İlk Motosiklet BMW K1600 GT

Motosikleti
1190 ADV
Yeni eğitim alan sürücüler;

Kazandıkları becerileri abartma eğilimindedirler. Eğitim sonrası kendinize güveniniz ile sürüş becerileriniz aynı seviyede olması gerekir.

Zaten Şükrü Hocam da eğitimi bir kaç güne bölerek fiziksel hakimiyet gelişimi yanında;

Sürücüyü risk altına sokabilecek davranışları irdeliyor,

Sürücünün kendi yeteneklerini abartmasının önüne geçiyor, kısacası motosiklet üstünde ne kadar savunmasız olduğunu ilmik ilmik işliyor bu eğitimlerde.

Bu sürücü için çok büyük bir temel. Şükrü hocam da biliyor 3-4 günde kusursuz bir sürücü olunmayacağını, önemli olan bu farkındalığı göstermek, fiziksel hakimiyeti geliştirmek ve motosiklet dinamiklerini özümsetmek.

Sihirli bir değnek yok hocanın elinde ama Okan hocamın dediği gibi 3-4 yılda edinemeyeceği bilgi, fiziksel hakimiyet ve trafik okuma becerilerini 3-4 günde verebiliyor. Gerisi sürücünün dublajına kalmış. Aldığı eğitimle bundan sonraki sürüş hayatını daha güvenli şekilde geçirmenin başlangıcı bu eğitim.

3-4 yılda edinemeyeceği bilgiyi 3-4 günde verebiliyor mu ? Çok iddialı bir cümle olmuş.

Böyle bir eğitimi verebilecek kişi 100 de 1 dir. Böyle bir eğitimi alabilecek kişi de 100binde 1 dir.

Konunun başına gidersek, adam birçok eğitmenin tavsiye etmeyeceği bir şekilde motosiklete başlamış ve dümdüz yolda gidiyor.

O motorun hız sabitleyicisini aç, sürücü olmadan da öyle gider zaten :)

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Yeni eğitim alan sürücüler;

Kazandıkları becerileri abartma eğilimindedirler. Eğitim sonrası kendinize güveniniz ile sürüş becerileriniz aynı seviyede olması gerekir.

Zaten Şükrü Hocam da eğitimi bir kaç güne bölerek fiziksel hakimiyet gelişimi yanında;

Sürücüyü risk altına sokabilecek davranışları irdeliyor,

Sürücünün kendi yeteneklerini abartmasının önüne geçiyor, kısacası motosiklet üstünde ne kadar savunmasız olduğunu ilmik ilmik işliyor bu eğitimlerde.

Bu sürücü için çok büyük bir temel. Şükrü hocam da biliyor 3-4 günde kusursuz bir sürücü olunmayacağını, önemli olan bu farkındalığı göstermek, fiziksel hakimiyeti geliştirmek ve motosiklet dinamiklerini özümsetmek.

Sihirli bir değnek yok hocanın elinde ama Okan hocamın dediği gibi 3-4 yılda edinemeyeceği bilgi, fiziksel hakimiyet ve trafik okuma becerilerini 3-4 günde verebiliyor. Gerisi sürücünün dublajına kalmış. Aldığı eğitimle bundan sonraki sürüş hayatını daha güvenli şekilde geçirmenin başlangıcı bu eğitim.
Sorun şu ki eğitimde verilen bilgiler ve uygulamalar insana deneyim olmadan tam olarak işlenmiyor ve kullanılması mümkün olmuyor.

Üniversiteden yeni mezun olmuş biri çalışma hayatı için yeterli bilgiye ve yeteneğe sahip olabilir. Fakat kimse size ilk işinizde en zor görevi vermez veya yaptığınız küçük işin ilerideki başka işleri de düşünerek yapacağınızı beklemez. Burada dikkat etmeniz gereken hem üniversitede hem de iş hayatında deneyimli insanlar bu çömezlere deneyim aktarımında bulunuyor fakat insana bu hemen işlenmiyor.

Eğitim alıp işe başlayan adam sıfırdan başlayan adamdan her türlü iyidir. Ancak bunun eğitim alınan alandaki en zor şeyle kişinin başarıyla boğuşabileceğini göstermez.

Ki şöyle de bir gerçek var: Ne kadar eğitim almış alırsan al, yine de yeteneğinin bir sınırı var ve alanındaki en zor işi ömür boyu yapamama olanağın var.

Bu arkadaşın parası var anlaşılan ve istediği motoru alabilir. Ben bir haftada "Büyük motorla motora başlanabilir" görüşünü kanıtlamasını bekliyorum. Hocam bizi birkaç sene içerisinde güncellesin, arkadaşın motosiklet hayatı nasıl devam ediyor.

Konu hocayi linc edelim kivamina gelmis.

Aferin aferin.

Kusun icinizdekileri de rahatlayin.

Hocayi gömünce daha iyi motosiklet kullanabiliyorsunuz aynen devam.
Üstad senin ilk motorun neydi ?_ Ben cbf500 ile başlamıştım...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1-Motosiklet kullanmaya başlayan kişi için ilk eğitim aldığı yer kişi kurum ve sonrası takip edilmesi çok önemlidir.
2-Ülkemizde maalesef bu şekilde yaygın bir eğitim anlayışı oluşmadığı için kişi kendi bilinci çerçevesinde yada etrafında bu iş bilenlerin yönlendirmesi ile kendini ve motosiklet kullanmasını geliştiriyor. Apaçi ve hırsız tayfası her daim her yerde mevcut olduğu için kişi bunlardan ne kadar az nasiplenirse o oranda az zarara uğruyor.
3-Kişisel eğitimler özellikle de kendini bi şekilde lanse etmiş zadlar ciddi ücretler karşılığında özel dersler veriyorlar.
4-HONDA gibi bazı kurumlar cidden devamlılık arz eden eğitimler veriyorlar ki bence çok önemli....
5-Başlangıç motoru
bu video bence iyi hazırlanmış ( Rahmetlinin bu sektördeki emekleri unutulamaz)
6-Hiçbir eğitmen başlangıç motoru olarak büyük cc motor tavsiye edemez ediyorsa işin içinde başka şeyler vardır !!!!! Kendi çocuğuna eşine başlangıç motoru olarak büyük cc motor öneriyor mu sormak lazım ????
7-Burda karakterli ve tecrübeli eğitmen ile eğitmen belgesi olanı ayırt etmekte herkes için fayda olacağı kanısındayım.

Selamlar saygılar....

Son düzenleme:
Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
3-4 yılda edinemeyeceği bilgiyi 3-4 günde verebiliyor mu ? Çok iddialı bir cümle olmuş.

Böyle bir eğitimi verebilecek kişi 100 de 1 dir. Böyle bir eğitimi alabilecek kişi de 100binde 1 dir.

Konunun başına gidersek, adam birçok eğitmenin tavsiye etmeyeceği bir şekilde motosiklete başlamış ve dümdüz yolda gidiyor.

O motorun hız sabitleyicisini aç, sürücü olmadan da öyle gider zaten :)
Şöyle açıklayım;

Tecrübesiz olup da bir kaç günden oluşan başlangıç, orta ve ileri düzey eğitimi almış bir sürücü 3-4 yıldır motosiklet kullanan bir çok sürücünün yaptığı hataları yapmıyor. Denge olsun, trafik okuma olsun, güvenli viraj dönme olsun vs.vs.

Yıllarca motosiklete binen bir çok sürücü gördüm. Peglere yanlış basıyor, bakışı olması gerektiği gibi değil. Sürüyor mu evet sürüyor.
Fakat bahsettiğim bilgilerle daha dengeli, daha güvenli sürebilecek iken, bilmediğinden bunu sağdan soldan duyarak veya bakarak uygulamaya çalışıyor. Oysa ki iyi bir eğitim alan bu ufak teknikleri doğru şekilde uyguluyor.

Bu nedenle yukarıda dediğim çok da iddialı değil. Tecrübe değil bilgi dedim. Tabiki yeni eğitim alan sürücünün tecrübe anlamında kat edeceği çok yolu vardır.

İyi bir eğitmen yeni başlayan bir sürücü ile 3-4 yıldır motosiklet kullanan sürücü arasındaki bilgi farkını kolaylıkla kapatır ve hatta üstüne çıkartır. Gerisi tecrübeye, bildiklerinin dublajını yapıp tekrara bakıyor.

Hatta yoğun eğitim gününden sonra öğrencinin aklında anlattıklarınızın ancak %30' u kalıyor. O kadar çok teknik anlatıyorsunuz ki beyin bir anlamda ambole oluyor. Bu nedenle ben eğitimden bir iki gün sonra gözlemlerimden veya her zaman aklında olması gereken teknikleri içeren 4-5 sayfalık rapor veriyorum. Böylelikle aklında kalmayanları da her zaman kolaylıkla hatırlayabiliyor.

Sorun şu ki eğitimde verilen bilgiler ve uygulamalar insana deneyim olmadan tam olarak işlenmiyor ve kullanılması mümkün olmuyor.

Üniversiteden yeni mezun olmuş biri çalışma hayatı için yeterli bilgiye ve yeteneğe sahip olabilir. Fakat kimse size ilk işinizde en zor görevi vermez veya yaptığınız küçük işin ilerideki başka işleri de düşünerek yapacağınızı beklemez. Burada dikkat etmeniz gereken hem üniversitede hem de iş hayatında deneyimli insanlar bu çömezlere deneyim aktarımında bulunuyor fakat insana bu hemen işlenmiyor.

Eğitim alıp işe başlayan adam sıfırdan başlayan adamdan her türlü iyidir. Ancak bunun eğitim alınan alandaki en zor şeyle kişinin başarıyla boğuşabileceğini göstermez.

Ki şöyle de bir gerçek var: Ne kadar eğitim almış alırsan al, yine de yeteneğinin bir sınırı var ve alanındaki en zor işi ömür boyu yapamama olanağın var.

Bu arkadaşın parası var anlaşılan ve istediği motoru alabilir. Ben bir haftada "Büyük motorla motora başlanabilir" görüşünü kanıtlamasını bekliyorum. Hocam bizi birkaç sene içerisinde güncellesin, arkadaşın motosiklet hayatı nasıl devam ediyor.
Çok haklısınız. eğitimde verilen bilgiler ve uygulamaların dublajını yapmadan, bu bilgiler bütününü km tecrübesine aktarmadan eğitim sihirli değnek değil. Mutlaka kullanılması ve tecrübe ile pekiştirilmesi lazım. Bilmeden tecrübelenmek yerine bilinçli tecrübelenme, sonunda bilinçsiz yeterlilik düzeyine ulaşma....

Büyük motosikletle sıfırdan başlama konusunda ise bana soruyorlar ne ile başlayım diye. Ben de ilk motorun 1.200 / 1.600 olsun, ben sana süper bir eğitim veririm demiyorum tabiki.

Fakat ilk motoru F900 ve GS 1250 olan iki öğrencim olmuştu.

Öncelikle nizami ve dengeli dur kalklar ile başladık. Gaz hassasiyeti, dar alan manevraları, engelden kaçma, frenleme vs. motosiklet dinamikleri üzerinde yoğunlaştık.
İki tam günlük eğitimden sonra ciddi anlamda motosikletlerine hakim olmaya başladılar. Bir kaç defa da gözlemli yol sürüşünde aldıkları bu fiziksel hakimiyet becerilerini yolda pekiştirdik. Daha yolları çok mu evet çok. Ama güzel bir başlangıç yaptılar. İkisi de eğitim alalı bir yıl civarı oldu. Sürekli karşılaşırız baya baya pekiştirdiler, tek başlarına bu yaz birisi Bulgaristana diğeri Kapadokya ya gitti geldi.

Son düzenleme:
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Sakinleşmem uzun sürdüğü için forumu ancak bugün açtım.
Dün akşam sinirimi tavan yaptırıp neredeyse ağzımı bozmama sebep olacak olan bazı aklı evvellere bir kaç sözüm var .

Her şeyi bildiğini zannedip yazılan mesajları adam gibi okumadan , konulan videoyu seyretme zahmetine bile katlanmadan ağzına geleni sallayan çok bilmişler.

- Ne videoda ne de benim yazdıklarımda insanları büyük motorla başlamaya teşvik eden bir tek cümle yok !!!
- Eğitmenler olarak herzaman hafif ve nispeten güçsüz motorları başlangıç olarak tavsiye ederiz. Bunu destekleyen onlarca mesajım bu forumda kayıtlı , tersini iddia ettiğim tek cümlem yok .
- Büyük ve güçlü motor ile başlatmak eğitmen için de zorlu ve riskli bir durum ama öğrenci bu motorla gelir ve talep ederse , kendisine durumun zorluğunu açıklar ama eğitimi reddedemeyiz. Ne yapalım adamı sopaylamı dövelim git küçük motor al diye.
- A sınıfı ehliyeti alabilmesi için sürücü kursunda ve ehliyet sınavında büyük motor kullanmış zaten adam .
- Dünya genelinde 24 yaş sınırının üzerindeki kişilerin kazaya karışma istatistiği oldukça düşüyor bu nedenle büyük hacim ve güçlü motorlara bu yaştan sonra izin veriliyor. ( Keşke bizim forumdaki herbokologlara sorsalardı )
- Hiçbir eğitmen küçük büyük hacim farketmez öğrencisinin 2 günlük eğitimle herşeyi öğrendiğini iddia etmez .
- Videodaki öğrenci 3 gün kapalı alanda eğitildikten sonra hoca nezaretinde 4 günlük bir yol eğitimine çıkarılıyor . Toplamda 7 gün ve yaklaşık 1500 km süren bu eğitim sonunda öğrenci sokakta aylar sonra edineceği bilgileri hocanın denetiminde kısa sürede alıyor.
- Bundan sonrası eğitmen deyimi ile bol tekrar sizin deyiminizle tecrübe kazanmak tabiki. Bunu kimse inkar etmiyor zaten. Ama unutmayın bu öğrenci eğitim almadan trafiğe çıkan küçük cc sürücüsünden 5-0 önde başlıyor bu tecrübe aşamasına.
- Kafasını K1600GT ye takan arkadaşların yarısından fazlası bunu hasetinden yapıyor bunu anlarım ama bu motoru tehlikeli motor sınıfına koyanları anlayamıyorum.
- Motosiklet aleminin otobüsü sayılabilecek bir motordan bahsediyoruz . Evet ağırlığı ve cüssesi ilk başta kullanıcının alışması gereken hendikaplar ama o kadarda hayati bir tehlike değil . Sonucta yola çıkıp belli bir hızda hareket etmeye başladığında diğer motosikletlerle neredeyse aynı tepkilere sahip.
- Sıkışık trafikte büyük motor sadece yeni başlayana değil her türlü motorcuya kabustur. Pratikte bu motorla sıkışık trafiğe girmemek en iyisidir.
- Ama K1600GT sahip olduğu teknik donanım ve gerçekten stabil sürüşü ile küçük hacimli ve güvenli dediğiniz motorlara göre çok daha güvenlidir. Azami hızı düşündüğünüzden düşüktür. Gaza bastığınızda kafayı kaldırıp gidemez ağırdır. Otobüs gibi yol aldıkça hızlanır.

Yukarıda kendi yetersiz kişisel deneyimlerini bilimsel veri gibi süsleyip sunan klavye profesörleri. Bundan sonra yazdıklarınızı dikkate almayacak cevaplamayacağım. Kendi aramızda oynayın .:cool:

Sevgilerimle

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Sakinleşmem uzun sürdüğü için forumu ancak bugün açtım.
Dün akşam sinirimi tavan yaptırıp neredeyse ağzımı bozmama sebep olacak olan bazı aklı evvellere bir kaç sözüm var .

Her şeyi bildiğini zannedip yazılan mesajları adam gibi okumadan , konulan videoyu seyretme zahmetine bile katlanmadan ağzına geleni sallayan çok bilmişler.

- Ne videoda ne de benim yazdıklarımda insanları büyük motorla başlamaya teşvik eden bir tek cümle yok !!!
- Eğitmenler olarak herzaman hafif ve nispeten güçsüz motorları başlangıç olarak tavsiye ederiz. Bunu destekleyen onlarca mesajım bu forumda kayıtlı , tersini iddia ettiğim tek cümlem yok .
- Büyük ve güçlü motor ile başlatmak eğitmen için de zorlu ve riskli bir durum ama öğrenci bu motorla gelir ve talep ederse , kendisine durumun zorluğunu açıklar ama eğitimi reddedemeyiz. Ne yapalım adamı sopaylamı dövelim git küçük motor al diye.
- A sınıfı ehliyeti alabilmesi için sürücü kursunda ve ehliyet sınavında büyük motor kullanmış zaten adam .
- Dünya genelinde 24 yaş sınırının üzerindeki kişilerin kazaya karışma istatistiği oldukça düşüyor bu nedenle büyük hacim ve güçlü motorlara bu yaştan sonra izin veriliyor. ( Keşke bizim forumdaki herbokologlara sorsalardı )
- Hiçbir eğitmen küçük büyük hacim farketmez öğrencisinin 2 günlük eğitimle herşeyi öğrendiğini iddia etmez .
- Videodaki öğrenci 3 gün kapalı alanda eğitildikten sonra hoca nezaretinde 4 günlük bir yol eğitimine çıkarılıyor . Toplamda 7 gün ve yaklaşık 1500 km süren bu eğitim sonunda öğrenci sokakta aylar sonra edineceği bilgileri hocanın denetiminde kısa sürede alıyor.
- Bundan sonrası eğitmen deyimi ile bol tekrar sizin deyiminizle tecrübe kazanmak tabiki. Bunu kimse inkar etmiyor zaten. Ama unutmayın bu öğrenci eğitim almadan trafiğe çıkan küçük cc sürücüsünden 5-0 önde başlıyor bu tecrübe aşamasına.
- Kafasını K1600GT ye takan arkadaşların yarısından fazlası bunu hasetinden yapıyor bunu anlarım ama bu motoru tehlikeli motor sınıfına koyanları anlayamıyorum.
- Motosiklet aleminin otobüsü sayılabilecek bir motordan bahsediyoruz . Evet ağırlığı ve cüssesi ilk başta kullanıcının alışması gereken hendikaplar ama o kadarda hayati bir tehlike değil . Sonucta yola çıkıp belli bir hızda hareket etmeye başladığında diğer motosikletlerle neredeyse aynı tepkilere sahip.
- Sıkışık trafikte büyük motor sadece yeni başlayana değil her türlü motorcuya kabustur. Pratikte bu motorla sıkışık trafiğe girmemek en iyisidir.
- Ama K1600GT sahip olduğu teknik donanım ve gerçekten stabil sürüşü ile küçük hacimli ve güvenli dediğiniz motorlara göre çok daha güvenlidir. Azami hızı düşündüğünüzden düşüktür. Gaza bastığınızda kafayı kaldırıp gidemez ağırdır. Otobüs gibi yol aldıkça hızlanır.

Yukarıda kendi yetersiz kişisel deneyimlerini bilimsel veri gibi süsleyip sunan klavye profesörleri. Bundan sonra yazdıklarınızı dikkate almayacak cevaplamayacağım. Kendi aramızda oynayın .:cool:

Sevgilerimle
Hocam önceki mesajlarınızda "eğitimini alıyor, büyük ve ağır motor sorun değil" minvalinde mesajlarınız var. Videodaki arkadaş da büyük motorla motora başlanır örneği de benim diyor. Kendisi daha 1500 km sürüş yapmasına rağmen kendisini bu konuda örnek olarak gösteriyorsa Dunning Kruger eğrisinin en tepesindedir.

Sizin dediklerinize de karşı çıkmadım şahsen. Sadece büyük motorla başlamanın dezavantajları olduğunu söylemeden eğitim ile sorunlar çözülmüş gibi anlam çıkıyordu mesajlarınızdan. Ben de buna karşı şeyler yazdım. Belki ben eksik anladım, belki siz eksik yazdınız, belki ikisi de. Bunu da böyle düşünen tek kişi de ben değilim fark ettiyseniz.

Son paragrafı yazdığınız kişilerden biri de bensem bu gerçekten ayıp. Ben size veya başka bir hocaya hakaret veya küçümseme içeren bir şey yazmadım. Sadece düşüncenize katılmadığımı söyledim. Biraz sakin olmanızı öneririm.

Motosikleti
cbf 150
""Kafasını K1600GT ye takan arkadaşların yarısından fazlası bunu hasetinden yapıyor bunu anlarım ama bu motoru tehlikeli motor sınıfına koyanları anlayamıyorum.""

Sadece bu söze cevap verebilirim, buna Muzo cevap veremiyebilir :)

Sadece kolumdaki saat o motorun sıfırından 2 tane alır. Muzo ya senin kolundaki saat ne alır?

Gergin ortamlarda yırtık dondan çıkar gibi çıkarım.

Motosikleti
cbf 150
K 1600 mitolojik bir ccanavar gibi, herkes binemez.

Ya aslında Okan abi baştan hata yaptı burası köfteci motoru dolu olan bir yer sen ne iş buralara k1600 falan koyuyorsun. Daha yeni yeni gözlerimiz Gs lere alışmaya başladı :)

Motosikleti
Hocam önceki mesajlarınızda "eğitimini alıyor, büyük ve ağır motor sorun değil" minvalinde mesajlarınız var. Videodaki arkadaş da büyük motorla motora başlanır örneği de benim diyor. Kendisi daha 1500 km sürüş yapmasına rağmen kendisini bu konuda örnek olarak gösteriyorsa Dunning Kruger eğrisinin en tepesindedir.

Videodaki arkadaş eğitmen değil öğrenci ,söyledikleri kendisini bağlar. Forumumuzda da +1000cc motorla başlanabileceğini iddia eden birçok kişi var ama ciddiye almıyoruz.

1500 km normal bir sürüş çok birşey öğretmez ama eğitmen gözetiminde yapıldığında 15.000 km sürüşte kendi başımıza öğrenemeyeceğiniz şeyleri öğretir . O gözle bakma

Sana cevap yazdığıma göre kendini bazı densizler arasına koyma. Onlar kendilerini biliyorlar.

Sevgilerimle

Motosikleti
Moto Guzzi Mandello Aviazione Navale 2023
Tekrar selam...

Videoda 3 günlük bir eğitimden bahsediliyor. 1 hafta ve 1.500 km.lik bir eğitim olduğunu son yanıtınızdan öğrendim. 1,500 km eğitim için çok güzel bir mesafe.

Videoda şunu da söyleyebilirdiniz. Biz çok önermedik ama öğrencimiz bu motorla geldi. Bunu da cevaplarınızdan görüyoruz.

Bu arada siz eğitmeni olarak 1.500 km birlikte sürüş yapmışsanız bu motoru minimum riskle süreceğine de inanmış olabilirsiniz. Öğrenme süreci herkes için farklıdır.

Ben iddia ediyorum iyi bir eğitmenim olsun 1 saatte uçak veya helikopteri kullanacak kabiliyetteyim. 11 yaşında bisiklet kullanmayı öğrendiğim günden beri neyi denemişsen ilk anında kullanmışımdır. Bunlara kayak, snowboard, tenis dahil. Ancak bu şu anlama gelmiyor. Uçağı veya helikopteri ilk günden itibaren THY veya TSK pilotu gibi kullanabilirim.

Dalışla ilgili anıyı da benzer sebeplerle anlattım. Aynı hocam ilk dalışında öğrencisine 30 mt batık dalışı yaptırmıştı. Bunu en az 30 dalış ve 2 yıldız CMAS sertifikası ile yapabilirsiniz. Adam yaptı mı yaptı. Hocanın tecrübesi ona bunu yapabileceğine inandırmıştı. Ben olsan asla öyle bir şeye müsaade etmem. Bunlar ekstrem işler. %100 doğruyu uygularım. Ama size de tukaka demem.

Motosikleti
Tekrar selam...

Videoda 3 günlük bir eğitimden bahsediliyor. 1 hafta ve 1.500 km.lik bir eğitim olduğunu son yanıtınızdan öğrendim. 1,500 km eğitim için çok güzel bir mesafe.

Konuya o kadar uzaktan ve ilgisizce bakip , nasil bu kadar kesin yargiya varabiliyorsunuz sasiriyorum.

Videodaki egitmen ben degilim.

Videoda cok acik sekilde yol egitiminin 4 gün sürecegi , hatta hangi rotada gidilecegi dahi cok net sekilde zikredilmis.

Bu kadar dikkatsiz ve özensiz bir yapiya sahipken her denediginizi basardiginizi düsünmenize hic sasirmadim.

Esim cok istemesine ragmen Türkiyedeki dalis egitimi ve egitmenleri ile ilgili kaosa vakif oldugum icin snorkel derinliginden fazlasina inmeyi denemedim bile. Dalis egitiminde yasadiginiz olumsuz tecrübeler nedeni ile diger tüm egitimlere karsi paranoya olusturmus gibi görünüyorsunuz.

Umarim bu sikintidan kisa sürede kurtulursunuz .

Sevgilerimle

Ben de motora ilk başlarken Rks Titanic 150-S ile Bmw K 1600 Gt arasında gittim geldim ama teknik üstünlüğü ağır bastı ve tercihimi Rks Titanic 150-S'ten yana kullandım :)

Hadi oradan pis fakir. Paralari biraya gömüp göbek yapacagina biriktirip o LT1200 ü alacaktin sana söyledigim zaman.

Ondan sonra bik bik bik anca laf kalabaligi 🤣 🤣 🤣 🤣

Son düzenleme:
Motosikleti
1190 ADV
Türkiye şartları için bir düşüncemi yazacağım;

Motosiklete yeni başlayıp adam akıllı tam paket eğitim alanlar genelde ekonomik seviyesi iyi insanlar. Bunların bir çoğu da orta yaş ve üzeri. Adam diyor ki benim param çok, ben motosiklete öyle ufak ucuz motorla başlamak istemiyorum. Ben zenginim, motorum da zengin motoru olmalı.

Yani Türkiye'de eğitim verenlerin müşteri kitlesi genelde böyle adamlar.

Az çok motosiklet camiası içinde olan biri başlangıç için çok güçlü, çok ağır, çok büyük motorların doğru olmadığını bilir. Aksini yapıp ölmeyen varmı, evet var. Ama istisnalar kaideyi bozmuyor.

Hal böyle iken, çok güçlü, çok ağır, çok büyük motorla eğitim alındığında motosiklete başlanabileceğini savunan eğitimci tamamen cebini düşünüyordur. Doğru olanı savunup; motosiklete başlayıp düzgün eğitim alacaksan buna uygun motosiklet alacaksın şeklinde prensip gösteren kaç eğitimci var ?

Bu yüzden motosiklet ehliyet sistemi tekrar değiştirilmeli. Mevcut sınırlamaların sadece sürücü yaşına bağlanması saçma. Herkes A1 - A2 - A şeklinde ehliyet sırasını takip etmeli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar