@MRay57 pistte yapmadım o hızı. eskişehir yolunda yaptım. yol boştu. tek tük arabalar gördüm. ama dediğiniz doğru.
@drsteel kesinlikle trafikte değil. boş yolda. uzun ve düz yolda hız yapmayı planlamıştım.
@glock aslında ben şöyle düşündüm; örneğin 40 la gidiyorum, birden bire gaz verip tehlikeli hareketler denemekten ziyade trafikte sakin sakin yoluma gidip boş ve düz yolda basmak istediğim zaman hızlanmak daha benim yapacağım türden bir sürüş olur. ama bu naked önerisi ikinci kez geldi. onuda düşüneceğim. ama şu tekerin yerden kesilmesi çok sakat birşey. benim hiç başıma gelmedi. çünkü tekeri kesecek güçte bir motorum olmadı hiç. ama eminim kötü olmuştur.
@motordriftt estağfurullah. senin yaptığın şey bir yetenek. herkes gösteri yapamaz. ama biraz tecrübesi olan herkes basmak istedikten sonra basar. açıkçası ben hiç öyle tek teker akrobasi vs gibi işlerle uğraşmadım. şimdilik öyle bir düşüncemde yok. bende ön kaldırmaktan çok korkuyorum mesela.
@chemical haklısın bütçem biraz kısıtlı. ama anne babadan hiç destek yok. o yüzden paramı arttıramam. elimdeki imkanlarla yetinmek zorundayım. korumalarım duruyor. onun için korumaya para harcamayacağım. fevzi abi motor alma diyor bana o yüzden hiç fikir vermedi. ama piyasasını az çok biliyorum. yeni model bir race için 25-30 bin lira lazım tabi. ama yapabileceğim bişey yok. elimdeki imkanlar bu kadar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:50 ----------
Dostum sen kendine güveniyorsun onu anladık ama genel kanı olarak yaklaşımın endişe uyandırıcı.Forumda bu şekilde 15 yaşında çocukların ''arkadaşımın 150 zat ını kullandım çok heves ettim hayabusa alabilir miyim sizce?'' şeklinde ki topicleri ,çok fazla karşılaşılan abzürdlüklerden biri olduğu için insanların sana bu şekilde tepkiler vermeleri normal.Dediğim gibi endişe uyandırıcı ve ne yaptığını bilmeyen birini uyarı niteliğinde.Lakin anlaşıldığı kadarıyla sen tanıtım kısmında kendini eksik tanıtmışsın.Kaç bin kilometre yaptığını motor sahibi olup olmadığın ne kadar ve kaç cc tecrüben var bunlardan sadece son mesajında ki kendince haklı tepkinde bahsetmişsin.Üslubundan ve yaklaşımından aklı başında birine benziyorsun ama fikir olarak benim bile genel kanıdan sıyrılarak sana amacın doğrultusunda cevap vermem pek mümkün değil.Ama kararlıysan ki soğuk kanlı birisin anladığım kadarıyla umarım kendine güvendiğin kadar beyninde nefsine güveniyor hakim olabileceği sınırlarda gezinmene müsade edebiliyordur.Bu arada bende 187 boyunda 70 kilo civarı bir bireyim.Bende hiç bir ss ufak kalmıyor.Kilo farkı sanıyorum ki seni bu yöndeki diğer endişelere iten.Eski model motorlara bakarken sıkıntı yaşaman halinde(yatma,düşme,kaza,teknik problem yada beklenmeyen muhtaçlıklar v.b. ..) herhangi bir 2000 sonrası motor kadar işini kolay çabuk ve kabul edilebilir fiyatlarda çözemeyeceğini düşünmüş olmalısın.Birde kendi bahsettiğin gibi işin güvenlik kısmı var ki bu en mühim konu tek solukta 10000 deviri gözü kapalı çevirebilen motorlardan bahsediyorsun saniyeler içinde alacağın yol kaç metre yani.Şaka motorlar değil bunlar.Kapalı kutu diyebiliriz ama.Eski çünkü arkadaşlarında dedikleri gibi bende diyorum ki anlaşılmayan başını ağrıtma ihtimali çok yüksek bir kuraya katılmak gibi seninkisi.Asla hevesini kırmak amacında değilim umarım beni yanlış anlamıyorsundur lakin söylenmesi gereken herşeyi söylemeye çalışıyorum.Seçim olarak ne kadar ciddi bir segmente göz attığının farkında olman gerektiğini söylemiyorum bile.Son olarak lütfen ama lütfen bütün kişisel,mantık,heves,sebep,risk,güven maddelerini teker teker iyi düşün diyorum.
yorumun için çok teşekkür ederim. üslup farkı çok şeyi değiştiriyor. by_moto gibi dalga geçercesine konuşmak yerine düzgünce konuşuyorsun. bu önemli bir fark.
tanıtım konusunda haklısın. kendimi tam anlamıyla tanıtmam gerekirdi. burada yanlış yaptım. ama yinede direk ''komik bir tecrüben var'' demek yerine ''ne kadar tecrüben var'' diye bir mesaj atılabilirdi.
kilo konusunda kesinlikle doğru söylüyorsun. 70 kilo ile 91 kilo gerçekten epey fark ediyor.
tamir-bakım konusunda, asıl öğrenmek istediğim şeylerin cevabını şimdi alıyorum. 2000 model üstü bir motor ile 98 model bir motorun tamiri arasında çok mu fiyat farkı olur acaba?
r1 in sahibi fevzi abiyi kazadan sonra gördüm. korumaları olmasaydı neler olurdu düşünemiyorum. son derece haklısın. işin ciddiyetinin farkındayım. trafikte hız yapmak gibi başkalarının hayatını riske atacak bir davranışı asla yapmam.
yorumun için tekrar teşekkür ederim. oldukça aydınlatıcı ve açıklayıcıydı.