İlk motorum - Honda Cbr 125R - 2010

Hayırlı olsun. Güzel motor, videoda fotolarda süper ayrıca maşallah...:)

Merhaba arkadaşlar, yarın sabah tek başıma İstanbul-Yalova _ Yalova- Bolu _ Bolu-İstanbul güzergahı üzerinde kurdugum 3 günlük tatil için yola çıkacağım.

Motor kullanmaya başlayalı daha 10-15 gün oldu 70 km de cbr 125. İnş tecrübesizlik yüzünden üzücü bir olay yaşamam. Bu güne kadar okuduklarım ve tecrübelerim ile çıkacağım bu yola.

İnş kazasız belasız dönersem gezi ve motorun performansı hakkında bir başlık açarım birkaç fotoğraf ile.
Biliyorum böyle bir gezi için henüz çok erken ama artık kararımı verdim dönüşü yok,
tekrar görüşmek dileği ile...

hayirli olsun, allah kaza bela göstermesin, kaskin asfalt görmesin.

tecrübesiz yeni motosiklet sürücüsülügün, bu orta menzilli yolculugunun rota zorlugunun üstesinden gelmene yetecektir diye düsünüyorum. güzergah secimin dogru diyebilirim.

keyifli sürüsler, yolun acik olsun.

hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin sağ salim gidip gelmeni nasip etsin Allah hayırlı gezmeler

Kardeşim kusura bakma başlığınada müdahele etmiş oluyorum ama motor konusunda şuan çok yeniyim ve şuan araştırmalar yapıp kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
İnş daha sonra bende senin gibi ilk motosikletim CBR 125'e kavuşacağım..
Öncelikli sorum bilen arkadaşlar bana üsttede bahsi geçen rodaj ile ilgili püf noktaları ve bilgileri aktarabilirmisiniz?Bu konuda en önemli durum nedir ve tam olarak rodaj nasıl yapılır ve tamamlanır?

Çok güzel güle güle kullan kazasız belasız inşallah.

Bu sefer model gerçekten çok şık yalnız yan grenaj lar biraz daha kabarık olsaymış daha da güzel olurmuş sanki. Hala zargana kıvamından çıkarmadılar şunu :))

Kardeşim kusura bakma başlığınada müdahele etmiş oluyorum ama motor konusunda şuan çok yeniyim ve şuan araştırmalar yapıp kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Öncelikli sorum bilen arkadaşlar bana üsttede bahsi geçen rodaj ile ilgili püf noktaları ve bilgileri aktarabilirmisiniz?Bu konuda en önemli durum nedir ve tam olarak rodaj nasıl yapılır ve tamamlanır?

cbr 125 başlığı altında aratıp kullanıcılarının girdiği topicte bulabilirsin.

Teşekkürler arkadaşlar. Siparişle gelmiyor aslında ama benim istediğim siyah-gri renk ellerinde olmadığı için fabrika siparişi yapıldı, ertesi gün geliyormuş zaten.

Ama bayi tamamen cbf 150 lerle doluydu çok fazla satılıyor sanırsam.

Hayırlı olsun, cbf150 almayanı dövüyorlar:p

Hayırlı olsun : ) Benimde ilk vitesli motorum cbr 125 repsoldü. Kazasız belasız sürüşler :rendeer:

Yalnız ehliyetsiz sürüş konusunda sadece motosiklet için değil, aksi bir durumda her türlü vasıta için kat ve kat daha fazla sorumluluk altına girdiğini hatırlatmak isterim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:40 ----------

Arkadaştan haber alan oldumu, nasıl geçmiş gezisi fotosu falan var mı başına bir hal gelmesin :silent:

cidden detaylı okuyunca ben de farkettim.. seyahate çıkalı olmuş biraz biraz.. neden hala ses yok? :silent:

Arkadaşlar merak etmeyin bomba gibiyim.:queen:

Geziye çıkacagım gün tek eksiğim olan dizliği almak için biryere gittim, dizliği alıp taktım tam 2 dakika geçti ve viraj dönerken önüme köpek atladı, çarpmamak için ön frene çok sert bastığım için motor altımdan kaydı. Full koruma olduğum için hemen kalkıp motoru düzelttim, viraj ağzıdan yol kenarına aldım.

Esnaf sağolsun hemen yardım etti, su felan verdiler sakinleştirdiler.
Ben hemen motoru toparlayıp yola çıktım. Ama sıcagıyla farkına o an varamadıgım dizim agır sekilde ezilmisti. Bunun farkına yalovaya gittikten sonra vardım, yürüyemeyecek durumdaydım..

Velhasıl kelam lafı fazla uzatmadan, ertesi gün acılar icinde hastane, ve otobanlarla ve inanılmaz agrılarla gezimi yarıda kesip istanbula geri döndüm.

Yaklaşık 350 km yol yaptım, herhangi bir sorun yasamadan.

Motosiklet su anda yaklasık 700küsür km de ve sorunsuz kullanıyorum.
1000 bakımı yaklaşıyor...
O moralle fotograf felan cekemedim o yüzden paylasacak cok sey yok gezi anlamında.
Su an dizim normale döndü.

Umarım Bayram sonrası bir başka gezi planı paylaşırım...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:13 ----------

Hayırlı olsun yeni motorun, güzel bi tercih yapmışsın, Kitapçıkta rodajla ilgili
verilen tek bilgi, ilk 500km de ani kalkıslardan kacınman.

Ben cok fazla dikkat etmedim rodaja, motoru uzun yolda yüksek devirlerde kullandım ve şu an gayet performanslı.

Motoru ısıtmadan sürme, bırak 5dk calıssın sonra bin, redline da da cok fazla kalmamaya dikkat et...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güle güle kullanın kazasız belasız sürüşler ALLAHA emanet olun.

Allah Kaza Bela Vermesin Arkadaşım Güle Güle Kullan.Bende Cbr Alma Hayaliyle Yaşıyorum :)
Yaş 16 Şimdilik Yuki İle Gidiyoruz 2 Sene Sonra Alıcam Hayırlısıyla Bi Cbr :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hayırlı olsun..Geçmiş olsun..

merhabalar, yaklaşık 3 ay önce aldığım motorumu sorunsuz 3.000 km dir kullanıyorum.
3.000 km genelde şehiriçi kesintisiz 50 km lik yolculuklarla ve birkaç uzun yol tecrübesi ile geçti. Gayet performanslı ve ekonomik bir motosiklet.Hesaplamalarıma göre ortalama kilometrede 10 kuruşluk yakıt sarfiyatı var.

1.000 km bakımının ardından 3.000 km de yağ degistirdim ve zincirinin periyodik (300-500 km aralıklarla) bakımlarını yaptım sadece, ekstra bir harcamam olmadı benzin dışında.

Cbr 125R ile ilgili sorusu olan arkadaşlar buradan ulaşabilirler.
Herkese keyifli sürüşler.

Uludağ zirve gezisinden bir fotoğraf:

ImageShack.us

---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 05:53 ----------

Honda Cbr 125R ile birlikte
5500 km oldu. Herşey sorunsuz gidiyor sezonu hala kapatmadık.
(2 içlik birden giyerek dayanmaya çalışıyoruz ama bakalım nereye kadar devam edecek ;))

Herkese keyifli sürüşler.

Hem uzun yola gelir hem cilalı kaldırıma.:bounce:

İnce teker iskandinav rallilerinde kullanılırdı demek cıbırda da işe yarıyor.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar