İlk Motorum Hyosung Gt650r olur mu?

kh1

Aslında 8-9 binlik bi bütçem var 0 almak istiyorum gt250r. Ama tabi ninjayla karşılaştırılamaz bile 2.el'e güvenebilir miyim onu bilmiyorum :pale:

Motosiklet almadan önce dikkat edilmesiyle alakalı bir sürü yazı var forumda. O yazıların içindede mutlaka almadan önce bir ustaya göstermeniz gerektiği yazıyordur. Bu 100 lira gibi bir ücret tutabilir usta kontrol eder. Almaktan vazgeçersen kaybettiğin 100 lira olmaz. Cebinde kalan para kar sayılır..

Gt 650 R adında R harfi olmasına rağmen sport tourin syılabilecek bir motordur. Japon malı 600cc SS motosikletlere göre hem gücü daha düşüktür hemde ağarlığı fazladır.
ANCAK yinede ilk motor olarak biraz büyük gelir. Yeni başlayacaklara mutlaka 125 yada maksimum 250 cc bir motor öneriliyor. Daha sonra değiştirmek zorunda kalacak olsanda bu işin yolu budur. Kamyon sürmeyene artık otobüs ehliyeti vermiyolar. Trafik kanunu yıllardır bekliyor meclise gelemedi bir türlü. Yeni yasa kanunlaşırsa zaten yeni başlayanlar 125 cc iki yıl kullanma şartı geleck. Kanun çıkmasa bile tüm avrupa ülkelerinde uygulanan doğru bir karardır; uymakta fayda var.

Dostum ben simdiye kadar kucuk hacimli motora binip de uzun sure memnun kalan adam gormedim.650r 250r dan cok da fazla benzin yakmiyor.Madem en bastan boyle bir dusuncen var direk 650ligi al derim.2.eli biraz yavastir ama guzel makinedir ve tatmin eder.Burdaki arkadaslar hakli olarak kucuk cc ile basla diyorlar ama tercih senin.Buyuk cc ile baslayip olenlerin sayisi parmakla gosterilecek kadar.Hala hayatta olan buyuk cc ile baslayan milyonlarca insan var.Kendine guveniyorsan hic durma.Unutmaki onlar degil sen bineceksin motora.2 ay sonra sikildiginda sen sikintiya gireceksin degistirmek icin onlar degil.

amma kızmışsınız adama yahu gene. adam uçmak istiyorum demiyor ki. anladığım kadarıyla bir defa motor alıp uzun süre kullanmak istiyor. ayrıca sslere heves edebilir bunda da bir sorun yok. hyosung gt650r çok ağır bir makina yeni başlayan biri için. ayrıca haddinden fazla güçlü acemiye göre. ha şu var, eskiden olsaydı honda cbr250rrler vardı. bunlar hem sesi güzel hem de tipli motorlardı. ama şimdi üretilmiyor. hyosung gt250r ya da kawasaki ninja 250r önerebilirim. ninjanın boyutları daha ufak olduğundan daha çabuk alışacağına eminim

Haklısınız Daha yeniyim diyorum üstüme geliyosunuz yardımcı olacağınıza! Bu Gt250r ın 0'larının piyasası nedir 0 mı almak daha mantıklı yoksa 2.el mi?*

Güzel kardeşim aslında kimse senin üstüne gelmiyor, bu sitedeki herkesin artık bu yetmiyor, yetmeyecek, kesmeyecek mevzularından midesi bulanıyor. Umarım uzun süre aramızda olursan göreceksinki bu açtığın başlığı açan niceleri siteye töbe edip gittiler o kadar ağır yazıldı. Tamamen egonla, hevesinle ve acemilik ateşinle 600 lük motor diyorsun.

Bir arkadaş doğru yazmış bu motorun sesi seni kesmez, sadece görüntü olarak tatmin eder. Deki 6-7 ay kullandın.. kiii tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilirki motosiklette tecrübe yılla değil yapılan kilometre ile kazanılır. Sen 600 cc' lik bir motordan hiç inmeden binsen yinede beklentini karşılayacak tecrübeye sahip olamayacaksın.

Yaşın kaç bilmem ama benden sana bir dost tavsiyesi önce git eğitim al. Güvenli sürüş eğitimlerinde motor kullanmaktan daha çok güvenli sürüşü ve egonuzu törpülemeyi öğrettikleri için ileride binebileceğin 1000 cc' lik motorun üzerinde tecrübelerin kadar seni hayatta tutmaya yarayacak olan en büyük şey eognu bürs diyebilmek olacaktır.

Bu ss ve büyük cc' li motorlarla başlama hevesi olan diğer başlıkları biraz vakit ayırıp sonuna kadar okumanı tavsiye ederim.

Bu arada Rahmetli Aye nickli şahsen tanımadığım bir arkadaş. Direk olarak 600 cc' lik bir japonla başlamıştı motosiklet sevdasına bu gün aramızda değil. Ve kızı sanıyorum yaşını henüz doldurmak üzere.

""KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Güzel kardeşim aslında kimse senin üstüne gelmiyor, bu sitedeki herkesin artık bu yetmiyor, yetmeyecek, kesmeyecek mevzularından midesi bulanıyor. Umarım uzun süre aramızda olursan göreceksinki bu açtığın başlığı açan niceleri siteye töbe edip gittiler o kadar ağır yazıldı. Tamamen egonla, hevesinle ve acemilik ateşinle 600 lük motor diyorsun.

Bir arkadaş doğru yazmış bu motorun sesi seni kesmez, sadece görüntü olarak tatmin eder. Deki 6-7 ay kullandın.. kiii tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilirki motosiklette tecrübe yılla değil yapılan kilometre ile kazanılır. Sen 600 cc' lik bir motordan hiç inmeden binsen yinede beklentini karşılayacak tecrübeye sahip olamayacaksın.

Yaşın kaç bilmem ama benden sana bir dost tavsiyesi önce git eğitim al. Güvenli sürüş eğitimlerinde motor kullanmaktan daha çok güvenli sürüşü ve egonuzu törpülemeyi öğrettikleri için ileride binebileceğin 1000 cc' lik motorun üzerinde tecrübelerin kadar seni hayatta tutmaya yarayacak olan en büyük şey eognu bürs diyebilmek olacaktır.

Bu ss ve büyük cc' li motorlarla başlama hevesi olan diğer başlıkları biraz vakit ayırıp sonuna kadar okumanı tavsiye ederim.

Bu arada Rahmetli Aye nickli şahsen tanımadığım bir arkadaş. Direk olarak 600 cc' lik bir japonla başlamıştı motosiklet sevdasına bu gün aramızda değil. Ve kızı sanıyorum yaşını henüz doldurmak üzere.

""KAZASIZ SÜRÜŞLER"

ayenin kaclik motorla basladigini bilmiyorum ama motor surmeyi bilmeyen yada tecrubesiz birisi degildi.Belki de senin anca resimlerine baktigin onlarca motoru denemis bir insandi.
Tamam burasi bir forum sitesi herkes ozgurce kendi dusuncelerini yazacak elbet.Ama kendi sacma gorusunu guclendirmek icin aptal aptal ornekler verme bilader.Gorusunu yaz kenara cekil.
Nedir yani murat 600luk japonla basladi diyemi yillar sonra bu kaza oldu ?200luk cin motorla baslasa 90 yasindami olecekti ? Alistik artik sacma sapan yorumlara ama bazen yeri geliyor dayanamiyorum bunun gibi yazilara..3 satir sey yazicam diye 10 dk zamanim gidiyor..Yok bunu sileyim agir oldu yok bunu yazmayayim cizmesinler ustumu..

ayenin kaclik motorla basladigini bilmiyorum ama motor surmeyi bilmeyen yada tecrubesiz birisi degildi.Belki de senin anca resimlerine baktigin onlarca motoru denemis bir insandi.
Tamam burasi bir forum sitesi herkes ozgurce kendi dusuncelerini yazacak elbet.Ama kendi sacma gorusunu guclendirmek icin aptal aptal ornekler verme bilader.Gorusunu yaz kenara cekil.
Nedir yani murat 600luk japonla basladi diyemi yillar sonra bu kaza oldu ?200luk cin motorla baslasa 90 yasindami olecekti ? Alistik artik sacma sapan yorumlara ama bazen yeri geliyor dayanamiyorum bunun gibi yazilara..3 satir sey yazicam diye 10 dk zamanim gidiyor..Yok bunu sileyim agir oldu yok bunu yazmayayim cizmesinler ustumu..

+1.

GT650R dediğimiz makine 72 HP'lik, orta sınıf bir motor. 600cc 4 silindir yarış makinası değil. İyi bir eğitimden sonra ilk motor olarak kullanılabilir, ancak eğitim almadan binmek tehlikeli olacaktır.

+1.

GT650R dediğimiz makine 72 HP'lik, orta sınıf bir motor. 600cc 4 silindir yarış makinası değil. İyi bir eğitimden sonra ilk motor olarak kullanılabilir, ancak eğitim almadan binmek tehlikeli olacaktır.

Katılıyorum. Kullanacak kişi iyi bir eğitim almışsa (Honda Güvenli Sürüş gibi) ve olgunluk ve karakter olarak sorumluluk sahibi biri ise 70 beygir civarı, iki silindirli bir 600'lükle başlayabilir . Ama gene de motosiklet kullanımındaki gelişim hızı hatırı sayılır derecede yavaşlayacaktır. Yani eğer 250cc ile başlarsan bir yıl sonra çok daha iyi bir motosiklet kullanıcısı olursun. Tabii bu senin için ne kadar önemli bir kriter bilemem. Zira bu forumdaki çoğu insan motosiklete kendileri için değil, hava atacakları insanlar için biniyorlar.

Tamam şimdi benim için yeterli doğru söylüyosun ama 6-7 ay sürdükten sonra yetmicek bana onu diyorum*

kardeş yanlış anlama ama iki motosikletide kullanmış biri olarak sana kesinlikle 250 tavsiye ederim
benim gibi sürekli uzunyola giden ve yaklaşık 250 kilo yükle birlikte yola çıkan bir adam değilsen boşu boşuna 650 lik alma derim neden dersen
1- şehir içi kullanımda 6.5 - 7 litre benzin yakar 100 km de 250 lik en fazla 4 litre yakar
2- özellikle şehir içi kullanımda seni çok aşırı yorar güçlü olduğundan dur kalk olayları adamı perişan ediyor ama dandik bir çinli motorda bile dur kalk seni hiç bir şartta rahatsız etmez
3- lastikleri en ucuz marka aldığında ön arka 890 tl dir
4- 6 aylık vergisi 80 tl
güç istemişsin ben motosikleti aldığımdan beri 11 bin km yol yaptım ve toplamda 130 km sürat üstüne 2-3 kere anca çıkmışımdır
şimdi ben motorumu çoğunlukla şehir içi kullanacak olsaydım eğer kesinlikle 650 lik bir motosiklet almazdım şehir içi acayip yoruyor adamı
sırf o yüzden bu sene çin işi bir cup alacam sadace şehir içinde kullanmak için

F54

ben 20 yıldır motor kullanıyorum ama 600 lük makine sadece hayal maddi acıdan değil tamamen daha genç olduğum yaşım 27 daha yaşayacak çok uzun bi hayat var bi zevk yüzünden kendi kendime zarar veremem sanada tavsiyem bence 125r al kendine yazık etme bizler motor kazasından bir kardeş daha kaybetmek istemiyoruz arkadaşlarn tepkileri o yüzden akıllı ol ona buna hava atmayı aklından çıkar biz motor tutkunlarının zaten havası var 100cc kullansakta var 1000cc kullansakta sende kendine dikkat et akıllı olman senin için faydalı olacaktır

Dostum ben simdiye kadar kucuk hacimli motora binip de uzun sure memnun kalan adam gormedim.650r 250r dan cok da fazla benzin yakmiyor.Madem en bastan boyle bir dusuncen var direk 650ligi al derim.2.eli biraz yavastir ama guzel makinedir ve tatmin eder.Burdaki arkadaslar hakli olarak kucuk cc ile basla diyorlar ama tercih senin.Buyuk cc ile baslayip olenlerin sayisi parmakla gosterilecek kadar.Hala hayatta olan buyuk cc ile baslayan milyonlarca insan var.Kendine guveniyorsan hic durma.Unutmaki onlar degil sen bineceksin motora.2 ay sonra sikildiginda sen sikintiya gireceksin degistirmek icin onlar degil.

arkadaşım sana katılmıyorum sadece bu yaz 3 aylık dönemde benle birlikte büyük cc makina alan sayısı 32 ve hayatta kalan sayısı sadece 3 o üç kişide daha önce büyük cc motor deneyimi olan insanlar
ha bunuda belirteyim ölenlerin tamamı ilk birinci haftalarında öldü:farao:

arkadaşım sana katılmıyorum sadece bu yaz 3 aylık dönemde benle birlikte büyük cc makina alan sayısı 32 ve hayatta kalan sayısı sadece 3 o üç kişide daha önce büyük cc motor deneyimi olan insanlar
ha bunuda belirteyim ölenlerin tamamı ilk birinci haftalarında öldü:farao:

32 kişiden 29'u bildiğin öldü yani :silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar