- Konu Yazar
Bir pazartesinin daha ayak seslerini hissediyorum...yarın ola hayrola...bordro mahkumu bir kardeşiniz olarak işçi olmaktan bazen keyif aldım bazen de nefret ettim..olayı günlere mesai saatlerine bağlamak ta bir işçi zihniyetinin eseri belki ama keşke ticaretle uğraşan biri olsaydım da yarın güne kendi dükkanımı açarak başlasaydım...yani para kazanabilmenin serbest piyasa ekonomisinde bir değer olmanın tadı başkadır...
küçük esnaf bile olsan kendi işine sahip olmanın avantajları daha çok olur...şimdi bir esnaf çıkar der ki ödediğim vergi şu çalıştırdığım işçi şu giderler şu kazandığım gidere çalışıyor keşke işçi olsaydım da diyebilir...
ama şunu farkediyorum ki ne ileri gidiyorum ne geri...yerimizde sayıyoruz...Pazartesilerden nefret etmek istemezdim...Pazartesilerden nefret etmek yerinde sayanların bir dürtüsü bence...
küçük esnaf bile olsan kendi işine sahip olmanın avantajları daha çok olur...şimdi bir esnaf çıkar der ki ödediğim vergi şu çalıştırdığım işçi şu giderler şu kazandığım gidere çalışıyor keşke işçi olsaydım da diyebilir...
ama şunu farkediyorum ki ne ileri gidiyorum ne geri...yerimizde sayıyoruz...Pazartesilerden nefret etmek istemezdim...Pazartesilerden nefret etmek yerinde sayanların bir dürtüsü bence...