konuyla ilgilisiniz madem azizim; sporun tanımını yapınız da motorsporları şu sebepten bu tanıma uymaz deyiniz de ikna olalım.
Abi şimdi beklediğiniz şey bilimsel veya akademik bir açıklama ise bunu şu anda yapabilecek bir donanıma sahip değilim. Hatırladığım kadarıyla derin bir konu. Biz spor felsefesi dersinde mağara mağara dolaştık (tabi ki dolaşmadık) o felsefeci senin bu felsefeci benim derken. Bu arada belirteyim, dersten yaz okuluna kaldıydım direkt veremediydim yani. Sonra yazın binbir zahmet verdim bitti.
Yalnız dersten hatırladığım kadarıyla motor sporu, beyin sporu gibi şeylerin aslında spor olmadığıydı. F1, satranç vs. bunlara örnek.
Bize bu dersi okutan kişi Prof.Dr. Atilla Erdemli. Aşağıya linkini veriyorum, cv'sini bir inceleyin. Bu kadar donanımlı ve kendisi de aynı zamanda sporcu olan birisinin öğretilerine göre, motosiklet yarışı vb. şeyler spor değil.
Kendisine ulaşabilirsek belki benim unuttuğum açıklamaları yapar. Bilemiyorum.
Atilla Erdemli
Bu arada Tatar Ramazan favori karakterim.:king:
@mustbe; estafullah (doğru yazamadığımı biliyorum), sadece aklımda kalan birkaç bilgi kırıntısını aktarmaya çalışıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:15 ----------
Atilla Hocama mail attım. Okur mu, okumaz mı, yanıt verir mi vermez mi bilmiyorum. Bekleyip görelim.