- Motosikleti
- Hero X Pulse 200
Şöyle söyleyeyim hocam, sizin izledikleriniz enduro yapmamışlar, sakin sakin dolaşmışlardır, stabilize ve arazi şartlarında topcase icindeki malzemeler içeride bir oraya bir buraya çarpar durur, ses yapar topcase içi rezil olur, motor yatarsa ya kendi kırılır ya demirini kırar vs. Ben arkada soft case kullanıyorum ufak tefek eşyalarımı koyabiliyorum.teşekkür ederim. ilk defa düşünce tabi biraz psikolojik olarak özellikle yıprattı))
merakımı mazur görün ama izlediğim neredeyse çoğu videoda ve gördüğüm sürüşlerde hep top case ile dolaşıyorlar. yani sizin dediğiniz bir yazılı kural mıdır yoksa size ait öznel bir bilgi midir? çünkü cross motorlarında sadece çanta olayının olmadığını biliyorum sadece.
Kros motorlarda zaten çoğunda aydınlatma bile yok, bizim bugün enduro dediğimiz aslında çoğu dualsport olan makinaları dağlarda gezmek ve arazi yapmak için kullanıyoruz. Elbette böyle bir kural yok ama ben bursada çok ağır şartlarda kullanıyorum, çevremde hiç topcase kullanan yok, bunu zaten arazide gezdikçe fark edip kendiniz çıkarırsınız, gidon yükseltirsiniz, lastik değişimine gidersiniz vs. Yani ihtiyac duydukça şekillenir biraz.
Ben iki sene önce başladım, bugün motor sadece arazide kullanılıyor, ulaşımımı çok yüksek oranda motorla yapmamaya başladım, benim için olay başka yerlere gitti yani, hatta ilk olarak sizin gibi bende uludağ göller bölgesine çıkmıştım