İlk Motorumu alacagım..

Merhaba Arkadaşlar ben Aranıza Yeni Katildim :)
Öncelikle İlk Motorumu alacagım Schoter Tarzı Almak İstedim Alışmak İçin Mondial Hs 150 Almayi düşünüyorum Patronumun Motoruydu Çok Güzel bir Motor İzmirde Bunu Satan Yerler Varmıdır 0 Olarak ? Yada Aranızda İzmirde Bana 2. El Saglamını Satcak varmıdır Arızasız Temiz Yani Şimdiden Teşekkürler..

scooter en masraflı ve en tehlikeli motor gurubundandır bence bunu bir daha düşün

Benim görüşüm şu dikkate alırmısın bilmem ama söyliyeyim yinede.

Bence scooter alınıyorsa 250 likten aşağı alınmaması lazım hatta 400 lük. Çünkü 150 lik veya 125 likler 1 ay sonra sıkmaya başlıyor ve pişman oluyor insan :) Onun yerine cub veya vitesli bir 125 -150 cc düşünmeniz daha mantıklı ha eğer diyorsanız illa 150 lik scooter 2. el alınki satarken zarar etmeyin. İyi günler inşallah yararım olmuştur

Merhaba Arkadaşlar ben Aranıza Yeni Katildim :)
Öncelikle İlk Motorumu alacagım Schoter Tarzı Almak İstedim Alışmak İçin Mondial Hs 150 Almayi düşünüyorum Patronumun Motoruydu Çok Güzel bir Motor İzmirde Bunu Satan Yerler Varmıdır 0 Olarak ? Yada Aranızda İzmirde Bana 2. El Saglamını Satcak varmıdır Arızasız Temiz Yani Şimdiden Teşekkürler..

2 el ve sağlam hemde MONDİAL :cyclopsan:cyclopsan ben yardımcı olamayacağim :p

bütceni söylersen daha farklı secenekleri değerlendirebilmen için yardımcı olunabilir

ben otorite degilim ama çok okudum araştirdim. 2. El alaçaksan bari cinli alma derim. yada iyi arastir bu site sana çok iyi bi klavuz olacaktir.

Hiç Vitesli Motor Kullanmadım Kolaymı kullanmak ne kadar sürede öğrenirim aklımda cup motor var ama karar veremedm :S

Arkadasim bende Mondial Gomax 150 scooter var. Satmayi dusunuyorum. 1500 km de 2012 model. Izmirde oturuyorum. Bendeki modeli arastir istersen. Daha yeni seri bir motor. Ehliyetimi yeni aldim ve daha buyuk hacimli vitesliye gecmeyi dusunuyorum. Ilgilenirsen eger irtibat kurabiliriz.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
paran varsa pcx yoksa spacy al derim... İkiside çinlilere göre pahalı ama sorunsuz makinelerdir

keşke bütceni söylesen.parana göre motorlar önererirdik.arkadaşın biri 250,400 falan demişte onlar deli para.

SEÇ BEĞEN AL YA DÜNYA MOTOR tek bir marka üstünde hemen büyün her şeyini çekme bir araştır bak sevisidir parçasıdır cartıdır curtudur ondan sonra istediğin sana daha uygun masrafı fazla olmıcak işini görücek bir şey almaya bak . Kolay gelsin , tekeriniz düz bassın..

Bütcem en Fazla 1750 Arkadaşlar Ben Ramzeyin Bws Kopyası Modelini ve Mondial 15o Hs Begendim Okula Gidip gelicem Şehir İçi Gezecegim Motor İstiyorum Cup İstemiyorum Sadece Schooter Önerebileceginiz Markaları Yazarsanız iyi Olur Herkeze Teşekkürler

Mondi 150 hs alma arkadaşım rengi çok çabuk soluyor Plastik aksamlarıda güneşten gevriyor :((

:( Bakalımya aslında benım düşüncem 1-2 yıl kullanabilecegim schooter daha sonra ybr felan düşnüyorum aslnda ilk motorum die acemiligimi üstümden atmak için yani

Bende ilk motorumu alıcam kısmen abartı değil 9 yaşımdan beri motor sürüyorum tabi yazları , trafikte fazla deneyimim yok açıkçası İstanbul trafiği ee malum başınıza her an ne geleceğini bilmiyorsunuz.Ben CBR250R almaya karar verdim ya o ya hiç diyorum ama onun öncesinde bütün ekipmanları hazırlayıp ondan sonra almayı düşünüyorum motosikletimi toplam bana hemen hmen istediğim ekipmanlarla beraber bi 12 bin liraya mal olucak , 1750 lira ayırdım diyorsun peki sana şunu söylemek istiyorum sen motorunu aldın diyelim mondial ramzey vs. onların masraflarının altından kalkabilcekmisin en son önerilcek motorlardan ki sen bu motoru caddelerde sokaklarda kulanıcaksın ne kadar dikkatli olabilirsin ki sokaktan çocuk fırlar motorun önüne , araba sıkıştırmaya kalkar , kafanıza kuş sıçar falan ( sonuncu işin şakasıda :) ) Allah korusun bir kaza anında koruma ekipmanların falan yok ne yapıcaksın max.100-200 tl arası en dandik malları satın alabilrsin belki ama onlar seni nasıl korucak peki sen kendini bu etkenlere karşı nasıl korumayı düşünüyorsun. Kısaca şunu söylemek istiyorum arkadaşım birazcık araştır , deniyimli tecrübe kazanmış abilerimizden bilgi alış-verişi yap ve kafanda bir şeyler planla tam anlamıyla böyleyken böyle şunu yaparsam benim için daha sağlıklı olur tarzında paranı yukarda denildiği gibi çöpe atma , bırak biriktir sağlam ve uzun ömürlü bir şey almaya bak benden sana tavsiye... Ben her şeyden kısmaya başladım sigarayı bıraktım aldığım harçlığı kenara koyuyorum ve birazda yardımla alıcam hayırlısyla önümüzde ki yaza doğru bende öğrenciyim ek bir gelirimde yok :( Sende nasıl bir sevda, aşk var bilmiyorum ama hep bir fazlasını ister insanoğlu , neresinden dönersen kardır bence , ama biz gençler için kafamıza koyduğumuzu yapıcaz bir kulağımızdan girip diğerinden çıkıyor söylenenler zararları ama illa o sıkıntıyı çekeceğiz sonradan akıllancağız , çevremde o kadar tecrübeli insan var başlamadan bırakın diye bas bas bağırıyorlar sonucu ya mezar ya da sakat kalmak Allah korusun tabi .. :pale: Amacım seni bu zevkten alıkoymak değil kimsede yanlış anlamasın sadece olanları söylemek istedim. 2 kere ciddi kaza yaptım birisinde kafam açıldı diğerinde kolum kırıldı ama ben hala motorda motor diyorum :pr: Ne de olsa Bir nasihat bin musibetten iyidir :bounce:

Bütün motorcu arkadaşlara saygılar, sevgiler tekeriniz hep düz bassın İnşallah... :king:

Haklısın Rapcib Ama Orada Yazmayi Unuttum 250 Liralik Kask Ve Ceketim Var Amcamdan Kalma Onları Kullanıcam Smdilik :) İleride Dizlik Eldiven Felan Onları Aliriz Ucuz Şeyler Onlar
ve İlk Motor İçin diyorum 1750 TL Şimdi Şöye durumda var dedigin gibi bi kaza yapsam giden paraymi yanayım bana olanamı ondan pahali bişey almak itemedim Lise 4 üm Okulum bitsin Gidip Gelmek için alicam daha sonra honda ybr yada cbr düşünüyorum şu acemiligimi üsütmden atayım yeter 1 yıl kullanıp satar üstüne para koyar güzelbi motor alicam

Söylediklerinin Hepsi Çok dogru ama Benmde İlk Motor için 5-6 bin TL para ayıracak bütcem yok İlerde inşallah olucak ama

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar