Ehliyet kursunda aman 1 le gitme deyip tak diye 2 yaptırıyolardı ve 1.vitesim olmadığına inandırıldım sonra bi baktım 30-40 yapıyomuş 1 de . İnsanların hemen 2 ye attırma sevdasını anlamıyorum.
Vites göstergesi olmaması sorun değil de devir göstergesinin olmaması 200cc altı motorlarda baya sıkıcı. Şehirdışı dağ tepe gezerken motorun ne zaman bayılacağını devir göstergesine bakarak anlayabilirsiniz ve motor bayılmadan vitesi zamanında küçültebilirsiniz. Honda ve Bajaj küçük cc motorlarında devir göstergesi kullanmamaya halen devam ediyor.
Ben devir göstergesine çok dikkat ediyorum küçük cc motorlarda performanslı sürmek istersen baya önem arz ediyo. Arabada da devire dikkat ederim. 1.4 motorlu araba full yüklü Ankara-Antalya gidişte de gelişte de ortalama 6 litre yaktırdım. Klima falan da açıktı baya uzun süre. Çok ekonomik kullandım bence.Benimkinde de yok ama pek zorluk yaşamıyorum. Motorun sesi kendini belli ediyor. 15 yıldır araba kullanırım daha 1 kere devire bakmadım. Sese güveniceksin kardeşşşşşş :bounce: