yaa tüm topic şimdi okudumda ayberk haklı iyi gaz veriyormuşuz.
arkadaşlar şafak belli ki fazla motor tecrübesinin oladığını belirtmeye çalışmış ama bizler adama yürübe koçum kim tutar seni bırak izmir'i sen hakkariye bile gidersin demişiz.
unuttuğumuz bir kaç nokta var gidersin gidemezsin gazı vermektense şu konular hakkında bilgileri olan varsa yazsın yoksa adam kafaına koydukan sonra biz istediğimiz kadar gitme diyelim nafile
- şafak ne kadar tecrüben var özellikle uzun yol bir açıklarsa ona gre görüş belirtelim.
- gerekli koruman ve yağmurluğun var mı?
- rüzgarlı ve yağmurlu bir havada daha önce hiç kullandın mı?
- rotan ne olacak bandırmadan balıkkesir-manısa mı yoksa körfez üzerinden mi gideceksin
- ağustos sonundan nisan başına kadar hiç ummadığın bir anda körfezin rüzgarının gaddar olabileceğini biliyormusun
- herşeye rağmen yola çıktığında yağmur yada rüzgara yakalandığında bizi anacakmısın yoksa bu macera b oşver keyif almı diyeceksin
bırakalımda gaz vermeyi bu ve buna benzer soruları cevaplıyalım
İlk önce yaklaşım için cok teşekkür ediyorum.Yazılan yorumları gaz olarak değilde tecrübelerinizi örnek alarak keyifli bir gezi olucağını düşünüyorum
Soruları cevaplamam gerekirse...
-Uzun yol tecrübem yok aslında.Tek korkum seyir halindeki trafiğin beni sıkıştırması.Biraz konuyu açmam gerekirse, malum 150 zat bende max 100 km görüyor.Eğer bu hızda sürekli gidersem makinanın ne oluçağı hakkında fikrim yok.Ortamala olarak 70-80 km lerde seyretmeyi düşünüyorum.Bu hız ise isteristemez arkamdan gelen trafiği benim için tehlike arz edicegini düşünüyorum
-Korumalık konusunda ise, evet gerekli korumalıklarım mevcut.
-Rüzgarlı ve yağmurlu havada kullandım.Ve hala kullanıyorum.2-3 kere rüzgarlı havada köprüyü geçtim.Tecrube edinmişimdir ama rüzgarın bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum.Acıkcası biraz korktum
-Rota bandırma-balıkesir-manisa olarak düşünüyorum.yolu ne kadar kısaltırsam motorun okadar az sorun cıkartıcagı kanaatindeyim.
-Hava sartlarını acıkcası, o bölgelerden hep araba ile gectigimden dolayı pek dısarıdakı ruzgarı hissedemedim.ama etkilidir muhakkak,
-Muhtemelen "sizleri dinleseydim"diyip yola devam ederim.ama inanın motorun üstünde özgür olduğumu hissediyorum.O rüzgarı hissetmek pür dikkat yolu seyretmek.Bir an için dünyavi sorunları düşünmemek bana büyük haz veriyor.
Tekrar düşünüp bu tarz sorular sorduğun için teşşekkür ederim.Zaten bu başlığı açmamdaki sebeb sizlerin engin teçrübelerinden yararlanmak ve düşlediğim geziyi keyif içinde yapmak.