İlk Motosiklet BMW K1600 GT

Motosikleti
cbf 150
alpcim, nuri nin de dediği gibi cok sınıfsal bir motor bu. ayrı dunyaların insanlarıyyız :(
sen tracer 9 GT++ al bence dfsdg
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

abi genel olarak havalı olan seylere bakmamaya dikkat ediyorum :)

ferrari porsche 911 falan hayatta bakmam..ne bakacam. ,:d

KTM artık eski ktm olmadığından selam bile veriyorum. 700 bin tl ye 1290 var yaaaa. halkın motorcusu oldu ktm fsgdgdf

ulen varya hayatın palavra. bir şeyi abartmadan anlatamıyon di mi

"ben en guclu motorla başladım"
"ben askerde ozel birimdeydim, rehine nasıl kurtarılır bilirim"
"o motoru türkiye de ilk ben aldım, ozel getirttim"
..
..

Türkiye de 3 tane gt nin yanyana gelme olasılığı yok lan. olasılıksız bir durum.

...

hay senn gayliğine.. dünyanın en maskulen motoru olan africa kullanıyorum lan ben.
kucuk motorum bile maskulen. o yolun yolcusu olsak otomatik kullanırdık dfsggfd
Ula Muzo herkesi kendin gibi fakir sanıyon herhalde, adamlar üç arkadaş almış suzukileri hatta derileri bile yeniydi. Belkide bir halüsinasyon gördüm bilemeyiz.

Ama bildiğimiz bir gerçek var oda senin Hondayla köfteciye bile gidemezsin neden dersen? Köteciye sipariş gelse köfteci çırağı yanlışlıkla senin motora binerde ondan

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
alpcim, nuri nin de dediği gibi cok sınıfsal bir motor bu. ayrı dunyaların insanlarıyyız :(
sen tracer 9 GT++ al bence dfsdg

abi genel olarak havalı olan seylere bakmamaya dikkat ediyorum :)

ferrari porsche 911 falan hayatta bakmam..ne bakacam. ,:d

KTM artık eski ktm olmadığından selam bile veriyorum. 700 bin tl ye 1290 var yaaaa. halkın motorcusu oldu ktm fsgdgdf

ulen varya hayatın palavra. bir şeyi abartmadan anlatamıyon di mi

"ben en guclu motorla başladım"
"ben askerde ozel birimdeydim, rehine nasıl kurtarılır bilirim"
"o motoru türkiye de ilk ben aldım, ozel getirttim"
..
..

Türkiye de 3 tane gt nin yanyana gelme olasılığı yok lan. olasılıksız bir durum.

...

hay senn gayliğine.. dünyanın en maskulen motoru olan africa kullanıyorum lan ben.
kucuk motorum bile maskulen. o yolun yolcusu olsak otomatik skuter kullanırdık dfsggfd
O yüzden mi kız gibi motor diyorsun, tarif ederken??

Selamlar.....İlk motor olarak (çok ) büyük cc motor seçmek ayrı bir tartışma konusu aslında....Hayırlı olsun....

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Siz diyorsunuz ki , yeni baslayan adamin altina verin bir 125cc , bir iki seneye kadar kas hafizasi vb olusur.
Vallahi öyle bir şey demedim. Önce eğitim, sonra tecrübe. Ama hala istisnalar ve genele yansıması konusunda aynı noktadayım.

Bu arada benim kadar eğitim ısrarı olan, motor fikri soran herkese önce eğitimden bahseden biri çok azdır çevrede.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
kucuk motorum bile maskulen. o yolun yolcusu olsak otomatik skuter kullanırdık dfsggfd
Hay seni OTOMATIK scooterlar tenhada kistirsin emi. Afrika twinlen suriye lubnan israil misir libya tunus cezayir fas yapasin tez zamanda. 1 lt benzin benden hediye.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Gerçi bu tip makineler ağır ve kuvvetli de olsalar kullanıcı kitlesi bunları it gibi kullanmıyor. Söz gelimi bu adam ilk motor olarak Zx6R, Cbr 600 rr gibi bir şey alsaymış bence daha riskli olurmuş.

Motosikleti
Moto Guzzi Mandello Aviazione Navale 2023
Her görüşe saygılıyım. Hocanın yerinde olsam 2 günlük eğitimle KTL 1600 motor aldırıp bindirmemek için her türlü uyarıyı yapardım. Bu videoyu da forumda paylaşmazdım. Olmaz mı olur.

Bu arada şu anda param olsa alacağım 3 motordan biri. KTL, Goldwing veya Road Glide. İnşallah bir gün ben de bunlardan birini alabilecek maddi rahatlığa kavuşurum. O gün de sürecek vaktim ve halim olur.

Ben de başka bir hikaye anlatayım. Scuba diving teorik eğitimini alıp havuzda maske takıp çıkarmayı öğreten hocam ilk dalışımda beni 18 metrede bekletip 2. grupla mağaraya soktu. Dediği şuydu Trabzonlu adamsın. Ömrün suda geçmiş. O rahatlığı sende gördüm ve seni oraya dalma konusunda yeterli buldum. Bu hocam aynı zamanda bana motor zehrini veya keyfini öğreten adamdır. Bu arada şu an kurala göre mağaralara 2 yıldız dalıcı bile giremiyor. 3 yıldız CMAS lazım. Bu da min 60 dalış ve aşağı yukarı 100.000 TL değerinde eğitim bir sürü sertifika vs anlamına geliyor.

Videoya yapılan otomobil kullanıcısı olarak trafiğe alışkın yorumlarına ne kadar da benziyor değil mi? Değerlendirme size ait. Ben bir hikayeyi anlattım. Sonuçları aynı olabilir. Olmayabilir de. Sözkonusu mağarada İncirlik Üsssü' nde görevli bir ABD subayının başına bir dalış kazası geldi. Çok şükür yaralanma ve öşüm olayı ile sonuçlanmadı.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
ilk motoru gtl1600 olacak diye ısrar eden adamın egosu çok şişiktir. bırakın ne hali varsa görsün.
Katılıyorum. İlk motor olarak GTL 1600 alabilen adamın mirasçılarına helva masrafı dokunmaz.
Hatta öz, hakiki, gerçek Antep fıstıklısını bile dağıtabilirler. Yiyenler de sevinir, bol bol dua ederler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Videodaki arkadaş yarın öbür gün "K1600 Gt iyi güzel de yetmiyor be aga ya, elinin altında güç olacak, bir de düşmesini bileceksin" diye ampır ampır konuşursa Şükrü Hoca ona "kalk git lan densiz, it" demeden onu ilk biz dövmeliyiz.

Her görüşe saygılıyım. Hocanın yerinde olsam 2 günlük eğitimle KTL 1600 motor aldırıp bindirmemek için her türlü uyarıyı yapardım....
Niye uyarsın ki hocaların en sevdiği tipler bu adamlar , para mok gibi , sıfır tecrübe 350 kg iki tekere oturmuş , çooook eğitim alır o adam..

Bu adama izin veren hocayada selam olsun , adamın gözünü korkutup engelleyeceği yerde yaparsın edersin demiştir belkide , çok eskide kaldı insan eğitmeyi ulvi bir görev sayıp parayı ikinci plana koyanlar..

Bende paten eğitimi veriyorum , gelip bana urban patenle başlasam hocam diyene hass.. çekiyorum , giy fitnessları çimende yürü bakalım sonra trafiksiz alan , 3-4 ay sonra caddeye çıkarsın diyoruz..

Son düzenleme:
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Konu hocayi linc edelim kivamina gelmis.

Aferin aferin.

Kusun icinizdekileri de rahatlayin.

Hocayi gömünce daha iyi motosiklet kullanabiliyorsunuz aynen devam.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Hocamız bu videoyu paylaşırken, yaşı az buçuk kemal'e ermiş, kendini bilen, gösterileni/anlatılanı anlayıp ve uygulayabilen herüfler biyük motürler ile de bu işe başlayabilir derken aslında eğitimin önemine, gerekliliğine ve etkisine vurgu yapmak istemiş gibi geldi bana😊

Son düzenleme:
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660

Aferin aferin.

Hocam kimseyi linclemek icin soylemiyorum ama bence hicbir konuda birkac gunde alinan egitim birkac senelik deneyimin yerini dolduramaz. Tabi burada hicbir teknik ogrenmek icin cabalamamis ve yaptigi sey umrunda olmayan biri ile can kulagiyla dinleyen yetenekli birinin deneyim kazanma hizi dediginiz sure farkinda olabilir. Ancak ikisini de bu konuda yetersiz gorurum ben sahsen.

Motosiklette yillarca deneyimim veya uzunca egitimlerim olmayabilir fakat baska seylerde iyi olmak icin yillarimi verdim, ogrenmek ve deneyim ne biliyorum. Bana insandaki var olan potansiyelin ustunde bir yetenegi ve deneyim kazanimini birkac gunde asilandigi iddia edilirse ona inanmam.

Guc bence burada cok onemli degil ama o agirlik gercek hayatta insanin cani ipin ucundayken daha once konusulmamis veya deneyimlenmemis bir durumda kalininca egitimde ogrendigi seyler korku ile ucar gider bence. Belki de hafif bir motor olsa dusuk hizda refleks olarak ayagini kenara atsa yatmak ile yatmamak arasindaki fark olacakti. Bana egitimle o refleksin yok edildigini falan iddia etmeyin, profesyonel motosiklet yariscilarinin bile -nadiren de olsa- refleks olarak ayaklarini yana attigini goruyoruz. Insanin dogasinda hata yapmak var ve deneyim bunun en buyuk carelerinden. Egitimle deneyim kazanmak o kadar kolay ve kisa surmuyor sahsi gorusum.

Attiginiz hocadan da egitim almayi yakin zamanda dusundum, hala da dusunuyorum. Kimseyi kucuk gordugum de yok. Ancak biraz gercekci olunmasi gerektigini dusunuyorum.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Reyiz eğitim meselesine açıklık getirmiş ama zam yapmış. Ben yedi adım diye biliyordum. :unsure:
q6biv21.jpg

F54

Aferin aferin.

ne yani hocam bizler burada 650 1000 cc başlanırmı diye konu açanları haşlıyoruz o güzel yeni motorcu adaylarına haksızlık mı yapıyoruz?
sen hoca sın sen bizden daha iyi bilirsin diyoruz eyvallahta yanlış'a yanlış demeyelim mi? be video da ki olay sence doğru mu
usta'nın dediğini yap yaptığını yapma derler

Motosikleti
cbf 150
Bende defalarca yazdım eğer ilk motor alıcaksanız büyük motor alabilirsiniz yani absi esr cartı curtu olan ama beygiri kısıtlı olan 500lükler gibi. günümüz motorları zaten 1000ccye kadar kısıtlı modlarla geliyor.

ama tek şartla demiştim adam gibi eğitim alın 2 günlük eğitim değil. uzun ca süre.

çünkü 125 250 cc motor dolu ne frenleri tutuyor ne güvenlik önlemleri var nede kaçış güçleri bunlarda tehlikeli.

herşey vakitlice olur.

ulan biz enayi miyizzzz 125lik absli çinliyle başladık motura 25 yaşımızda ya?! bilsem hayabusa alırdım oluyomuş işte... şaka bi yana, hayabusa sürmek çok isterdim olsaydı. hayabusa lan.. sen hayabusa ne demek biliyo musun abi?!

sabah sabah şu moddayım, hayabusa lannnn

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Yeni eğitim alan sürücüler;

Kazandıkları becerileri abartma eğilimindedirler. Eğitim sonrası kendinize güveniniz ile sürüş becerileriniz aynı seviyede olması gerekir.

Zaten Şükrü Hocam da eğitimi bir kaç güne bölerek fiziksel hakimiyet gelişimi yanında;

Sürücüyü risk altına sokabilecek davranışları irdeliyor,

Sürücünün kendi yeteneklerini abartmasının önüne geçiyor, kısacası motosiklet üstünde ne kadar savunmasız olduğunu ilmik ilmik işliyor bu eğitimlerde.

Bu sürücü için çok büyük bir temel. Şükrü hocam da biliyor 3-4 günde kusursuz bir sürücü olunmayacağını, önemli olan bu farkındalığı göstermek, fiziksel hakimiyeti geliştirmek ve motosiklet dinamiklerini özümsetmek.

Sihirli bir değnek yok hocanın elinde ama Okan hocamın dediği gibi 3-4 yılda edinemeyeceği bilgi, fiziksel hakimiyet ve trafik okuma becerilerini 3-4 günde verebiliyor. Gerisi sürücünün dublajına kalmış. Aldığı eğitimle bundan sonraki sürüş hayatını daha güvenli şekilde geçirmenin başlangıcı bu eğitim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar