İlk motoru alırken dikkat edilecek hususlar

Arkadaşlar yakın zamanda ilk motorumu alacağım. Honda cbr 125r düşünüyorum 2011-2014 arası. Daha önceden tecrübem olmadığı için sağlam olup olmadığını nasıl anlayacağımı bilmiyorum. Motoru almaya gittiğimde neleri kontrol etmeli, ne yapmaliyim?

merhabalar.
ben kendi yapacaklarımı yazayım, sen de arzu ettiklerini aradan seçip uygulayabilirsin :)
- ilk önemli olan motorun bakımları tamam mı, 11 14 arası kasa düşünüyorsan kullanım kitapçığının en arkasında 4 binde bin bakımları yapılmış ve işlenmiş mi bunları kontrol ederdim.
- servise motoru götürüp illaki genel kontrollerini yaptırırdım.eksiği gediği aşınmış parçası kazası v.s. var mı alırken bunları bilmek önemli.
- yüzeysel olarak elbette motor bir süzülecek :) düşmesi kalkması var mı, ne durumda.bunlar da önem arz eden diğer konular.

benim akılma gelenler bunlar.yeni kasalar güzeldir, şimdiden hayırlı uğurlu olsun.kazasız belasız .. :)

Merhaba Şase numarasi ve motor numarasinada bakmayi unutmayin

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şasi numarası şasinin neresinde yazıyor

Şasi numarası motorun şasesinde gidonun orada yazar fakat motorun sahibi olmadan şase numarasını okutamazsınız (en azından ben böyle biliyorum.) bunun dışında bir motorun düşmesi yatması çok normaldir bunu bilerek git ardından kesinlikle plastik aksağıma göre hariket etme yok yan yatmışta çizilmiş vs. gibi önemli olan 5 şey var bunun dışında gerisini ciddi söylüyorum boşver.
1-Gidon yani ön takım vs. kazalar genelde duramadığımız için olur ön takım dağılır (gidonun değişip değişmediğini anlamaya çalış.)
2-motor bloğu en önemlisi yüksek süratte yan yatmak iyi değildir normal düşmeye benzemez.
3-şasede çok önemli,bahsettiğin motor şişirme bir makine bu yüzden şase aşağı yukarı heryerden görülür şaseinin heryerine bak kaynak düzeltme yamulma varmı varsa orayı terk et.
4-motor yağını kontrol et yenimi değilmi vs. kaç binde bir değişmiş onu sor.(motor yağının markasıda çok önemli onuda sormayı ihmal etme.)
5-motorun sesini dinle bu konuda teknik bilmene gerek yok anormal bir durum varsa saten kendini belli eder.
son olarak bide deopo arabanının kaputu gibidir depo önemli !!!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar