ilk off road deneyimim/faciam

millet toplanın. çok uzun bir yazı olacak baştan söyleyeyim.

kiminizin "bu da bir şey mi bee biz nerelerden, nasıl yollardan gittik geldik" diyeceği, kimilerinizin ise "lan bende hafta sonu şöyle yollara girecektim, iyi ki bu yazıyı okudum, vazgeçiyorum" diyeceği, kiminizin de "çok da fikimizde awq, gitmeseydin" diyeceği macera dolu, aşırı stresli ve gergin, bol sövmeli-kızmalı resmen okurken iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir motovlog tadında bir yazım olacak.

herkes asfaltta gider, düzde gider; maharet dağda, taşta gitmektir düsturundan hareketle (izlediğim 2-3 off road sürüşünden gaza gelmek suretiyle) madem dağ kaplanı aldık o zaman dağa taşa sürelim olum adem diyerek geçen seneden beri gitmeyi hayal ettiğim ispir - yedigöller'e kırdım gidonu. tabi geçen sene scooterim olduğu için dötüm yememişti gitmeye, o yolların videolarını izleyince.

her ne kadar erzurum'dan ispir'e gitmek çok vakit almayacak olsa da dün sabah saat erkenden yola çıktım ki en azından oraya vardığımda manzaranın keyfini doyasıya yaşayayım dedim. hem belli mi olur, belki işim erken biterse o kadar yolu gelmişken hazır rize'ye de gidip geliveririm ya da yusufeli tarafından yuvarlak çizmek suretiyle uzundere, tortum hop erzurum yaparım diye de bir b planı yapmıştım.

psikolojik olarak da kendimi hazırlamak için önceden fikir olması açısından youtube'den yedigöller yoluna ilişkin detaylı 1-2 video izlemiştim. açıkçası çok da gözüm korkmamıştı. sadece artık yedigöller'e varmaya ramak kala o 2-3 tane firkete virajı görünce biraz oralara kafam takılmıştı ama hallederiz Allah'ın izniyle deyip yola koyuldum. normalde yedigöller'e 2 rotadan gidiliyor.

birincisi aşağıda da görüldüğü gibi yusufeli tarafından, yedigöze köy yolundan içeri girerek:

oyfzfvm.jpg
[/url]

bu rotadan moryayla köyüne kadar aşırı dik ve virajlı, tek gidiş-gelişli dar ama asfalt yoldan gidiliyor. moryayla köyünden sonra ise toprak yoldan devam ediliyor.

ikincisi ise, aşağıdaki rota.

7e2wh58.jpg

bu rotada ise çayırözüne kadar zaten rize yolu. oradan içeri girdikten çok kısa bir süre sonra artık ta yedigöller'e varıncaya kadar toprak yol. bu yolda çoğunlukla diğer rotaya nispeten daha az virajlı ama komple toprak yol.,

her 2 rotanında öncelikle varış noktası moryayla köyü arkadaşlar. çünkü gps yedigöller'e konum vermiyor. buradaki kıstas şu: yedigöze tarafından girerseniz yol hem çok dik ve çok firketeli, dar ama asfalt bir yol; çayırözü tarafından girerseniz de komple toprak yol moryayla köyüne kadar. moryayla köyünden sonra zaten daha bozuk ve kısmen taşlı yol.

peki ben hangisinden gittim? evet, forum arkadaşım yanlış bildin..... ben lanet olasıca pompacının "ağğğbii ben sana şimdi bir yol tarif edeceğim, o yol diğerine göre daha iyi" dediği çayırözü tarafından gittim. hani benim gibi affedersiniz dünkü bok olan motor sürücüsü için (tabi bunu pompacı bilemezdi) o yoldan moryayla'ya gelinceye kadar akla karayı seçtim. tabi dönüşü gördükten sonra pompacının neden çayızözü tarafından yönlendirdiğini de anlamış oldum :D

çayırözü-moryayla yolu

XyniMT.jpg

XycsTh.jpg

XyctZQ.jpg

artık dönüşü olmayan bir yola girmiştik. ya bu deve güdülecekti ya da bu diyardan gidilecekti hesabı erkekliğe bok sürdürmemek için ha şimdi vardım ha az kaldı diye diye o yollardan telef oldum. moryayla köyüne vardıktan sonra bir çeşme başında dinlenip buz gibi bir su içtim.

bu noktadan sonra içimden bir ses asıl maceranın yeni başladığını söylüyordu. kısa bir moladan sonra yola koyuldum. az gittim uz gittim, dere tepe düz gittim derken az sonra olacaklardan habersiz bir şekilde yola devam ettim. çok kısa bir süre sonra, yol boyu hep aklımda olan ama başıma da gelmediği için kendimi çok şanslı saydığım motoru yatırmama düşüncesine nazire yaparcasına bir tane firkete virajda herhalde manzaranın da büyüsüne kapılarak virajı içerden alma gafletinde bulunup motoru devirdim.

