ilk off road deneyimim/faciam

Motosikleti
Hero X Pulse 200
teşekkür ederim. ilk defa düşünce tabi biraz psikolojik olarak özellikle yıprattı :)))
merakımı mazur görün ama izlediğim neredeyse çoğu videoda ve gördüğüm sürüşlerde hep top case ile dolaşıyorlar. yani sizin dediğiniz bir yazılı kural mıdır yoksa size ait öznel bir bilgi midir? çünkü cross motorlarında sadece çanta olayının olmadığını biliyorum sadece.
Şöyle söyleyeyim hocam, sizin izledikleriniz enduro yapmamışlar, sakin sakin dolaşmışlardır, stabilize ve arazi şartlarında topcase icindeki malzemeler içeride bir oraya bir buraya çarpar durur, ses yapar topcase içi rezil olur, motor yatarsa ya kendi kırılır ya demirini kırar vs. Ben arkada soft case kullanıyorum ufak tefek eşyalarımı koyabiliyorum.

Kros motorlarda zaten çoğunda aydınlatma bile yok, bizim bugün enduro dediğimiz aslında çoğu dualsport olan makinaları dağlarda gezmek ve arazi yapmak için kullanıyoruz. Elbette böyle bir kural yok ama ben bursada çok ağır şartlarda kullanıyorum, çevremde hiç topcase kullanan yok, bunu zaten arazide gezdikçe fark edip kendiniz çıkarırsınız, gidon yükseltirsiniz, lastik değişimine gidersiniz vs. Yani ihtiyac duydukça şekillenir biraz.

Ben iki sene önce başladım, bugün motor sadece arazide kullanılıyor, ulaşımımı çok yüksek oranda motorla yapmamaya başladım, benim için olay başka yerlere gitti yani, hatta ilk olarak sizin gibi bende uludağ göller bölgesine çıkmıştım

geçmiş olsun, farklı deneyimler bonusunuz olmuş, mod'lardan isim değişikliği talebinde bulunabilirsiniz 😁

Şöyle söyleyeyim hocam, sizin izledikleriniz enduro yapmamışlar, sakin sakin dolaşmışlardır, stabilize ve arazi şartlarında topcase icindeki malzemeler içeride bir oraya bir buraya çarpar durur, ses yapar topcase içi rezil olur, motor yatarsa ya kendi kırılır ya demirini kırar vs. Ben arkada soft case kullanıyorum ufak tefek eşyalarımı koyabiliyorum.

Kros motorlarda zaten çoğunda aydınlatma bile yok, bizim bugün enduro dediğimiz aslında çoğu dualsport olan makinaları dağlarda gezmek ve arazi yapmak için kullanıyoruz. Elbette böyle bir kural yok ama ben bursada çok ağır şartlarda kullanıyorum, çevremde hiç topcase kullanan yok, bunu zaten arazide gezdikçe fark edip kendiniz çıkarırsınız, gidon yükseltirsiniz, lastik değişimine gidersiniz vs. Yani ihtiyac duydukça şekillenir biraz.

Ben iki sene önce başladım, bugün motor sadece arazide kullanılıyor, ulaşımımı çok yüksek oranda motorla yapmamaya başladım, benim için olay başka yerlere gitti yani, hatta ilk olarak sizin gibi bende uludağ göller bölgesine çıkmıştım

anladım :)) valla açıkçası benim de öyle sert arazide sürüş yapmak gibi niyetim yok zaten. dediğiniz gibi böyle sakin sakin toprak yollarda dolaşıp manzaralar keşfetmek vs. tabi bu sürüşlerde illa insan yanında bir çay, kahve gibi yiyecek içecek istiyor ya da mesela yedek elbise (tişört vb.) lazım olabiliyor. mesela bu sürüşümde kan ter içinde kalacağımı bildiğim için yedek tişört aldım ve molada değiştirdim, çok rahat ettim. yoksa sırılsıklam tişörtle gün boyu dolaşıp hasta olma riskim vardı. bu gibi durumlar için insan bi çanta istemiyor değil haliyle :))) ama tabi atla, deve de taşımayacağımız için yumuşak bir (sosis çanta vs) çanta da iş görebilir bu tür 3-5 parça şey için. düşününce mantıklı geldi aslında şimdi. çünkü arazide en önemli şeylerden birisi de denge. kocaman alüminyum bir topcase ile bu tarz yollarda dolaşmak can sıkıcı olabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

geçmiş olsun, farklı deneyimler bonusunuz olmuş, mod'lardan isim değişikliği talebinde bulunabilirsiniz 😁

dün düşünmedim değil. artık gazlayan değil de hoplayan, zıplayan ya da düşen ademim artık diye :D

Süper bir yazı olmuş. . Benim size tek tavsiyem bu yollara bu yolların motosikletleri ile gitmek lazım. Hem konfor hem güvenlik için.

Geçmiş olsun, ben asfalt harici sürmeyen, topraktan tırsan bir sürücü olarak Honda'nın arazi eğitimini alacağım. Forumdan 3-5 kişi toplansak sağlam makara döner.
İzmir'de hondanın eğitimi var mı?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Süper bir yazı olmuş. . Benim size tek tavsiyem bu yollara bu yolların motosikletleri ile gitmek lazım. Hem konfor hem güvenlik için.

Yok, İstanbul'a gideceğim

Tommy bu offroad eğitimlerinde bir bok yok africatween yada transalp satmak iin düzmece işler, esas eğitimi Cafer abi verir Kemal Merkitin yetişridiği büyük offroadçu. motoru dans ettiriyor bu adamlar. ama burak varsa bende gelmem burak sanki biraz toy gibi bu işlerde birde çok vırvır cırcır bir adam katil falan olurum benim bilgimin üstüne bilgi falan verir.
Demin benzer konuyu telefonda Osocan ile de konuştuk. Bende toprak yolda korku var ve arazi tecrübemin olmamasından mütevellit donup kalıyorum. O nedenle Crf ile Honda'nın offroad eğitiminde şöyle 3-5 bir şey öğrensem o korkuyu üzerimden atarım. Kemal Merkit'in öğrencisi bana şimdilik 10 gömlek fazla gelir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yok, İstanbul'a gideceğim

Demin benzer konuyu telefonda Osocan ile de konuştuk. Bende toprak yolda korku var ve arazi tecrübemin olmamasından mütevellit donup kalıyorum. O nedenle Crf ile Honda'nın offroad eğitiminde şöyle 3-5 bir şey öğrensem o korkuyu üzerimden atarım. Kemal Merkit'in öğrencisi bana şimdilik 10 gömlek fazla gelir.
İzmirde olman avantaj..Yollar off-road yolu zaten..Sağolsun belediye ve ona ödenek vermeyen iktidar..
Seneye olmuş olursun merak etme..Boşa para verme , köfte yersin ;)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İzmirde olman avantaj..Yollar off-road yolu zaten..Sağolsun belediye ve ona ödenek vermeyen iktidar..
Seneye olmuş olursun merak etme..Boşa para verme , köfte yersin ;)
Yok İzmir'in asfaltına alıştım, artık kalkışlarda motorumun kıçı yanıma gelmiyor ama toprak yol bambaşka bir şey üstat, öğrenmek isterim.

hocam, bu motor zaten bu yolların motosikleti değil mi, tel jant, 21 inç vs hani? africa twinle, ktm 890la filan geziyorlar böyle yollarda. benim neyim eksik :( (tecrübem dışında :D)

hocam, bu motor zaten bu yolların motosikleti değil mi, tel jant, 21 inç vs hani? africa twinle, ktm 890la filan geziyorlar böyle yollarda. benim neyim eksik :( (tecrübem dışında :D)
Ölçülere baktığınızda haklısınız ama pratikte Africa ( yada muadili) ile taştan taşa atlamak için hem bir ömür harcamak lazım hem de aynı ayarda grenaj parası.
Benim şahsi kanımca motosikletin ağırlığı belirleyici etken. Hafif motosiklet almak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar