Isparta Gökçay - Ağlasun Yolu:
Gökçay'ın üstünden Ağlasun'a giden yol harika arkadaşlar! Gittim, gördüm, geldim!
Tek kelimeyle harika!
Yollar geniş! Araba bile gider! Gidiyor da! Yollar teker izi...
Sadece tepeye çıkarken biraz kötü, ama araba da geçer ...
Isparta Gökçay - Ağlasun yolunun en güzel tarafları tepeye kadarki olan bölüm. Manzara muhteşem. Dağlar, dereler, çeşmeler, orman...
Tüm alan, tüm bölge Gölcük Tabiat Parkı diye geçiyor; tam tepede bile tabelası var...
Kuba CR1 ile, artçılı gittim; rahattı, zorlanmadım...
Uyarı:
Google Maps haritalarda Tepeyi aştıktan sonra Sagalassos'a giden yol diye gözüken yolu kullanmayın. Zaten patika yol, araba yolu değil. Bisikletle, motosikletle zar zor gidilebiliyor. Ama gitmeyin. Çünkü dar patikaları zar zor aşıp da tam düze çıkacağınız yere demir kapı koymuşlar! Madem buraya demir kapı koydular, ta en başa yol ayrımına da buranın çıkmaz sokak olduğunu belirten levha koymaları gerekiyor!
Şu an sadece ünlem işareti ile geçiştiriyorum, ama, neyse...
Isparta Gökçay üstünden Ağlasun'a tepeyi aştıktan sonra Sagalassos'a gitmek isterseniz, ana yoldan ayrılmayıp, Yeşilbaşköy'e inip, ordan dolanıp gelip, Ağlasun'un içinden yukarı Sagalassos'a çıkan yoldan gitmelisiniz.
Patika yola gelirsek; demir kapının ordan aşağısı baya bi taşlık kayalık, diken çalı.. Ama hemen de bir patika yol başlıyor; Ağlasun'a inen...
Aşağıya şuradan kıyın kıyın, inivereyim dedim; 2 saatte anca indim; motosikleti bildiğin, taşın kayanın üstünden ata ata ... Benim diyen kroscu, endurocu, zor iner... Biz, bildiğin motor önde, biz yanda, arkada, yata kalka, attık kendimizi doğrusu aşağı patika yola ...
Motor sağlam çıktı

Bindik, Antalya yolu, efsane virajlarıyla Köroğlu belinden dolandık geldik, vakitlice, gün inmeden.
Velhasıl; tepeye kadar olan yol daha sık kullanılmalı! Harika! Gitmeyene tavsiye ederim! Giden bir daha gitsin...
Yılkı atlarına bile rastladık...
Muhteşem manzara!