İşçisin Sen..İşçi Kal...

Bir pazartesinin daha ayak seslerini hissediyorum...yarın ola hayrola...bordro mahkumu bir kardeşiniz olarak işçi olmaktan bazen keyif aldım bazen de nefret ettim..olayı günlere mesai saatlerine bağlamak ta bir işçi zihniyetinin eseri belki ama keşke ticaretle uğraşan biri olsaydım da yarın güne kendi dükkanımı açarak başlasaydım...yani para kazanabilmenin serbest piyasa ekonomisinde bir değer olmanın tadı başkadır...

küçük esnaf bile olsan kendi işine sahip olmanın avantajları daha çok olur...şimdi bir esnaf çıkar der ki ödediğim vergi şu çalıştırdığım işçi şu giderler şu kazandığım gidere çalışıyor keşke işçi olsaydım da diyebilir...

ama şunu farkediyorum ki ne ileri gidiyorum ne geri...yerimizde sayıyoruz...Pazartesilerden nefret etmek istemezdim...Pazartesilerden nefret etmek yerinde sayanların bir dürtüsü bence...:p

http://www.youtube.com/watch?v=rtGpYYyGOkI

Yakışıklı ben işçilikte yaptım esnaflıkta yaptım serbest meslek işim devam da etmekte....Emekçilik kadar onurlu bir şey yok zormu zor,yorucu mu yorucu ,sıkıntılımı sıkıntılı ama emekçiler emekçiler hayatın gerçeği ....Selam olsun tüm emekçilere serengetide olsa sanayi mahalleside ....:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:12 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=Aw8CQpwaalk&feature=related

F54

benim için gün farketmez çalışmayı seviyorum iş ne olursa olsun yarın bir işim olduğunu bilerek yatıyorum ya içim rahat oluyor tabiki herkez rahat bi hayat ister ama bu işleri kim yapacak mete aga?

Bir pazartesinin daha ayak seslerini hissediyorum...yarın ola hayrola...bordro mahkumu bir kardeşiniz olarak işçi olmaktan bazen keyif aldım bazen de nefret ettim..olayı günlere mesai saatlerine bağlamak ta bir işçi zihniyetinin eseri belki ama keşke ticaretle uğraşan biri olsaydım da yarın güne kendi dükkanımı açarak başlasaydım...yani para kazanabilmenin serbest piyasa ekonomisinde bir değer olmanın tadı başkadır...

küçük esnaf bile olsan kendi işine sahip olmanın avantajları daha çok olur...şimdi bir esnaf çıkar der ki ödediğim vergi şu çalıştırdığım işçi şu giderler şu kazandığım gidere çalışıyor keşke işçi olsaydım da diyebilir...

ama şunu farkediyorum ki ne ileri gidiyorum ne geri...yerimizde sayıyoruz...Pazartesilerden nefret etmek istemezdim...Pazartesilerden nefret etmek yerinde sayanların bir dürtüsü bence...:p

Ohh ne ala bulmuşsun p.tesi-cuma gündüz işini :cherry: O zaman bizler gibi 12-24 çalışsan napıcaksın merak ettim mesela ben bu gün gündüz 08-20 çalıştım yarın (yani bu gün) akşam 20-sabah 08- çalışıcam vucut saati bile isyan ediyo zamanla bi ters bi düz çalışmaktan :p

Pazartesi olduğu kadar cumartesı ve pazarda var bu takvımde işçise cumartesı öğleye kadar pazar ise tatıl ama benım gıbı esnafsan ne cumartesı ne de pazar devamlı calış akşam 7 dedınmı paydos derken işçi kardeşim ve eve gelırken iş olmazken aklında benım paydos saatım bellı değil ve eve gelırken bıle hala iş aklımda paraya gelınce o zaten hiç yok cebımızde sağdan gelıp soldan cıkıyor ne hıkmetse ama şükür etmek lazım gelırse evet cok şükür hamd olsun malımız var sanatımız var her ne kadar para etmesede bu ülkede :rendeer:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız...Hepimiz heba oluyoruz...Bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş...Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz...Nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz... Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız...Bir amacımız yok; ne büyük savaş ne de büyük bir buhran yaşadık...Bizim savaşımız ruhani savaş... Ve bunalımımız kendi hayatlarımız...

şu an pazartesi sendromunu iliklerime kadar hissederek çalışıyorum...yıllık izinde de olsam bu güne ısınamıyorum..sanırım psikolojik bi durum...halbuki çok mübarek bir gün...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çalışmaya devam ,,çok şükür halimize..İki sene sonra emekliyim..o zaman sadece motorlarım ve ben..

hep şükrediyorum bir işim var diye...
o yüzden pekte bunalıma girmiyorum...
Allah düşmanımı bile işsizlikle imtihan etmesin....

Ben ne yapayım söyleyin!.. bayram yok, haftasonu yok, yılbaşı yok, kar tatili yok...
kesintisiz 5nöbet(24 saatlik) arkasından 10 gün istirahat...

Salıyıda yedik...ömürden bir gün daha geçti...ölmücez gibi yaşıyoruz bakalım...:p

tek tek cevaplayamadım sorry gençler..:p

Kocaeli İl Temsilcisi
sevgili metehan söylediklerine katılıyorum ancaaakkkkk :) okul yıllarında pazartesi sendromunu çok yaşıyordum :p

çalışma hayatına atılınca malesef allah sağlık versin cümlemize de ... senin gibi sendroma girecek bir günüm bile yok ,gece çalıştıysam gündüz yine kendi kafamı dağıtacak bir iş yapıyorum , yapmak zorundayım sitresimi ruhani yorgunluğumu ancak düşünerek,çalışarak, atıyorum kafamdan , bedeni zaten sorma öbür tarafta hesap sorcek benden :)

cumartesi yok, pazar zaten yok , arabam var , iyi kötü motosikletim var, cebimde param var gezecek zamanım yok ,

senelik iznim yok her sene patronla didişip duruyoruz zamanında vermiyor en sonunda koparacam kayışı başlarım senin işine deyip alacam voltayı :)

ama yinede şükürler olsun sağlığımız şu an için yerinde ..

haaaa ne yapıyorum senenin 365 günü fiilen abartmaksızın vardiyalı bir şekilde çalışıyorum , ne bayram, ne resmi tatil , böyle giderse ya verem olucam yada hiper tansiyon ...

iyimi iyi değil aga ! kilometre doluyor yağ değişmiyor yaz kış soğutma sıvısı aynı ,lastikler kabak oldu halen daha devam ediyoruz nereye kadar bilmiyorum (işten çıkana kadar )::stretche

birde esnaf arkadaşlara bakıyorum günü belirsiz , bir gün kazanıyor 3 gün kesat fakat işçi ve esnaf hangisi daha rahat buda tartışılır ..ne hikmetse kazanıyorum diyen esnafa rastlamak zor ancak allaha asilik olmasın diye şükür diyorlar genelde , halbu ki durum harbi içler acısı....

ne ileri ne geri ... ne ölüyoruz ne gülüyoruz , hayat şartları adamın zaten canına okuyor , ucu ucuna bir sonraki aya borçlu giriyoruz çoğu zaman .

aman arkadaşım aman .. bırakta pazartesi sendromunu bari yaşa bende o da yok :)

deşme yaramı deşme aga :salut:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar