İlginc Burgman 400AN ve Beverly 250i.e Takas Teklifi!

Şehir içinde kesinlikle BEVERLY,
Hem kolay kaçar hem az yakar.
Servis konusuna gelince Ferco' dan 20 gün parça bekledim ama motorum yatmadı zaten parça gelincede hemen haber verdiler ve %30 indirim yaptılar :queen:

pininfarina hocam bence düşünme bile. Beverly çok daha iyi motor. Ancak diğer arkadaşlarında dediği gibi her motor 1 süre sonra kesmemeye başlıyor belki yaza doğru beverly 500 düşünürsün :)
Bu arada bende Dylan alalı tam 1 ay oldu ve 2250km yapmışım. Şimdiden beni kesmemeye başladı. Ben direk beverly 500ie düşünüyorum.

pininfarina hocam bence düşünme bile. Beverly çok daha iyi motor. Ancak diğer arkadaşlarında dediği gibi her motor 1 süre sonra kesmemeye başlıyor belki yaza doğru beverly 500 düşünürsün :)
Bu arada bende Dylan alalı tam 1 ay oldu ve 2250km yapmışım. Şimdiden beni kesmemeye başladı. Ben direk beverly 500ie düşünüyorum.

Kesinlikle katiliyorum sana dostum :rendeer:

Sen yine iyisin ben ilk motorum piaggio skipper'i aldigimda 3 ay'da 5500km yapmistim! Sonra kis geldi, iki ay yatti motor aklima Beverly dustu dayanamadim gittim aldim :cherry:

Bu arada haftasonu sahilde gezdim biraz ve neredeyse her beş aractan birisi motordu diyebilirim! Ozellikle bayan kullanicilarin fazlaliligi ozelikledikkatimi cekti. Neyse aksama dogru ortakoy'e gittim park ettim motoru ve yanimda tesadufen park etmis iki adet burgman 400 vardi. Aleti etraflica inceleyince bir nokta gozume batti ve hoslanmadim.

Burgman'in dashboard tasariminin (iki yandaki kucuk kutucukların oldugu yer) oldukca kült ve çok kaba bir tasarıma ev sahipligi yaptigini anladim. Alet sanki bir ev mobilyası gibi kaba ve dinamik tasarımdan oldukca uzak cizgilere sahip.. x9 olsun, gerek (kendi motorum diye soylemiyorum) beverly olsun bu yonden hatlari cok daha akici, dinamik ve zarif bence. Bir de plastik kalitesi olarak burgman piaggio'dan bir adim geride oldugunu anladim özellikle gosterge tablosu vs gibi yerlerdeki işçilik ve malzeme kalitesi biraz vasat gozuktu gozume...

Bu söylediklerin kaç model burgman için geçerli 2002 ve altı ilk kasa burgman içinse haklı olabilirsin ama 2003 ve sonrası için aynı fikirde değilim...

Bu söylediklerin kaç model burgman için geçerli 2002 ve altı ilk kasa burgman içinse haklı olabilirsin ama 2003 ve sonrası için aynı fikirde değilim...

Biri 2005 digeri 2006 bu tarz tasarimlar bana gore degil bunu anladim. Bu sinifa giren honda silverwing'de ayni sekilde olmak uzere bu motorlarin ic yan taraflari bicimsiz, kaba ve estetik yoksunu!! Yamaha Tmax haric japonlar maxi scooter tasarminda bu ortak noktada cuvalliyorlar maalesef. Bir diger konu V gidon kesinlikle tarzim degil gidon dondumu gosterge tablosuda donmeli yoksa manevra kabiilyeti sinirlaniyor ve hantal gozukuyor gozume motor.

Son düzenleme:
O zaman piaggıo hayırlı olsun diyelim. Nasıl olsa suzuki kötü , tipsiz motor.Böylece suzukiciler suzuki topiğine. piaggıo cucular da kendi topiğine dönmüş olur.

Slm bende Beverly500 var.
Hergün Tarabya-Levent arası gidip geliyorum ve 32,67 YTL karşılığı 181,1 km. yapabiliyorum.:pr:
Beverly250 nin tüketimi nasıl ???
Hayır 250 den 500 e geçecekler belki benzin masrafını çok artttırmak istemez bekli de bu benim hobim der hiç takmaz :bounce:

Sevgili Pininfarina anladığım kadarıyla ve Bevery izlenimlerim hakkındaki yazını okuduktan sonra gördüklerini iyi bir şekilde harmanlayıp değerlendirebilen ve bunları başkalarına doğru bir şekilde aktarabildiğini düşünüyorum...Bence Beveryden 250 cc 500 cc motora geçmene hiç gerek yok..

O zaman piaggıo hayırlı olsun diyelim. Nasıl olsa suzuki kötü , tipsiz motor.Böylece suzukiciler suzuki topiğine. piaggıo cucular da kendi topiğine dönmüş olur.

Konuya fazla düz mantik ile yaklasmissin. Suzuki teknik anlamda kotudur vs demiyorum dikkat edersen? Subjektif konulardan bahsediyorum ve bu tarz konularda tek bir ortak begeni yoktur dizayn, estetik vs gibi konular tamamen kisiseldir. Bu yuzden isteyen, istedigi topicte "saygi cercevesinde" fikir ve begenilerini ifade etmekte ozgurdur.

Kisaca,"zevkler ve renkler tartisilmaz"...

Hergün Tarabya-Levent arası gidip geliyorum ve 32,67 YTL karşılığı 181,1 km. yapabiliyorum.:pr:
Hayır 250 den 500 e geçecekler belki benzin masrafını çok artttırmak istemez bekli de bu benim hobim der hiç takmaz :bounce:

Hocam benim bundan sonraki alacagim motor (kismetse) yeni cikan beverly 500 cruiser olacak insallah. Birgun bulusup senin motorla bir test surusu yapma imkanimiz olursa cok sevinirim :cat:

Son düzenleme:

Hocam senin dediğine göre şuanki oranla km de 0.18 ytl benzin yakmışsın. Bu oldukça fazla bi tüketim oysa beverly 500 tanıtımında yazdığına göre hesaplarım 0.120 ytl / km yaktığını göstermişti.

Senin motosikletin kaç model acaba ondan mı böyledir.

Ve pininfarina dostum sen motorun yakıtını hesaplayabildin mi ?

Hocam senin dediğine göre şuanki oranla km de 0.18 ytl benzin yakmışsın. Bu oldukça fazla bi tüketim oysa beverly 500 tanıtımında yazdığına göre hesaplarım 0.120 ytl / km yaktığını göstermişti.

Senin motosikletin kaç model acaba ondan mı böyledir.

Ve pininfarina dostum sen motorun yakıtını hesaplayabildin mi ?

Henuz 700km'deyim deryali 1000km rodajtan sonra gercek degerler ortaya cikar ama suan 0.90ytl/km civari yakiyor. Rodajdan sonra bu deger dahada dusecektir...

Son düzenleme:

Selam bendede 2006 sonu Beverly 250ie var. 9 litre benzinle en az 220km, en çok 300km yol yapabiliyorum. (97 oktan Shell). Şu an 5300 km civarındayım.
Beverly 500'ü trafikte kullanıyorsanız bile bu kadar çok yakması normal değil bence. Buji, hava filtresi, lastik havaları, benzin filtresinin temizlik ve kontrolünü aksatmazsan daha az yakıt tüketeceğini hatırlatırım.

Henuz 700km'deyim deryali 1000km rodajtan sonra gercek degerler ortaya cikar ama suan 0.90ytl/km civari yakiyor. Rodajdan sonra bu deger dahada dusecektir...

Merak ettim tam dolu depo ile ilk benzin lambası yanana kadar kaç km yol yapabiliyorsun şuanda?

Son düzenleme:
Arkadaşlar bana da tüketim çok fazla geliyor.
Motor 2005 model ve 1.888 km de yani yeni gelin:queen:
Ferco Servis'deki ustalardan birinde de aynısından var ve tüketim normal diyor.
Bir depo ile hep max 180 km görüyordum.(Tarabya-Fındıklı)
Bu sefer 181,1 km de henüz ışık yanmamıştı.
Ben devamlı yoğun trafikteyim.Sabit gazla (hızla) gidemiyorum pek.
Artı ışıklarda en öne geçip motorun kafasını yukarı doğru kaldırması ve gazlamak çok hoşuma gidiyor.

Diğer BEVERLY500 sahiplerinin yakıt tüketimini merak etmekle beraber trafiksiz bir yolda sabit hızla bir depo ile en az 270 km yapabilirim diye tahmin ediyorum.

Motorum her zaman testlere açık olmakla beraber PARKORMAN da tüm Piaggioları her zaman test edebilirsiniz.ENGİN Bey' e selamımı söyleyin yeter.:bounce:

İlk olarak burgman400 bewerly250 farklı segmentte motorlar, motor performansı açısından bir değerlendirme yapmaya gerek yok burgman tork ve süratte motor gücü ve hacminin sunduğu avantajla öne çıkacaktır,bundan dolayı bir karşılaştırma yapmak çokta sağlıklı olmayacaktır.. Fakat bewerly lastikleri ve jantlarıyla daha güvenli bir sürüş sağlıyor(çukur ve asvalt problemleri vs) Daha önceden bewerly ile x8 arasında bir seçim yapıp x8 de karar kıldım ve 1 sene boyunca kullandım.. Yaklaşık 5500km yaptım.. Sürekli debriyaj problemi çıkardı, inşallah senin bewerly de sorun çıkmaz çünkü adamı illet eden bir ses ve koku çıkartıyor(özellikle artçıyla kullanıyorsan yada trafikte kaldıysan,dur kalkta bir süre sonra debriyajdan garip sesler çıkıyor, Şimdi bazı arkadaşlar burgmandada aynı sorun var diye düşünebilirler.. Çok haklılar nerdeyse bütün scooterlarda var fakat Suzuki bu gibi sorunların arkasında durup parçayı değiştiriyor aynı özeni piaggio'da ben bulamadım..
3 kere götürdüm her seferinde debriyajı söküp zımparalama işlemi yaptılar 100km sonra aynı sorun.. debriyajı değiştirin garantiden dediğimde söyle bir cevap aldım==
Debriyaj değişse bile bir süre sonra aynı problemi yaşarmışım. Neyse bunları yazıp anlatmamdaki sebep piaggionun (Ferconun) sattığı motorun arkasında durmadığını sizlerle paylaşmak istememdir.
Sonunda Bir arkadasıma sattım x8 i, gitti debriyajı cebinden para verip değiştirdi 5000km kullandı hala yağ gibi gidiyor motor..
Benim tavsiyem herkesin bir kez olsun burgmanın koltuguna oturması ve kısa bir sürede olsa kullanması, konfor, performans,denge olarak çok memnunum, 2. elde herzaman piyasası var, yedek parçada bekleme çok nadir oluyor..
Motosiklette kaliteli servisi sanırım sadece Bmw veriyor, o da karşılığını cüzdanları zorlayarak alıyor..

Yeni motor verilip eski motor alinir mi arkadasim.
Ama deseydin ki yeni alicam ben sana burgmann tavsiye ederim.

İlk olarak burgman400 bewerly250 farklı segmentte motorlar, motor performansı açısından bir değerlendirme yapmaya gerek yok burgman tork ve süratte motor gücü ve hacminin sunduğu avantajla öne çıkacaktır,bundan dolayı bir karşılaştırma yapmak çokta sağlıklı olmayacaktır.. Fakat bewerly lastikleri ve jantlarıyla daha güvenli bir sürüş sağlıyor(çukur ve asvalt problemleri vs) Daha önceden bewerly ile x8 arasında bir seçim yapıp x8 de karar kıldım ve 1 sene boyunca kullandım.. Yaklaşık 5500km yaptım.. Sürekli debriyaj problemi çıkardı, inşallah senin bewerly de sorun çıkmaz çünkü adamı illet eden bir ses ve koku çıkartıyor(özellikle artçıyla kullanıyorsan yada trafikte kaldıysan,dur kalkta bir süre sonra debriyajdan garip sesler çıkıyor, Şimdi bazı arkadaşlar burgmandada aynı sorun var diye düşünebilirler.. Çok haklılar nerdeyse bütün scooterlarda var fakat Suzuki bu gibi sorunların arkasında durup parçayı değiştiriyor aynı özeni piaggio'da ben bulamadım..
3 kere götürdüm her seferinde debriyajı söküp zımparalama işlemi yaptılar 100km sonra aynı sorun.. debriyajı değiştirin garantiden dediğimde söyle bir cevap aldım==
Debriyaj değişse bile bir süre sonra aynı problemi yaşarmışım. Neyse bunları yazıp anlatmamdaki sebep piaggionun (Ferconun) sattığı motorun arkasında durmadığını sizlerle paylaşmak istememdir.
Sonunda Bir arkadasıma sattım x8 i, gitti debriyajı cebinden para verip değiştirdi 5000km kullandı hala yağ gibi gidiyor motor..
Benim tavsiyem herkesin bir kez olsun burgmanın koltuguna oturması ve kısa bir sürede olsa kullanması, konfor, performans,denge olarak çok memnunum, 2. elde herzaman piyasası var, yedek parçada bekleme çok nadir oluyor..
Motosiklette kaliteli servisi sanırım sadece Bmw veriyor, o da karşılığını cüzdanları zorlayarak alıyor..

Hocam X8'lerde kronik debriyaj problemi bu gune defa ilk defa senden duyuyorum :cyclopsan Saniyorum senin motora ozel bir sorunmus bence bu.

Yeni motor verilip eski motor alinir mi arkadasim.
Ama deseydin ki yeni alicam ben sana burgmann tavsiye ederim.

Yok hocam kizimdan oldukca memnunum elbette degistirecegimden degil bizimkisi maksat muhabbet olsun iste :wiinkk:

Son düzenleme:
...Benim tavsiyem herkesin bir kez olsun burgmanın koltuguna oturması ve kısa bir sürede olsa kullanması, konfor, performans,denge olarak çok memnunum, 2. elde herzaman piyasası var, yedek parçada bekleme çok nadir oluyor.....

altı çizilmesi gereken nokta bu tarikiko kesinlikle çok doğru söylemişsin :cat:

bende bi ara x8 almayi dusunmustum..
arastirma yaparken okuduklarim ve bizzat abilerimden:) duyduguma gore x8 ler x9 lar yogun trafikte bir sure sora debriyaj yuzunden silkinme ve titreme yapiyormus..
cozumu yok..
biraz arastirma cikarir bunlari:)

Arkadaşlar bana da tüketim çok fazla geliyor.
Motor 2005 model ve 1.888 km de yani yeni gelin:queen:
Ferco Servis'deki ustalardan birinde de aynısından var ve tüketim normal diyor.
Bir depo ile hep max 180 km görüyordum.(Tarabya-Fındıklı)
Bu sefer 181,1 km de henüz ışık yanmamıştı.
Ben devamlı yoğun trafikteyim.Sabit gazla (hızla) gidemiyorum pek.
Artı ışıklarda en öne geçip motorun kafasını yukarı doğru kaldırması ve gazlamak çok hoşuma gidiyor.

Diğer BEVERLY500 sahiplerinin yakıt tüketimini merak etmekle beraber trafiksiz bir yolda sabit hızla bir depo ile en az 270 km yapabilirim diye tahmin ediyorum.

Motorum her zaman testlere açık olmakla beraber PARKORMAN da tüm Piaggioları her zaman test edebilirsiniz.ENGİN Bey' e selamımı söyleyin
yeter.:bounce:

Walla dostum bende şu aralar bakımsızlıktan dolayı 150-160 km yi ancak görüyorum yazın 250 yapmıştım ama diğre arkadaşların dediği gibi bakım çok önemli,yakın bir zamanda servise uğramayı düşünüyorum varsın yaksın çok memnunum:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar