race e sevdalıysan honca cbr 125 veya emsalleri ile başlamalısın. Bunun için bütçen var anladığım kadarıyla. Motor kullanmayı 600 lük 1000 lik motorlarla öğrenemessin, motor kullanımı ile ilgili bazı temel bilgileri kullanma aşamasında öğreneceğin için, yapacağın ufak tefek hatalar sonunda sana zarar vermeyecek, deneyimden sonra (evet, bunu böyle değil, böyle yapmalıyım) diyebilmek ve bir bilginin doğrusunu uygulayarak öğrenebilmek için, acemiliklerin esnasında sana kaza bela yaptırmayacak düşük cc li bi motor tercih etmelisin ve ilk motorunsa zatren sıfır tavsiye etmem. 2. el bi temiz cbr 125 ile başla. bi kaç sene kullan, motor kültürüne alış, daha sonra cc yükseltirsin. Yoksa motorunun, motorunu geçtim, senin de başına istemediğin şeyler gelebilir. ben cbf 150 kullanıcısıyım, bu ikinci motorum, buna rağmen bi 600 lük 1000 lik almak düşüncesi bana halahazırda uzak, şu an bile o motorları zaptedebileceğime inanmıyorum. Bu motoru bi kaç sene kulalndıkta nsonra en fazla 250 lik belki 500 lük bişey alırım. Daha fazlası değil..