İşe Git-Gel Motoru Tavsiye

Merhabalar,

İstanbulda işe git-gel günlük 80km yol yapmam gerekiyor. Mevcut motoruma artık zevk almak için binemediğimi, sadece işe git gel bindiğimi fark ettim. Araba ile gitmeye çalıştığımda da çok fazla trafik olduğu için 1 saat yolum uzamakta. Tavsiyelerinizi bekliyorum, kriterlerim:
  1. Fazla kilometre yapacağım için motor bloğu sağlam olmalı problem yaratmamalı(20k km'de bana sorun versin istemiyorum).
  2. Rahatlık önemli değil
  3. Sıfır veya 2. el olabilir.
  4. 150k civarı bütçem var, 0 olursa biraz daha(20-30) yükselebilirim.
  5. Vitesli veya Scooter olabilir bir önemi yok.
Kafamdan geçen modeller şunlar:
  1. Honda PCX -> 0'ları fazla pahalı, ikinci elleri de diğer modellerin 0 fiyatında.
  2. SYM 200cc'ye kadar olan modelleri -> 0'ları gayet uygun, motor bloğu konusunda bilgim yok.

Yazdıklarım dışında tavsiyeleri de bekliyorum, iyi forumlar.

Merhaba, SYM Adx125'e baktınız mı? Tipi de güzel, ihtiyacınızı da karşılar gibi dduruyor.

Merhaba,

İşe gidip gelmek nedeniyle neredeyse her gün kullanacağınızdan ve bu şehiriçi olduğundan bence vitessiz tip tercihi mantıklı olur. Ve skuter; çünkü bir şeyler taşımak, bagaj avantajı, yağışta kullanmak açısından pratik diye düşünüyorum.

Ortalama günlük mesafe nedeniyle nispeten torklu olması da iyi olur. PCX ve Nmax'ın 125'lerini tecrübe etmiş olarak diyebilirim ki bence Nmax çok daha atik ve yol tutuşu da daha iyi. Fiyat konusundaysa bana göre ikisi de şu anki miktarı hiç hak etmiyor...

Onlar yerine değeri bilinmeyen yığınla araç yok mudur? Aprilia, Kymco, SYM, Peugeot gibi markalarda daha uygun fiyatlı olduğu halde yerine göre muadil kalitede veya daha kaliteli alternatifler var gibi geliyor bana... Bir bakın derim.

Salgın döneminde su soğutmalı bile olmayan kampanalı motorlar için insanlar aylarca bekledi veya yüksek fiyatlarla aksesuarlı satın aldı bazı motorları... Servis ağı ve yedek parça tedariği, sık araç değiştirilecekse ikinci elde satılabilirlik... Bence bunlara göre de bir tercih yapılabilir.

takipteyim
kız arkadaşım cb125f kullanıyor tuzla-kadıköy arası scooter bakıyoruz tavsiye olmamakla birlikte krv160-200 ve django lara gönlümüz kaymakta

Merhaba,

İşe gidip gelmek nedeniyle neredeyse her gün kullanacağınızdan ve bu şehiriçi olduğundan bence vitessiz tip tercihi mantıklı olur. Ve skuter; çünkü bir şeyler taşımak, bagaj avantajı, yağışta kullanmak açısından pratik diye düşünüyorum.

Ortalama günlük mesafe nedeniyle nispeten torklu olması da iyi olur. PCX ve Nmax'ın 125'lerini tecrübe etmiş olarak diyebilirim ki bence Nmax çok daha atik ve yol tutuşu da daha iyi. Fiyat konusundaysa bana göre ikisi de şu anki miktarı hiç hak etmiyor...

Onlar yerine değeri bilinmeyen yığınla araç yok mudur? Aprilia, Kymco, SYM, Peugeot gibi markalarda daha uygun fiyatlı olduğu halde yerine göre muadil kalitede veya daha kaliteli alternatifler var gibi geliyor bana... Bir bakın derim.

Salgın döneminde su soğutmalı bile olmayan kampanalı motorlar için insanlar aylarca bekledi veya yüksek fiyatlarla aksesuarlı satın aldı bazı motorları... Servis ağı ve yedek parça tedariği, sık araç değiştirilecekse ikinci elde satılabilirlik... Bence bunlara göre de bir tercih yapılabilir.
Mükemmel özet geçilmiş, tam bu profilde motosiklet tavsiyesi varsa açığım :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

takipteyim
kız arkadaşım cb125f kullanıyor tuzla-kadıköy arası scooter bakıyoruz tavsiye olmamakla birlikte krv160-200 ve django lara gönlümüz kaymakta
Aslında motosiklet kullanan arkadaşlarımdan cb125f tavsiyesi de aldım, memnun değil misiniz? Ben de Başakşehir-Çekmeköy arası kullanıyorum.

Motosikleti
Arora kasırga
Günlük o kadar yol çekmek insanı yirmi yıl erken yaşlandırır.
İşyerine yakın bı ev baksan?
Olmadi bahçeye bı karavan at. Böyle gitmez bu.
Şahsen 50 km yüzünden depresyona girmiştim,yeni yeni kendine geliyorum.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Taiwan malları sıkıntı çıkarmaz, @mertowski 'ye Hero dash konusunda danışabilirsin.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
işe git gel günlük 100km yolum vardı, Büyükçekmece - Levent arası, arabayla trafikte 3 saat sürüyor, minibüs+metrobüs+metro ile 2buçuk saat sürüyordu, xmax 250 aldım, TEM otoyolundan gidiyordum rahat rahat 1 saatte varıyordum işyerine, E5'i kullanmıyordum. O zamanlar motor alırken gözümde nmax 125 ya da pcx vardı ama kardeşim abi o yolda tem'e de çıkacaksın gücü yetmez 250cc al almışken diye beni ikna etmişti.
xmax'ın sele altı bagajı çok geniş, laptop çantası ve tonla ıvır zıvır rahat sığıyordu, yağmura yakalanırsam da paçalarım çamur olmadan gidebiliyordum. xmax tavsiye ederim.

O mesafe ve güzergaha 125cc bela olur… Bütçeyi biraz arttırıp en az 250cc bir şey bakmanızı öneririm. CL250 güzel alet parasına göre , bir göz atın isterseniz. Scooter daha mantıklı olur ama 180bine temiz 250lik biraz zor olabilir.

Hayal ettigin gibi fıtı fıtı giderim olmayacak. Trafikte bizi koruyan en güçlü silahımız, elimizin altındaki gaz kolu. Tehlikeyi öngörüp ondan kaçabiliyor olmalısın. 125cc ile o iş yaş, kalabalık trafikte çok kötü hissettiriyor. Önünde manyagin biri var ama gaz açıp yanından uzayamıyorsun, arkasında kalsan bi dert. 250cc den altına bakma bile. Belirttigin fiyat aralığında bajaj grubu var ama biraz piyango, blok ellemeden 200k km giden de var 20k da krank dagıtan da.

Ya güzel para verip forza-xmax ikilisinden birini alırsın ki çok iş görür. Yağmurda vs çok batmazsın, bagajı çok işe yarar vs.

Ya da bütçeden kaçıp ns200-n250 bakacaksın. Düşük bütçede mantıklı seçenekler de azalıyor ne yazık ki.

@nongrata tercih aslında yol şartlarına bağlı ve kullanım tercihiniz önemli... Günlük toplam 80 km yol çok değil ama az da değil; tam bu nedenle, -eğer skuter tercih edilecekse- kompakt veya maksi skuter de düşünülebilir.

İstanbul'u bilmeyen, ekseriyetle kullanacağınız güzergahın dinamiklerini ve kullanım tercihinizi bilmez biri olarak doğrudan model tavsiyem yok. Ama PCX de dediğiniz için derim ki, mesafeyi de düşünerek, ben olsam PCX almazdım. Çünkü PCX'in torku özellikle, hele İstanbul ve o mesafede yetersiz kalabilir... Tork benim için küçük-büyük motor fark etmeksizin önemli. Bunu halen PCX ve arada Nmax kullanan biri olarak diyorum.

Ben şehiriçi ama ağırlıklı çevreyolunda günlük dediğiniz mesafeleri yapacak olsam mümkünse 125cc üstü tercih ederdim. Güçlü ama kompakt bir skuter ya da araba kadar olmaması kaydıyla ortalama bir maksi skuter mantıklı. Ben olsam Burgman200, Medley150, SR GT200, KRV200, eski kasa temiz bir Forza300 ya da Xmax250 gibi bir şeyler bakardım.

Yolunuz açık ola. Alınca bize de söylersiniz buradan.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
yılı düşük ama km'si az, büyük motorun yanında evin ikinci motoru durumuna düşmüş temiz 20bin km'den az xmax 250 bulunabilir 170-180bin fiyatlara. Bir araştırın. Düzgün bakıldıysa yamaha'nın motorları kolay kolay sorun çıkarmaz.

Motosikleti
NC 750x DCT(2025) - Vespa GTS 250 ABS(2006)
Mesafenin 80 km olmasından bu yolun çevreyolu vb. olduğunu varsayıyorum. Bu yüzden bütçeyi biraz daha artırarak en azından 250cc bir motor almanı tavsiye ederim. Yeri gelecek ve tehlikeden kaçmak için güç/tork gerekecek.

Motosikleti
Mondial Grumble
125cc ile yolda 90 civarı ile giden tırları sollamak uğraştırıcı bir şey. Zaten motorun hızı 100 olunca canı bitiyor devir de bitiyor. Kullanılırsa ehliyet eksikliğinden kullanılmalı bu tarz motorlar veya çoğu zaman şehir içinde binilecekse alınabilir. Geçen gezimizde yaklaşık 80 km yol yaptık bir 9-10km boyunca önümüzde tır vardı. Geçemeyiz de arkadaşımla arkasından ilerleme durumunda kaldık.
Organize sanayi bölgesine doğru giderken de bizi sollayan iki üç büyük araç oldu. Tır kamyon vs

250cc 500cc felan alın diyip motor öneremem ama 125ccyi rahatlıkla önermiyorum

Bu arada 250sr motorunuz varmış bence 250cc varken 125 200cc bakmak saçma. Hatta birkaç defa işe gitgel yaptıktan sonra bu aldığım gerçekten gereksizmiş deme ihtimaliniz çok yüksek. Çünkü bahsettiğiniz hacimde alacağınız motorun sizin motordan iyi yapacağı tek şey konfor olur

Son düzenleme:
Evet baktım, 0 ları fazla pahalı olduğunu düşünüyorum. 15k/20k+ km'lerde sorun çıkarıyor mu bu motosikletler bilginiz var mı?
Şahsen deneyimlemedim ama motosiklet alırken araştırdığım bir modeldi, srk250'deki indirime denk gelmemiş olsaydım eğer muhtemelen adx almış olacaktım. Hakkında olumsuz bir yorum okumadım, neredeyse.

80 km. yolu her gün motorla gidip gelmeni tavsiye etmem. Bunun soğuyu var sıcağı var, hastalığı var uykusuzluğu var. risk alma. Mesela toplu taşımayla gidersin, arada sırada motorla gitmek güzel olur. 😀

150 bın bütce var ıse 2 el honda sh 125 yada biraz üzerine cıkarım dersem 178 bın sıfır honca sh 125 derim

mesafe biraz uzun, 250 cc'lik bir scooter tavsiye ederim.
bütçeniz sebebiyle ikinci el olacak.
honda'yı, yamaha'yı zaten bilirsiniz.
kymco'nun ve sym'nin modellerine bakın.
piaggio'nun modellerine bakın.

ayrıca, sağlam ekipman ister.
burada kastım, farklı hava şartlarına uygun birden fazla mont, pantolon, eldiven, ayakkabı..
mesela benim tek montum var, astarını takınca soğukta idare ediyor. 10 derece sıcaklıkta okey. Sıcaklık 5'e düşerse içime kalın kazak giyip, biraz yavaş giderek idare ediyorum. 5 derece sıcakta 80 kilometre gitmem mümkün olmaz.

senin durumunda, az soğuklar için ayrı,
çok soğuklar için ayrı kışlık mont ihtiyacın olacaktır.

Son düzenleme:
Motosikleti
Olacak İnşallah
ns200 veya dominar250 sanki tam olur gibi vitesli ama gözardı etme bence . (Bu arada bende yeni alacağım motor deneyimim yok sadece araştırmalarım sonucu tavsiye veriyorum :))) Uzun yol için bende araştırdım baya önce rs200 tipi hoşuma gitti sonra baktım hem genç işi hemde uzun yola gelmez ns200 motor küçük dedik, dominar 250-400 ,tek silindir olmasın dedik trk502x falan derken en son voge ds625x de karar kıldım parayı denkleştirirsem (Japoncular kızmasın bütçe meselesi) . Ama scooter istemiyorsan ns200 veya motor daha cüsseli şekil görünsün diyorsan dominar250 uzun yol için mantıklı gibi . İkinci elleri uygun bulunuyor sıfırı da çok pahalı değil.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar