İlk defa motora bindiğinizde vites konusunda zorlandınız mı ?

Play debriyaj (soldaki kısım) vites yükseltirken veya düşürürken değişiyor...

Hızlanma için debriyaj sıkı gaz hızlıca çekilir debriyaj yavaşça bırakılır
Yavaşlama için debriyaj hızlı sıkılır gaz yavaşça bırakılır ters orantılı yani her marka model ayni vites sırasına sahip ben boşa almada zorlandim çok dokunuyorum 2 dokunuyorum 3 çok hafif dokunmak yetiyor cb125e de

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dalgamı geçiyorsun vitesin 1 ve 2 arasının boş olduğunu 1 haftada öğrendim öyle ameleyim :D

Ben araba kullanmayi bile bilmiyordum gerci hala denemisligim yok o ayri ilk motorumda vitesliydi zorlanmadim ve motorumda vites göstergesi vardı, dukede de var ama yolda giderken konsola bakma adetim hiç olmadı dikkatimi dağitiyor sanki.

1 sene gostergeli kullandim, sonra gostergesiz bir motor almak durumunda kaldim.. once korkttum sonra beynin otomatik hareketler moduna girdi, simdi hic sorun yok :)

Bakmayan bakmasın, ama gösterge panelinde olması gerektiğini düşünüyorum.

Benim 4 liralık motorda bile var, 3-4 katı motorlarda yok ...

Başka yerlerden tasarruf etsinler. Vites göstergesiz motosiklet almak zorunda kalmak istemem ...

Bakmayan bakmasın ... (tamam, bakmamak daha iyidir belki; ama bulunsun)

Pratik, pratik, pratik derim ben. Bugün motora bindiğimin 2. günü ve 2. vitesi farkında olmadan atar hale geldim, sıra 3'te umarım, onu düşünüyorum hala atarken. :)

Kalkışlarımda pürüz kalmadı, pratik yap bol bol usta.

DKN

ilk vitesliye küçük yaşlarda binmiştim. trafiğe kapalı bir alandı boyumda yetmiyordu çıktım kaldırıma oradan atladım üstüne. yıkılmadım hayattayım

ilk vitesli kullandığımda hiç zorlanmadım jınluh 250 bir chopperdi oldukça keyifliydi genelde yıllardır araba sürücüsü olduğum için ve şu anda yeni aldığım honda jaz var pejo 306 dan sonra oldukça keyifli ama vitesli motorun verdiği keyif ve aşk bam başka anlatılmaz yaşanır saenda zamanla alışırsın hayırlı ramazanlar.

Vitesli motora geçiş yaptıysan ve ya yeni vitesli motor kullanmaya başladıysan;

Başlarda gözün elbette vites göstergesini arar.

Zamanla olayı çözdüğün zaman motorun devir saatine bakarak ve ya motorun sesine göre atarsın vitesi.

İleride vites göstergesine ihtiyacın bile olmayacaktır. Yeterki soğukkanlı ol, alıştırma yap.

benimki biraz karışık oldu ama mantığını iyi anladıktan sonra çok kolay, ilk motorumu aldım noterden eve gelirken çok heycanlıydım nasıl gidiyordum bende bilmiyorum

Jawa 250 67 model namı değer gara jawa gösterge mösterge yok yaş 10. Yoldan geçen bir abi çevrilir motoru çalıştırması rica edilir zira bacağın kuvveti jawanın marşa basacak seviyede değildir. Debriyajı saldığımda 3-4 metre tek tekerin ardından motor kullanılmaya devam edilir. Babamın gözü gibi baktığı makinanın zamanla gizli saklı kaçamaklarla canı çıkartılır :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar