ilk motor tavsiysei

bazı arkadaşlar 3 kişi 110 vuruyor demiş, be kardeşim kaç kere yapabilecek bunu. uzun yolaçıksın bu motorlarda göreyim o zaman. iki gün sonra tıkır tıkır ses gelmeye başlıyo. ck 125, ybr 125, cbf 150. al kafan rahat olsun. hala diosan ki abi ben çok gördüm bu saydığım motorları kullananı, hepside menun dersen, karar senin güzel kardeşim. inşallah istediğin gibi bi motor alırsın...

bazı arkadaşlar 3 kişi 110 vuruyor demiş, be kardeşim kaç kere yapabilecek bunu. uzun yolaçıksın bu motorlarda göreyim o zaman. iki gün sonra tıkır tıkır ses gelmeye başlıyo. ck 125, ybr 125, cbf 150. al kafan rahat olsun. hala diosan ki abi ben çok gördüm bu saydığım motorları kullananı, hepside menun dersen, karar senin güzel kardeşim. inşallah istediğin gibi bi motor alırsın...

Aynen katılıyorum ama bazı arkadaşlara anlatamıyoruz işte.Farkı anlamak için bi çin malı motorla en az 200 km gitmek bide honda yamahyla en az 200 km gitmek lazım :)

İlle taksikli istiyorsan biraz araştırıp taksikli 2. el cbf veya ybr bulabılırsın.Arada düşüyor sahibinden.com a filan.Hiç değilse kafan rahat olur.Bazıları 3 kişi 110 yaptıgından bahsetmısler.Herkez kendine yakışanı söylüyor.Kasksız motora bindigini ehliyetsiz kullandıgını vs.

Eger ille sıfır alıcam diyosan da ben siteden gördügüm kadarıyla windy cok sorunlu bı makına degıl.Tipide iyi bence.

ya bana konuşan arkadaş sen sürdünmü mondial konuşuyorsun be...ben sürdüm senden daha çok bilgim var,çin malını sevmiyorsun konuşma,günlük hayatta kullandığın malların çoğu çin malı diye garanti verebilirim sana türk malı diye casper aldım makinenin her yerinde china yazıyor.. burdaki yamaha bayi motor satamıyor adam elektrikli bisiklet aldı bayiye(mağazada bir tane yamaha var oda süs diye bekliyor 3 aydır)...kimsenin 4400 tl vercek parası yok tabi git windy 125 yada kuba kh 125 al yamaha kalitesinde bir çok forumda bu motorları kullananlar beğenilerini yazmışlar...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu topic i açan EMRE_KÖKEN kardeşim, eğer paran varsa çinde bir motorsiklet fabrikasına gitsen KÖKEN marka motor yaptırabilirsin, bundan şunu demek istiyorum, piyasada olan bazı çin malı markalarda böyledir, yuki, jinlun , keeway, vs gibi, çindeki motor fabrikasıda belli standartların üstüne çıkmadan, bundan maksat ucuz olmasıdır, sana istediğin adette paran miktarı kadar motor üretebilirler, ancak bu sayfalarda bazı arkadaşların bahsettiği markalar, cbf , ybr gibi bunlar dünya çapında kendini ispatlamış on sene öncede yirmi sene sonrada olacak olan markalardır, elbette bu ülke şartlarında öncelikle düşünülen cepteki paradır, yinede kalite olarak bahsettiğimiz markalara uzanamıyorsan, çin min hesaplı bitane alacaksın, onu tüketinceye kadarda belki başka bitane almak kısmet olur, tabi ucuz etin yahnisi biraz yavan oluyor, birkaç çin malı motoru denedim, 100 km sonrasında dedim heralde motorun bitarafı yırtılacak gaz kestim, fazlada kafanı karştırmak istemem, sonuç olarak kesene göre al bitane, birazda ustalaşırsın işte, hayırlı olsun diyelim...

bizim ülke kendi motorunu yapsa bile yabancı sevdanızdan dolayı gelişemez,yamaha varken türk malı mı hıh...200 km sonra bozulur...100 metre sonra benzini biter....biraz aklıı mantıklı davranalım,adamın bütçe bu kadar al kardeşim sen bu motoru 2 3 yıl kullan en fazla 4 5 yıl ondan sonra bi işe yaramaz zaten..bunu satarsın bütçeni artırıs sın belki o zamanda alırsın iyi mal kullanırsın... burda motor alacak arkadaş 3 marka yazıyor marka 5 e çıkıyor....amacınız reklammı ne

ya bana konuşan arkadaş sen sürdünmü mondial konuşuyorsun be...ben sürdüm senden daha çok bilgim var,çin malını sevmiyorsun konuşma,günlük hayatta kullandığın malların çoğu çin malı diye garanti verebilirim sana türk malı diye casper aldım makinenin her yerinde china yazıyor.. burdaki yamaha bayi motor satamıyor adam elektrikli bisiklet aldı bayiye(mağazada bir tane yamaha var oda süs diye bekliyor 3 aydır)...kimsenin 4400 tl vercek parası yok tabi git windy 125 yada kuba kh 125 al yamaha kalitesinde bir çok forumda bu motorları kullananlar beğenilerini yazmışlar...

4400 oldugunu kim söyledi.2. el 2004 model ybr temizini 2 bin liraya bile bulursun.Kimsenın aldıgı yoksa adamlar neden üretiyor ? .Ybr topigine girersen anlarsın alınıyormu alınmıyormu.Kaliteyi bilen adam gidip alıyor sözün özü bu.Parası az olanda 2. elini alıyor.Sıfır takıntınız varsa bilemicem.

Niye çinli kullananların ybr , cbf ye bu düşmanlıgı herkez dürüst konussun Allahaşkına.

4400 oldugunu kim söyledi.2. el 2004 model ybr temizini 2 bin liraya bile bulursun.Kimsenın aldıgı yoksa adamlar neden üretiyor ? .Ybr topigine girersen anlarsın alınıyormu alınmıyormu.Kaliteyi bilen adam gidip alıyor sözün özü bu.Parası az olanda 2. elini alıyor.Sıfır takıntınız varsa bilemicem.

Niye çinli kullananların ybr , cbf ye bu düşmanlıgı herkez dürüst konussun Allahaşkına.

ben sıfır fiyatını söyledim belki artmıştırda...bütçem normal sıfır bi motora yetiyorsa 2.el niye alayım ki hee,birde 6 yaşında dediğin motor...gidr jawa kullanırım onu alcağıma...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:57 ----------

benim düşmanlığım yok param olsada yamaha honda alsam keşke ama düşmanlık sizde...binlerce kişinin zorla taksittir borçtur aldığı motorlara laf atıyorsunuz,bu kanunidir mondialdir köy yollarında süper şehirde de iyi güzel...düşmanlık yapmıyorum ben...

2004 ybr yi bilen bilir.saglam olduktan sonra jawayada binilir sikinti degil.benimde dusmanligim yok.sanayideki cinli motor sahiplerinin dusmanligi var kullandiklari makinalara.2004 ybr 6 yasindada olsa sifir cinliyle kiyaslanamaz.bir arkadas tavsiye istemis bizde fikrimizi sunmusuz.ille sifir diyosan windy demisiz uzatmanin anlami yok.Umarim ilerde sorun cikarmicak motor alir sikinti yasamazsin.

cok sık karsılastıgımız tartısmalardan bırı daha cın'mı ?japon'mu?

arkadasım once tarzını ve beklentılerını belırle(omurluk bır motormu arıyorsun yoksa acemılıgı atlacak bır makınemı,scootermı?cruısermı?); sonra yedek parca sıkıntısı cekmeyecegın,garantı sartlarını yerıne getırdıgıne ınandıgın ve servıs'lerının bır cok noktada bulundugu fırmanın motorunu al.bu kadar basıt

Son düzenleme:
cok sık karsılastıgımız tartısmalardan bırı daha cın'mı ?japon'mu?

arkadasım once tarzını belırle; sonra yedek parca sıkıntısı cekmeyecegın,garantı sartlarını yerıne getırdıgıne ınandıgın ve servıs'lerının bır cok noktada bulundugu fırmanın motorunu al.bu kadar basıt

hay yaşa:cat:

@zb_meqan, argo kullanmanıza gerek yok vurgu yapmak için

konuyu açan dostuma; evet dostum belirttiğin motorlar hemen hemen aynı kalitede
binmişliğim yok ancak biraz araştırmışlığım var
şöyle bir şey var mesala bianchi bisiklet var bir de topkapıdan aldığın sanayide yapılmış bisiklet var
bianchi bisiklet aldığımda yıllarca kullandım en son üstünden attı bıraktım
topkapıdan aldığım bisikleti ümraniyeye götürürken yarı yolda fren lastikleri erimişti
aldığım gün fren lastiklerini değiştirdim daha eve varamadan:)
birkaç kez kullandım ve kenara bıraktım
1 sene bile kullanmadım
bianchi 300tl iken topkapıdaki bisiklet 80 tl idi
meşhur bir söz vardır
ucuz mal kullanacak kadar zengin değilim
öğrencisin motor zevki motor aşkı çok güzel
bu aşkın hiç bitmesin ama 1-2 sene için motor alma bence
alacaksan iyi bir şey al, iyi kullan, yıllar boyu kullan ve kullandıkça tecrübe ettikçe geliştirebildikçe geliştir motorunu
kaskını mutlaka tak, arkadaşın dediği gibi eğer motoru tek lastikle kullanamıyorsan 2 lastik gerekiyorsa kask da aynen bu kadar önemli
bu yorumları motorum olduğu için değil
2 yıldır araştırma yaptığım için yazıyorum
yine de kullanıcılar daha iyi bilir
paran olur merak etme okuyorsan okumana önem veriyorsan illaki paran olacak
saygılar

Son düzenleme:
Merhabalar Lifan Discovery için ne dersiniz? Sanırım Mondial veya Kanuniye göre daha iyi (mi?)...

2 yıl önce iş yerindeki bir grup arkadaş toplu halde gidip Kuba aldılar. Adam senet ile peşin fiyatına taksit yapmış toplu alım olduğu için. Şu anda hepsinin depoları pas küf içinde, adamlar resmen tenekeden benzin deposu yapmış. tenekeye laf atmamak lazım bizim ayçiçek markaları bile daha sağlam teneke yapıyor. şu anda hepsinin karbüratörleri tıkalı bozuk, problemli. Üretim hatası var deyip geçiştirmişler. 30 yıllık orjinal mobiletin benzin deposunun içi hala pırıl pırıl, ayna gibi. Yani böyle birşey ne yazık ki çin motorları.

Kanuni,Bisan, bunlar var mesala kanuninin 150c modeli var 3000 bin TL civarında rahat motor tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar