İnsanların bu spora ön yargısı

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bir şeyi yaparken sarfettiğiniz efor ve kaybettiğiniz sıvı o şeyin spor olarak değerlendirilmesinde etkili olmaz.
Halde hamallık yapan vatandaş da sporcu o zaman?
Arkadaşlar, motor sporu, beyin sporu, yatak sporu filan gibi şeyler yoktur.

Beden Eğitimi bölümü mezunuyum. Spor felsefesi dersinde ilk öğretilen şeylerden birisi de sporun ne olduğudur. Ve o saydığımız şeyler sporu spor yapan öğeleri barındırmıyor.

Hocam spor mevzusunu bi tanimlarsaniz sevinecegiz.
Ben de merak ettim simdi yaptigimiz seyin ne oldugunu:silent:

Daha önceki bir mesajımda yazmıştım. Biyo-psiko-sosyal bir olay diye tanımlanıyor spor. Daha doğrusu bu 3 olguyu da barındırıyor olması şartı var.
Ama motosiklet sürerken efor sarfettik, ee ortada bir yarışma da var o zaman bu bir spordur dersek yanılırız.
O zaman akla hayale gelmeyecek şeyler spor olarak sayılabilir.

''Yaptığımız şey'' derken kastettiğiniz şey motosiklet sürmek veya yarıştırmak ise size sürücü veya yarışçı deniliyor. Yaptığınız şeye ise sürüş veya yarış deniliyor.

bilmediğim pek çok şey öğrendim.
Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Benim motosiklet 3.000 liralık bahsettiğiniz ekipmanlar ortalama olarak ne kadar tutuyor :santa:
hocam sadece sayılanları orta kalıtelı alsanız kı kalıtelı almazsanız anlamı ne emın olun motor parasına yakın belkıde geçerde sırf tulum 1000-2000 tl arası başlar (2, el demıyorum sıfır )

Bence kitap oku önce.Yazdıkların daha anlaşılır olur.Mesela "nokta,virgül ve büyük harf" kullanabilirsin başlangıç olarak.

Azraille dans etmek sporsa evet insanlar bu spora çok ön yargılılar.

Daha önceki bir mesajımda yazmıştım. Biyo-psiko-sosyal bir olay diye tanımlanıyor spor. Daha doğrusu bu 3 olguyu da barındırıyor olması şartı var.
Ama motosiklet sürerken efor sarfettik, ee ortada bir yarışma da var o zaman bu bir spordur dersek yanılırız.
O zaman akla hayale gelmeyecek şeyler spor olarak sayılabilir.

''Yaptığımız şey'' derken kastettiğiniz şey motosiklet sürmek veya yarıştırmak ise size sürücü veya yarışçı deniliyor. Yaptığınız şeye ise sürüş veya yarış deniliyor.

konuyla ilgilisiniz madem azizim; sporun tanımını yapınız da motorsporları şu sebepten bu tanıma uymaz deyiniz de ikna olalım.

bence motosiklet bizim açımızdan ulaşım aracı aramızda spor amaçlı kullanan kişi sayısı çok az ama yok üstünde hoplayıp zıplayıp sele üstünde takla atıyorsan o zaman spor olur.

Sıvı kaybetmek spor sayılmaz araba kullanırken hatta en çok yazın uyurken sıvı kaybederiz ama spor değildir.

mesela ben motosikletimi kullanırım ama asla spor olarak görmem binerim üstünde tın tın ferah ferah giderim ayaklarım ve özellikle sol elim debriyajdan yorulur.

spor aracım bisiklettir benim gerçekten spor aracıdır çünkü hafif bir yorulma değil 10 km sürerim evin önündeki yokuşu çıkana kadar dayak yemiş kadar olurum kollarım bacaklarım yanıyor gibi olur.

mesela komşu spor için balık tutmaya gider sabah 8 de gider ertesi gün akşam döner adam baya göbekli. abi bizi yiyor ne sporu zıpkınla gitse tamam zıpkınla balık avı harbiden spordur ama abi yapma şimdi gidiyor sahile açıyor tabureyi oturuyor başına radyosunu açıyor 2 taş bulup ateş yakıyor karnı acıkınca tuttuğu balıkları yer akşam balıkçı tekneleri gelir balıkçılar zaten arkadaşları bütün gece rakı içer tayfasıyla.

#seigen

Yarışçı diyorsun hocam. Kaç kişi burda şehir içinde yarışıyor ... senin mantık gidersek trafikteki herkes motor Sporları bünyesinde bildiğin Yarışçı o zaman. Lütfen yapmayın öğle gaza getirecek zemini sağlam olmayan açıklamalar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:51 ----------

#reverse

Helal olsun hocam. Akıllı insan belli ediyor kendini.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:54 ----------

#cem_bloodz

Birincilik kürsüsü mu ne o şeyin ya üstünde ya da etrafında . Bu arada okumuş da doktor mu ne olmuş öyle diyorlar. ;)))

Son düzenleme:
konuyla ilgilisiniz madem azizim; sporun tanımını yapınız da motorsporları şu sebepten bu tanıma uymaz deyiniz de ikna olalım.

Abi şimdi beklediğiniz şey bilimsel veya akademik bir açıklama ise bunu şu anda yapabilecek bir donanıma sahip değilim. Hatırladığım kadarıyla derin bir konu. Biz spor felsefesi dersinde mağara mağara dolaştık (tabi ki dolaşmadık) o felsefeci senin bu felsefeci benim derken. Bu arada belirteyim, dersten yaz okuluna kaldıydım direkt veremediydim yani. Sonra yazın binbir zahmet verdim bitti.
Yalnız dersten hatırladığım kadarıyla motor sporu, beyin sporu gibi şeylerin aslında spor olmadığıydı. F1, satranç vs. bunlara örnek.
Bize bu dersi okutan kişi Prof.Dr. Atilla Erdemli. Aşağıya linkini veriyorum, cv'sini bir inceleyin. Bu kadar donanımlı ve kendisi de aynı zamanda sporcu olan birisinin öğretilerine göre, motosiklet yarışı vb. şeyler spor değil.
Kendisine ulaşabilirsek belki benim unuttuğum açıklamaları yapar. Bilemiyorum.
Atilla Erdemli

Bu arada Tatar Ramazan favori karakterim.:king:

@mustbe; estafullah (doğru yazamadığımı biliyorum), sadece aklımda kalan birkaç bilgi kırıntısını aktarmaya çalışıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:15 ----------

Atilla Hocama mail attım. Okur mu, okumaz mı, yanıt verir mi vermez mi bilmiyorum. Bekleyip görelim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar