşünürdüm istanbul'da olsam.

Sym fiddle 2-3 hatta daha ucuza da denk gelebilir. Hem yağmur çamurda da algın kuru kalır hem de zincir yağlama germe sorunun falan olmaz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İslambol da 2 trafik sigortası eğer masraflı olacaktır

Benim motor sökük. Bikaç gündür kardeşimin elektrikli scooteri sürüyorum. Hoşuma gitti scooter kullanımı. Vitesle uğraşmak yok. Gaz fren sadece. Baya kolaylık. Ha bunu trafikte saymıyorlar o ayrı. Yinede scooter kullanımı rahatmış.

Scooterın avantajları :

bagaj, veya ayak arasında birşeyler taşıyabilme
inme - binme - park etme çok pratik olması
yağmurda aşağıdan su gelmemesi, ayakların ıslanmaması

dolayısı ile şehir içi kısa mesafe, udak tefek işler için scooter avantajlı.

kesınlıkle scooter alın,sehır ıcı nmax kullanıyorum,buuyksehırde yasıyorsanız 2. motor olarak vıteslı motor kullanmak cok mantıksız

Bahsettiğiniz şartlarda Scooter çok daha doğru tercih olur. Ancak scooter için Haojue 125-ST doğru bir tercih olmayacak kanısındayım. İlle de ikisi arasında tercih yapacaksanız CBF150 daha uygundur. Onun yerine Spacy, Activa, Today tercih ederseniz çok daha uygun olur. Tercihiniz temiz ikinci elini almak olsun :cat:

bende tam tersi var ; scooter kullanıyorum , vitesli motor alacağım 2.motor olarak

tnt250-inazuma f (tipine acayip gıcığım) vb....

Değerli yanıtlarınız ve eleştirileriniz için teşekkür ediyorum. Genel görüş olarak scooter tercih etmem dile getirilmiş. Bu sınıfta ve 125 cc kategorisi ile bütçe ortalamamda Hajoue 125 ST ağır basıyor. Makineyi kullandım. Yaklaşık 500 km kadar her yol şartında test etme imkanım oldu. Bu aleti satan bir arkadaşım başına gelen kötü bir dur nedeni ile "abi bir süre sende kalsın ne olur bizim burda sıkıntı oldu, annem falan anla işte" dedi. Bende doya doya gezdim tozdum. Ama CBF kullanmadığım için aradaki hissiyat farkını bilemedim, hali ile sizlere danıştım.

Hajoue de ilk izlenimim michlen lastik ile ve sınıfındaki diğerlerine göre daha ağır olması nedeni ile yola zımba gibi tutunuyor. Spacy de bunu aynı lastik ile görmedim. Ağırlık merkezi yere çok yakın, titreşim yok. yok değil gibi değil.. Makinede titreşim yok. Genel anlamda kullanılan plastik kalitesi grenajdan, elciğe kadar oldukça oturaklı, kıçı başı oynayan dandirik taka tuka bir parçası yok. Frenleri kombine kullanmayı biliyorsanız gayet yeterli. Ani manevralarda ani tepki veriyor, kıçı başı sağa sola gitmiyor. Amontisörleri oldukça verimli ve yumuşak bir hissiyatı var. Sağa sola yatarken lastiğiniz yeterli ise güvenle yatıyorsunuz. Bilinen tüm modeller içerisinde en boktan sese sahip, varyatör değiştimedikçe öyle zıııp diye kalkış beklenmesin, makine ağır. Efendi efendi kullanılırsa ve bakımından geri kalınmazsa 100k yı rahat devirir. Suzuki menşeei altında üretilen bu motorun açıkça hakkı yenilmektedir. Gereken değer verilmemektedir. Çin malı modial gibi muamele görmektedir.

Ben bunları gördüm. Kendi tespitlerimdir. CBF ise bu saydıklarımla beraber olmak üzere, bakımını orasını burasını sökmeden rahatça yapabileceğim mihenk taşlarından biri. Basit yapısı ve dengeli ağırlığı ile verilen her kuruşun hakkını iade etmektedir. Kurye motorudur evet. Ama bukadar kurye arkadaşımız, ki her gün her şartta uzun mesafelerde kullanıyor ve tercih ediyorsa bir bildiği de vardır.

Bundan sebep ikilemde kaldım.

Daha evvel dediğim gibi hem scooter hem de CBF i yoğun trafikte kullanmış arkadaşlarımın görüşlerini bekliyorum.

Teşekkürlerim ile..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar