Bende ilk motorumu alıcam kısmen abartı değil 9 yaşımdan beri motor sürüyorum tabi yazları , trafikte fazla deneyimim yok açıkçası İstanbul trafiği ee malum başınıza her an ne geleceğini bilmiyorsunuz.Ben CBR250R almaya karar verdim ya o ya hiç diyorum ama onun öncesinde bütün ekipmanları hazırlayıp ondan sonra almayı düşünüyorum motosikletimi toplam bana hemen hmen istediğim ekipmanlarla beraber bi 12 bin liraya mal olucak , 1750 lira ayırdım diyorsun peki sana şunu söylemek istiyorum sen motorunu aldın diyelim mondial ramzey vs. onların masraflarının altından kalkabilcekmisin en son önerilcek motorlardan ki sen bu motoru caddelerde sokaklarda kulanıcaksın ne kadar dikkatli olabilirsin ki sokaktan çocuk fırlar motorun önüne , araba sıkıştırmaya kalkar , kafanıza kuş sıçar falan ( sonuncu işin şakasıda

) Allah korusun bir kaza anında koruma ekipmanların falan yok ne yapıcaksın max.100-200 tl arası en dandik malları satın alabilrsin belki ama onlar seni nasıl korucak peki sen kendini bu etkenlere karşı nasıl korumayı düşünüyorsun. Kısaca şunu söylemek istiyorum arkadaşım birazcık araştır , deniyimli tecrübe kazanmış abilerimizden bilgi alış-verişi yap ve kafanda bir şeyler planla tam anlamıyla böyleyken böyle şunu yaparsam benim için daha sağlıklı olur tarzında paranı yukarda denildiği gibi çöpe atma , bırak biriktir sağlam ve uzun ömürlü bir şey almaya bak benden sana tavsiye... Ben her şeyden kısmaya başladım sigarayı bıraktım aldığım harçlığı kenara koyuyorum ve birazda yardımla alıcam hayırlısyla önümüzde ki yaza doğru bende öğrenciyim ek bir gelirimde yok

Sende nasıl bir sevda, aşk var bilmiyorum ama hep bir fazlasını ister insanoğlu , neresinden dönersen kardır bence , ama biz gençler için kafamıza koyduğumuzu yapıcaz bir kulağımızdan girip diğerinden çıkıyor söylenenler zararları ama illa o sıkıntıyı çekeceğiz sonradan akıllancağız , çevremde o kadar tecrübeli insan var başlamadan bırakın diye bas bas bağırıyorlar sonucu ya mezar ya da sakat kalmak Allah korusun tabi ..

ale: Amacım seni bu zevkten alıkoymak değil kimsede yanlış anlamasın sadece olanları söylemek istedim. 2 kere ciddi kaza yaptım birisinde kafam açıldı diğerinde kolum kırıldı ama ben hala motorda motor diyorum

r: Ne de olsa
Bir nasihat bin musibetten iyidir :bounce:
Bütün motorcu arkadaşlara saygılar, sevgiler tekeriniz hep düz bassın İnşallah... :king: