İlk kazam ={

Geçmiş olsun. Herhangi bir aracı sollarken korna çalmayı ihmal etmeyelim. Riski azaltır.
Duvar gibi sağırlar da bolca mevcuttur ama :pr: genelde işe yarar.

Geçmiş olsun. Herhangi bir aracı sollarken korna çalmayı ihmal etmeyelim. Riski azaltır.
Duvar gibi sağırlar da bolca mevcuttur ama :pr: genelde işe yarar.

Yanlış anlaşılma olmasın, denk gelirsiniz apaçinin birine yarışalım anlar ya da bak seni geçiyorum gibi anlar basar gaza :( ben her durumda uzunları yakıyorum bir kaç kez, umarım görüyorlardır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
asıl sana kızmalı!
sen niye altta kalıyon ki !!!
5 para etmez memura lan dedirtiyon kendine !
sana lan diyosa sen ulan diyeceksin ! Yauşak memur cok...

Yanlış anlaşılma olmasın, denk gelirsiniz apaçinin birine yarışalım anlar ya da bak seni geçiyorum gibi anlar basar gaza :( ben her durumda uzunları yakıyorum bir kaç kez, umarım görüyorlardır.

İnsanımızın trafik kültürü dahilinde böyle bir şey nadiren de olsa gerçekleşebilir tabii :)

Motorumun en sevdiğim tarafı tok ve rahatsız etmeyecek derecedeki gürültülü sesi. Çoğunlukla bir aracı sollamaya başladığımda sürücü dikiz aynalarında beni aramaya başlıyor :)

Basima gelen bir olayi anlatayim icin rahatlar belki, bir komsumuzun oglu otobuste muavinlik yapiyordu, cocuk cok sessiz ve uslu, basi polislerle dertte, birkac tane kendini bilmez cinsten polis otobusten bunu indirik birkac kere tokatladilar, daha once de bir iki kere yapmislar, sebep ise polislerden birinin esi bir yolculuk esnasinda bilet sorunu yasamis, o da bileti aldiginiz yer cozebilir ben birsey yapamam demis, bu kadar basit ve komik olay icin takmislar, zaten bazilari kraldan daha kral ama neyse ki bazen devir ters donebiliyor, gene birgun otobus dolu harekete hazirken bunu tokatladilar, o sirada yolculardan biri devreye girdi, polis adama basti kufuru, oldurecek neredeyse, adamda daha sert cikisti, polis adami itince, adam tokati yuzune gecirdi ( kahramanim benim helal ) polis hemen silahina davrandi adam da vurmazsan serefsizsin dedi ( serefsiz oldugu icin vurmadi :) ) sonrasinda polisin diger arkadasi araya girdi, adamda kimligini cikardi, polise gorecektiniz resmen g.. oldu, adam bassavciymis, kardesini ziyarete gelmis, polis ozur uzerine ozur, devamini bilmiyorum ama bir daha o tipi ( polisi ) gormedim :)
Umarim birgun senin 250gr pesinde kosan polise de bir motorlu savci hakim neyse denk gelir de 250gr boslugunu doldurur

Ben de paylaşayım bir polis hikayesi.
Motosikleti yeni almışım daha üstüme almadım bir hafta kadar kullanmadım. Sonra akşam canım sıkıldı ve sabaha kalmaması için bahaneyle akü biraz olsun dolar deyip saat 11:45 gibi bankamatiğe gitmek üzere evden çıktım. Geçen sene bu zamanlar hava soğuk. Korumalar ayakkabıdan deri eldivene kadar tam. Çıkarttım bahçeden motosikletimi, gece kimseyi rahatsız etmiyeyim diye biraz boşa alıp sokağın sonuna gelince çalıştırırım. Hem marş aküden dolayı basmazsa biraz yokuş aşağıya hızlanıp vurdurma yöntemiyle çalıştırırım dedim.

Sokağın sonu 30-40 mt tam geldim ekip otosu ( doblo modunda bir araç) önüme kırdı, geç bir arkadaş indi. Kimlik sordu direkt ehliyeti verdim. Aldı gbt yaptı. İçerideki komiseri ve şöför arkadaş da başını uzatıp bağırıyor gbt yaparken. Kaskı ve eldivenleri çıkardım. Ruhsat sordu, dedim evim 30mt geride yanıma almadım zaten 10dk lık işim var isterseniz alıp göstereyim dedim. Yanımda olmadığı için 150tl gibi bir ceza keseceklerini söylediler. Siz bilirsiniz dedim , neyse hadi affettik gezme bu saatlerde buralarda deyip verdiler ehliyeti. Sanki motosikletime binmeden önce onlara sormam gerekiyor.

Cevap veremediğime mi yanayım, kendi sokağımda hırsız muamelesi gördüğüme yoksa o komiserin yeni polislerin yanında bana artislik yapmasına mı. Dedim Allah sizi bildiği gibi yapsın. Ama hala aklımdadır. O yüzden (geneli değil ) polisleri pek sevmem ben de.

Ben de paylaşayım bir polis hikayesi.
Motosikleti yeni almışım daha üstüme almadım bir hafta kadar kullanmadım. Sonra akşam canım sıkıldı ve sabaha kalmaması için bahaneyle akü biraz olsun dolar deyip saat 11:45 gibi bankamatiğe gitmek üzere evden çıktım. Geçen sene bu zamanlar hava soğuk. Korumalar ayakkabıdan deri eldivene kadar tam. Çıkarttım bahçeden motosikletimi, gece kimseyi rahatsız etmiyeyim diye biraz boşa alıp sokağın sonuna gelince çalıştırırım. Hem marş aküden dolayı basmazsa biraz yokuş aşağıya hızlanıp vurdurma yöntemiyle çalıştırırım dedim.

Sokağın sonu 30-40 mt tam geldim ekip otosu ( doblo modunda bir araç) önüme kırdı, geç bir arkadaş indi. Kimlik sordu direkt ehliyeti verdim. Aldı gbt yaptı. İçerideki komiseri ve şöför arkadaş da başını uzatıp bağırıyor gbt yaparken. Kaskı ve eldivenleri çıkardım. Ruhsat sordu, dedim evim 30mt geride yanıma almadım zaten 10dk lık işim var isterseniz alıp göstereyim dedim. Yanımda olmadığı için 150tl gibi bir ceza keseceklerini söylediler. Siz bilirsiniz dedim , neyse hadi affettik gezme bu saatlerde buralarda deyip verdiler ehliyeti. Sanki motosikletime binmeden önce onlara sormam gerekiyor.

Cevap veremediğime mi yanayım, kendi sokağımda hırsız muamelesi gördüğüme yoksa o komiserin yeni polislerin yanında bana artislik yapmasına mı. Dedim Allah sizi bildiği gibi yapsın. Ama hala aklımdadır. O yüzden (geneli değil ) polisleri pek sevmem ben de.

Çok genel bir rüşvet isteme taktiği geliştirsinler bari kendilerini.

Kardeşim çok geçmiş olsun. Önce o trafiğe çıkan kadınlara sonrada o polislere dümdüz sövüyorum şu anda !
Ben genelliyorum arkadaş sevmiyorum polisleri. Polis tanıdığı olan varsa da kusura bakmasın... İşini hakkını vererek yapan hiç bir polis görmedim göreceğimide zannetmiyorum.
Geçtiğimiz gün taksimde barın önüne çektim motoru bir polis otosu motorun ön lastiğine çarparak geçti son anda tutabildim motoru. Çok yavaş ilerlemelerine rağmen ve çarptıklarını farketmelerine rağmen durup bir özür dilemediler. Özürü geçtim yavaşlamadılar bile. Allahtan yavşlardıda fazla sarsılmadı motor tutabildim bende !
Sanada tekrar geçmiş olsun kardeş

polis düşmanları, devlet düşmanları, komünistler, ergenekoncular, balyozcular, statükocular:queen:

Işin bir de şu tarafı var Kayınpederim polis emeklisi (yeni 2010 da emekli oldu) ve hiç alakası yok. Hatta o genel bilindik polis profilinin tam tersi yapıda biri. Ya bana denk gelenler (hepsi değil) problemli ya da bende bir problem var.

Basima gelen bir olayi anlatayim icin rahatlar belki, bir komsumuzun oglu otobuste muavinlik yapiyordu, cocuk cok sessiz ve uslu, basi polislerle dertte, birkac tane kendini bilmez cinsten polis otobusten bunu indirik birkac kere tokatladilar, daha once de bir iki kere yapmislar, sebep ise polislerden birinin esi bir yolculuk esnasinda bilet sorunu yasamis, o da bileti aldiginiz yer cozebilir ben birsey yapamam demis, bu kadar basit ve komik olay icin takmislar, zaten bazilari kraldan daha kral ama neyse ki bazen devir ters donebiliyor, gene birgun otobus dolu harekete hazirken bunu tokatladilar, o sirada yolculardan biri devreye girdi, polis adama basti kufuru, oldurecek neredeyse, adamda daha sert cikisti, polis adami itince, adam tokati yuzune gecirdi ( kahramanim benim helal ) polis hemen silahina davrandi adam da vurmazsan serefsizsin dedi ( serefsiz oldugu icin vurmadi :) ) sonrasinda polisin diger arkadasi araya girdi, adamda kimligini cikardi, polise gorecektiniz resmen g.. oldu, adam bassavciymis, kardesini ziyarete gelmis, polis ozur uzerine ozur, devamini bilmiyorum ama bir daha o tipi ( polisi ) gormedim :)
Umarim birgun senin 250gr pesinde kosan polise de bir motorlu savci hakim neyse denk gelir de 250gr boslugunu doldurur

Off bu iyi geldi:) gece gece arkadaşın olayı canımı sıkmıştı, bahsettiğin polisin suratı düşündükçe keyfim yerine geliyor. Dinsizin hakkından imansız gelir. Ben de zamanında tek yıldızlı birini egm ye şikayet ettim, bütün karakol soruşturma geçirdi ama sonuç:
Suç veya suç unsuru bulamamıştır(.t .ti ısırmaz) keşke savcılığa şikayet etseydim.

geçmiş olsnn birader... allah başka kazalar vermesin.
Polisin davranışı hakkaten yadırganacak durumda.
gerçekten takla atmış olmana rağmen bence ucuz atlatmışşsın.
Merak etme onlarda allahlarından bulurular. sen moralini bozma.:cat:

En büyük tesellim kendi hayatım zaten =} Sağolasın dostum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:15 ----------

Geçmiş olsun malesef türk erkekleri hep böyle değilmi.İyiki üzerinde koruma ekpmanların varmış.Allah beterinden korusun.

Esasında genelleme yapmayı sevmem ama bugün kü olaydan sonra kolay kolay bi polise saygı göstermem. Sağolasın dostum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:21 ----------

5 senedir içlerindeyim, bu işe başladığım her güne lanet ediyorum. geçmiş olsun.

Teşekkür ederim dostum sağolasın. Sanırım polislerin içindesin, umarım sen onlara BİZlerinde insan olduğunu öğreitrsin =} Her motorsiklet sürücüsü kapkaççı ya da psikopat değildir. Bunun zevki tadı başkadır. Dışardan bakanlar ŞEYTAN İCADI diye tutturmuşlar at gözlükleri sayesinde başka bişeye inanmıyorlar ={

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:23 ----------

geçmiş olsun...............

Çok sağolasın dostum =}

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:26 ----------

geçmiş olsun. hiç hoş karşılanacak bir yeri yok. gerçekten üzücü bir anı olmuş.koruyucu kıyafetlerin önemi tecrübeyle sabitlenmiş oldu. umarım hasarınıda karşı taraf karşılar.

Serviste haklı tarafın ben olduğumu söylediler hasarı karşılarlarmış ama tam emin değilim. Ve evet arkadaşlar koruyucu ekipmanları mutlaka takmalıyız, hava sıcak olmasına rağmen mont eldiven kask ayakkabı hepsi tamamdı ve gideceğim mesafe çok kısa olmasına rağmen gene de kaza yaptım. Özellikle mont çok önemli çünkü yerde epey sürüklendim mont sayesinde hiçbişey olmadı.

Genelleme yapmak bu konuda biraz saçma sanırım. Yanlış anlamayın polis değilim ve polis tanıdığım da yok.

GBT mevzusunda önemli olan polisin yaklaşım tarzı. Karşısındaki insanı potansiyel suçlu gibi değil, de sıradan vatandaş gibi görerek yapması lazım GBT sorgusunu. Yoksa "iyi akşamlar efendim kimliğinizi görebilirmiyim" diyen memurlara hiçbir sözüm yok.

Lan lun olayına gelince, tam bilmiyorum ama bu birazda meslekte geçmiş senelere bağlı. Yeni polisler biraz havalı ama acemi olurken. Eski polisler daha sert ve umursamaz oluyor.

Geçmiş olsun,sende sakatlık yok ya önemli olan bu.

Memur laga luga yaptığı anda sicil numarasını al,kuzu gibi olur.Tecrübe ile sabittir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:01 ----------

Bazen bunlara karşılarındaki insanın güvenliğinden sorumlu olduklarını hatırlatmak gerekir,o göreve artislik yapmak için atanmıyor kimse.

:pale: öncelikle geçmiş olsun diyorum bir de şöyle söyliyeyim Türkiye'deki tüm polisler sana denk gelenler gibi değil geçenlerde iki tane yunus benimle istinye bayırında kapışıyorlardı yada onlar kapıştıklarını sanıyorlardı her neyse ben belli bir yerden sonra sola döndüm sonra işim bitti aynı yoldan geri dönüyorum bir baktım az yukarıda yolun ortasında bir motor bakmaya gittim benim kapıştığım yunuslardan biri gittiğimde sürücüsünü hastaneye kaldırmışlardı olayı sorduğumda sinyal vermeden dönmeye çalışan bir araç sürücüsüne arkadan çarpmış yani onlarda farkında Türkiye'deki araç sürücülerinin ne durumda olduğunun değilse bile o gün öğrenmiştir o kardeşimde yani trafikte o kadar kazma varki 2 değil 10 kat daha dikkatli olacaksın he sana dikkatsizsin demiyorum herkesin başına gelebilir birde aracı kadın kullanıyorsa 10 kat dikkatli olmak bile yetmiyor bir delinin ne yapacağını tahmin edebilirsiniz ama bir kadının asla :)

Sadece gecmıs olsun dıyebılıyroum. Geri kalanını zaten hepımız bi ekilde yasıyoruz.

büyük geçmiş olsun
yine bayan sürücü yine bayan sürücü!!!

kardeşim çok geçmiş olsun Allah beterinen korusun verilmiş sadakan varmış zaten boşuna demiyorlar kadınlar için saçı uzun aklı kısa diye ( kesinlikle bir genelleme yapmıyorum ) verilmiş sadakan varmış kardeş bende daha önce arabayla kaza yaptım başka bir aracın benim aracımın burun kısmına çarpması sonucu akhisarda kameralar çalışmadığı için adamı tespit edemedik tabi neden arızalı olduğunu ve tamiratlarının yapıladığını sordum devlet ödenek vermiyor dediler bimere şikayet ettim onlarda suç unsuru olmadığını bildiren bir yazı gönderdiler bana yukarıdaki arkadaşında dediği gibi.t .ti ısırmıyor ne yazıkki ve ben arbamı satmak sorunda kaldım tamiratını yaptıramadığım için :( karakola gittim tekrar adamın bana dediği şey ben mi sana kaza yap dedim bana mı sordun kaza yaparken dedi herif sövüp sayasım geldi merkezde ama yapamadım tabiki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar