İrc Nasıl Bir Lastiktir?

motosikleti alır almaz servisten çıkarmadan lastiğini değiştirdim..
Önce Micheline baktım.. Hiçbir bayide bulmayınca. Alternatifler içindeki en iyi olduğunu düşündüğüm pirelli dura traction ı aldım...

Arkadaşlar Bursada sadece motosiklet lastiği satan bol çeşiti olan bir yer var mı?

Servisinize sorun: Buraya lastik sipariş etsem takabilir miyiz?

Sonra internetten, servisin adresine sipariş edip, orada ücreti karşılığında taktırın. Daha ucuza gelmiş oluyor ve arada zincir ayarı, bakımı vs de çıkıyor.

Cbr250 orijinal lastiklerim irc. Bugun yagmurda kullandim. Acemi biri icin endise verici olmaliydi ama hic de oyle degil. Kayma vb hicbir sorun yasamadim. Sert fren yapmadigim icin orada performansini bilmiyorum ama virajlarda veya islak zeminde sorun gormedim.

Cbr250 orijinal lastiklerim irc. Bugun yagmurda kullandim. Acemi biri icin endise verici olmaliydi ama hic de oyle degil. Kayma vb hicbir sorun yasamadim. Sert fren yapmadigim icin orada performansini bilmiyorum ama virajlarda veya islak zeminde sorun gormedim.

Normal durumlarda çoğu lastik sıkıntı çıkarmaz ama en iyi lastikde olsa lastiklere güvenmeyin demişler

Normal şartlarda iyi diyorsun ama bu gün olmassa yarın bir gün denk getirir :queen:

Bir micheal pirelli kadar olmasada götürür gittiği yere kadar. ben ybr 125'imde kullanıyorum gayet memnunum. fiyat aralığıda maddi açıdan bakılınca bir nebze olsada diğerlerine göre avantajlı.

bu lastiğin kuryeler tarafından tercih edilmesinin sebebi bitmemesidir.
gerçektende lastik bitmiyor. benim ön lastiğim irc. 24.000km de halen yeni gibi. ve devamlıda ani fren yaparım.
ben düşmanıma irc tavsiye etmem. çok kazalar yaptım irc yüzünden.
michelin pilot street takınca anladım ki "ben lastik görmemişim"

İyi bir lastik alsa biraz yol yapsa iyi lastiğin zevkine varsa bir daha lastiğin parasına bakmaz ama her türlü modifiyeyi yapar ıvır zıvıra bir sürü para verir ama lastiğe para vermez off lasiğe para vermekmi bazılarının morali bozulur eli ayağı dolanır ne yapacağını bilemez :)

Motosikletim Mondial 150 Mr Vulture, bildiğiniz gibi orjinal lasitkleri nylon CST.En azından şimdilik arka lastiği değiştirmek istiyorum, ırc MT1 modeli kullanan var mı ?

konuyu hortlatayım. Kesinlikle uzak durun. Benim 150' lik scooter ile kırmızı ışıkta gazı açıp viraja girince arka taraf alıp başını gitmeye başladı. Kupkuru İzmir havasında hem de. Bir defa bunlarla yağmura yakalandım. Motoru 5 derece bile yatırmaya korktum. Henüz motorumun ve lastiklerin km' si 3.200 bu arada. Michelin City grip ile değiştireceğim hemen.

Motordu ekipmandı ehliyetti yağıydı vb. bi ton param sıfırlandı :D o yüzden fiyatla hizmeti oranlarsak iyi gibi, en azından benim ceset nylonlardan iyidir diye düşünüyorum, şimdilik arkaya bi irc almayı düşünüyorum :D

irc nf 25 modelini baska forumdan bir arkadas öneriyordu f/p orani yuksek gibisinden kendi de kullaniyor motorunda

ayni model yamaha da ve honda titanda kullanilan fabrika cikis deseni

motosiklet parcasi satan yerde inceledim
lastigi cam tezgahin uzerine koydu camı bir tutuşu var hayret ettim
guven verdi özetle

irc nf25 te nylon yazısı yok ve yumusak hamurlu deniyor

arka lastiği de irc nr25 düşünüyorum
lastiklerin modeli göze hoş geliyor da fren mesafesi hangi modelde daha iyidir acaba ?

hangi desene sahip lastigi almaliyim ki kuru asfaltta fren mesafesi daha kısa olsun
yol tutuş artsın

114 lira michelin kargo bedava
50 lira irc (iç lastikli)

gerci nylon lastik de kuru zeminde cok guzel yol tutusa sahip düşük hızlarda
ama panik fren olunca cirrrrrr kayıyor

bir de soguk lastik kayar hacı
ısınınca yol tutus artıyor
geçen bir arkadaşım metzeler falan soğuk olarak frende geziyor diyordu (kayıyor)

ince ince cizgili lastik var cup tarzi modellerde on tekerde
sanirim yagmurda yol tutus iyi olsun suyu yarsin diye düşünülmüş
belki de on teker virajda saga sola kaymasin diye de düşünülmüş olabilir

Kalitesini bilemem ama IRC bir Japon markasidir ve Inoue Rubber Co (firma bas harfleri marka ismidir)firmasinin lisansi ile Anlas Anadolu Lastik Sanayi A.Ş.'nin duzcedeki fabrikalarinda uretilmektedir. Yani marka yabanci, uretim yerlidir. Ayni Sabanci'nin Bridgestone lisansi ile burada Bridgestone marka lastik uretmesi gibi.

bizim genel olarak lastik diye tanımladığımız ürünlerin hammaddeleri farklıdır.
ucuz olanlar nylon, nispeten pahalı olanlar kauçuk kompozit malzemeden üretilir.
irc, nylon hammadde kullanıyor, bu sebeple de kauçuk kompozitten mamul normal bir lastikten beklediğiniz yol tutuş, traksiyon, vs. beklediğiniz tepkileri ya vermez ya da daha az verir.
nesnel bir yorum yapmaya çalıştım, zira aea gerekli açıklamayı yapmıştı :)

Kalitesini bilemem ama IRC bir Japon markasidir ve Inoue Rubber Co (firma bas harfleri marka ismidir)firmasinin lisansi ile Anlas Anadolu Lastik Sanayi A.Ş.'nin duzcedeki fabrikalarinda uretilmektedir. Yani marka yabanci, uretim yerlidir. Ayni Sabanci'nin Bridgestone lisansi ile burada Bridgestone marka lastik uretmesi gibi.

Migros ve Bianchi gibi orjinal markalarından ayrışmış olabilir mi acaba? Yani sonuçta Bridgestone, Pirelli burada üretiliyor ama Avrupa'ya da ihraç ediliyor.

lastik motosiklette ön önemli parcadır iddaa ediyorum kasktan bile daha önemlidir
biraz daha fazla paraya kıyıp michelin almanızı tavsiye ederim
saygılar

Ben nr-25 taktırdım memnunum, özellikle eski lastiğim cst ile karşılaştırırsam çook memnunum :D f/p olarak asla pişman olmazsınız, ama biraz daha paranız çıkarsa michelin vb. alın derim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar