İş arayışı ( fikir alışverişi ) ?

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Ben işe başladığımda belli bir sermaye ile başladım, ki 1 yaş var aramızda. Başkasının yanında hiç çalışmadım. İlk evimi aldığımda banka kredisini 0,80'den çekmiştim. Şimdi en iyi ihtimalle 2.70 falan. Yapılmayanı yaptığım için ayakta kaldım. Aynısını önerdim :) Fark yaratmak lazım, ama bence asıl önemlisi bu ülkede vaad ettiğini yerine getirebiliyorsan iş yaparsın. Vasat olanı bile vaad etsen sözünü yerine getiriyorsan tercih edilirsin. 2 hafta termini olan mal için sabaha kadar mal çıkarıp öğlen yükleme için kocaeli limanına yetişecek şekilde transite atlayıp götürdüğümü biliyorum. Bunu yapalı 7-8 sene oldu. Bu özveriyi hiç bir çalışan göstermez. O adamlarda benim işlerini çözmemden dolayı burnunun dibinde olan Dilovası'ndaki firmadan değil benden alır hala.
Kesinlikle bu yoruma katılıyorum. Bende sizin gibi düşünüyorum. Ürünler aynı olduktan sonra hizmet ön plana geliyor. Bir tık fazla ücretle bile satsan vermiş olduğun hizmet tercih sebebin olabiliyor. Çok şükür humanist bir insanım yardım etmek yol göstermek yolda yürüyene destek olmak güzel ve sevdiğim birşey bunu bende düşünüp uyguladığı ve sizin gibi geri dönüşler aldığım çok fazla durum var. Eğerki kafamdaki projeleri gerçek hayata uygulayabilirsem bu benim devam etmek istediğim bir prensip olacaktır.
Çok alakasız olacak ama müsaadenizle farklı bir iş önermek istiyorum. Kendi kafanızda ki işi kovalarken bunu da bir yandan düşünün.

Kahvaltı ve yemekler için sos hazırlama işi.

Kardeşim acı biber sosu yapıyor evde ayrıca başka bir işte tam zamanlı çalışıyor, bende kargoya veriyorum. Kovalarsan ilerisi açık bir işe benziyor.

Baştan çok zor gibi geliyor, şişeydi, kapaktı, etiketti, ufak kutular gibi ama bir sefer rayına oturtun mu ek olarak da yapılacak iş.

En azından ekstradan düşün.
Hocam fikriniz için çok teşekkür ederim.Böyle fikirlere her zaman açığım fakat inanın anahtar tuttuğum gibi kaşık çatal tutabilseydım keşke emin olun bu duruma en çok Eşim sevirdi :D (kendiside çalıştığı için )

Motosikleti
yok:(
Orta karar markalarda o iş biraz zor, biraz daha butik çalışan, geleceği parlak, kendini kanıtlamış markalardan başlanmalı. Zaten bir markanın önerisini çoktan vermiştim. Kamuya açık bir platform olduğu için özellikle buraya yazmadım.
yada başlangıçta olan markanın distribütörlüğünü alırdım
Onu da dedim? Okuduğunu almada problem var sanırım. Neyse üzülmeyin tüm Türkiyenin problemi bu.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
“Okuduğunu anlama” diye yazılır. Yazdığın yazının tamamını okuyunca cımbızlayarak çıkardığın anlam ile genelini okuduğunda anlaşılanda fark var yobaz arkadaşım. Anlamamda sorun var mı bilmem ama anlatması kıt olan sensin gibi duruyor. Sorunu kendinde ara.

Motosikleti
Dominar D250
Otomotiv sektöründe bir yetkili serviste 2 arkadaş şirketin aksesuar/modifiye biriminde çalışıyorduk, ben askere giderken ayrıldım asker sonrası beyaz yaka oldum hala devam ediyorum, diğer arkadaş bu işten ayrılıp tedarikçiye geçti ve bayilere satış yapmaya başladı, sonra da pandemi döneminde, keyfi harcamaların minimuma indiği bir dönemde oto aksesuar üstüne 2-3 ortakla kendi işini kurdu.
Ben maaşla çalışmaya devam, arkadaşım nazar değmesin hali vakti yerinde, işleri güzel, piyasada yer edindi.

Kendi işini yapmanın bu anlamda bir avantajı var, ben maaşla hayatımı limitli bir seviyede yaşarken arkadaşın limiti kendi başarısına ve çabasına bağlı.
Ama her kendi işini yapan da başarılı olacak diye bir şey yok, hayatta birsürü iflas tecrübesi de var. Ticaret işi çok başka herkes beceremez, ben de kendi işimi kursaydım muhtemelen beceremezdim.

Biz burada ne önersek yanlış olur, sizin kendi beceri, kabiliyet, yetkinliklerinize göre karar vermeniz en sağlıklısıdır. Sizin kararınızı verdikten sonra gideceğiniz yönü seçip onunla ilgili öneri almanız, araştırma yapmanız, belki yol değiştirip farklı seçenekler değerlendirmeniz bence en doğrusudur.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Otomotiv sektöründe bir yetkili serviste 2 arkadaş şirketin aksesuar/modifiye biriminde çalışıyorduk, ben askere giderken ayrıldım asker sonrası beyaz yaka oldum hala devam ediyorum, diğer arkadaş bu işten ayrılıp tedarikçiye geçti ve bayilere satış yapmaya başladı, sonra da pandemi döneminde, keyfi harcamaların minimuma indiği bir dönemde oto aksesuar üstüne 2-3 ortakla kendi işini kurdu.
Ben maaşla çalışmaya devam, arkadaşım nazar değmesin hali vakti yerinde, işleri güzel, piyasada yer edindi.

Kendi işini yapmanın bu anlamda bir avantajı var, ben maaşla hayatımı limitli bir seviyede yaşarken arkadaşın limiti kendi başarısına ve çabasına bağlı.
Ama her kendi işini yapan da başarılı olacak diye bir şey yok, hayatta birsürü iflas tecrübesi de var. Ticaret işi çok başka herkes beceremez, ben de kendi işimi kursaydım muhtemelen beceremezdim.

Biz burada ne önersek yanlış olur, sizin kendi beceri, kabiliyet, yetkinliklerinize göre karar vermeniz en sağlıklısıdır. Sizin kararınızı verdikten sonra gideceğiniz yönü seçip onunla ilgili öneri almanız, araştırma yapmanız, belki yol değiştirip farklı seçenekler değerlendirmeniz bence en doğrusudur.
Evet katılıyorum bende kendimde o özgüveni görüyorum.Benim sadece sizlerden öğrenmek istediğim hangi yolla işe başlamaz daha kolay ve daha basit olabilir? Hangisinde kısa sürede kendimi toparlayabilirim?

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Yıllarca beyaz yaka olarak çalıştım. Geçen yıl sonu çalıştığım şirketin tasfiye sürecine girmesiyle emekli oldum. El terminali, barkod yazıcı, okuyucu vs satan sektör devinde çalışıyordum. Kendime göre stressiz ve rahat iş arayışım oldu ama umduğum gibi olmadı.
Şimdi sizin mantığınızla, daha düşük yatırımla internet ve bayiler tarafında satılabilecek bir ürün üretim aşamasındayım. Yurt dışından numune özel bir kumaş gelmesini bekliyorum. Bir motosiklet ekipmanı ve çok fazla rakip yok açıkçası. En azından ben öyle düşünüyorum.
Aramızdaki fark ev geçindirme, kira ödeme, çocuk büyütme vs tarzı sıkıntılarımın olmaması.
Benim derdim hem biraz para kazanabilmek hemde zamanımı doldurmak. Ha birde eşimin dırdırından kurtulmak :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar