İlk olarak burgman400 bewerly250 farklı segmentte motorlar, motor performansı açısından bir değerlendirme yapmaya gerek yok burgman tork ve süratte motor gücü ve hacminin sunduğu avantajla öne çıkacaktır,bundan dolayı bir karşılaştırma yapmak çokta sağlıklı olmayacaktır.. Fakat bewerly lastikleri ve jantlarıyla daha güvenli bir sürüş sağlıyor(çukur ve asvalt problemleri vs) Daha önceden bewerly ile x8 arasında bir seçim yapıp x8 de karar kıldım ve 1 sene boyunca kullandım.. Yaklaşık 5500km yaptım.. Sürekli debriyaj problemi çıkardı, inşallah senin bewerly de sorun çıkmaz çünkü adamı illet eden bir ses ve koku çıkartıyor(özellikle artçıyla kullanıyorsan yada trafikte kaldıysan,dur kalkta bir süre sonra debriyajdan garip sesler çıkıyor, Şimdi bazı arkadaşlar burgmandada aynı sorun var diye düşünebilirler.. Çok haklılar nerdeyse bütün scooterlarda var fakat Suzuki bu gibi sorunların arkasında durup parçayı değiştiriyor aynı özeni piaggio'da ben bulamadım..
3 kere götürdüm her seferinde debriyajı söküp zımparalama işlemi yaptılar 100km sonra aynı sorun.. debriyajı değiştirin garantiden dediğimde söyle bir cevap aldım==
Debriyaj değişse bile bir süre sonra aynı problemi yaşarmışım. Neyse bunları yazıp anlatmamdaki sebep piaggionun (Ferconun) sattığı motorun arkasında durmadığını sizlerle paylaşmak istememdir.
Sonunda Bir arkadasıma sattım x8 i, gitti debriyajı cebinden para verip değiştirdi 5000km kullandı hala yağ gibi gidiyor motor..
Benim tavsiyem herkesin bir kez olsun burgmanın koltuguna oturması ve kısa bir sürede olsa kullanması, konfor, performans,denge olarak çok memnunum, 2. elde herzaman piyasası var, yedek parçada bekleme çok nadir oluyor..
Motosiklette kaliteli servisi sanırım sadece Bmw veriyor, o da karşılığını cüzdanları zorlayarak alıyor..