Herkese merhaba,
Pazartesi günü kısmetse İzmir Menemen'e gitmeyi planlıyorum. Güzergahlara baktım 3 seçenek arasında kaldım. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Motorum NMAX 155.
1- Yenikapı - Bandırma sonrası Susurluktan ücretli yola bağlanma,
2- Pendik - Yalova sonrası ücretli yola bağlanma
3- Direk Osmangaziden veya feribotla körfezi geçip gitmek.
Teşekkürler.
Daha once bu konuda baslik var aslinda, onlari da okumanizi oneririm. Belirttiginiz 3 guzergahtan sadece Yenikapi-Bandirma'yi kullanmadim. Tecrubenize gore degisir, Istanbul'un neresinde yasadiginiza gore degisir. Ben Anadolu yakasindayim, Yenikapi'ya gitmeye harcayacagim zaman + feribot ile zaten karsiya gecerim.
1) Yenikapi-Bandirma;
Avantajlari:
- Scooteriniz gorece kucuk ve konforsuz oldugunu dusunursek en az surusle gitmek mantikli olabilir.
- Otoyol genis oldugu icin rahatsiz edilme, kamyonlarla guresme, sollamaya calisma gibi dertleriniz olmaz daha guvenli gidebilirsiniz bu yolda.
- Susurluk'tan baglanma fikri mantikli.
Dezavantaj:
- Feribotun saatini denk getirme, uzun feribot yolculugu.
- Pahali + ruzgarli.
- Yol boyunca yolda goreceginiz bir sey yok, dumduz, bos araziler vs.
- Benzinlikler yeterli olur, rahat gidersiniz.
2) Pendik-Yalova;
- Benim icin en mantiklisi idi, Pendik evime yakin. 45dk feribot, sonrasinda ucretli yol yaptim. Yalova'dan sonra 4:30 saatte gitmistim biraz hizliydim, 120-130km/h ortalama.
3) Osmangazi veya feribot;
- Osmangazi'den gecmem. Cok pahali. Onun yerine Eskihisar-Topcular/Tavsanli yaptim, sonra da eski yoldan gittim.
Avantajlari;
- Istediginiz yerde durabilirsiniz, aciktiniz sehir icine girebilirsiniz, su almak icin ya da isemek icin km saymazsiniz. Kucuk motorlar icin bu anlamda daha guvenli.
Dezavantajlari;
- Kalabalik yollar, kamyonlar vs.
Kisaca; sizin yerinizde olsam Nmax 155 ile; Yenikapi-Bandirma sonrasinda ucretli yol veya Pendik-Yalova sonrasinda ucretli yol. Dedigim gibi Istanbul buyuk bir yer, nereden yola cikacaginiz onemli bu durumda.