İstanbul-İzmir Arası 150 Zat ile Gidilirmi

150 Zat İle İstanbul-İzmir Yolculuğu Yapılırmı

• Evet Yapılabilir

Oy: 72 76.6%
  • Hayır Yapılamaz

Oy: 22 23.4%

• Kullanılan toplam oy
    94
şafak unutma körfez ve susurluk bu mevsim fazla rüzgarlı olur. gezin eziyete dönüşmesin bence biraz daha ertele

2 kere kayış kopmus :pr: Zaten en büyük sorun bu herhalde....

Arkadaşalar, Çin malı Scooter'ların en büyük sorunlarından birisi kayış kopmasıdır....
Daha önce yakın dostlarıma da tavsiye ettiğim gibi; Başka marka ve aynı boyutlarda, değerde daha yüksek ( biaz daha pahalı yani ) olanından alın ya da otomobil motorlarında kullanılan aynı ebatlardaki kayışlardan alarak taktırın:wiinkk: inanın uzun bir süre rahat edeceksiniz.

çok qüzel bi gezi olucağı kesin şimdiden hayırlı yolculuklar kazasız belasız sürüşler=)
1 sorum olucak:D125 mt bakımlı hiç bi sorunu problemi yok 1oo km durmadan qidermi:silent:daha önce hiç denemedim yani 30-40 km qittim o kadar:pr:

Gideceğin yol max. 400-450 km aracının kronik bir sorunu yoksa gerekli önlemler alınarak gözü kapalı gidilir.
Ben Denizli-Akhisar-Bandırma Denizli-Akhisar-Yalova Denizli-Tavsanlı-İnegöl Yalova üzeirnden 100cc Kanuni Tigrina ile 4-5 kez gidip geldim.Bakımımı yaptırıp50-100 km test ettkten sonra motorumu vurdum kendimi yollara.
Şubat sonu havaların durmuna bakman lazım.Kar olmasada Balıkesir Manisa arası yolarda özellikle erken saatlerde buzlanma motosiklet için tehlikeli olabiliryor.
Birde hava soğuk sıkı giyinmen lazım.Rüzgar geçirmez kıyafetler thermal içlik
kasktan sızan soğuğa karşı balaklava yada boynu koruyacak fular vs.
Zorunluluk yoksa geziyi Mart sonuna hatta Nisana almak en mantıklısı.Baharın ilk esintileri ile canlanan doğanın seyrine doyum olmaz.

yaa tüm topic şimdi okudumda ayberk haklı iyi gaz veriyormuşuz.

arkadaşlar şafak belli ki fazla motor tecrübesinin oladığını belirtmeye çalışmış ama bizler adama yürübe koçum kim tutar seni bırak izmir'i sen hakkariye bile gidersin demişiz.

unuttuğumuz bir kaç nokta var gidersin gidemezsin gazı vermektense şu konular hakkında bilgileri olan varsa yazsın yoksa adam kafaına koydukan sonra biz istediğimiz kadar gitme diyelim nafile
- şafak ne kadar tecrüben var özellikle uzun yol bir açıklarsa ona gre görüş belirtelim.
- gerekli koruman ve yağmurluğun var mı?
- rüzgarlı ve yağmurlu bir havada daha önce hiç kullandın mı?
- rotan ne olacak bandırmadan balıkkesir-manısa mı yoksa körfez üzerinden mi gideceksin
- ağustos sonundan nisan başına kadar hiç ummadığın bir anda körfezin rüzgarının gaddar olabileceğini biliyormusun
- herşeye rağmen yola çıktığında yağmur yada rüzgara yakalandığında bizi anacakmısın yoksa bu macera b oşver keyif almı diyeceksin

bırakalımda gaz vermeyi bu ve buna benzer soruları cevaplıyalım

yaa tüm topic şimdi okudumda ayberk haklı iyi gaz veriyormuşuz.

arkadaşlar şafak belli ki fazla motor tecrübesinin oladığını belirtmeye çalışmış ama bizler adama yürübe koçum kim tutar seni bırak izmir'i sen hakkariye bile gidersin demişiz.

unuttuğumuz bir kaç nokta var gidersin gidemezsin gazı vermektense şu konular hakkında bilgileri olan varsa yazsın yoksa adam kafaına koydukan sonra biz istediğimiz kadar gitme diyelim nafile
- şafak ne kadar tecrüben var özellikle uzun yol bir açıklarsa ona gre görüş belirtelim.
- gerekli koruman ve yağmurluğun var mı?
- rüzgarlı ve yağmurlu bir havada daha önce hiç kullandın mı?
- rotan ne olacak bandırmadan balıkkesir-manısa mı yoksa körfez üzerinden mi gideceksin
- ağustos sonundan nisan başına kadar hiç ummadığın bir anda körfezin rüzgarının gaddar olabileceğini biliyormusun
- herşeye rağmen yola çıktığında yağmur yada rüzgara yakalandığında bizi anacakmısın yoksa bu macera b oşver keyif almı diyeceksin

bırakalımda gaz vermeyi bu ve buna benzer soruları cevaplıyalım

İlk önce yaklaşım için cok teşekkür ediyorum.Yazılan yorumları gaz olarak değilde tecrübelerinizi örnek alarak keyifli bir gezi olucağını düşünüyorum

Soruları cevaplamam gerekirse...
-Uzun yol tecrübem yok aslında.Tek korkum seyir halindeki trafiğin beni sıkıştırması.Biraz konuyu açmam gerekirse, malum 150 zat bende max 100 km görüyor.Eğer bu hızda sürekli gidersem makinanın ne oluçağı hakkında fikrim yok.Ortamala olarak 70-80 km lerde seyretmeyi düşünüyorum.Bu hız ise isteristemez arkamdan gelen trafiği benim için tehlike arz edicegini düşünüyorum

-Korumalık konusunda ise, evet gerekli korumalıklarım mevcut.

-Rüzgarlı ve yağmurlu havada kullandım.Ve hala kullanıyorum.2-3 kere rüzgarlı havada köprüyü geçtim.Tecrube edinmişimdir ama rüzgarın bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum.Acıkcası biraz korktum :D

-Rota bandırma-balıkesir-manisa olarak düşünüyorum.yolu ne kadar kısaltırsam motorun okadar az sorun cıkartıcagı kanaatindeyim.

-Hava sartlarını acıkcası, o bölgelerden hep araba ile gectigimden dolayı pek dısarıdakı ruzgarı hissedemedim.ama etkilidir muhakkak,

-Muhtemelen "sizleri dinleseydim"diyip yola devam ederim.ama inanın motorun üstünde özgür olduğumu hissediyorum.O rüzgarı hissetmek pür dikkat yolu seyretmek.Bir an için dünyavi sorunları düşünmemek bana büyük haz veriyor.

Tekrar düşünüp bu tarz sorular sorduğun için teşşekkür ederim.Zaten bu başlığı açmamdaki sebeb sizlerin engin teçrübelerinden yararlanmak ve düşlediğim geziyi keyif içinde yapmak.

safak112 arkadaşım bir kere bu yolculuğu AYBERK arkadaşımla beraber yaparsanız bence "yılın gezi" si olur ve uzun süre hafızalardan silinmez. Mola konusuna gelince bende Deryali arkadaşıma katılıyorum yani 50 km.de bir mola verilmeli 100 km. her ne kadar kağıt üzerinde kısa gibi gözüksede yolda bu durum farklı olacaktır..:)

kayış kopabilir belli olmaz, ben izmirden datçaya gittim geldim kopmadı. 4,000 km de sattım mondial 151rs yi 5,500 - 6,000 km sanırım sattıgım adamda kopmuş.. uzun yolda değil şehir içinde.

ne zaman kopacağıda belli olmuyor namussuzun :D

okumayı bırak ben o gezileri çok yaşadım canım. yazdığım yazıyı anlayan anladı gerisini boşver.

şafak azmini taktir etmek lazım ama genede bence 1 ay ertelesen ve mart sonu gibi gitsen hem geziden keyif alacaksın hem de çok fazla tehlikeyle karşılaşyacaksın. ama genede illaki gitmek istiyorsan.

-Uzun yol tecrübem yok aslında.Tek korkum seyir halindeki trafiğin beni sıkıştırması.Biraz konuyu açmam gerekirse, malum 150 zat bende max 100 km görüyor.Eğer bu hızda sürekli gidersem makinanın ne oluçağı hakkında fikrim yok.Ortamala olarak 70-80 km lerde seyretmeyi düşünüyorum.Bu hız ise isteristemez arkamdan gelen trafiği benim için tehlike arz edicegini düşünüyorum

her şeyin bir ilki vardır. uzun yolada çıkmadan da bu tecrübeyi kazanamazsın. ama bu tecrübeni daha az tehlikeleri atlatabileceğin bahar ya da yaz aylarında yapmanın daha doğru olacağı kanaatindeyim. ortalama hızının 70-80 km olacağını söylüyorsun. kışın hepimiz motora hakim olmak için ayrı bir çaba sarfederiz. buda daha kısa sürede yorulmamıza neden olur. o yüzden belkide diğer arkadaşların dediği gibi 5o km bir mola vermen gerekebilir. en iyimser ihtimalla saat başı 15 dk. iki saatte birde yarım saat mola verdiğini düşünelim.
toplam mesafen 272 km ve 70 km bir molayı katarsak bir aksilik olmazsa bandırmadan izmir'e 5 saat gibi bir sürede gidersin. hızını hesaba katarsak doğal olarak yolun en sağını kullanacaksın. yağmur yağmadığı ve kar olmadığı müddetçe en sağda gitmek senin için çok ciddi bir sorun teşkil etmeyecek

Son düzenleme:
tabiiki başarabilirsin. başaranların senden neyi fazla... ama hazırlığını iyi yap.

-Korumalık konusunda ise, evet gerekli korumalıklarım mevcut.

-Rüzgarlı ve yağmurlu havada kullandım.Ve hala kullanıyorum.2-3 kere rüzgarlı havada köprüyü geçtim.Tecrube edinmişimdir ama rüzgarın bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum.Acıkcası biraz korktum :D

korumalık yanında mutlaka yağmurluğunda bulunsun her ihtimali düşünmen lazım.
rüzgar konusuna gelirsek yolun yarısına yakınında rüzgar eşliğinde gitmek zorunda kalacaksın.o yolu ben yazın motorla gittim. ve susurluk bandırma arasındaki rüzgar benim gibi birinin canını okumuştu.
yağmur konusuna gelirsek yanından geçen araçlardan akan sular hem üzerinin çamur olmasına hemde vizörünün kirlenerek görüş mesafenin kısalmasına neden olacak balık gibi ıslanmanı saymıyorum. onu zaten göze almışsındır.

-Rota bandırma-balıkesir-manisa olarak düşünüyorum.yolu ne kadar kısaltırsam motorun okadar az sorun cıkartıcagı kanaatindeyim.

-Hava sartlarını acıkcası, o bölgelerden hep araba ile gectigimden dolayı pek dısarıdakı ruzgarı hissedemedim.ama etkilidir muhakkak,

rotan en kestirme olanı zaten maceraya atılıp çanakkale yada gönen üzerinden hiç düşünme hiç tavsiye etmem özellikle gönen yolu adamı canından bezdiriyor.çizdiğin rota üzerinde yol tek yön iki yada üç şerit gidiyor ki bu senin için bir avantaj.
ama genede sen bilirsin ben kurban bayramında cesaret edemedim ayvalığa gitmeye.

şimdi diğer arkadaşların tecrübelerini alalım

Son düzenleme:
çok rahat gidersin motorunun bakımına dikkat et
motorunu fazla sıkıştırma 100 km de 1 mola ver
bende gecen yaz ayvalığa gittim

Özer dostum önyargılı davranman elbetteki her 50km de neden durması gerektiğini açıklamadığımdan kaynaklanıyor.

Öncelikle bende 100cc Honda Beat ile 1 kere durarak istanbul-Çanakkale arası yol yaptım. Ayrıca Dylan ile 2 kişi istanbul-Bodrum'a gidip geldim 1 yılda 26bin km motosiklet tecrübem oldu. Bu kadar kısa zamanda bu kadar yol katetmiş olarak motordan az çok anladığımı ve insanlara yol gösterebileceğimi sanırım gösterir.

Japon motorlarına güvenim sonsuz ve eğer benzinin yetiyorsa ve yorulmuyorsan istersen hiç durma. Anak çinlilerde durum böyle malasef değil. Arkadaşın yolculuğunu tamamlaması için her 100km çok fazla gelecek bunu kendide yaşayıp görecek. Zaten yolculuğundan sonra benim ne demek istediğimi anlayacaktır.

Hoşça-Dostça

Gereksiz tartışma yaratabilecek sertlikte bir mesaja bu denli sakin ve yumuşak üsluplu bir yanıt verebildiği için Deryali arkadaşımıza :cat::cat::cat:

Şubat ayında hava oldukça soğuk olacağı için kat kat giyinmenizi öneririm. Kışın uzun yolda inanın ne kadar kalın giyinmiş olursanız olun az geliyor. Yola çıktığınız gün hava iyice soğuk olursa zaten en fazla 80-100 km'de bir ısınmak için mola vermek durumunda kalacaksınız.

Yolun hemen hemen tamamı duble olduğu için diğer araçlarca sıkıştırılma sorununuz olmaz; bu konuda rahat olabilirsiniz.

bakımını yaptırın.gereklı tetbırlerı aldıktan sonra aslanlar gıbı gelırsınız.

herkese merhabalar...

bütün mesajları okudum;iyisi-kötüsü içinde teşekkürler...

şafak'a eşlik etmemin en büyük sebebi,yola yalnız çıkmasını istemiyorum... hemde benim için bir değişiklik olur diye düşünüyorum...

servan'ın dediklerine harfiyen katılıyorum... bu tip yollarda güvenlik,tedbir,tecrübe,konsantre çok önemlidir... ve tabiki hava şartları!!!!

bende nisan ayında gitmeyi tercih ediyorum ama şafak'la genede bi konuşmak gerek...
ayrıca hemen bende yazayım;
benim bütün korumalarım tam,yağmurluklarım var,motosiklet çizmelerimde mevcut... yani tam tekmil hazırım:cat:

safak112 arkadaşım bir kere bu yolculuğu AYBERK arkadaşımla beraber yaparsanız bence "yılın gezi" si olur ve uzun süre hafızalardan silinmez. Mola konusuna gelince bende Deryali arkadaşıma katılıyorum yani 50 km.de bir mola verilmeli 100 km. her ne kadar kağıt üzerinde kısa gibi gözüksede yolda bu durum farklı olacaktır..

toraman abim; bu yolculuk benimle yapılırsa neden YILIN GEZİSİ olur??? onu anlamadım:bounce:

arkadaşlar; yapıcı ve değerli yorumlarınızı bekliyoruz...

çok rahat gidersin motorunun bakımına dikkat et
motorunu fazla sıkıştırma 100 km de 1 mola ver
bende gecen yaz ayvalığa gittim

arkadaşım bırak yazı ben sağanak yağmurda istanbul'dan-mersin'e kadar gittim çektiğim eziyetleri bir ben bilirim.
genede giderseniz yolunuz açık olsun kazasız dönmemeniz dilegiyle

toraman abim; bu yolculuk benimle yapılırsa neden YILIN GEZİSİ olur??? onu anlamadım:bounce:

AYBERK arkadaşım bu konuyu safak112 açtı ve sen aynı modeli kullanan arkadaşına hem destek çıktın hemde beraber gidebileceğini belirttin.:cat: Bence arkadaşlık-dostluk duygusunu ön plana çıkardın. :) O yüzden YILIN GEZİSİ olur dedim..:cat: Gezi gerçekleşirse kazasız belasız gidip dönmeniz dileğiyle...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar