Sakinleşmem uzun sürdüğü için forumu ancak bugün açtım.
Dün akşam sinirimi tavan yaptırıp neredeyse ağzımı bozmama sebep olacak olan bazı aklı evvellere bir kaç sözüm var .
Her şeyi bildiğini zannedip yazılan mesajları adam gibi okumadan , konulan videoyu seyretme zahmetine bile katlanmadan ağzına geleni sallayan çok bilmişler.
- Ne videoda ne de benim yazdıklarımda insanları büyük motorla başlamaya teşvik eden bir tek cümle yok !!!
- Eğitmenler olarak herzaman hafif ve nispeten güçsüz motorları başlangıç olarak tavsiye ederiz. Bunu destekleyen onlarca mesajım bu forumda kayıtlı , tersini iddia ettiğim tek cümlem yok .
- Büyük ve güçlü motor ile başlatmak eğitmen için de zorlu ve riskli bir durum ama öğrenci bu motorla gelir ve talep ederse , kendisine durumun zorluğunu açıklar ama eğitimi reddedemeyiz. Ne yapalım adamı sopaylamı dövelim git küçük motor al diye.
- A sınıfı ehliyeti alabilmesi için sürücü kursunda ve ehliyet sınavında büyük motor kullanmış zaten adam .
- Dünya genelinde 24 yaş sınırının üzerindeki kişilerin kazaya karışma istatistiği oldukça düşüyor bu nedenle büyük hacim ve güçlü motorlara bu yaştan sonra izin veriliyor. ( Keşke bizim forumdaki herbokologlara sorsalardı )
- Hiçbir eğitmen küçük büyük hacim farketmez öğrencisinin 2 günlük eğitimle herşeyi öğrendiğini iddia etmez .
- Videodaki öğrenci 3 gün kapalı alanda eğitildikten sonra hoca nezaretinde 4 günlük bir yol eğitimine çıkarılıyor . Toplamda 7 gün ve yaklaşık 1500 km süren bu eğitim sonunda öğrenci sokakta aylar sonra edineceği bilgileri hocanın denetiminde kısa sürede alıyor.
- Bundan sonrası eğitmen deyimi ile bol tekrar sizin deyiminizle tecrübe kazanmak tabiki. Bunu kimse inkar etmiyor zaten. Ama unutmayın bu öğrenci eğitim almadan trafiğe çıkan küçük cc sürücüsünden 5-0 önde başlıyor bu tecrübe aşamasına.
- Kafasını K1600GT ye takan arkadaşların yarısından fazlası bunu hasetinden yapıyor bunu anlarım ama bu motoru tehlikeli motor sınıfına koyanları anlayamıyorum.
- Motosiklet aleminin otobüsü sayılabilecek bir motordan bahsediyoruz . Evet ağırlığı ve cüssesi ilk başta kullanıcının alışması gereken hendikaplar ama o kadarda hayati bir tehlike değil . Sonucta yola çıkıp belli bir hızda hareket etmeye başladığında diğer motosikletlerle neredeyse aynı tepkilere sahip.
- Sıkışık trafikte büyük motor sadece yeni başlayana değil her türlü motorcuya kabustur. Pratikte bu motorla sıkışık trafiğe girmemek en iyisidir.
- Ama K1600GT sahip olduğu teknik donanım ve gerçekten stabil sürüşü ile küçük hacimli ve güvenli dediğiniz motorlara göre çok daha güvenlidir. Azami hızı düşündüğünüzden düşüktür. Gaza bastığınızda kafayı kaldırıp gidemez ağırdır. Otobüs gibi yol aldıkça hızlanır.
Yukarıda kendi yetersiz kişisel deneyimlerini bilimsel veri gibi süsleyip sunan klavye profesörleri. Bundan sonra yazdıklarınızı dikkate almayacak cevaplamayacağım. Kendi aramızda oynayın .
Sevgilerimle