İrc Nasıl Bir Lastiktir?

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
bende irc kullanıyorum. lastik o kadar yumuşakki arka lastiğe 32 hava bastığım halde yinede parmaklarım lastiğin içine gömülüyor bastırınca.

kuru ve sıcak asfaltta iyi kayıyor. yağmurda kayma oranı sıcak kuru asfalta göre daha az tespit ettiğim kadarıyla. lastik fena değil ama bunu alıp öyle yatırmayın, nede olsa bu bir mişlel kalitesinde değildir gerek fiyat olsun gerek kullanılan nylon malzeme olsun.

michelin - mişlen - mişlel... bide evrim yok derler :)
naylon lastikten korkmayın ya. naylon dediğiniz şey, çapraz katlı diye tabir edilen lastiklerin gövde katlarında kullanılır. küçük büyük bütün şamniyelli lastikler naylonludur. karışım oranı çekeceği yüke göre değişir. onun için lastiğin üstünde nylon yazması veya yazmaması hiçbir anlam ifade etmiyor.

hafif kaygan asfaltta drıftcılere tas cıkarırsınız
nerede kayacagını bıldıgım ıcın nınja 300de 25bın km sıkıntı yasamadım
sımdı rossı ıı var
kaydıramıyorum
burada kaymaz dedıgım yerde az daha yapıstırıyordu benı
guven vermesının dezavantajı da var

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
naylon lastikten korkmayın ya. naylon dediğiniz şey, çapraz katlı diye tabir edilen lastiklerin gövde katlarında kullanılır. küçük büyük bütün şamniyelli lastikler naylonludur. karışım oranı çekeceği yüke göre değişir. onun için lastiğin üstünde nylon yazması veya yazmaması hiçbir anlam ifade etmiyor.

michelin diye yazılıyor bir an unuttum google bakmayada üşenince yeni bir model ürettim kendi kendime. şöyle söyliyim 3. viteste 55 km civarı hızla giderken 2. vitese düşürdüm ve virajı drift yaparak aldım ama sağolsun motor toparladı kendini hemen.

Kuruda diğer kaliteli lastiklerden 1 tık düşük.
Islakta ise suyu uzaktan gördüyse vay halinize görmeyle kaydırması bir oluyor ilginç şekilde.
İrc japon malıdır ama ülkemizde üretilir.

kötüdür. ama ucuzdur. ben caracalda kullanıyorum. memnun değilim ama bunlar bitince yine irc alıcam. ucuz ve koruma demirine kadar yatırarak viraj dönmüyorum. spor motora gelmez

bu kendimden alıntıladığım mesajı, irc ile ilk ayımda yazmışım bu başlığa. şimdi lastik 2. yılını doldurdu ve 30000km'de evet tek lastikle 30000km. bu şekilde kullanmaya devam etsem 60000km olur, dişler sapasağlam, zamandan ötürü değiştirmem lazım. ve fikrimi değiştirdim, tekrar irc almam :queen:

konuyu açalı 5 sene olmuş vay be ömürden yiyoruz.:pr:

o yıllarda irc micheline yakın kalitede idi. ancak son birkaç yıldır irc anlas filan gibi birşeyler çıkınca acaip derecede kalite düştü. yani günümüzde sattıkları lastikleri kesinlikle tavsiye etmiyorum.

ne yapın edin michelin veya bilinen iyi kalitede lastikler alın. ben michelin taktırdım inanın ön arka irc taktırsaydım arada 100 lira fark ediyordu. 100 lira bu konuda hiçbir şey değil. çünkü kalitesi kıyaslanamaz. ıslak zeminde basıyorsun frene zınk diye yapışıyor. eski ircler iyiydi şimdi kim üretiyor insanların canıyla oynuyorsa esaslı bir tüketici tepkisi ile kendine getirilmeli...

Doğru diyorsun aslında. Nedense bu açıdan düşünmemiştim :)
Neyse alayım lastikleri de, patlamazsam tecrübelerimi yazarım buraya :)
abi cbr kullanıyorum ben; kuru performansından çok memnun kaldım. arkanın ani frenlerde kayması gibi bir durum hiç olmadı. herkes diyordu "motoru alınca lastiği değiştir" diye. yağmurda da motor sürmeyen birisi olmadığım için ıslak performansını bilmiyorum

motoru dimdik, hiç yatırmadan kullanacaksan ve ani fren yapmayacaksan iyi lastik

İki hafta önceki istanbuldaki yağmurda arka teker kitledi kaydı ve düştüm hızım fazla yoktu,bende bir şey yok motordada yok ama sağlam düştüm ilk dusmem son 10 yıldır düşmemistim kardeşimi arayıp hacı dikkat et yollar hep çamur düştüm dedim,tam 3 saat sonra bilader aradı bende düştüm diye fren yok viraj yok dümdüz yolda 70 km hızda bilin bakalım lastikleri neydi michelin sporT motor pulsar yani bazen lastik değilde bu işler olacağı varsa oluyor yağmurda michelin ve metzeller de olsa dusebiliriz dikkat etmek ve yavaş olmak lazım bilader de full koruma motorda ve kendinde bur şey yok yeni top case dışında hasar yok çok şükür ben irc den memnunum islakta dikkat et yeter...bence ama imkan varsa metzellerden şaşmayın derim

Motosikletim yok.

Fakat 2.el bir honda cbr 125 r almaya gittik irc lastik takılıydı bildiğin beton lastik acayip sertti viraj felan zor okadar kaliteli lastik olsa michelin takmazlar avrupa şampiyonalarında okadar testlerden geçerek geliyor o michel yani e kötü metzeler tak derim az çok bilgim var lastik hakkında son olarak 3 kuruş kar için senin cigerini yakacak firmalar neden irc taksın iyi olsa

marka olarak yorum yapamam, ama motorun üzerinde gelen orjinal lastik ise her motorlu taşıtta olduğu gibi beş para etmez, ama gidip para verip IRC markasının bir modelini alacaksan yada alındıysa başta da dediğim gibi yorum yapamam mutlaka güvenilir kaliteli bir modeli vardır

küçük ama önemli bir uyarı: ıslak zemin performansı... pardon performansı dedim :) yok öyle bişey :) suyu görünce kaçıyo lastik :) bence sen de kaç :)

sizin mantığa göre ktm'nin üstünde gelen pirelli de beş para etmez ozmn :farao:

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:47 ----------

Ninjama r25 ten çıkma irc roadwinner taktım maddi sıkıntılarım olduğu için idareetsin yeter diye düşünmüştüm. Viraj bile yapıyorum bununla gayet memnunum beklentimin üstünde

Hakikaten evrim var: şambrel-şampiyer-şamniyel... :queen:
üçe-beşe bakmadan kendini kanıtlamış, bilinen, alabildiğiniz en iyi lastiği alın, avuç içi kadar bir alanda yere temas ediyorsunuz ve bu temas noktasında tutunma ve yağmurda kullanıyorsanız yağmuru yahliye performansı önemli, özellikle ülkemizin dandik asfaltlarında.

Son düzenleme:
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache

yaw haalen okuyup gülüyorum nerden akıl ettin bunu :D

Son düzenleme:
ırc anlas yerlı malı olup yurtdısına ıhrac edılen lastıklerdır
suan xmaxlerde sanırım kullnılıyor
ben gts 250 ye almıstım grıpın cok mennun kaldım gercı sattım o motoru ama suan aladıgım joymaxın uzerındekı lastıklerı de degıstırp anlas almak nıyetındeyım

ırc anlas yerlı malı olup yurtdısına ıhrac edılen lastıklerdır
suan xmaxlerde sanırım kullnılıyor
ben gts 250 ye almıstım grıpın cok mennun kaldım gercı sattım o motoru ama suan aladıgım joymaxın uzerındekı lastıklerı de degıstırp anlas almak nıyetındeyım

değişmediyse X-Max, Michelin City Grip kullanıyor.

değişmediyse X-Max, Michelin City Grip kullanıyor.
ben ırc anlasın resmı web sıtesınde anlas lastıkler yamahada gıbı gorsel reklam gormustum
bu ıtıbarla yazdım kı sımdı cek ettım halen bu tanıtım sıtede yer almakta

http://www.anlas.com.tr/default.asp#prettyPhoto

tournee lastıgın modelıkı benım gts ye taktıgım lastık de bu ıdı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar