İnternet Üzerinden Tavsiye vermekle sorumlusu olurmuyuz

Vicdani tarafı tartışılabilir. Ama yasalara aykırı bir tavsiye veriyorsanız hukuksal açıdan sorumlu tutulmanız normaldir.

bende çok kafa yordum zamanında, parayı bulunca vicdan muhasebecisi tuttum kendime.
ona bi sorayım çok kafayı takıyosan.
Ben o kadar aradim bulamadim sen hangi kuytudan arakladin o parayi bakim :p
Vicdani tarafı tartışılabilir. Ama yasalara aykırı bir tavsiye veriyorsanız hukuksal açıdan sorumlu tutulmanız normaldir.

Yasalara aykiri bi tavsiye bile verseniz bir sorun olacagini sanmam.Turkiyeden bahsediyoruz sonucta. Ben buraya yazsam e-5 te tekere al teker havadayken vites degistirmeyi pratik yap,elemanda bunu yaparken hayatini kaybetse basimin agriyacagini hic dusunmuyorum. Isin sadece vicdani kismi var.O da cogu kiside kalmadi artik

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Boyle dusunur isek motosiklet magzalarinda race motor satan satis gorevlisi vicdan azabindan kendini asmali her halde:)

ya bunları üreten vicdansızlar ne olacak?
peki gençlere kötü örnek olan ghostrider denen şebelebettin?
ya aramızdaki bende şu motur var diye olmayanları heveslendirenler?
ya çin malı motor tavsiye edenler?
yatacak yerleri yok bunların :p

COQ

Motosiklet Eğitmeni
hafif ateste kizartacaklar hepsini.:cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hukukçular daha iyi bilirler tabi ; ama kendi görüşümce ölenin ailesi şikayette bulunursa ölüme sebebiyet vermekten dava açılabilir diye düşünüyorum.

cok küçük bir ihtimal; o da akıldan tamamen malul birine bu durumunu bildiğimiz halde motor aldırırsak belki

Kanuni bir sıkıntısı olucak olsa motosiklet reklamlarıda davalık olması lazım bence. Hiç aklında bile olmayan adamın aklını çeliyor mesela.

Ayrıca önemli olan niyettir. İllaki 1000 cc almak istiyorum diyene de 500-600cc önermek bile yerinde olabilir. Duruma göre.

yalnız konu sadece motosiklet alımı konusuna sıkışmış gibi.

Mesela
"arkadaş ben hiç polis çevirmesinde durmuyorum basıp gaza geçiyorum. sende durma. enayi misin durunca cezayı yiyeceksin. Kimse yetişemez zaten bas kaç"

gibisinden tavsiyeler de var.

Forumdan Uzaklaştırıldı
yalnız konu sadece motosiklet alımı konusuna sıkışmış gibi.

Mesela
"arkadaş ben hiç polis çevirmesinde durmuyorum basıp gaza geçiyorum. sende durma. enayi misin durunca cezayı yiyeceksin. Kimse yetişemez zaten bas kaç"

gibisinden tavsiyeler de var.

evet haklısın.gözden kacmış
suç teşkil eden bir davranışı onermek öneren kişinin cehaletini ve patalojik kişiliğini gösterir.
Forumda eskiden bol miktarda karşılaşırdık bununla
ama son zamanda ciddi olarak azaldı.
Suça teşvik kapsamında değerlendirilmesi mümkün.

Geçen gün bir maç sonrası programda Sergen ne dedi.
Kırmızı ışıkta geçilebilir. Herkes geçebilir. Geçmek gerekir hepimiz geçeriz.
Burada yanlış olan bunun basın karşısında söylenmesidir.
Bİr futbolcu parasını verip geçiyorum gibi bir şey saçmalamış. Sergen de sıvamakla meşkuldü.

Buda suça teşvik değil mi. Orada "ne demek efendim kırmızı ışıkta geçmek.Hiçkimsenin hakkı değildir. KEsinlikle bu hareket yapılmamalıdır" demesi gerekmezmiydi.
Canlı yayında şuça teşvik yapılırken forumda da yapılmış çok mu....
Bu arada programın ayrıntılarını hatırlayan varsa lütfen paylaşsın en azından mail yolu ile şikayet edelim.

Hayırdır? derin bir vicdan buhasebesi seziyorum sanki!::baaas::

yok hocam Allaha çok şükür kimse tawsiye ettiğim motorla hayatını kaybetmedi , genelde tawsiye isteyenlere cbr , ybr öneriyorum ondan söyledim :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:02 ----------

Belki de önceden kendine tavsiye verenlere karşı yol hazırlıyordur:queen:

hocam sende bizi katil yaptın yahu ::koop::::koop::::koop::::koop::

Yeni başlayan birine "600'lük alma, 125'lik al" demenin vicdani ve hukuki bir sorumluluğu olmaz, aksine iyi niyetli ve koruyucu bir yaklaşımdır diye düşünüyorum. Soran kişi niyetine girmiş, bir şekilde bir şeyler alıp binecek sonuçta... Ve sorumluluğu size yükleyecek olan kişi sizden tavsiye de almamalı... Sizin tavsiye ettiğiniz motorla kaza yapacak kişi, apaçinin birine denk gelip kendi sınırlarının ötesinde bir motor alıp daha kötü bir kaza da yapabilir, kader/kısmet işleridir biraz da bunlar sonuçta... Ki bu forumda pek apaçi olmadığını ve aklı başında bir kişinin de mantıklı-mantıksız önerileri değerlendirip ayırabileceğini düşünüyorum. Aklı başında olmayana zaten ne yapsan boş...

Asil akil vermezsek bence gidisat daha kotu olur ben burda ogrendiklerimi ogrenmis olmasam simdiye patladiydim 50 defa.

Tabi insanin da birazda kimin akil verdigine onem vermesi gerek simdi gazlamada coq,diyanet isleri kuvvetmira,silah muhimmat halis dediklerini dinliceksin dinlememezlik yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar