Otomotiv sektöründe bir yetkili serviste 2 arkadaş şirketin aksesuar/modifiye biriminde çalışıyorduk, ben askere giderken ayrıldım asker sonrası beyaz yaka oldum hala devam ediyorum, diğer arkadaş bu işten ayrılıp tedarikçiye geçti ve bayilere satış yapmaya başladı, sonra da pandemi döneminde, keyfi harcamaların minimuma indiği bir dönemde oto aksesuar üstüne 2-3 ortakla kendi işini kurdu.
Ben maaşla çalışmaya devam, arkadaşım nazar değmesin hali vakti yerinde, işleri güzel, piyasada yer edindi.
Kendi işini yapmanın bu anlamda bir avantajı var, ben maaşla hayatımı limitli bir seviyede yaşarken arkadaşın limiti kendi başarısına ve çabasına bağlı.
Ama her kendi işini yapan da başarılı olacak diye bir şey yok, hayatta birsürü iflas tecrübesi de var. Ticaret işi çok başka herkes beceremez, ben de kendi işimi kursaydım muhtemelen beceremezdim.
Biz burada ne önersek yanlış olur, sizin kendi beceri, kabiliyet, yetkinliklerinize göre karar vermeniz en sağlıklısıdır. Sizin kararınızı verdikten sonra gideceğiniz yönü seçip onunla ilgili öneri almanız, araştırma yapmanız, belki yol değiştirip farklı seçenekler değerlendirmeniz bence en doğrusudur.