Xy9lRh.jpg

ama sanki olacaklara hep hazırlıklıymışım gibi gayet soğuk kanlı bir şekilde hareket etmeye başladım. halbuki dağ başındayım, in cin yok ve koca motor yerde yatıyor ve nasıl kaldıracağım konusunda zerre fikrim ve gücüm yok. sonra baktım ki benzin akıtıyor. blok çok sıcak olduğu için "lan belki parlar filan, yangın çıkar" diye blok kısmına toprak atmaya başladım. işte o zaman yusuf yusuf etmeye başladım. 1-2 başarısız denemeden sonra son bir can havliyle motoru kaldırdım ama artık takatim kalmadığı için tekrar bırakmak zorunda kaldım, tutamadım daha fazla motoru.

daha önce bilerek bahsetmedim ama yolda gelirken bir tane GS 1200cü bir abiye rastlamıştım. motoru devirdiğim yerin az gerisinde mola verdiğini görmüştüm. biraz sonra çıkıp geldi. tabi ben motorcu diyorum ama bence o Hızır aleyhisselamdı kesin :D
Allah ondan bin kere razı olsun ki geldi yardım etti, 1-2 taktik verdi dönüşler için ve yola devam ettim. ama yol hakikaten taşlıydı. motor ara ara sekiyordu. cenabetliğinde böylesi ya daha 1 km gitmeden motoru tekrar devirdim. tam firkete virajı döndüm, artık son düzlükteyim derken yoldaki taşlardan motor tekrar yalpalayınca yokuşta durma gafletinde bulunup frenlere basınca motor kaydı ve yamaca doğru yatırdım motoru.

Xy959n.jpg

XyG6Vq.jpg

içimden "aha şimdi gsci abi sövecek, madem acemisin ne bok yemeye geldin diye kızacak" derken gayet aklıselim ve olgun bir şekilde tekrar yardım etti. tam o esnada artık kendime de söverek ve kızarak yedigöller'e ramak kala "abi ben yapamayacağım, geri dönmek istiyorum deyince az kaldı, ha gayret vs vs vs diye diye beni ikna etti ve son bir derin nefes ve zar zor da olsa sakinlikle zirveye ulaştım.

her şey şu manzarayı görebilmek içindi:

artık sağ salim dağların, taşların tepesinden düze indikten sonra bir şükür secdesi yaptım :D

Xya2S3.jpg

elbette çıkarttığım bazı dersler oldu. önemli olan da buydu günün sonunda benim için. her ne kadar canım çıkmış olsa da şahsen böyle bir deneyimden sonra + ve - yönleri listelemezsek olumlu davranışlarımızı pekiştiremez ya da olumsuz davranışlarımızı da düzeltemeyiz. her ne kadar sürüşe çıkmadan önce bazı taktikleri alsam da uygulamaya gelince o heyecanla bazı şeyleri yanlış yapabiliyormuş insan. bunun önüne geçmek için denemek, denemek ve daha çok denemek gerekiyor.
ben mesela aynı zamanda kışın da snowboard yapıyorum. nasıl düşmedim ki, kimler gelip çarpmadı ki, nerelerden pisti şaşırıp aşağılara uçmadım ki..... ama her defasında yanlışı kafaya kodlayıp doğrusunu yaparak şimdi kuğu gibi süzüle süzüle kayıyorum. eminim motor işinde de böyle olacaktır. ama çok da pollyannacılık yapmadan şunu da belirtmek isterim (ki büyük ihtimalle olayın daha sıcağıyla bunları hissettim) akşam acaba bu motor işinden vaz mı geçsem dedim. gerçekten çok büyük stres yaşadım. bu işin zevki de böyle yerlerde gezmekten geçiyor ama bir o kadar da zahmetli olduğu için korkuyorum da.

bir de böyle bir sürüş yapacak olanlara tavsiyem, asla ama asla hele ki acemiyseniz tek başınıza böyle bir şeye yeltenmeyin.

çıkarttığım bir diğer ders ise sanırım ben yukarı eğilimli firkete virajları dönerken kafamı yukarı yeteri kadar kaldırmadığım için sağlıklı dönemiyorum. mesela dönüş yolunda daha çok firkete viraj vardı ama hep aşağı yönlü olduğu için kafamı çevirim bakmak daha kolayıma geldi. eğer bunu düzeltirsem sanırım daha sağlıklı sürüşler yapabilirim bu tarz rotalarda.

bir de fotoğraflardan da göreceğiniz üzere benim lastikler yol lastiği olduğu için bu tarz bir araziye de pek uyum sağlayamadım açıkçası. tabi asıl önemli olan faktör benim ilk off road deneyimim olmasıdır. artık lastik bu acemilikte ne kadar önemli bir faktör olarak öne çıkıyor siz tecrübeli arkadaşlara sormak isterim ama yine de lastikler de bi tık zorladı beni.

şu anda bacaklarım hariç (sanırım yaptığım squatların meyvesi :D) her yerim ağrıyor. ha günün sonunda değdi mi valla değdi. belki bu kadar sert bir rotaya giremeyebilirim ama bu zevki de tatmaya devam etmek istiyorum.

buraya kadar okuduysanız, şu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.
ikinci kez motoru yamaca devirdiğimde top case kayaya denk gelmiş. ve çok yamulmasa da yine de hasar almış ve çizilmiş. göçük oluşmuş yani. bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır acaba?

Son düzenleme:
Motosikleti
HONDA FORZA 2025
maşallah sağ sağlim bitirmişsiniz fakat çok bilmediğimden soruyorum sorun birazda o lastikler ile çıkmakta değilmi ? yol tipi gibi gördüm lastikleri

maşallah sağ sağlim bitirmişsiniz fakat çok bilmediğimden soruyorum sorun birazda o lastikler ile çıkmakta değilmi ? yol tipi gibi gördüm lastikleri

metin abi sanırım şu kısmı atlamışsın :D

bir de fotoğraflardan da göreceğiniz üzere benim lastikler yol lastiği olduğu için bu tarz bir araziye de pek uyum sağlayamadım açıkçası. tabi asıl önemli olan faktör benim ilk off road deneyimim olmasıdır. artık lastik bu acemilikte ne kadar önemli bir faktör olarak öne çıkıyor siz tecrübeli arkadaşlara sormak isterim ama yine de lastikler de bi tık zorladı beni.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gazlayen adem,

valla bu yolda bişey yok.. nasıl iki defa dustun anlamadım :d

yani benziciye laf soyleme..

sana temel/orta/ileri offroad eğitimi yazıuyorumm.Bunları ihmal etme.

Motosikleti
cbf 150
ne pok yemeye çıktın oralar hemde yol lastiğiyle, neyse deneyim olmuş motorun gidonunu kontrol ettir sonra.

Bir daha ıkarsan yanına halat al, tamir için alet edevat al ve lastiğini değiştir. en önemlisi arkaya heybe koy motoru korur şasesini korur. gene diyorum ne pok yemeye çıktın oralara bari oturup iki birşey içeydin manzaraya doğru.

Tigerda ne güzel motor yan yataren bile güzel.

gazlayen adem,

valla bu yolda bişey yok.. nasıl iki defa dustun anlamadım :d

yani benziciye laf soyleme..

sana temel/orta/ileri offroad eğitimi yazıuyorumm.Bunları ihmal etme.

gözden kaçmış olabilir yinelemek isterim, manzaranın büyüsüne kapılıp hem taşlı hem de yukarı eğilimli firkete virajı içerden almak zorunda kaldım ve o an heyecandan motoru stop ettirdim :( yoksa zaten yolun % 90'nın sağ salim gitmiştim ama işte asıl maharet kalan %10'luk kısımmış :(
o fotoğraflardaki yollar bal kaymaktı zaten motoru devirdiğim yollara nazaran.

ama tabi off road eğitimi için haklı olabilirsin.

hem motora binip de düşmeyen yoktur, henüz düşmemiş olan vardır. keh kehh kehhhhh :D

ne pok yemeye çıktın oralar hemde yol lastiğiyle, neyse deneyim olmuş motorun gidonunu kontrol ettir sonra.

Bir daha ıkarsan yanına halat al, tamir için alet edevat al ve lastiğini değiştir. en önemlisi arkaya heybe koy motoru korur şasesini korur. gene diyorum ne pok yemeye çıktın oralara bari oturup iki birşey içeydin manzaraya doğru.

Tigerda ne güzel motor yan yataren bile güzel.

kızma kamyoncu dayı yaa.... evet lastiğim uygun değil ama ne yapaydın daha yeni aldığım (ikinci el) motorun lastiklerini mi ataydım kırk yılda bir araziye gireceğim diye :( gidonda bir şey yok gibi. yani dönüşte filan hiçbir şey fark etmedim. valla 2 kere devirince motoru, kendime gelip de bir şeyler içinceye kadar 2 saat geçti dayı, hiç abartmıyorum bak. sinirden, stresten mahvoldum.

bir daha çıkar mıyım bilmiyorum en azından bu kadar sert bir araziye girmem. yan çanta demirleri ve ön tarafta da komple koruma demiri var zaten dayı. alet edavat alsam da pek bir şey yapabileceğimi sanmıyorum. halatı anlayamadım ama?

gözden kaçmış olabilir yinelemek isterim, manzaranın büyüsüne kapılıp hem taşlı hem de yukarı eğilimli firkete virajı içerden almak zorunda kaldım ve o an heyecandan motoru stop ettirdim :(

haa evet gozumden kaçmış oyleyse..
2015 yılında bende sıfır XRX almıştım.

amatör gibi tek başıma canakkele-cırpılar koyunden kazdağına cıkıp sarıkızdan sahile indim.

1500 metrede işlemeyen yollara girdim, orda senın gibi stop etttrim motoru devirdim.
odum bokuma karıştı cunku sisli bir ortam var ve ayılara burda yem olacam diye düsündüm

bu işler tek yapılmamalı.

Not: c125F ile yapılır ama.Cunku bisiklet gibi motor.

Motosikleti
cbf 150
gözden kaçmış olabilir yinelemek isterim, manzaranın büyüsüne kapılıp hem taşlı hem de yukarı eğilimli firkete virajı içerden almak zorunda kaldım ve o an heyecandan motoru stop ettirdim :( yoksa zaten yolun % 90'nın sağ salim gitmiştim ama işte asıl maharet kalan %10'luk kısımmış :(
o fotoğraflardaki yollar bal kaymaktı zaten motoru devirdiğim yollara nazaran.

ama tabi off road eğitimi için haklı olabilirsin.

hem motora binip de düşmeyen yoktur, henüz düşmemiş olan vardır. keh kehh kehhhhh :D

kızma kamyoncu dayı yaa.... evet lastiğim uygun değil ama ne yapaydın daha yeni aldığım (ikinci el) motorun lastiklerini mi ataydım kırk yılda bir araziye gireceğim diye :( gidonda bir şey yok gibi. yani dönüşte filan hiçbir şey fark etmedim. valla 2 kere devirince motoru, kendime gelip de bir şeyler içinceye kadar 2 saat geçti dayı, hiç abartmıyorum bak. sinirden, stresten mahvoldum.

bir daha çıkar mıyım bilmiyorum en azından bu kadar sert bir araziye girmem. yan çanta demirleri ve ön tarafta da komple koruma demiri var zaten dayı. alet edavat alsam da pek bir şey yapabileceğimi sanmıyorum. halatı anlayamadım ama?
halatı kendini bu çileden kurtarman için almanı tavsiye ettim. bir ağaca bağlayıp ucunuda boynuna :)

hiçmi camel trophy izlemedin olum. halatı bir yere bağlarsın sonrada motoru kaldırırsın çelimsizsen

haa evet gozumden kaçmış oyleyse..
2015 yılında bende sıfır XRX almıştım.

amatör gibi tek başıma canakkele-cırpılar koyunden kazdağına cıkıp sarıkızdan sahile indim.

1500 metrede işlemeyen yollara girdim, orda senın gibi stop etttrim motoru devirdim.
odum bokuma karıştı cunku sisli bir ortam var ve ayılara burda yem olacam diye düsündüm

bu işler tek yapılmamalı.

Not: c125F ile yapılır ama.Cunku bisiklet gibi motor.

kesinlikle tek olmaz. ben de hep diyordum la bu millet keçi gibi küçücük motorlarla dağ tepe niye geziyorlar diye :D motoru devirip de kaldıramayınca anladım :( hatta ben oradayken 2 tane eleman geldi. rks'nin bi enduro motoruyla. la dedim biz tek başımıza ite kaka zar zor çıktık elemanlar tişörtle şortla çıkıp geldikleri yetmiyor gibi, bir de o yolları 2 kişi gelmişler diye hayret etmiştim.

halatı kendini bu çileden kurtarman için almanı tavsiye ettim. bir ağaca bağlayıp ucunuda boynuna :)

hiçmi camel trophy izlemedin olum. halatı bir yere bağlarsın sonrada motoru kaldırırsın çelimsizsen

ahahahahahh abi güldürdün valla :D
dediğin yöntemi filmlerden hatırlıyorum, camel trophy izlmedim hiç :(
yalnız fotoğraflara dikkat ettiysen, herhangi bir bitki örtüsü yok :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yazının başını okuyunca korktum, ama kısa bir süre (tahminen 500 milisaniye falandır yani) düşündükten sonra buraya yazabildiğine göre sağdır, bir yerini kırıp hastanelik olsa forum ayazmakla hemen uğraşmazdı o zaman sorun yok deyip devam ettim. :)

Aslında güzel macera olmuş, seneye benzer rotalarda rahat rahat gezerken hatırlayacak anılar olmuş.

Tabi bu tarz yollara tek başına gitmeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. İyi ki GS'li abiye denk gelmişsiniz. Böyle yollarda en azından iki kişi olmak ve diğer kişinin tecrübeli ve soğukkanlı olması çok faydalı.

Yine de dümdüz asfalt otobanda gazlamaktan çok daha keyifli olduğunu düşündüm.
Geçen sene Rize'ye gidip İkizdere'den İspir yolunda Ovit geçidine kadarki yaylaları arabayla gezerken buralara motorla gelmem lazım tam motorla gezmelik yollar demiştim.

En azından yatan motor nasıl kaldırılır bilen biri ile en az iki motor olmak lazım böyle yollarda.

Motor yatınca nasıl kaldırılır antreman yapmak da lazım ama motoru yatırmaya kıyamıyorum sırf denemek için. sanırım yumuşak çim alan bulmak lazım ki motor yatınca ah bir yeri kırıldı, bir yeri çizildi diye üzülmeyeyim. Bir de öndeki koruma demirlerine takılan küçük çantalardan niyetliyim, motor yatınca yastık görevi görsün. :) Böyle motoru yatırma maceralarını gördükten sonra GS'li amcaların neden boş da olsa yan çantalarla gezdiklerini anladım, motora bir şey olacağına çantaya olsun, en pahalısı da olsa çanta motordan daha ucuz.

Çantanızdaki ezik/göçük de çok aşırı değilse bence nazarlık ve anı olarak kalsın, üzerine sticker falan yapıştırın. :)

Motoru kaldırmak içn böyle aparat gördüm ama taşınması zor onun. https://eastbound.shop/de/product/m...len-motorcycle-eastbound-motowinch-lc2500dan/

Motosikleti
cbf 150
Yazının başını okuyunca korktum, ama kısa bir süre (tahminen 500 milisaniye falandır yani) düşündükten sonra buraya yazabildiğine göre sağdır, bir yerini kırıp hastanelik olsa forum ayazmakla hemen uğraşmazdı o zaman sorun yok deyip devam ettim. :)

Aslında güzel macera olmuş, seneye benzer rotalarda rahat rahat gezerken hatırlayacak anılar olmuş.

Tabi bu tarz yollara tek başına gitmeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. İyi ki GS'li abiye denk gelmişsiniz. Böyle yollarda en azından iki kişi olmak ve diğer kişinin tecrübeli ve soğukkanlı olması çok faydalı.

Geçen sene Rize'ye gidip İkizdere'den İspir yolunda Ovit geçidine kadarki yaylaları arabayla gezerken buralara motorla gelmem lazım tam motorla gezmelik yollar demiştim.

En azından yatan motor nasıl kaldırılır bilen biri ile en az iki motor olmak lazım böyle yollarda.

Motor yatınca nasıl kaldırılır antreman yapmak da lazım ama motoru yatırmaya kıyamıyorum sırf denemek için. sanırım yumuşak çim alan bulmak lazım ki motor yatınca ah bir yeri kırıldı, bir yeri çizildi diye üzülmeyeyim. Bir de öndeki koruma demirlerine takılan küçük çantalardan niyetliyim, motor yatınca yastık görevi görsün. :) Böyle motoru yatırma maceralarını gördükten sonra GS'li amcaların neden boş da olsa yan çantalarla gezdiklerini anladım, motora bir şey olacağına çantaya olsun, en pahalısı da olsa çanta motordan daha ucuz.

Çantanızdaki ezik/göçük de çok aşırı değilse bence nazarlık ve anı olarak kalsın, üzerine sticker falan yapıştırın. :)

Motoru kaldırmak içn böyle aparat gördüm ama taşınması zor onun. https://eastbound.shop/de/product/m...len-motorcycle-eastbound-motowinch-lc2500dan/
ağaca mağaca gerek yok,

uzuncada anlatmıcam burda görebilirsin. senin sadece eksiğin nedir? sabit birşey ağaç mağaç hoş oralara çıktıgına göre arkadaşsız ekipmansız sana birşey derdim :)

neyse konumuza dönelim dağcıların kullandıgı sabitleme makaraları var yere sabitliyorsun bunu bir ingiliz anahtarı yeterli uzun 3 tane vidası var çünkü topragın derinliğine inmesi için. böylece 3 geni oluşturursun ve kaldırırsın motoru. hoş o motor çokda ağır dğeil neden kaldıramadın hala anlamadım. gel benim suzukiyi orta ayaga al görim seni
https://www.amazon.com/Fabulas-Anchors-Trampoline-Carports-Securing/dp/B0CPJ648V4?th=1 böyle bir zavazingo
:)

abi, çok şükür kırık-çıkık yok. bu 2 devirmede de motoru düşüreceğimi anlayınca kendimi attım direkt :D
benim yaşadığım şey motoru devirmek değildi zaten, o dağda taşta devirince (tabi bunu önceden akıl edip aslında böyle bir şeye kalkışmamam lazımdı) yaşadığım çaresizlik ve hissettiğim sinir, stresti. yoksa motor düşmüş kalkmış hiç umrumda değildi. motoru tek başıma kaldırabileceğimi bilsem zaten daha hiç düşünmem. haftaya da kırklar mescidi ya da derebaşı virajlarına dalardım :D gerçi motoru illa dağda taşta düşüreceğiz diye bir kural da yok, deli düzde de düşebilir :D o yüzden dediğin gibi bunun için gerekli antrenmanları özellikle yanımda birileri varken yapmam lazım. gerçi ben fitness mitness ile de uğraştığım için az buçuk altyapı var ama kollar biraz zayıf kaldı işte :(

çantadaki göçük biraz fazla göçük abi. o yüzden biraz geniş yüzeyli bir tahta ya da benzeri bir şeyle içten destekleyerek çekiçle düzeltmeye çalışacağım.

şimdilik artık, lasitkler de uygun olmadığı için mecburen böylesi sert araziye girmeme kararı aldım.

ağaca mağaca gerek yok,

uzuncada anlatmıcam burda görebilirsin. senin sadece eksiğin nedir? sabit birşey ağaç mağaç hoş oralara çıktıgına göre arkadaşsız ekipmansız sana birşey derdim :)

neyse konumuza dönelim dağcıların kullandıgı sabitleme makaraları var yere sabitliyorsun bunu bir ingiliz anahtarı yeterli uzun 3 tane vidası var çünkü topragın derinliğine inmesi için. böylece 3 geni oluşturursun ve kaldırırsın motoru. hoş o motor çokda ağır dğeil neden kaldıramadın hala anlamadım. gel benim suzukiyi orta ayaga al görim seni
https://www.amazon.com/Fabulas-Anchors-Trampoline-Carports-Securing/dp/B0CPJ648V4?th=1 böyle bir zavazingo
:)

kamyoncu dayı, videodaki motor 110 kg, benim motor 230 kg. affedersin ama o motor için o kadar teçhizat meçhizat kurup kaldırmaya çalışan adamın beynine tüküreyim ben :D o motoru devirsen ne olur devirmesen ne olur? hayt huyt desem tek kolla kaldırırım zaten onu. tabi arkadaşsız, ekipmansız konusunda yediğim halt için ne desen azdır, ona diyecek bir lafım yok. tecrübe dediğin şey de böyle değil mi zaten? :))
öğrenmiş olduk, yaşayarak.

ben kendi motorumu bile orta ayağa alamıyorum bu haliyle. bir kere alabilmiştim. sonradan bir video izlerken adamın biri söylüyordu motor yüksekse orta sehpaya almak kolay oluyor diye. ben de işte o zaman hatırladım daha önce orta sehpaya almıştım şimdi niye alamıyorum diye? çünkü alçaltma kiti taktırmıştım. ben ise alçaltma kiti taktırmadan önce kaldırabilmiştim.

kamyoncu dayı, videodaki motor 110 kg, benim motor 230 kg. affedersin ama o motor için o kadar teçhizat meçhizat kurup kaldırmaya çalışan adamın beynine tüküreyim ben :D

ymin ederim super cevap.
bizim kamyoncu iyidir hoştur da bazen boyle sacmalıyor arada sfasfafg

ayrica,

kıcı kırık bir stabileze yola girecez..madagaskar a mı gidiyoruz kamyoncu dayı naptın dfsfasf

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Geçmiş olsun bayağı bir macera olmuş. Size bir şey olmadan atlatmışsınız neyse ki. Tiger biraz "top heavy" denen ağırlık merkezinin yukarıda olduğu bir motosiklet. Ağırlık merkezinin yere daha yakın olduğu KTM 890 tarzı bir motosiklet olsaydı belki de hiç devirmezdiniz. Bir de böyle yollara uygun lastik lazım tabi ki, tecrübesizlik ve lastiklerin uygunsuzluğu birleşince devirmek kaçınılmaz olmuş. Motor kaldırmanın da envayi çeşit tekniği var. Bret Tkacs gibi Youtube kanallarını tavsiye ederim.

Geçmiş olsun bayağı bir macera olmuş. Size bir şey olmadan atlatmışsınız neyse ki. Tiger biraz "top heavy" denen ağırlık merkezinin yukarıda olduğu bir motosiklet. Ağırlık merkezinin yere daha yakın olduğu KTM 890 tarzı bir motosiklet olsaydı belki de hiç devirmezdiniz. Bir de böyle yollara uygun lastik lazım tabi ki, tecrübesizlik ve lastiklerin uygunsuzluğu birleşince devirmek kaçınılmaz olmuş. Motor kaldırmanın da envayi çeşit tekniği var. Bret Tkacs gibi Youtube kanallarını tavsiye ederim.

düşe kalka öğreneceğiz işte böyle artık. ağırlık merkezinden ziyade ben daha çok gaz ve debriyaj ayarını yapamadığımdan düşürdüm motoru. sabit bir gazda gitmeyi beceremedim.

lan olum ha 110kg ha 230 fizik. 3 noktadan ankorluyorsun bitti gitti pramit diktiler 3000 yıl önce bu yöntemlerle la havleyi vela yekün el kuvvet sen ver bana kuvvet
abi fiziği inkar edecek değiliz elbette. ama benim serzenişim "sen o motoru nasıl devirdin" kısmına. fiziken aynı teknikle benim motor da kalkar, ona bir şey demiyorum zaten de. ama koşullar bir değil. o vidaları sabitleyeceğim bir kaya parçası, bir ağaç gövdesi yoksa ne olacak? kupkuru, dımdızlak toprak arazi. fizik de çaresiz kalabilir diye şey ettim. nihayetinde demek istediğim 110 kg'yi kaldırmakla 230 kg'yi kaldırmak aynı şey değil.

Motosikleti
cbf 150
sen beni çıldırtıcaksın nereden mezunsun olum valla çıldırdım hala 110kg 230 kg diyor. motorun bir denge noktası var vereceğin güç belli o noktaya kadar ipten faydalan sonra zaten kalkar. 230kgın 230nnuda kaldırmıyorsun.

ayrıca sana verdiğim linteki amazondaki ürün yere sabitleniyor toprağa. Biz offroadda araba çekiyoruz senin motor ne ki.

valla çıldırdım bana burakı getirin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar