İlk defa motora bindiğinizde vites konusunda zorlandınız mı ?

Başlıkta olduğu gibi ilk vites göstergesi olmayan motora bindiğinizde zorlandınız mı vites konusunda ?

Hayır mobylette 51 gösterge ve vites olmadığından heeç zorlanmadım ^^

Kısa sürede alışılır derd etmeyin, sadece 1-2-3'e kadar alışın sonrası artık alışırsınız.

Son düzenleme:
Çok kısa bir süre zorlanırsın merak etme o kadar zor değil.

45k km dir scooter sürüyorum. Arkadaşın ybr 125 ine bindim bir kere. 10 kere falan STOP ettirdikten sonra güç bela kaldirdim. Vites attırdım ama debriyajı bırakana kada r doğru vitesdemiyim bilmiyordum. Çok karmaşık geldi.

Başlangıçta zorluk çektim evet.

Merhaba

Gostergeli bir motor kullandığım için ilk o arada da aea nin videolarinda gostergeye bakmayın bilmem ne , fren kullanmayın ne kadar az fren kullanmanız gerekirse o kadar trafiğe hakimsiniz demektir bileginizi kullanin muhabbbetlerine kafayı takmistim. Gostergeden uzaklasmistim. Bu alışkanlıktan vazgecince vites gostergesiz bir motor beni korkutmadi zorluk çekmedim. Tek çektiğim zorluk vites geçişleri idi. Ben t motorlarda vites 1,2,3,4 .. diye artar azalır sanırdım cub ilk motorum olduğu için... meğer vitesler 1,0,2,3,4 de olurmuş.. bir tek o sorun olmuştu.. sonra alıştım :)

ben baya bi araştırmıştım teoriğini, arabadanda bilgim var debriyaj-gaz ilişkisine. Bindiğim motorda 100lüktü çok zor olmadı açıkçası :)

Ehliyet kursunda aman 1 le gitme deyip tak diye 2 yaptırıyolardı ve 1.vitesim olmadığına inandırıldım sonra bi baktım 30-40 yapıyomuş 1 de . İnsanların hemen 2 ye attırma sevdasını anlamıyorum.

2 gün önce cbr 125 aldım ve ilk defa motor kullanıyorum. Arkadaşımın 3-5 dk anlatması sonucu hiç stop ettirmeden sürmeye başladım ve hiçte zorlanmadım. Bu iş senin beyninde bitiyor bence ve vites göstergesine de o kadar çok ihtiyaç yok. Çok kısa sürede alışabilirsin. Bende öyle oldu çünkü...

Tecrübe meselesi başka bişey değil ama çok zorlandım. Hatta bir ara ben bu işi yapamicam dedim. Sonra Honda Akademi'nin eğitimine gittim. Çok faydasını gördüm. İlla Honda'ya git demiyorum ama şiddetle iyi bir yerden eğitim almanı tavsiye ederim. İlk baştan doğru sürüş tekniklerini öğrenmek çok önemli ve faydalı.

ilk motorum da vites gostergesi vardi ama gunesden gorunmuyordu o heyecanla servisden aldıgimda 3 vitesde kalkmaya calisiyordum 2 gunde alisdim

7 aydır vites göstergesi olmayan bir motosikletim var. Bir süre sonra gittiği hızda çıkardığı sesten anlarsin motosikletinle bir bütün olursun herseyini bilirsin. Devir saati ve vites gostergesi olmayan bir motosiklet bence cok daha iyi bende ilk başta tedirgindim. Ama bi sure sonra arkadasimin motosikletine binince fark ettim. Surekli devir saatine bakip ona gore vites yukseltme takintin oluyor. Duracagin zaman ışıkta vs vitese bakarak yavasliyorsun. Hep etkiler bu güvenliğini vs. Motosikletini sesinden tanı derim ben. Hic biseye bakmadan yolun tadini cikariyorum ben mis. :)

ilk defa vitesliye bindiğimde kalkışta 2 sefer stop ettirdim sonra yallah tazzik.

İlk vitesli kullandığım da hiç zorlanmadım. Bol bol sürüş videoları izlemiştim baya pratik yapmıştım kafamda. Uygulamaya gelince de izlediklerim çok işime yaradı saolsun :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Öyle üç aşağı beş yukarı yok, bir aşağı diğerleri yukarı ( bu eski bi kullanıcının imzasıydı, acaip sevmiştim ) garip bir şekilde yardımcı olmuştu bana, işin çok kolay olduğunu anlamamı sağlamıştı sanırım gelecek nesillere yardım etsin diye bırakayım buraya.

Vites göstergesi olmaması sorun değil de devir göstergesinin olmaması 200cc altı motorlarda baya sıkıcı. Şehirdışı dağ tepe gezerken motorun ne zaman bayılacağını devir göstergesine bakarak anlayabilirsiniz ve motor bayılmadan vitesi zamanında küçültebilirsiniz. Honda ve Bajaj küçük cc motorlarında devir göstergesi kullanmamaya halen devam ediyor.

Vites göstergesi olmaması sorun değil de devir göstergesinin olmaması 200cc altı motorlarda baya sıkıcı. Şehirdışı dağ tepe gezerken motorun ne zaman bayılacağını devir göstergesine bakarak anlayabilirsiniz ve motor bayılmadan vitesi zamanında küçültebilirsiniz. Honda ve Bajaj küçük cc motorlarında devir göstergesi kullanmamaya halen devam ediyor.

Benimkinde de yok ama pek zorluk yaşamıyorum. Motorun sesi kendini belli ediyor. 15 yıldır araba kullanırım daha 1 kere devire bakmadım. Sese güveniceksin kardeşşşşşş :bounce:

Manuel araba kullanıyorsan zorlanacağını düşünmüyorum.
Şahsen 1 veya 2 kez stop ettirdim toplamda, hepsi bu kadar. Yinede usta bile olsan bazen elinden kaçabiliyor debriyaj.

hayatımda hiç motosiklet kullanmadan ehliyet kursuna gitmiştim 100lük kuba verdiler debriyajı yavaş bırak azıcık gaz verdiler hiç de stop etmeden kullanmıştım

Benimkinde de yok ama pek zorluk yaşamıyorum. Motorun sesi kendini belli ediyor. 15 yıldır araba kullanırım daha 1 kere devire bakmadım. Sese güveniceksin kardeşşşşşş :bounce:
Ben devir göstergesine çok dikkat ediyorum küçük cc motorlarda performanslı sürmek istersen baya önem arz ediyo. Arabada da devire dikkat ederim. 1.4 motorlu araba full yüklü Ankara-Antalya gidişte de gelişte de ortalama 6 litre yaktırdım. Klima falan da açıktı baya uzun süre. Çok ekonomik kullandım bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar